Jump to content

Tordenkil

Members
  • Posts

    265
  • Joined

  • Last visited

About Tordenkil

  • Birthday 10/03/1971

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Tordenkil's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done

Recent Badges

0

Reputation

  1. I tillegg til det som før er nevnt, fungerer kroningen som en forsenking, så munningen og enden av bommene er mer beskyttet mot slag og slitasje.
  2. Samme praksis enda, utleveringsseddel viser at du rettmessig disponerer våpen fra Forsvaret.
  3. Hva med utkroking av tarm? Er dette nødvendig? Teknikk? Verktøy? Jeg vet mange praktiserer dette, men hvorfor?
  4. Denne tråden har gått meg hus forbi! Melder meg på med tvillingpiper i 7x65R i min Valmet 412 S. Brukes mest på drivjakt etter rådyr og elg. Pipene samskyter greit med 156 gr. Norma Oryx. Oppå skinna står en Nikon Monarch 1,1-4x24 med grønt og rødt lys i retiklet. Bra sikte, men kombinert med pipene blir det tungt!! Drømmer om å bytte siktet til en Doctersight/ RMR eller lignende. Valmeten har vært hagla mi siden jeg ble konfirmert, glimrende våpensystem tross vekten..
  5. Tja, grei rifle, brukbar optikk og kamret i verdens mest anvendte kaliber burde gjøre den attraktiv. Hva med å prøve halv pris av nypris, eventuelt korrigere litt opp eller ned avhengig av alder og tilstand? Det er jo en slags tommelfingerregel ved bruktsalg.
  6. Tordenkil

    Sako Quad

    Jeg har hatt en standard synthstokk en god del år. Forskjellen mellom standard og HB er vel bare at det er tatt ut plast i løpskanalen for å gi plass til pipa? Graden av plastikkfølelse er vel i høy grad subjektiv, men jo; stokken er av svart, hard plast, og det lyder hult når man kakker skjeftet borti noe. Sammenlikning med andre våpen skal jeg overlate til andre. Det største minuset i mine øyne er at synstokken er kort. Jeg måtte kjøpe to sett med forlengerplater til rekylkappa for at Quaden skulle passe meg sånn noenlunde. Muligheten for GRS høres veldig fristende ut. Edit: HB- stokken har kinnforhøyer, det har ikke standard syntetstokken.
  7. Jeg har hatt liggende et par Fischer BCX Jakt Crown jaktski uten stålkanter, jeg fant de til gibortpris på et konkurssalg for et par vintre siden. Nå har jeg fått hjem et sett Voile 3-pin cable bindinger som skal monteres. Spørsmål: hvor langt foran balansepunktet bør bindingen monteres? Bindingene er levert med mal for montering, men skia har ingen merking, hverken senterlinje eller balansepunktet. Dette er selvfølgelig greit å finne, men hvor langt foran balansepunktet bør bindingen monteres? Håper noen her har gode råd.
  8. Godt nytt år, folkens! Må 2015 føre oss enda nærmere sentrum, målet, blinken, fullt hus, trofeet, full fryser, godladningen, whatever. Be good, do good.
  9. Tordenkil

    GRS vs KKC?

    Ifølge nettsiden til produsentene, så veier kkc ca 1100 gram, mens grs veier fra 1300 gram og oppover.
  10. Har en gammel kipplauf i 8x72R Sauer. Har også dobbeltrifleløp til Valmet 412 S i 7x65R. Min stemmegår til sistnevnte, fordi den er mest anvendelig.
  11. Broren min har kommet over et parti av denne rekruttammoen. Gammel rekruttammo med redusert ladning og rundneset pistolkule, sier DFS-skytterne som mener å ha peiling. Ammoen til bruttern har cirka 66% funksjon, d.v.s. at en av tre skudd ikke tenner ordentlig. Det blir bare et ynkelig 'futt', og kula tar bakken før den når fram til skiva. Jeg ville forsikret meg om at patronene smeller hver gang, før jeg drar dem med på toppjakt...
  12. Fin test i nyeste Vapentidningen.
  13. Jeg har nettopp kjøpt meg et slikt kamera med 18-55 mm objektiv. Fra forrige årtusen har jeg liggende et Nikon F70 med et normalobjektiv og et zoom-Nikkor AF-D 70-210 f/4-5,6. Er det noen som har formening om dette fungerer sammen? Jeg har prøvemontert, og det passer. Jeg må fokusere manuelt, og lysmålingen vil sikkert ikke virke i alle modus. Vil gammelobjektivet kunne fungere greit nok som medium zoom til naturfoto og generell bruk, med manuelle innstillinger? Eller bør jeg selge det og kjøpe et nytt? Jeg har forstått det dithen at disse gamle AF-D objektivene passer bedre til fullformat-speilrefleks. Eventuelt om noen kan linke til en nettside som lister opp kompatible objektiver. Med amatørfotohilsen, Tordenkil!
  14. Som tittelen sier. Bra program.
  15. Bumper denne. Jeg skal på studiereise til Berlin i 5 dager, reiser om to uker. Flere tips? M.v.h, Tordenkil!
×
×
  • Create New...