seawolf Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 9 mann i en "jaktstuga" med 100% fokus på gris og dåhjort er vel så fjernt fra det Per-S skisserer som det går an å komme Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 har merket det samme, f.eks med Lagavulin og Laphroaig, 21 års utgavene ga meg ingenting ekstra ift. feks Lagavulin 16 eller Laphroaig quarter cask +1 på et statistisk meget tynt grunnlag. Foretrekker Laphroaig quarter cask eller aller helst trippel wood foran 18 y.o. Faktisk var 18 y.o. en bitteliten nedtur, men det skyldes nok høye forventinger. Dette betyr selvsagt ikke at jeg ikke kommer til å kaste meg over en 25 y.o. dersom det skulle passe seg sånn. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted September 16, 2012 Share Posted September 16, 2012 Fikk smake Snow Grouse under villsvinjakta i Skåne nå nylig, og det ble bare med det ene lille glaset.Hadde dette vært en blindtest ville jeg ikke tippet whisky i det hele tatt.... kan sikkert stemme at den er lagd for å shottes i iskald tilstand, for den minte meg faktisk om tequila når jeg tenker etter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per-S Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 9 mann i en "jaktstuga" med 100% fokus på gris og dåhjort er vel så fjernt fra det Per-S skisserer som det går an å komme Men whisky smakte det ikke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted September 17, 2012 Share Posted September 17, 2012 kan vel til nød kalle det "whiskylignende" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
45-70gov Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Her er vell alle enige. Test av Whisky http://www.klikk.no/mat/drikke/article7 ... gn=sep2011 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.223Hugo Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 For de som vil prøve forskjeller i lagringstid: http://www.vinmonopolet.no/vareutvalg/m ... ku-9910508 8,12,15 og 18 år i samme sett Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted September 18, 2012 Share Posted September 18, 2012 Smakte på den yngste i denne her for endel år siden: http://www.htfw.com/scotch-malt-whisky/ ... -20cl-drum" target="_blank det var desverre før jeg var fikk smaken på de litt tyngre Islay'ene , så det ble med den ene. Legend'en er ikke for nybegynnere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snake Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Noen som har prøvd Dalmore 15 års single malt? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
tiur666 Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Hvorfor måtte du spørre om det , Hm har en stående til spesielle anledninger og det blei det netopp nå Ja den anbefales på det sterkeste av meg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.30 Herrett Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 Damore er en av mine favoritter. Nydelig og er i glasset just nu. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
buffe67 Posted September 21, 2012 Share Posted September 21, 2012 sitter med en laphroaig i glasset nå,hvis man liker litt røyksmak fins det ikke noe bedre Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Tester som inneholder Jack Daniels og Jim Beam, blir som en rifletest der de kun tester spretterter Eg vil selv si at eg er en erfaren Whisky/whiskey drikker, og eg liker Jim Beam, den har en litt karakteristisk ettersmak. Liker denne bourbon Whiskeyen, og setter pris på dens smak. er den blandt de beste, nei, men et godt bekjentskap. Føler at bourbon Whiskeyer er litt undervurdert (mange av de beste skotske whiskyene er lagret på bourbon fat). Les/se: viewtopic.php?f=5&t=45505 Har glemt å oppdatere listen min etter sommeren, noen av flaskene begynne også å bli "fryktelig" nær tomme. MADMADS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 mange av de beste skotske whiskyene er lagret på bourbon fatDet er forskjell på å være lagret på bourbon-fat og å være brygget på mindreverdig råstoff Bourbon er brygget i all hovedsak på mais og hvete, som i Skottland brukes som komponenter i de simpleste blended-whiskyene sammen med brygg på maltet og umaltet bygg. Bedre blends har mindre mais og hvete og mer maltet bygg. Typen fat whiskyen lagres på påvirker smaksutviklingen under modningen, og brukte fat er et must for å oppnå ønsket effekt. I USA er de lovpålagt å kun bruke nye fat, derav god tilgang på brukte bourbon-fat til skotsk produksjon. Hva som tidligere har vært lagret på fatene påvirker farge og smakskarakter. I hovedsak brukes bourbon- og sherryfat, men bl.a. Glenmorangie bruker også portvin og madeira i special finish tappinger. (Kilde: Guide på tønneverkstedet Speyside Cooperage i Dufftown, Skottland) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
