Jump to content

bobby

Members
 • Content Count

  1,266
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bobby last won the day on April 2 2018

bobby had the most liked content!

Community Reputation

125 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har sett litt på Robsoft der også spørsmål om forskjellen mellom de to patronene og bruk av Dier har vært oppe til diskusjon. Ved korrekt innstilling av dien, kan nok 7x57 verktøyet oftest også fungere til 7x57r. Men selv om forskjellen er liten mellom de, så er den der,..også i brøstvinkel kan det se ut som. Virker som Hornady nå selger Dier (R-utgaven) til mer vanlige priser, - litt over 400 sv Kr.
 2. Diameter ved "hode" (Case Head). Lader ikke selv for 7x57 Mauser eller 7x57R,- men er det ikke slik at Dier normalt er for 7x57 Mauser og at hylser i R utgave som helpresses i slike blir unødvendig "hardt" presset ned mot hode. (Og derved delvis hylseseparasjon som følge av) Som sagt eier jeg selv ikke våpen i kaliberet, men mener meg lest at dette er en klassisk "feil" som forekommer ved pressing/lading med 7x57 i R-utgave.
 3. Vilken Die har du? Du er sikkert klar over forskjell i hylsedimensjoner mellom 7x57 og 7x57R.
 4. TS. - Forsøk med å variere settedybde (COL) litt. Jeg lader forøvrig selv både 150 (Nosler Bt) og 165 grains (Sierra GK) med 53,8 grs N-150, - begge 82,5mm COL. Dette er dog nære maks med 165 grs kuler i min rifle. Men god fart og gode samlinger.
 5. Kjøpe nytt,..tja.- Ville nok likevel beholdt Beratta'n som godt og velbalansert jaktvåpen. O/U som skal "spise" alt av ammo, blir nødvendigvis både tunge og klumpete. Halvauto er da løsningen.- Din Beretta m/fast trangboring og dermed lettere løp enn de med utbyttbare, er et våpen med god balanse og med kal 12/70 klarer du absolutt ALT. Mine hagler er alle 12/70 og har aldri følt behov for kraftigere. Jeg leker derimot ofte med tanken å gå andre veien og bytte ut en av de til en smekker kal 20. Men kvar sin "tyjTT", som vi sier i Tr.lag 😇
 6. Husqvarna 1400; (made in Italia) psf*, en stjerne sier egentlig bare at den er godkjent for røksvakt krutt. Øverste løp merket 00 er 3/4(imp.mod) nedre 0000 1/4(imp.cyl), 18,4 = løpenes indre diameter (føre chokene). Beretta; psf** to stjerner,(trykktestet til 17637 psi, -ca 1220 kg) Øverste løp merket 0 = full choke, nederst merket 000 = 1/2 (mod) Choke. Kg 1.400 og Kg 1.280 er nok vekta på løpsettene. Lerduepatroner 24 gr stål kan skytes i nedre løp på begge (max 1/2 choke). "...skyte ALL type ammo", - Nei, jeg ville ikke brukt jaktammo i stål eller tungsten i noen av de.
 7. @hovedknuten: Du nevnte Kemen.- En meget interessant (Spansk) Perazzi-kopi som med sine muligheter å få tilpasset etter egne spesifikasjoner har fått otrolig mye skryt og godord fra bl.a. Svensk ekspertise.
 8. Du nevner "magfølelse".😊 Berettas mer enn 500 årige tilvirkning av våpen tilfredsstiller iaf min mage og skulle forenkle valget mellom disse. Blazer F16 virket interessant da den kom, men desverre dro en del "barnesykdommer"(vet ikke om de er helt borte) ned inntrykket noe, og for min egen del er pålitelighet Alfa og Omega. Rizzini??,.. i mine øyne Njet. Gå for det du vet er bra,.. en solid/pålitelig Beretta kan ikke være feil, god balanse får du på kjøpet.
 9. TS sier ingenting om haglvekt i patronene, men om det stemmer at Black Claud i 12/76 inneholder 36 gram hagl, og samme patron i 12/70 "bare" har 28 gram, så bør det utgjøre en ganske stor forskjell i rekylen mellom de.
 10. Skattene (på inntekt) er nok noe høyere, i Sverige.- "Avgiftsnivået", tror du snakker mot bedre vitende.- Jeg kunne godt tenkt meg svenskt avgiftsnivå også her til lands,..være seg på biler vin/sprit etc.- Du er sikkert ikke helt ukjent med nordmenns "harryturer" for nettopp å unngå de høye avgifter på det meste hjemme i steinrøysa. For redusert bilbruk må, som du også sier, et reelt alternativ finnes. Et godt utbyggd kollektivnett som jeg mener bør være tilnærmet GRATIS (symbolsk lite) for alle som velger å la bilen stå. Kostnadene for det,- mener jeg,- vil betale seg selv som en følge av betydelige reduserte skadde i trafikken. Tenk bare på hva en eneste ufør grunnet trafikkulykke koster samfunnet.
 11. bobby

  Ny rifle 223

  Hvorfor vet jeg ikke,..det bare er slik. Kanskje en mere harmonisk patron.
 12. bobby

  Ny rifle 223

  Er ikke så mektig imponert over samlingene jeg ser med. 223. Forskjellige meninger om beste riflestiging osv, men ser selvfølgelig fordelene med billig kjøpammo. Er man ute etter presisjon med 224 kuler er det fortsatt gode gamle 222 Rem som gjeller. Men da lader man helst selv.😎
 13. Noe jeg synes er rart er at svenskene kan bygge sine veier,.. uten bompenger.- For en gangs skyld er jeg enig med Karl I: Riv hele skiten og betal fra vår enorme pengebinge.
 14. bobby

  Beretta 686

  Chokene til din Beretta er med stor sikkerhet garantert for bruk av stål. I min egen gamle 687 er de merket SP. Selv om moderne løse choker sikkert tåler, så anbefales likevel ikke trangere enn 1/2 for stålhagl.
 15. bobby

  Beretta 686

  Jegertrap? - Har du "bråttom" bruker du impr.Cyl.(1/4) Tar du deg litt god tid og kjenner deg sikker bruker du 1/2 Choke.(Mod.)
×
×
 • Create New...