Jump to content

trombone

Members
 • Content Count

  752
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

8 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jobber riktignok ikke i jernbaneverket, men en og annen vy har jeg jo, og nå prøver jeg å spore på igjen. Et av spørsmålene til TS er scoutkikkert. Det har jeg såvidt prøvd, men har noe mer erfaring med pistolkikkert, som har enda lenger øyeavstand. Og det fungerer veldig greit. Vil rett og slett si at i jaktsituasjoner gir det mer oversikt og sidesyn enn tradisjonell riflekikkert. Ville ikke betenkt meg på en slik løsning må en gammel kriger.
 2. For å begynne med det enkleste først. Sjekk at alle skruer sitter skikkelig, og ettertrekk demperen. Deretter er skikkelig puss og mantelfjerning noe jeg ville ha prøvd.
 3. De der hadde jeg gladelig gitt bort til et familiemedlem som ønsket å bruke dem. De har bruksverdi, men nær ingen pengeverdi.
 4. trombone

  Faktasjekk

  Presisjon handler om små toleranser, og repeterbarhet. Det er naturligvis mulig å lage en presis halvautomat, og like naturligvis er det mulig å lage en enda mer presis rifle med annen mekanisme. Se også på marked og forventning. At premiumsdeler til 10/22 selges av så mange betyr at lite er gjort i utgangspunktet for presisjon. Børsa skal være billig! Og den er det. Men har noen lagt merke til at den er festet i stokken med _en_ skrue? Det er ikke gjort for å øke presisjonspotensialet... Men i ei sånn slarkebørse skader det vel ikke merkbart heller. (Jeg har en selv) min er mindre presis enn min 1906 Kongsberg rullekloss, og den har både utvendig gravrust og vannskadet stokk. Jeg er svært glad i .22, og har eid en pen bukett opp gjennom åra, men har hittil aldri prøvd en virkelig presis halvauto. Det betyr naturligvis ikke at de ikke finnes. Men plukk opp en Annie eller Walther, kjenn på opplevelsen og sammenlign med det markedet tilbyr av halvautoer.. Jeg tror rett og slett ikke det mulig å tilby en virkelig presis halvauto salongrifler til en pris markedet aksepterer. Jeg snakker BR presisjon.
 5. Det er verdt å merke seg at fabrikkammo i .30US ikke holder anslagskravet til rådyr. Om den kan lades hardt nok på trygg måte vet jeg ikke, men jeg tviler. Det kan være verdt å sjekke før man bekoster ombygging om jakt er begrunnelsen.
 6. I beste fall ville noe sånt kvalifisert til "Styggpen" omtrent som TactiKrag med karbonstokk, picatinny overalt og heldemper.
 7. Det er ikke noe absolutt krav fra meg ihvertfall, at noe skal gis videre umiddelbart. Men om gamle børser får videre liv er det bare flott. Jeg har problemer med å plombere/destruere selv om det "bare" er en banekrag. Dersom nye skyttere kan få en rimelig inngangsbillett til sporten/lidenskapen vår, har børsa skutt blink en gang til 😉 Og så, når garderoben er full og havesyken river i kroppen kan jo børsa gis videre. Sirkulærøkonomi og resirkulering er jo veldig moderne for tiden. Kanskje vi kan påberope oss å bidra til det "grønne skiftet"? 🤣
 8. Jeg lider av full garderobe, og langt framskreden sans for gammelt skrammel. Jeg har en krag i baneombygd eldre stand, ikke helt komplett. Den er boret for diopter sikte, men dette mangler. Tanken var at dette skulle bli en donorbørse til et artig lavkostprosjekt, men tiden strekker ikke til. Dersom noen kunne tenke seg å adoptere børsa koster den søknadsgebyr og frakt. Bilder kan sendes på mail til interesserte. Nå er heller ikke dette noen nybegynner børse, det er en gammel Krag, med de forbehold det medfører. Mvh Trombone
 9. Det sier våpen kontoret er helt ok, så lenge våpenet registreres.
 10. Dette svarer du best på selv. Våpen er svært slitesterke og varige, sammenlignet med nesten hva som helst ellers vi kjøper. Litt "overflatestruktur" gjør på ingen måte våpenet uegnet eller utrygt å bruke. Det positive er at en slik skjønnhetsfeil senker prisen. Dersom det ikke er viktig for deg, og status ved et blankt og moteriktig våpen er viktigere, kjøper du nytt.
 11. Hos meg også er det motsatt av hva TS spør om. Det er mine kalibre og jaktformer som gjorde at jeg valgte avstandsmåler. Jakter sjøfugl fra kajakk, og skyter oftest på sittende fugl. Det er ikke nødvendig med avstandsmåler, men en grei betryggelse. Syretesten er at den faktisk ligger i vestlommen på hver tur. Samme med jakt med salongrifle.veldig greit å få en bekreftelse på trygt skuddhold før jeg skyter. Jeg har bare strukket hold på blinkskyting, og det har gitt verdifull læring om egne og våpnenets begrensninger.
 12. Tja. Unge kuler støper du yngst selv.. ☺️ tunge får du kjøpt, ihvertfall 147 grain for 9mm. Prøv hjemmelading.no for eksempel. Vil du ha enda tyngre, kan du prøve revolverkuler på 158, 180 grains. Gjetter på at over dette er i tyngste laget for en masselåst 9mm... blykuler er lettest å tilpasse ditt løp, kalibrer dem i smøredie til bittelitt over din riflingsdiameter. Når du vil ha ekstrem presisjon i ei sånn slarkebørse, må du nok være forberedt på å både slugge og orme løpet.. kan godt hende det må ofres både kyllinger og geiter også gitt 😉
 13. Jeg har bare erfaring med Alms, og bare første generasjon. Den er jo ikke tilgjenglig lenger, så jeg vil bare si at for meg er heldemper kontra frontmontert fullstendig verdt pengene på salongrifle. Anbefales..
 14. trombone

  S/S Hagler, utvalg.

  PMT, etter avataren din å dømme, har du ikke sansen for Bullshit. Da ville det være fint om du klarte å unngå å "shove mainnskit" også. Det er naturligvis riktig som du sier at pris og kvalitet til en viss grad henger sammen, men å påstå at alt rimelig og nytt er ubrukelig er intet mindre enn arrogant. Himmelropende arrogant. Du får selvfølgelig ha dine preferanser, og når du skyter så mye som du gjør forstår jeg at du ikke har lyst på en Baikal. Men å hevde at de går i stykker på 1000-1500 skudd er positivt feil, og å hevde at de ikke er verd pengene kan være sant, ut fra ditt eget perspektiv. Det kan du ikke godt presse ned over øra på andre. Til mange slags bruk er de rimelige børsene helt utmerket. Skulle man komme i skade for å slite ut en Baikal eller BRNO, vet man ihvertfall at interessen er hjertelig tilstede. Ditt råd til trådstarter om å vurdere brukt er faktisk godt, siden sideliggere er "umoderne" er det kjøpers marked. Men stopp der er du snill, Å tute øra fulle på nye skyttere om hvor dyr en børse må være for å være verdt pengene har ingen relevans for andre enn deg selv. Trombone
 15. kvf.no ; Kongsberg våpenhistoriske forening har smådeler til disse. Høne koster 100,- Dessuten har jeg en velbrukt og ujevnt stelt utgave som går godt, men ikke er særlig pen lenger. Garderoben er full, så du eller andre som ønsker å gjøre noe ut av den kan godt få overta den mot fraktkost. Dette er artige børser som fortjener å bli med videre. Lykke til! mvh Trombone
×
×
 • Create New...