MADMADS Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Jammen der våknet jo HP Er ening i det du sier om at råvarene er viktig, men det er dessverre eksempler på at det ikke hjelper med gode rådvarer en gang, hvis den videre prosessen ikke er god/riktig. Har begynt å smake på en del bourbon i det siste, og NOEN av de er overraskende gode, mens andre er forfinet "moonshine" på glassflaske med brun farge, og som sagt har Jim Beam noe "spesielt" med seg som eg liker. I begynnelsen kjøpte ikke de skotske whiskyprodusentene bourbonfat p.g.a smaks tilsetning, men for de de var billigere en nye eikefat. Til deres store forundring påvirket dette smaken. Ikke alltid til de bedre må eg si. Synes en del av disse fat/smakstilsetningene har gått over stokk og stein, når eg leste at de begynte å bruke treværk fra sigaresker få å smakstillpasse ulike whiskyer. Og som sagt eg drikker det eg liker, ikke hva som står på flasken. MADMADS Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Og som sagt eg drikker det eg liker, ikke hva som står på flasken.Jeg også. Når skal vi gjøre alvor av den planlagte dagen med kråkejakt på formiddagen og whiskysmaking utover kvelden ? Jeg har forresten smakt god bourbon jeg også, men Jim Beam når ikke opp for meg. Mener det var denne: Bilde linket inn fra wine-searcher.net Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulfhedin Posted September 25, 2012 Share Posted September 25, 2012 Ble positivt overrasket over denne ganske nye norske Whiskybloggen. Kunskapsrikt og godt skrevet og med det glimtet i øyet man bør ha når det tross alt er snakk om brennevin. Vel verdt en titt for alle som vet forskjell på whisky og whiskey. http://skotsktaake.com/ Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
snake Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 God helg kammerater og whisky elskere Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Apropos Bourbon, så har jeg snart gjort meg ferdig med en av disse flaskene: Wild Turkey Kentucky Spirit, 101 proof, single barrel. Jeg drikker mest Knob Creek bourbon, så denne spesialversjonen fra Wild Turkey var en positiv overaskelese. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
dyfjord Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Noen som har prøvd denne https://www.google.no/search?q=dimple+w ... 24&bih=644 Knallgod,men jeg finner den kun i Finnland Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
OndeJens Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Jeg liker Bowmore Darkest. Syns den lukter litt søtlig, litt vanilje kanskje. Eller pipetobakk? Smaker ikke like mye røyk som ellers whiskyer fra Islay er kjent for. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted September 28, 2012 Share Posted September 28, 2012 Dimple har jeg drukket , sikkert 20 år siden. Så vidt jeg husker, en god og velavrundet blended. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
skogsmann Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Noen som har vært borte i Speyburn bradan orach? lurer på å kjøpe en flaske.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ørret Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Noen som kan anbefale en god, lettdrikkelig whisk(e)y til en nybegynner? Har kun smakt Jack D. Har lurt litt på Famous Grouse. Hvordan er den? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 2 nybegynnervennlige single malt er Macallan og Highland Park Og etter min mening er det fullstendig lovlig med en vanndråpe eller 2 i glasset Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ørret Posted October 5, 2012 Share Posted October 5, 2012 Oi. Det var stive priser på de Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Oban er fin til nybegynnere. Caol ila hvis du vil ha en med den fantastiske røyksmaken islay'en er kjent for. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Kan også føye Talisker til listen. Røyksmak, men mildere enn Islay-whiskyene. Men jeg heller til at MacAllan er den optimale whiskyen å starte med - så rund i kantene at den er umulig å mislike, men samtidig så kompleks smak at den kan utforskes og nytes i all fremtid. Den vokser med deg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobby Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 hogstad7 "god, lettdrikkelig Whisk(e)y."..... da kommer du ikke unna Jameson. Irsk Whiskey som er direkt innbydende. Varning dog... lett vanedannende Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ørret Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Ja, har kikket litt på Jameson, Tullamore Dew og Famous Grouse. De er liksom i riktig prisklasse for meg. Kan nevnes at jeg er glad i Baileys, og Lysholm Linie er god. Om dette sier noe om hva man kan like av annen drikke, vet jeg ikke MacAllan må prøves når jeg får bedre råd Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Da ville jeg gått for Jameson. Tullamore er etter min mening kun til bruk i irish coffee. Ikke drikkende for seg selv i det hele tatt. