Jump to content

trombone

Members
 • Content Count

  762
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har tidligere hatt en forferdelig plastsak, tror det var Ramline. De selges fortsatt, men under annet navn. Der var avtrekkerstaget i plast. Og mer avtrekk for pengene klarer ikke engang Baikal å fremvise. Med den kolben var også børsa for kort etter dagens regler, så den "stokken" har lidd en naturlig død. Funderer også på å bygge noe selv, men det må isåfall bli noe lignende av P90. De fleste bullpupvarianter jeg har sett er høye som treetasjes hus med sine utstikkende pistolgrep og forhøyede sikter. Det og laange fjærende/slepende avtrekk gjør denne våpentypen krevende å få til på en god måte. Jeg ser for meg at avtrekket kan løses med et avtrekkerstag i stål som går gjennom avtrekkerbøylen isteden for rundt. Da kan kanalen til staget være frittflytende mesteparten av veien, med opplagring fremme og bak ved original avtrekker. Staget bør naturligvis være festet i avtrekkeren, og ikke bare slenge løst inne i bøylen.
 2. Noen som vet om 90/22 eller zk22 eller lignende kolber tas inn til norge? Er ute etter en bullpup kolbe som gir lovlig minstelengde og et ikke helt forferdelig avtrekk.. sikkert overoptimistisk men...
 3. Dette vet jeg ikke, men isteden for å synse vil jeg anbefale deg å sende en henvendelse til ditt våpenkontor. Kynisk skeptiker som jeg er tviler jeg på at du liker svaret, men det skader ikke å spørre. Lykke til.
 4. Eller man kan ta den helt,helt ut og presse om .223 hylser i .222 dier slik at du får .222 longneck. Godt grep på de lengste torpedoene og du har gleden av en villkatt med alle de fornøyelige og unødvendige utgiftene det medfører. Samtidig er du sikret minst mulig annenhåndsverdi når du skal selge kreasjonen etterhvert. Valgets kvaler...
 5. Softgun er ikke skytevåpen etter lovverket, så ja. Du kan putte det i en roni.
 6. Konsekvensene kommer når du evt skal selge. Tviler på at børsa ruster i filler. Våpen er overkonstruert i forhold til biler og mobiltelefoner heldigvis.
 7. Du kan trygt anta at dette ikke er lovlig i bruk i norge. Eller, om du lider av for mye penger gjøre en rettsprosess ut av det. Konvertert med ronikit eller lignende er ikke våpenet lovlig til noe skyteprogram jeg vet om ( korriger meg gjerne) og pistoler er ikke lovlig til jakt. Dermed har ikke våpenet i denne utførelsen noe godkjent formål, og ombyggingen kan sies å være vesentlig. Her vil jeg synse at man har motbakke og nordavind fra alle kanter.
 8. Du må egentlig bare prøve deg fram. Forvent mer av dyrere ammo typer enn CCI standard og TopShit, men prøv for all del disse også. Lykke til, og kos deg!
 9. Dessuten har du jo buebutikker, og til bueskyting er det helt normalt å få pilene kappet og tilpasset den enkelte bruker og bue. Ta kontakt med Humlekjær archery for eksempel. De burde kunne hjelpe deg.
 10. Baikal. Ujålete og bunnsolid. Kjøper du brukt er verditapet allerede tatt av forrige eier(e) og du klarer aldri å bruke den opp. Ei sånn børse må mishandles ihjel, og det kan fakisk være ganske slisomt. Tipset om sideligger er også godt. Påstanden om at o/u treffer bedre er ikke annet enn en påstand. Det er ikke riktig. Som førstegangskjøper har du mye mer igjen for å putte pengene i treningsammo enn i ei ny og pen børse. Bruktmarkedet er uansett sånn at å få igjen noe særlig mer enn halvparten av nypris om dette ikke er noe for deg kan være vanskelig. Eller i hvertfall tidkrevende. Lykke til!
 11. Jobber riktignok ikke i jernbaneverket, men en og annen vy har jeg jo, og nå prøver jeg å spore på igjen. Et av spørsmålene til TS er scoutkikkert. Det har jeg såvidt prøvd, men har noe mer erfaring med pistolkikkert, som har enda lenger øyeavstand. Og det fungerer veldig greit. Vil rett og slett si at i jaktsituasjoner gir det mer oversikt og sidesyn enn tradisjonell riflekikkert. Ville ikke betenkt meg på en slik løsning må en gammel kriger.
 12. For å begynne med det enkleste først. Sjekk at alle skruer sitter skikkelig, og ettertrekk demperen. Deretter er skikkelig puss og mantelfjerning noe jeg ville ha prøvd.
 13. De der hadde jeg gladelig gitt bort til et familiemedlem som ønsket å bruke dem. De har bruksverdi, men nær ingen pengeverdi.
 14. trombone

  Faktasjekk

  Presisjon handler om små toleranser, og repeterbarhet. Det er naturligvis mulig å lage en presis halvautomat, og like naturligvis er det mulig å lage en enda mer presis rifle med annen mekanisme. Se også på marked og forventning. At premiumsdeler til 10/22 selges av så mange betyr at lite er gjort i utgangspunktet for presisjon. Børsa skal være billig! Og den er det. Men har noen lagt merke til at den er festet i stokken med _en_ skrue? Det er ikke gjort for å øke presisjonspotensialet... Men i ei sånn slarkebørse skader det vel ikke merkbart heller. (Jeg har en selv) min er mindre presis enn min 1906 Kongsberg rullekloss, og den har både utvendig gravrust og vannskadet stokk. Jeg er svært glad i .22, og har eid en pen bukett opp gjennom åra, men har hittil aldri prøvd en virkelig presis halvauto. Det betyr naturligvis ikke at de ikke finnes. Men plukk opp en Annie eller Walther, kjenn på opplevelsen og sammenlign med det markedet tilbyr av halvautoer.. Jeg tror rett og slett ikke det mulig å tilby en virkelig presis halvauto salongrifler til en pris markedet aksepterer. Jeg snakker BR presisjon.
 15. Det er verdt å merke seg at fabrikkammo i .30US ikke holder anslagskravet til rådyr. Om den kan lades hardt nok på trygg måte vet jeg ikke, men jeg tviler. Det kan være verdt å sjekke før man bekoster ombygging om jakt er begrunnelsen.
×
×
 • Create New...