Jump to content

bobby

Members
 • Content Count

  1,480
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bobby last won the day on April 2 2018

bobby had the most liked content!

Community Reputation

212 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det blir vel da kanskje i hals,..helt greit (unntatt de 140 😉)
 2. Det er vel nettopp (hode)skudd fra "breisida", som du skriver at vurderingsevne (og erfaring) mangler. "Hodeskudd" fra mitt ståsted og erfaringer er bakfra, skrått bakfra ,..men ALDRI fra siden.
 3. Sakens kjerne er vel at noen overvurder sine egne evner og ting går feil med fatale resulat ss avskutt kjeve eller spiserør og alt det innebærer.
 4. Jeg er forsåvidt glad denne jegeren slapp fengsel. Men,..kan likevel ikke la vær å tenke på vilken presedens dette skaper,.. at det er greit å skyte hode/nakkeskudd på 140 m så lenge du kan dokumentere at du er aktiv skytter? 140 m er langt for et slikt skudd,..meget langt.- Utgår fra at dette IKKE var et tidligere påskutt dyr.
 5. Jeg ville lagt meg på en ladning straks under 600 m/s,- (bruk Robsoft og "vanlige" kuler som referanse som regel er de HP i 300gr)- og økt forsiktig og stoppet når fart og rekyl føles nok. For 300gr kuler bruker jeg selv for det meste vv N-120,.. og da kun for trening og morroskyting,..liker litt tyngre (350-400grs) kuler til jakt.
 6. Riktig! - Hvorfor ikke se etter pen brukt?- En Beretta 686 bør la seg oppdrive til ca 10 -12 K Jeg kjenner ingen leirduedisiplin der lading med flere enn 2 skudd er aktuell (lovlig). Vil likevel ikke direkt fraråde deg, mange skyter uforskammet bra med sine halvau toer og driftsikkerhet er sgs 100% fra anerkjente producenter,-(styr unna de tyrkiske). Du finner flere gode innom samme prisområde ca +/- 10 K ( Beretta Outlander, Franchi Affinity, Browning Gold, etc ) Pump.-Ser egentlig bare ulemper,..en ting mer å forholde seg til ( pumpebevegelse) ved
 7. Jeg er selv skeptisk.- Virker likevel som danskene har anpasset seg, de har hatt blyforbud ganske lenge. En dansk jeger skrev i et annet forum der han nermest lovpriset stål og mente "drepeevne" var god. Undrer meg litt da jeg vet danske jegere har en forkjærlighet til (gamle) sideliggere.
 8. Jeg har bare klådd på, likte det jeg så og passet meg meget godt ved anlegg . Ellers,.. full garderobe og skyter for tiden mest med en Beretta o/u.
 9. Jeg har alltid likt denne Outlander-utgaven fra Beretta.- Enkel,uten fjas og Beretta-kvalitet til en god pris. - Gassdrevet gir behagelig og sgs rekylfri skyting og dermed rask på ev oppfølgningsskudd. Eneste jeg selv kunne tenkt anerledes er plasering av sikring som jeg foretrekker bak i avtrekkerbøylen på en halvauto, men vanesak dette. Om jeg selv var i modus for ny halvauto, hadde det stått mellom denne eller Brownng Gold.😉 Lykke til med ditt valg, begge er av ypperlig kvalitet.
 10. Forbeholdt et fåtall boende i og rundt Kautokeino. På dagsnytt 18 igår ble dette debattert og den tillatte lovlige kvoten på 150 st ender som kunne felles, var ifølge en lokalt boende allt for lite. I følge han (Hetta), var vårjaken en viktig tradisjon i området og poengterte sterkt hvor stor betydning en "feit and" på tallriken om våren utgjorde og hvor viktig denne gamle tradisjonen var... Tja,..va sier dere om dette. Jeg tenker at "gamle tradisjoner" i mange tilfeller har "stått for fall"...spilljakt t eks, og mye annet.
 11. I min jaktlogg står ibland å lese (når jeg hadde bommet på fugl) -B B B- ..og dette vet jeg skulle være en påminnelse til meg selv om å bruke den hagla jeg var mest fortrolig med for tiden,det betydde; Bruk Bare Beretta 😆 Overført til 94en (og andre bøyler) ; Bruk Bare Bly 🤣
 12. Som når man handlet bruktbil i gamle dager,.. hvordan det såg ut i motoren når åpnet panser sa mye om eier og ev manglende vedlikehold...
 13. Tomhylser er guld for hjemmelader.- Du vil lade de mange ganger og gode hylser i .30-30 holder vanligvis for mange omladninger så kjøp ammo fra kjent/god produsent. Spisskuler,..lade 1+1, går bra det,- men det er noe med "gofølelsen" og balansen i en 94 med rørmagasinet fulladet og da med RN eller FN kuler. 😁
×
×
 • Create New...