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ørret Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Da prøver jeg en flaske Jameson. Hvordan ville dere servert den? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Bar og romtemperert. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobby Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Drikkes som den er, ikke noe is eller annet som ödelegger smaken.- -Ev et glas vatten eller neutral drikke i et glas ved siden om. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mastodon Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 (edited) I kveld har jeg åpnet en ny flaske:) The Glenlivet 15YO Frensh Oak Reserve. Slo i en dobbel siden flaska var ute av boksen:). Kanskje jeg også unner meg en Macallan etterpå for å sammenligne:D Edited October 6, 2012 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger#44 Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Mye god whisky ute å går her! Synes noen snart burde invitert en student i trondheim på besøk, her jeg sitter med min laphroaig quater cask Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HighPower Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Da sitter du godt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kjell Olav Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Mye snop i denne tråden som man skulle ha smakt nøye på. Akkurat nå nyter jeg denne Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted October 6, 2012 Share Posted October 6, 2012 Dersom det ikke skulle passe med en Laphroaig, kan jeg anbefale Berry's Islay Reserve. Det er en blended malt og visstnok ikke helt fri for Laphroaig heller, så de som er skeptisk til røyksmak bør vurdere å ro i land og ta toget over til den andre siden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mastodon Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Jeg åpner langhelgen min med en The Dalmore 15YO:) Tinnpryden på flasken paser bra i og med jeg har tatt fri mandag og tirsdag for å jakte hjort:) Skål og god helg! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 denne ble med meg hjem fra polet idag. Slett ikke billig, men går ut fra den er verd pengene likevel Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
bobby Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Må erkjenne litt utroskap mot gode gamle Jameson. Har smuttet litt i "smug" på en Ledaig, når man behøver "kjenne etter" om kroppen er i live etter slitsomme jakt-turer. På bestilling har jeg idag hentet en Ledaig 46,3 % (10år) Mine herrer... denne er virkelig spesiell.. gleder meg til første glas ikveld. Hjortejakt i morra. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
proud Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Sitter sammen med en "Ardbeg 10 Years Old" 46% ... som er etter min smak.... med noen dråper vann... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Shadob Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Dewar`s 18 year - er verdt en touch. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Griffon Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 En eller annen var ute etter lettdrukken Malt, da må jeg si Glenlivet og dersom man skal ha litt mere "personlighet" gå for Highland Park. Selv liker jeg best Islay ( helst en Bowmoore), eller Ardebeg, men det er ikke for "nybegynnere" Mvh. Griffon Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulfhedin Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 I kveld er det en Talisker 18 som jeg kjøpte i 2008 før de satte prisen ganske betydelig opp. Har ikke hatt hjerte til å ta den før, men har bestemt meg for å gjøre det nå før den begynner å oksidere. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted October 12, 2012 Share Posted October 12, 2012 Ja huff, den oksideringen av whisky er ganske skummel og kan komme for du aner. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mastodon Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Etter den tynne lufta jeg "pustet" i the Highlands i går, tar jeg turen ned i skogene til de glemte Lowlands og unner meg en Auchentoshan 12 YO i kveld:) I kveld har jeg også sprettet en Freia Premium Dark 70%. Det syns jeg passer godt til skotsk myrvann. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gamle Erik Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 Denne helgen koser jeg meg med en Bruichladdich 2006 . Første gangen jeg tester denne. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ivara Posted October 13, 2012 Share Posted October 13, 2012 denne ble med meg hjem fra polet idag. Slett ikke billig, men går ut fra den er verd pengene likevel Og da var det på tide med en smaksprøve: Lenge siden jeg har drukket tyngre maltwhisky nå men denne satt som et skudd! Selv med en alkoholstyrke på 48% så lar den seg drikke uten utvanning. Minner om en forfinet og mer vellagret utgave av Quarter Cask Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.