Jump to content

Gamle Erik

Members
 • Content Count

  468
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

11 Good

About Gamle Erik

 • Birthday 01/11/1966

Recent Profile Visitors

406 profile views
 1. Ta en telefon til Børselars, de hadde tidligere mye deler liggende til håndvåpen.
 2. Gamle Erik

  1911-tråden

  Som jeg skrev for noen dager siden ... Så blant annet en "hobbyproff" som anbefalte dremel med roterende fil for polering av materampe før han gikk over til små slipeskiver 😳 Det viktigste her er å bruke god tid med smale striper smergelpapir, og kun for hånd. Litt etter litt går du ned på korningen. Roterende verktøy kan lett grave en grop og da er det gjort. Man skal ikke fjerne noe gods eller endre vinkler. Kun blanke opp overflaten.
 3. Skal igang med å lade H&N 125grs HBWC til feltrevolvern min i 38. Tenkte å starte med 3,0grs N310 ? Hvordan ligger det ann i forhold til ladningen du bruker evert ?
 4. Gamle Erik

  1911-tråden

  Som gammel Verktøymaker har jeg noen tusen timer med polering av stål med smergel og diamantpasta for hånd. Men klart, det er fort gjort å gjøre skade for ukyndige som går løs på jobben med Dremel og slipestein. Mange "proffer" på Youtube som det gjør direkte vondt å se på.
 5. Gamle Erik

  1911-tråden

  Pusset og polerte mate-rampa for hånd idag. Nå veksler den tomme hylser fra magasinet uten problem 🙂 Tidligere stoppet det opp på sidene i rammeveggen, overgangen til mate-rampa. Har aldri hatt problemer med matingen, det var mest for å gjøre det, med tanke på at jeg har SWC kuler på vei fra Kulegrossisten.
 6. Det var den automatiske kulematern til Hornady jeg hadde i tankene. Skal jeg måtte fylle kulemater manuelt kan jeg jo like gjerne sette kula direkte i hylsa. Men takk for tipset OysteinR.
 7. Vurderer å kjøpe meg kulemater til Hornady L&L AP. Rimelig trygg på at det vil funke fint på kobberbelagt 124gr RN til 9mm Major. Men jeg lader en del til 45ACP også, her har jeg til nå også brukt kobberbelagt RN kuler. Men nå ser jeg for meg å gå over til SWC i bly for 45'n. Vil det fungere greit eller blir det bare tull ? Mener å huske at en eller annen en gang i tiden fortalte meg at blykuler ikke var optimalt ved bruk av kulemater ..?
 8. Gamle Erik

  1911-tråden

  Tror nok min Ed Brown Classic Custom parkerer det meste fra BUL ut av boksen og den er amerikansk 😉 Men klart, det er mye halvfabrikata å få kjøpt, enten det er satt sammen i USA, Europa eller på Philipinene.
 9. Ser at Vithavuori også har kommet med ladninger til 45ACP med 3N38 krutt ? Noen som har testet dette ? Har mye av dette kruttet da jeg har brukt det til 9mm Major.
 10. Har tenkt å begynne å trene litt presisjon igjen med min Pardini SP22 og trenger derfor ei kasse 22LR ammo. Lenge siden jeg var oppdatert på ammo priser på 22LR. Hvor får man ok pris om dagen ved kjøp av 5000 skudd ? Vil ikke ha den kjipeste ammo'n, tenker CCI feks.
 11. Gamle Erik

  1911-tråden

  Lade litt hardere da, eventuelt sette inn litt svakere rekylfjær.
 12. Gamle Erik

  1911-tråden

  Drikker whisky fra cognac glass alltid Og det lukter ikke kreosot, men stavkirke pleier jeg å si. Laphroaig er ikke så full av røyk, prøv en gammel Caol Ila, da snakker vi røyk. Helt hærlig. Forøvrig er jeg kjempe fornøyd med Ed Brown’n. Skulle ønske jeg kunne godtgjøre behov for en til
 13. Gamle Erik

  1911-tråden

  Legger inn et bilde av min Ed Brown Classic Custom. Nydeligste pistolen jeg har. Like fin finnish inni som utapå. 2,5 års ventetid var verdt det.
×
×
 • Create New...