Jump to content

.30 Herrett

Members
 • Posts

  1,099
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

.30 Herrett's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

18

Reputation

 1. Du må nok til med en kammeravstøpning. Var flere 6,5mm patroner på den tiden. Nydelig rifle!
 2. https://www.nationen.no/nyhet/et-halvt-tonn-ammunisjon-stjalet-fra-lastebil/ Skar opp kalesjen faktisk...
 3. Mye bra graving i bøker der. Kan anbefale å legge ut spørsmålet på svartkrutt.net også. Mye kunnskap der også.
 4. Nå ligger det jo en ferdig XP-100 på handelskammeret. Verdt å vurdere.
 5. Grep er litt avhengig av skytestilling. Credmore synes jeg at setergrep fungerer best, mens i Dead frog fungerer kanskje bakgrep best. Vektfordeling og balanse er nøkkelen. På stående har flere valgt 7" revolver og TC er vanlig nettopp pga balanse. Setergrep er begrenset til unlimited pga regelverk. Max overheng etter skjefter. Det fine med å møte opp på banen til treninger er at man får alltid prøve forskjellige våpen og utforminger 👍😀
 6. 6mm er minste kaliber i International unlimited øvelsen. Hvis man vil bygge seg en pistol for bare den nasjonale 1/2 size er jo 223 en mulighet. TC leverer vel bare 1-10 stigning synes jeg å huske. Hvis man er villig til å få noen til å importere piper er det mye å velge i fra MGM.
 7. Hvis du skal bygge pistol blir det uansett unlimited. Produksjons våpen må være tilgjengelig for alment salg. Kan lønne seg å kjøpe en Jalonen produksjon og bruke den i alle øvelsene du kan. Blir godt kjent med den da. Kikkert er bare tillat i nasjonale øvelsen. Har brukt noen faste Burris på 8x og 10x, 1/2size figurene er små på 200m, men mer forstørrelse blir urolig. Prøv og se hva som fungerer for deg. Rifle kikkert kan brukes hvis man har lite rekyl og skyter på magen. Type 222 rem osv. I motsetning til Ihmsa er det ikke lov med brems i Imssu. Sentergrep er best i Credmore-stillingen synes jeg. Bedre balanse. Links kasse er ikke noe fordel synes jeg i Credmore. Bolten ligger mot låret og er i veien. Bruker uansett venstre hånd til lading uten å skifte grep eller stilling. Bak grep er fint i stillingen Dead frog. Da får du framskjefte og pipa ned på låret. Kan fungere fint med links kasse også. Nå med 1/2 size i International unlimited har det ikke noe for seg med grøvre kaliber enn 6mmBr eller 6,5Grendel velter bukkene fint og har flat og fin kulebane. Selv bruker jeg 6x45 i en Vixen. 70gr kuler gjør jobben. Mange har fortsatt å bruke de pistolene de bygde når det var full str og det kan bli litt mye unødvendig rekyl å jobbe med. Har en i 308 og har gått ned til 100gr kuler og snille ladninger.
 8. Hvis jeg skulle bygd pistol nå ville jeg nok valgt en Howa mini mauser kasse og 6,5 Grendel. Hadde grs eller kkc frest skjefter så kanskje... 🙈
 9. Ikke glem fin-øvelsene. En Buckmark med 10"pipe eller Ruger mk2 med 9" er rimelige og gode våpen for produksjon. Anschutz Exemplar får du også til en grei penge. Ruger single six med 9 5" har også mange medaljer på samvittigheten. 100m baner er ofte lettere tilgjengelig.
 10. Her er noen lokale pistoler. Brukes i fri 2 1/2 size med kikkert. 3x xp-100, 221 fireball og 7mmBr 1 nedkortet mauser i 308 win.
 11. Vil absolutt anbefale deg å være med på noen stevner når verden blir normal igjen. Lærer mer der enn timer bak skjermen. Veldig mange som har begynt med Contender og en revolver. Kan skyte mange starter med de. En Jalonen til rundt 30k kan komme senere når du er avhengig 😁 Ihmsa har noen filmer på YouTube som viser litt.
 12. Noen bilder fra nordisk i 2019 i Gideå, Sverige.
 13. Ble høyt trykk i min også. Engangs-hylser... Sliter litt med diene fra hornady. Veldig trange i i kuleisetter en. Kun remington hylser som er tynne nok i godset uten å dreie. Håper vi sees på bane i sommer.
 14. 6x45 er et artig kaliber og meget godt egnet til unlimited/fri2. Har bygd en pistol selv i kaliberet. Sako vixen enkeltskuddskasse. Bilde kommer 😁 Hvilken hastigheter får du i TC'n?
×
×
 • Create New...