Jump to content

trombone

Members
 • Content Count

  784
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

19 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jo, det gjør noe for holdbarheten. Plast er plast. Fint når det er nytt, men våpen er for evigheten. Kjør metall om du mener det.
 2. På mine børser var det så lite som skulle til av tilpasning at jeg løste dette med litt fin slipepasta på hengslebolten og åpning/ lukking av hagleløpet på riflekassa 50 ganger. Renset og sjekket med "riktig" løp flere ganger underveis for å sjekke at det ikke ble slark mellom løp/kasse. Gikk fint, det var trangt og trått i utgangspunktet.
 3. Om du kikker på tennstiftåpningen vil du se at riflestiften har mindre diameter og mindre klaring mellom hull og stift. Det gjør at trykket i riflepatronen kan være høyere uten å få gasslekkasje fra tennhetta. I tillegg slår vel riflestiften ikke så langt ut. Var inne på samme tanken selv, men jeg har bygget opp kolben min for kikkertsikte, og da funker det dårlig med hagleløp. Skal du gjøre dette anbefaler jeg å tilpasse til riflekassa.
 4. Jeg håndterer ikke midler med skytevåpen. Det vet jeg heller ingen andre som gjør. Skyting kriminelt? Nå er du kriminelt nær mye bråk og lite hull ( i pappen) på dette forumet. Laser? Pfff. Avleggs for 20 år siden. Var det noe mer? 😉
 5. Problemet med å få tak i disse er at de er rammet av handelsembargoen mot russland etter annekteringen av krimhalvøya. Klubben vår hadde noen stykker. Jeg har såvidt prøvd. Grunnen til at klubben bytter dem er at juniorene slet med oppspenning. Vi har gått over til pcp.
 6. Tja, hva som er sikkert nok et sitasjonsavhengig. Et miljø hvor man må forvente stor spredning i erfaring og aktivitet med våpen krever en høyere terskel. At våpenet i seg selv er i god stand og godt tåler patron i kammeret betyr ingenting om en uerfaren kan komme borti det. I et godt trent miljø, er det en helt annen sak. Sikker sone, skarp sone, alle fostår forskjellene og oppfører seg deretter. Da er det naturligvis ingen problemer. Så svaret er nei, men ja. Var det noe mer du ville vite?
 7. Veldig god ide. Jeg støtter tanken om inkluderende og utjevnende tiltak som dette. Det tar vekk mye av muligheten til å kjøpe poeng. De beste vinner fortsatt, men ikke nødvendigvos de som bruker mest penger. Flott tiltak!
 8. For "noen" år siden tok jeg en skytepause. Jeg gikk rundt og inbilte meg selv at det var snakk om et par år, men når jeg kikket på våpenkortet for siste kjøp ser jeg at det var mye mer.. skyteferdighet er ferskvare, og særlig pistol. Jeg har endelig rotet meg til innmelding i ny klubb og bygger aktivitet før jeg kan handle igjen. Men alt er ikke tapt. Jeg har en velbrukt/misbrukt FWB 65 fra finn.no, og med litt Kammerhjelp fikk den nytt baksikte i høst. Det forrige var knekt av snaut halve baksiktet! Et deprimerende siktebilde kan man si, selv om det forsåvidt kunne brukes. Nå er alt så meget
 9. Og før det bare brukte vi produksjonsvåpnene våre i production...
 10. Ta det med ro. Grunnen til at jeg spør er egentlig bare å få bekreftet egen lovforståelse. Jeg har ingen tanker om å utfordre lovverket på uvesentligheter som dette.
 11. Feil, rett svar er galt? Jaja. Vindushopping har aldri skadet noen.
 12. Og nei, det skal mer enn litt til før denne gjerrigknarken spar opp 10K for et "forbedret" avtrekk som trolig ikke er det 🤣
 13. Ja, regnet med det. Poppere skulle nok la seg ordne i og med at avtrekket har egen omstiller hvor enkeltskudd er et alternativ. Teknikaliteten i forhold til fullauto er at i 'kansk lovgivning regnes det å slippe avtrekkeren som en manipulering. Altså likestilt med å presse inn avtrekket. Har slett ingen forventning om at det vil ha noe å si for norsk lovgivning, men stusser som sagt på at dette finnes på Brownells Norge. Det er jo mye annet rart som ikke slipper igjennom til de europeiske nettsidene.
 14. Jeg har som en god Bjørn ligget i dvale en stund. Nå begynner det å friste å komme seg igang igjen. Og da må en jo oppdatere seg litt på moteriktig utstyr, for alle vet jo at det er det som gir poeng på skiva, ikke sant? ( Shiny Kit Syndrome, anyone??) Nåvel, til saken. Jeg har oppdaget på verdensveven at det har kommet "binæravtrekkere" til endel mer eller mindre konkurransedyktige rifler, og at Brownells Norge faktisk listefører disse med norsk pris. "Binær" i denne sammenhengen vil si at et skudd går av både ved å presse inn og slippe ut igjen avtrekkeren. Ikke noe for jakt akkurat, og
 15. Når det gjelder skytestillinger så varierer det fra person til person, og skyteprogam/ reglement. Innenfor dette, "whatever floats your boat" virker det, bruk det. Hvis ikke, prøv noe annet.
×
×
 • Create New...