Jump to content

einherje

Members
 • Content Count

  499
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

66 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg glemte å si at den kanskje største utfordringen for en aspirerende børsemaker, er å finne en plass der du får være lærling. Det er ikke så mange små bedrifter som har kapasitet og økonomi til å forsvare en læreplass. Dette gjelder for så vidt ikke bare dette yrket. Tilskuddet til bedrifter som tar inn lærlinger fra fylkeskommunen i min del av landet er ca 165K i året, men mesteparten av dette blir spist opp av opplæringskontorene. Ikke et vondt ord om fremmedarbeidere eller arbeidsinnvandring, men mange bedrifter i flere fag synes det er lettere å ansette en fagarbeider fra Polen eller Lit
 2. Som ved alle yrkesfag ved videregående skoler i dag er du ikke fullt utlært etter 2 år å skole. Første året (Vg1) er det helt grunnleggende året. Da går du Design og håndverk eller TIF (TIP). Deretter går du løs på Vg2, som du ser læreplanmålene for over her. Det sier nesten seg selv at du må ha mer enn 477 timers utdanning for å bli en dyktig børsemaker. I tillegg til disse 477 timene kommer faget YFF der eleven skal fordype seg i sitt fagområde, eller ha praksis i bedrift. Ofte en dag i uka. Her, som i de fleste andre yrkesfag, foregår den viktigeste utdanningen ute i bedrift etter at
 3. Hmmm. Finner ikke at å være sær og spesiell er noe læreplanmål. Det må være YFF da. (Yrkesfaglig fordypning)
 4. 8 mil til Bjerkvik fra Harstad. Da er du riktignok i Nordland, men det går vel bra? Da har du for eksempel Bjerkvik tekniske verksted, eller Knut Bjørnar Mellem.
 5. Her ligger et til salgs. Det må vel sies å være for spesielt interesserte. Men du slipper jo å søke øvrigheta hvis du skulle ha lyst til å lære deg bajonettfekting, eller bare friske opp gamle kunster. Startsiden > Mix miltære effekter, kopi og ekte, fra 1800-tallet til i dag "Gevær" til bajonettfekting Mix miltære effekter, kopi og ekte, fra 1800-tallet til i dag > Ekte våpen fra 1800 til i dag [plombert] Artikkelnummer:PA5408 Enhet:stk kr 5 000,00
 6. Jeg brukte et slikt i forsvaret i Harstad. Blir aldri å glemme timene med geværfekting og nærkampteknikk. Tror disse ble kjøpt inn i antall av forsvaret og brukt der. NB! Forrige årtusen.
 7. Det ser ut som om du har rett. Hylsen er 162,5mm lang. Jeg tror eieren tok denne med seg fra fronten ved Narvik, så det kan nok stemme med fransk våpen. Her sammen med 20mm x 102, og en vanlig tolvsjuhylse.
 8. Rydder opp på et verksted. Ut fra skuffer og skap dukker det opp de merkeligste ting. Er det noen som kan fortelle hvilket våpen denne ble brukt i, og nasjonalitet?
 9. Jeg vet ikke. Jeg bor i motsatt ende av landet. bare lurte siden de har overtatt politi mesteren fra Tromsø.
 10. Fra samme roteskuff. Hvilke våpen passer disse til?
 11. Vekker denne til live igjen. Skifter Tromsømodellen nå navn til Sør-Øst modellen?
 12. Takk. Er du sikke på at det er Sten-piper? Jeg tviler ikke, men det står Lahti på eska til den ene. Pistolpipa er ei Glock pipe.
 13. Driver og rydder etter en børsemaker. I den forbindelse: Hva er dette?
 14. einherje

  Tripod

  Det ser ut som Brownell markedsfører både alu og carbon.
 15. einherje

  Taurus 1911

  Det ser ut til at Landrø har tatt opp importen.
×
×
 • Create New...