Jump to content

Ratel

Members
 • Content Count

  405
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

60 Excellent

Recent Profile Visitors

648 profile views
 1. Hvis vi forventer at jegerprøvekurset skal dekke alt som kan være nyttig eller nødvendig for å kunne eie jaktvåpen og kunne jakte tror jeg vi er på ville veier. Det er fremdeles den enkeltes ansvar å sette seg inn i det som er nødvendig. Selv er jeg såpass gammel at jeg er registrert jeger uten å ha tatt hverken kurs eller prøve. Allikevel hadde jeg nok bestått prøven hvis jeg måtte ta den. Poenget jeg prøver å få fram er at den kunnskapen faktisk er blitt tilegnet uten at deg har vært et krav. Slik bør det være uansett og jegerprøven er bare en formalisert måte å få en grei start på. Før denne ble innført kunne man kjøpe våpen helt uten formelle krav utover alder. En 16 åring kunne til og med gå og kjøpe en hagle som vi i dag kan kjøpe melk. Ansvaret var der likevel og det fungerte da også. At de i dag ikke er utlært etter bestått jegerprøven bekymrer meg lite. At enkelte forventer det bekymrer meg faktisk mer...
 2. Hva er egentlig oppfatningen av problem med 338LM? 338-378WM og 340WM er jo ikke så veldig forskjellig. Hvor går grensa? Er det kun fordi enkelte produsenter lager rifler med et utseende som noen ikke liker?
 3. Gull er vel teknisk sett enda bedre enn bly som haglmateriale. Jeg gjetter på at det ikke blir brukt av samme grunn som kobber...
 4. Ubetinget enig. Dog er det jo mulig å se gjennom et kikkertsikte når det ikke er montert på børsa også... Alle kommentarer over her, og et evt opptak i denne saken har vel bare gyldighet hvis det ikke er tvil om at kikkerten satt på et våpen i øyeblikket...
 5. Betongblander er jo en glimrende idé. Pris og kapasitetsmessig slår den vel det meste, men hvordan er støynivå og plassbehov?
 6. Ratel

  Kritisk tenkning

  Jeg tror imidlertid at jeg hadde vært rimelig stresset hvis hver kubbe i bålet kostet 199 pr stk...
 7. Er resett alene om denne vinklingen. Jeg må tilstå at jeg ikke synes artiklene i NRK og Aftenposten er så mye bedre. Faktisk tror jeg ikke det er så dumt med litt blest om saken. At skyting og lokalmiljø egentlig er positivt for integreringen kommer jo fram etter hvert, og dermed blir jo resett de som står med buksa nede til syvende og sist.
 8. Jeg skjønner jo poenget ditt, men er faktisk veldig uenig i valg av strategi. Frykten for klikk og anerkjennelse vil til syvende og sist bare øke polariseringen. Trollene må ut i dagslys for å sprekke. Å la dem gjemme seg i mørket gir dem bare mulighet til å formere seg uten at vi ser det...
 9. Er ikke dette en farlig tanke? Radikale meninger bør mye heller motsies i den offentlige debatten enn å late som at de ikke finnes. Denne saken bør mye heller vinkles slik at skytterlag og pistolklubber er en fornuftig motvekt mot radikalisering, og en utmerket vei til integrering.
 10. TOW eller 88mm Carl Gustav burde funke tenker jeg...
 11. Blå araldit er vel sterkere enn nesten hvilket som helst treverk, så noe mer enn det gir vel ingen fordeler.
 12. Hvis du ikke vet hvilken plasttype håndtaket er laget av, blir det nesten håpløst. En god del plasttyper lar seg ikke lime i det hele tatt. F.eks polyetylen, polypropylen. Typisk "bøtteplast" som er billig og brukt i stor utstrekning, så det er mest sannsynlig at det er en kvalitet i denne familien som er brukt. Jeg heller også mot @Bly sin anbefaling av mekanisk låsing. Bruk dremel eller kanskje en loddebolt, og lag et underkutt nedi lomma til mutteren og fyll med araldit, før du stapper mutteren nedi. Samme teknikk som tannfyllinger. pass på at du ikke fyller gjengene... Burde holde en stund i alle fall.
 13. Å borre i noe hardt som står i noe mykt krever solid maskineri og nøyaktig oppretting hvis det ikke skal ende i tårer... Løsningen ligger i nok varme og rask skruing, og mange av forslagene kan fungere. Endel avhenger av materialet i skruen. Messing er det enkleste å varme opp. Stål og rustfritt krever helst fosforsyre eller lignende som flussmidel for å få god tinnkontakt. Induksjon fungerer vel bare på stål og noen rustfrie kvaliteter.
 14. Tror nok en kraftig loddebolt er tingen. Mest mulig kontakt mellom bolt og skrue. Enten ved hjelp av litt fluss og tinn, eller ved å file loddespissen for størst mulig kontaktflate mot skruen. Epoksy trenger nødvendigvis ikke så mye høyere temperatur enn 200 grader for å løsne, men hvis du ikke er kjapp nok risikerer du at den setter seg igjen. Planlegg derfor jobben litt slik at du kjapt kan få skrudd ut skruen når dem er varm nok og epoksyen ennå myk.
 15. 20Nm tilsvarer ca 2kg ytterst på en fastnøkkel som er 1meter lang. Er nøkkelen 20cm blir det 5 ganger så mye. Altså 10kg. Avstanden er fra dreiesenter til angrepspunkt. Hvor nøye dette er avhenger av flere ting. Regner med at det er en pakning som skal tette i tillegg til at den ikke skal løsne.
×
×
 • Create New...