Jump to content

Ratel

Members
 • Posts

  476
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Ratel last won the day on June 16

Ratel had the most liked content!

Recent Profile Visitors

924 profile views

Ratel's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post

Recent Badges

127

Reputation

 1. Hva er det egentlig som diskuteres nå? Har vi kommet dithen at det er kun de på "riktig" side i politikken som skal få eie våpen? Hvem bestemmer hva som er "riktig"? Enn så lenge er det heldigvis lov å mene hva man vil om hvordan landet skal styres. Det er endog lov å fortelle dette høyt, uansett hvor ekstremt det enn måtte være. Bryter man loven derimot venter det en straffereaksjon. Også de lovene man ikke liker. Dermed gjenstår spørsmålet om hvilke lover som er brutt i dette tilfellet? Jeg tviler veldig sterkt på at det er beslaglagt 6 fullt funksjonelle MG3 eller lignende. Sannsynligheten for at dette er Stengun med igjensveiset løp og kappet tennstift er mye større... Hve er forresten en ladearm til rifle? Er maskingeværbelter og magasiner ulovlige våpen? (forutsetter selvfølgelig at disse var uten ammunisjon...) At mannen er interessant for politiet å undersøke, kan jeg til en viss grad forstå, men vi beveger oss inn på en farlig sti hvis jobben til polititet begynner å bære preg av å proaktivt straffeforfølge personer, fremfor å etterforske lovbrudd.
 2. At våpnene blir betegnet som funksjonsdyktige av politiet trenger strengt tatt ikke bety noe annet enn at de får til å ta ladegrep... Dette er mulig etter gammelt regelverk, mens nyutdannede i politiet sannsynligvis har blitt opplært at lovlig plomberte våpen skal ha alt sveiset fast... Vi får nok ikke høre fasiten her, men jeg lukter storm i vannglass og agurktider....
 3. Jeg tror du blander nyheter med reportasjer her... Dette ser ut til å være en av muligens flere reportasjer for å dekke et viktig samfunnsproblem. Se på det som en historiefortelling i flere deler der første del ikke nødvendigvis inneholder alt som er kommet frem. I motsetning til nyheter som er en mer "real-time" skildring av noe som foregår i øyeblikket.
 4. Ratel

  For mye havørn?

  Øh... Du vet at reklamen du ser baserer seg mye på netthistorikken din...
 5. Sansynligvis ble hørselen påvirket ja. Ingenting smeller heller høyere enn skudd man ikke forventer skal gå av...
 6. Jeg har personlig kjennskap til en lignende sak, og likhetene er slående. Jeg har forståelse for at politiet må aksjonere raskt. Kanskje tilogmed forstå at man må ta høyde for ting og reagere med nok makt til å håndtere det uventede. Det jeg ikke kan forstå er det ensidige fokus og fulstendig fraværende uskyldspresumpsjon. Man har bestemt seg for at personen er skyldig og leter etter alle mulige bevis på dette og ignorerer alt som kan balansere forhondskonklusjonen. Man finner den mest alvorlige siktelsen slik at mest mulig maktmidler kan tas i bruk. Dette resulterer i et stort antall beslag og siktelser. Når det så etterhvert demrer at man muligens står med en uskyldig person og ingen sak, forsvinner alle ressurser og det tar årevis å avslutte og konkludere på rimelig vis. Dermed sitter personen siktet for alvorlige forbrytelser i lang tid før dette blir oppklart. Den manglende etteretteligheten til politiets fremgangsmåte her er et problem. Som forsvareren i denne saken også sa, bør politiet aktivt søke å gjennopprette tilliten etter en slik sak. Hemmelighold og unnvikelser er ikke samfunnet tjent med. Rettsikkerheten til menn, og spesielt menn som eier våpen, er svært utilfredstillende i barnefordelingssaker eller samlivsbrudd. Det er et alvorlig problem.
 7. https://www.cabelas.com/shop/en/blackout-swivel-tripod-chair Blir for mye å henge på dagstursekken, men går greit å bære til post.
 8. Sterke ord @Cardinal Kan du underbygge dem?
 9. I ren avmakt når man ikke forstår hva som skal til for å sjekke om en mekanisme er sikker og virker som den skal, kan kanskje dette være en løsning. Men det er litt som å pisse i buksa. Hvis man ikke kan sjekke mekanismen og stole på det man gjør, er man for alltid prisgitt andre, kan aldri ta en kvalifisert avgjørelse selv, og som bonus vil alt alltid være andre sin feil... Det er mye bedre å sette seg inn i hva som skal til, for så og ta en vurdering selv.
 10. Før vi vet om det faktisk ble skutt opp i luften eller ikke, og ellers alle detaljer rundt dette bør vi kanskje ikke spekulere for mye... Faktum er vel at det er fullt mulig å saluttere sikkert, mens her blir det umiddelbart vurdert som å ikke være det uansett. Sett i forhold til mye uvøren omgang med fyrverkeri mener jeg at @Jegermeisternsitt poeng fremdeles står.
 11. Ratel

  Ung skytter

  Det må jo ha vært bedre før siden ungene da tålte å både gå på jakt og bruke skytevåpen med fornuft. Hva er det gjør at dagens unge ikke tåler dette?
 12. Det forekommer meg merkelig at retten har konkludert med at kastekniver er forbudt. Var det andre egenskaper med disse knivene som gjorde at de falt inn under forbudte kniver? Eller har retten her tatt tollvesenets og politiets konklusjon uten å vurdere annet enn skyldspørsmålet? Altså at retten ikke har vurdert om de aktuelle knivene faktisk er forbudt eller ikke? Jeg er ikke overrasket over at toll og politi reagerer på ting de tror/ønsker skulle være forbudt. Litt verre at ikke retten ser gjennom dette...
 13. Ratel

  Subkanal

  Da er jeg med. Beklager basic spørsmål, men jeg har i grunnen alltid lurt på dette uten å, kremt, sjekke selv... 😳 Takk for oppklaring. Ting er alltid logisk når man skjønner bakgrunnen. Nesten i alle fall...
 14. Ratel

  Subkanal

  Da går jeg utifra at repeateren mottar på sendefrekvensen og sender på mottaksfrekvensen? Så langt gir det mening. Men! Dekningen er det vel repeateren som besørger uavhengig av frekvens? (I alle fall innenfor sammen noenlunde frekvensområde) Hva er så fordelen med dupleks? Flere brukere på "samme" kanal? Man bruker vel egentlig to frekvenser for å doble kapasiteten da?
 15. Ratel

  Subkanal

  Hvordan fungerer det egentlig med å sende og motta på forskjellig frekvens? Noen må jo sende på samme frekvens man mottar... Er det mellom to som sender og mottar omvendt funker det vel, men er man flere vil vel noen motta og andre sende? Evt at alle sender på en frekvens og dermed ingen som mottar på den som men skal ta imot på....? Det er mulig jeg er tilbakestående (selv om jeg går utifra det motsatte inntil bevist...), men eneste måten jeg ser for meg at dette kan funke er ved å både sende og motta på begge samtidig... eller? Noen med peiling som gidder å forklare?
×
×
 • Create New...