Jump to content

bobby

Members
 • Content Count

  1,295
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bobby last won the day on April 2 2018

bobby had the most liked content!

Community Reputation

136 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bobby

  Lade 3006

  Mine data tilsier at ved 150grs kule er Max 47,3 grs N-140 i vv egne ladedata. Ladeboka; Max 47grs med samme krutt og 150grs kule. Altså 0,3 grs mindre 🤔 Ja, ja vi er forsåvidt like langt da du ikke vet hvor mye krutt du pytset i ved den anledningen du henviser til.
 2. bobby

  Lade 3006

  Ufullstendig svar.- Du må fortelle oss; type krutt, grains og ikke minst kuletype og tyngde på denne. Gjerne COL også,..du før vel notater 😊.
 3. bobby

  Lade 3006

  Det må du utdype nermere. Jeg har brukt ladeboka i snart 30 år, siden utgave 2 (1990) og aldri opplevd noe skummelt. Snarere tvert imot. Men klart, kruttprodusents data er alltid å betrakte som trygge(st).
 4. bobby

  Lade 3006

  Ladeboka er ikke "skummel", men man går ikke direkte på max-lading uansett. Start alltid lavere (5-10%) og vær obs på trykktegn. Ladebokas "max" er som regel akkurat det. Godt råd; bruk N-160 for de tunge (180 - 220 grs) kulene i 30-06.
 5. bobby

  Test av haglepatroner

  Om det treffbilde er på 35 m, har du nok mange suppe-måltider å se frem til hovdeknuten 😂 Virker meget "tett".
 6. Koke...🤔 Ganske varmt vatten og zalo, leke vaskemaskin med hånden noen minutt. Skylling og tørking på varmekabler min ett døgn,.. helst to. Dette var min metode i mange år. Nå bruker jeg en Lyman ultralyd-vasker og hylsene blir ikke nevneverdig blankere med den, men hettelommer blir rene.
 7. Kanske et litt "løsere /friere" anlegg er å foretrekke fremfor en for hårdt presset kinnkontakt. 😏 Kornet må man dog se og ha kontroll på. Man lær seg uansett mye ved sitt våpen og dets små "egenheter" med skyting på papp,.. og ikke bare på lerduene. Merkel, O/U eller S/S er lekre våpen, så ønsker deg lykke til.😇
 8. Hei. Alternativ til "skjære/bøye" er å akseptere at din Merkel er (antar jeg) sentum-skytende, dvs at når du skyter med strøken skinne er treffbilde midt i og helt uten eller med minimalt overslag. En hagle som skyter dit man peker, er synes jeg å foredra fremfor en som skyter for høyt og der skytter i mange situasjoner må kompensere for dette. Krever imidlertidig en litt annen skyteteknik der kornet må Opp.. eller I målet. Om den forsatt skyter lågt med "strøken" skinne, kan man enkelt, og ganske diskret forhøye skinne i bakkant med å lime en liten plastbit ( 1-2mm utgjør ganske mye). Dette må selvsagt prøves ut ved skyting på papp.
 9. bobby

  Ei rifle til alt

  ...en rifle for ALT 😐 Winchester M70 i en eller annen utgave. - Kaliber som dekker fra "Mouse to Moose" i denne blir da like selvklart og uten tvil 30-06.😎
 10. bobby

  Test av haglepatroner

  Mange som fortsatt jakter med sideliggere,.. og mange som av erfaring klarer mye av sin jakt med 28 gram hagl også.😏 Treff av 3-5 hagl er fortsatt nok til å "ta ned" alt som flyger
 11. bobby

  Test av haglepatroner

  Kan ikke se for meg noen normale jaktsituasjoner der 46 gram hagl er påkrevd eller utgjøre noen som helst fordel mot normale 36 gram, som er mer en nok. Tapere er skytter og våpen som begge må ta mye juling helt i "onödan".
 12. Både enig og ikke enig. Holdninger er selvsagt viktige, men en GOD sikring, være seg på en hagle eller rifle, mener jeg - og heldigvis mange - er minst like viktig. Den mest kopierte sikringen på custom - rifler er den som orginalt sitter på Winchester M70 grunnet dens "sikre" låsing/blokkering av ikke bare avtrykker, men også hane/tennål. Det samme går for hagle fra gode produsenter, - sikring med hanefang (dobbelsikring) er en selvfølge til deres kunder. Våpentype?? - Tja, tror du alle insidenter og situasjonene vi har hørt om med politiets enhåndsvåpen hadde vært å sammenligne ved bruk av annen type våpen,.. t.eks. revolvrer? Jeg tror ikke.
 13. Ettersom TS både erkjenner og "beviser" sin manglende kunnskap om våpen, iaf hagelvåpen- (12 79 ?? et ikke eksisterende kal.),- så ville jeg nok være litt betenkt over å anbefale ham en halvauto som første våpen. I en stresset situasjon er det lett å "glemme" at ens våpen,- etter skudd, - fortsatt er ladd og oppspent. Det er jo for så vidt en O/U (eller S/S) også, men forefaller meg at man er bevisst på og føles mer naturlig å knekke dette. Ikke minst for å signalere sin og våpenets "ufarlighet" innenfor andre og for egen og (evt hundens) sikkerhet, En halvauto er et ypperlig våpen for mange situasjoner og i rette hender, men vet ikke om dette er våpenet jeg ønsker se i hendene på en totalt uerfaren om man skulle møtes på fjellet eller i skauen,... når man ser hva som skrives her inne, så kanskje like farlig å treffes med noen som mener sikring er noe "overflødig skitt" og unødvendig å bruke...🤔
 14. Da forstår man bedre at MC her blir til MTs
 15. Mod 27 er vel den enkleste? I forskjellige utgaver med en eller to avtrekkere, med eller uten ejektor. Norske jegere er gjennom lang tid vel fortrolige med denne og andre modeller fra Baikal og skjelden å høre noen klage. Vi har i en årrekke brukt en mod 27 som lånehagle på bane og til jegerprøve-elever stort sett uten problemer.
×
×
 • Create New...