Jump to content

Ratel

Members
 • Content Count

  374
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

52 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ratel

  Tørking av Eik emner

  Må man søke om å felle eik? Ellers gjelder vel jo saktere jo bedre. Blir tung riflestokk da...
 2. Ratel

  I våpenskapet hjemme er det FUKT!

  Denne fra biltema er billig og kan lett plasseres inni skapet. Alternativet er mer permanente og dyrere løsninger som allerede er nevnt I tråden.
 3. Det uthevede. Problemet nå er at vi har rettspraksis på at en kniv i hanskerommet er ulovlig bruk...
 4. Ratel

  Sør Afrika. Skotøy

  Ja det skal man ikke kimse av... Har selv stått på ski ned sanddynene i Namibørkenen. Det var riktignok med alpint utstyr, men hadde jo vært mye mer inmponerende i skikkelig telemarkstil da...
 5. Ratel

  Forbud mot macheter

  Her er vel hovedargumentet for at spissformuleringen til @Erlend Meyer ikke er så veldig relevant. En viss skalering av krav i forhold til kompetanse som trengs for sikker håndtering, og evt (faen ta misbruk av det ordet:) skadepotensiale ved inkompetent sådan, virker fornuftig. Ikke hva som er mulig ved ulovlig bruk.
 6. Ratel

  340Wby og 250grn Matchking

  Vil anta at rundt 88grs MRP er en gjennomsnitts maksladning. Start lavere og finn din maks.
 7. Ratel

  Senterpartiet vil ha organisert jakt på villsvin

  Det kommer vel muligens an på hvor i landet man ser? Min barnelærdom var at de siste forsvant med nedhuggingen av de store eikeskogene på Jæren for litt mindre enn tusen år siden. De kan jo utmerket godt ha forsvunnet fra andre deler av landet som følge av klimaendringer før det?
 8. Det er helt riktig. Ikke helt ulikt mange av de andre aspektene med den nye loven...
 9. Og "relativt lett" vil vel uansett kunne kalles "vesentlig endring"... Dermed er det dobbelt forbudt og allikevel tør de ikke la samlere få ha dem...
 10. Ratel

  Kule til 338 Win Mag ?

  Presisjonen var merkbart dårligere etter 10 skudd... Lar seg leve med til normal jakt, men jeg ser ikke vitsen når nosler gjør jobben med samlinger som var halvparten uansett.
 11. Ratel

  Kule til 338 Win Mag ?

  Swift A-frame er en solid kule som tåler juling og holder godt sammen. Jeg fant imidlertid ut at den legger igjen betydelig mer mantel i løpet med med påfølgende elendig presisjon. I alle fall i mitt løp og i 340 Weatherby hastigheter. Jeg har slått meg til ro med at 250 gr Nosler er både bedre og billigere i så måte. Faktisk har jeg aldri sett noen grunn til å lete videre, og har aldri hatt noen som helst problemer med nosler partition. Det er mulig at andre kuler hadde gitt litt mindre blodslått kjøtt i enkelte tilfeller, men det aksepterer jeg for å kunne ha en kule jeg kan stole hundre prosent på. Alltid og uansett!
 12. Ratel

  Kule til 338 Win Mag ?

  Det tror jeg er lurt med et mulig unntak for veldig lange (ekstreme) hold. Min erfaring med den kula i 340 Weatherby er bortimot varmint effekt på rådyr... På elg har jeg ikke turt å prøve. 250gr Nosler Partition virker på alt og gir bra presisjon i mitt våpen. Diverse homogene kuler virker bra men samlingene øker til det dobbelte, og mantelfjerning må foretas etter hver skyting...
 13. Langt i fra Det eneste som skiller gutter og menn er prisen på leketøyet...
 14. Ratel

  Bogmontasje av afrikansk bøffel

  Hvorfor ikke få en taxidermist der du skal jakte til å gjøre jobben? Han vet hvordan en bøffel skal se ut og har gjort det før.
 15. De som nå vil ta farmene gjør ikke dette fordi det er moralsk riktig, men fordi de kan... Det er 100% rasistisk motivert, og det er verdt å merke seg at Julius Malema, arkitekt og pådriver for dette er altfor ung til å ha opplevd særlig mye av apartheid styret... Et annet poeng er også at Apartheid ikke ble opphevet pga sanksjoner eller press, men fordi de fleste hvite etterhvert mente at det var feil. Det vi ser nå er ikke et demokrati, men et rasistisk flertallstyrrani...
×