Jump to content

einherje

Members
 • Content Count

  462
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

62 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. einherje

  Garmin Xero S1

  Er det noen som har prøvd Garmin sin Xero S1? Jeg har strevd litt med det systemet jeg har, og tenkte å forsøke denne. Hvis noen har funnet opp kruttet før og prøvd denne så hører jeg gjerne på erfaringer. https://buy.garmin.com/nb-NO/NO/p/612942
 2. einherje

  Bettinsoli Finnmark

  Rype? Har du noen gang sett mygga her oppe??
 3. Hmm, kanskje det var bra å bli kvitt litt rev? Akkurat nå sitter jeg og ser på en rypestegg som beiter på buskene i hagen ca. 4 meter unna meg. Mange år siden sist jeg har hatt rype i hagen. Finnmark er herlig.
 4. I mange år har jeg ristet, humpet og "tromlet" ammo rundt i verden. Har hatt med 100 skudd 7,62, 180 skudd 5,56 og/eller så mange 9mm og/eller 7,62x39 som du kan bære. Veiene i Afrika, Asia, Balkan og Midt-Østen er av ymse kvalitet, der de eksisterer. Det har alltid vært en vane og instruks å "rullere" ammunisjon med jevne mellomrom. På grunn av slitasje fra risting, kamring, støv, sand osv. Ammunisjon som har vært på kropp eller i pakning blir skutt ut under trening og erstattet med ny frisk. Har aldri opplevd høyere trykk i noen våpen som jeg kan si skyldes risting av ammunisjon. Selv i 40-45 varmegrader. Men dette gjelder militære våpen og militær ammunisjon. Jeg ville nok spurt de som produserer kruttet. Forresten er vel sånn tacticoole greier mest fine løsninger på foto og FB, og skal se tøft ut. Det er fort gjort å bli kvitt. Fine løsninger på oppkonstruerte problemer som sjelden eksisterer. Nuvel, nå var jeg langt unna tema i tråden.
 5. Ja jeg har også sula opp som det heter her på kysten av Finnmark. Litt for tidlig. Jeg har hatt rev på åtet hver kveld etter at jakta slutta. Det er fremdeles 120 cm snø på åteplassen min. Mesteparten av fangsten i år ble gjort med en Brno Fox i .22 Hornet. Et par ble skutt med hagle, og 2 med en Mauser i .220 Swift. Swiften kan ikke anbefales hvis du jakter pels. "Gore factor" er høy når ei varmintkule fyker avgårde i over 1200 ms. Avstanden jeg har skutt på er fra 24 til 128 meter. En rev har rast ut etter treff med Hornet, men den gikk ikke langt. Jeg har bare jaktet fra nyttår til jaktslutt. Vurderer å starte tidligere i sommer/neste sesong med hijakt siden det er så mye rev i området. Jeg har brukt diverse rester av hundefor til åte. Jeg har supplert med noen bein av elg bundet fast fast med streng. Jeg har observert en rev med skabb, men ingen av de som er skutt hadde sykdommen. Nå har jeg vært ute og gjort klar fellene. I morgen bærer det ut for å se etter mink.
 6. Pass bare på å fylle utfresningene i låskassen med modellkitt eller noe lignende, og slippmiddel over. Ellers så kan det bli vanskelig å få tingene fra hverandre igjen.
 7. Da skrur jeg av det grønne lyset og låser børsa inn i skapet. Da er det helligdags-fredning.
 8. Jeg liker børsa så bra at jeg har 4 stk. En i .22 Hornet som er favoritten. 2 stk i .222 Rem, og en i .221 RF. Den i .221 RF er bygd på en .222. Ingen problemer med magasin eller mating. Litt varierende hvilke avtrekk som er på børsene. Jeg liker snellerten, men har både Timney og et annet avtrekk som jeg ikke husker hva heter.
 9. Klokka 0124. Ny rev på åtet. .22 Hornet 45 grains Sellier & Bellot blyspiss. Falt i smellen. Nummer 19 denne sesongen.
 10. einherje

  Arvegods

  Jeg har arvet ei hagle kaliber 20. Det er visstnok ei pen Stephen Grant & sons med engelsk skjefte og pen gravyre. Jeg har aldri hørt om merket. Er det noen som vet noe om det, og er det noen som vet om noen som kan sette en verdi på våpenet? Jeg har ikke sett hagla foreløpig.
 11. Da ble det en til. 0043 bjeffet alarmen igjen og vekket meg. Tispe. Falt i smellen. .22 Hornet 45 grains Sellier & Bellot blyspiss. Åte er hundefór, en liten snabb med sur Falukorv, og en harsk baconbite.
 12. Jeg er tydeligvis ikke ferdig for i kveld. Leicaen sier at det er 902 meter til nærmeste nabo. Jeg kan derfor se det jeg har lagt ut for å lokke reven fra godstolen. Åtealarmen har gått flere ganger i kveld selv om jeg har skutt rev på åta. Jeg har en analog alarm på 8 kg. Han er av rasen Border Terrier, og holder på å rive ned huset hver gang det er rørelse på lokkematen. Merkelig nok bryr ikke reven seg, men bjeffinga skjuler mine bevegelser.
 13. Da ble det en stor hannrev på åte. Denne hadde en eller annen skade på venstre framfot og haltet stygt. Tilbake til .22 Hornet med 45 grains Sellier & Bellot blyspiss. Utras på 40 meter. Avstanden i kveld ca 60 meter.
 14. Da ble det en til tidligere i kveld. Ikke skutt på åte denne gangen, men mens den jaktet mat i fjæra. Jeg har ikke fått ladet opp .22 Hornet, så denne ble skutt med en hjemmesnekret Mauser i .220 Swift. Leicaen sier at avstanden var 26 meter, og kula var en Sierra 45 grain Blitzking. Denne reven egner seg heller ikke til utstopping.
×
×
 • Create New...