Jump to content

Ratel

Members
 • Content Count

  394
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

56 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Blå araldit er vel sterkere enn nesten hvilket som helst treverk, så noe mer enn det gir vel ingen fordeler.
 2. Hvis du ikke vet hvilken plasttype håndtaket er laget av, blir det nesten håpløst. En god del plasttyper lar seg ikke lime i det hele tatt. F.eks polyetylen, polypropylen. Typisk "bøtteplast" som er billig og brukt i stor utstrekning, så det er mest sannsynlig at det er en kvalitet i denne familien som er brukt. Jeg heller også mot @Bly sin anbefaling av mekanisk låsing. Bruk dremel eller kanskje en loddebolt, og lag et underkutt nedi lomma til mutteren og fyll med araldit, før du stapper mutteren nedi. Samme teknikk som tannfyllinger. pass på at du ikke fyller gjengene... Burde holde en stund i alle fall.
 3. Å borre i noe hardt som står i noe mykt krever solid maskineri og nøyaktig oppretting hvis det ikke skal ende i tårer... Løsningen ligger i nok varme og rask skruing, og mange av forslagene kan fungere. Endel avhenger av materialet i skruen. Messing er det enkleste å varme opp. Stål og rustfritt krever helst fosforsyre eller lignende som flussmidel for å få god tinnkontakt. Induksjon fungerer vel bare på stål og noen rustfrie kvaliteter.
 4. Tror nok en kraftig loddebolt er tingen. Mest mulig kontakt mellom bolt og skrue. Enten ved hjelp av litt fluss og tinn, eller ved å file loddespissen for størst mulig kontaktflate mot skruen. Epoksy trenger nødvendigvis ikke så mye høyere temperatur enn 200 grader for å løsne, men hvis du ikke er kjapp nok risikerer du at den setter seg igjen. Planlegg derfor jobben litt slik at du kjapt kan få skrudd ut skruen når dem er varm nok og epoksyen ennå myk.
 5. Ratel

  Hvor hardt er 20 nm?

  20Nm tilsvarer ca 2kg ytterst på en fastnøkkel som er 1meter lang. Er nøkkelen 20cm blir det 5 ganger så mye. Altså 10kg. Avstanden er fra dreiesenter til angrepspunkt. Hvor nøye dette er avhenger av flere ting. Regner med at det er en pakning som skal tette i tillegg til at den ikke skal løsne.
 6. Ratel

  Kryssdominans

  Kommer litt an på hvor kraftig dominans din er. For meg gjør det allverdens forskjell å bruke sideligger. Den store flaten gjør at høyre øyet tar over. Med o/u blir det motsatt. Da vil det venstre ha mest å si om saken.
 7. Ratel

  Pipeemne, reg.pliktig eller ikke?

  Gråsonen vil jo alltid bli problematiske, men det betyr jo i så fall at et riflet emne i all fall går klar hvis det mangler kammer. Hvis det i tillegg mangler utvendig bearbeiding som profildreiing og gjenging er man enda sikrere? Koning og tilpasning av tønneklaring ved bytte av revolverløp er vel en nokså parallell prosess med justering av headspace, og til å leve med. Eller?
 8. Jeg har også mest tro på hypotesen til @M67 Forskjellen på kort og lang 7,62 er neglisjérbar og gir neppe opphav til den forskjellen som her hevdes. For debatten ellers er å tilføye at den eneste elgen jeg har skutt som ikke daua med en gang var med 460 weatherby og 500 grains hornady... Egen stod i en skråning med fronten ned og skrått mot. Dermed var albueleddet foran hjertet, og der stoppet kula. Ble et langt ettersøk som endte bra da, med det er ikke alltid det grøvste er best... Dvs det stemmer nok så lenge kula er solid nok, men det er det ikke alltid den er...
 9. Ratel

  Kritisk tenkning

  Tingen er at akupunktur er ikke noe man ikke forstår. Det er faktisk bevist at det ikke har noen effekt utover placebo.
 10. Ratel

  Kritisk tenkning

  Alternativt kan man ha jævlig lang tunge og kunne puste gjennom ørene... 😂
 11. Det er vel nesten 20 år siden jeg solgte et våpen i utlandet som var medbrakt på vanlig vis... Kvittering på salg etter hjemkomst holdt for å fjerne det ved mitt lokale kontor. Dette var i tillegg en Steyr AUG... Mistenker at det ikke hadde gått like knirkefritt i dag...
 12. Ser ut som at jeg har sovet i timen her.... når kom dette skjemaet og siden når måtte man søke om eksport?
 13. Ratel

  Verdivurdering: Schmidt & Bender 1.25-4x24

  S&B 4-12X42 er da en kurant kikkert av standard S&B kvalitet. Mao blant det beste. Skinneversjonen er jo et typisk tysk/europeisk fenomen og EAW lager vel montasjer i alle fall.
 14. Ratel

  Bygge rifle i .500 Jeffery eller .505 Gibbs..

  Er noe sånt jeg minnes. Det var en frykt for sivil bruk av Raufoss sin multipurpose som var argumentet den gang. Det ser ut til at argumentene tilpasses hele tiden og forrige blir brukt som brekkstang for neste...
×