Jump to content

bobby

Members
 • Posts

  1,636
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bobby last won the day on April 2 2018

bobby had the most liked content!

Recent Profile Visitors

1,891 profile views

bobby's Achievements

Mentor

Mentor (12/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post

Recent Badges

290

Reputation

 1. Ladet den i -97, men ifølge min egen logg var presisjonen for dårlig, og ble derfor ikke brukt...
 2. Jeg tror på tverrsnittsbelastning, SD (Sectional Density) - BC har liten praktisk verdi for den alminnelige norske jeger. Ingen med normal forstand skyter mot uskadet elg på 700m,..håper jeg. Skjelden man får både i påse og sekk, men en -helst loddet- tung for kaliber kule oppfyller ofte dette. Som @Per-SPer-S sier; det er ingen magi i homogenkuler, snarere tvertimot . De krever høy hastighet,..ikke for at dette er en god ting,- men av nødvendighet for å sikre ekspansjon. De må være lettere,.. ikke for at dette er en god ting,- men for at de blir så lange med sin lettere legering. Ta da også med ulempene med høyere trykk, mantelavlagring osv... Se istedet etter gode loddede fra sikre produsenter ss t.eks Woodleigh med høy SD og verdi helst over .300,- det betyr 220 grain i.30kal (30-06), - 156 grain i 6,5×55, osv- faktisk må du opp i 500 grain I 45-70, ..her må jeg innrømme at jeg fusker og bruker lettere.
 3. ..."alle vet jo det",- at slike sikter blir benyttet til nattejakt på t.ex hjort. Litt rart at en norsk domstol fortsatt IKKE skapt en presedens ang dette og klargjort spørsmål om lovligheten.
 4. Villsvin og ettersøk slik jeg forstår,..men langtfra "klartekst". Mye tolkninger ute å går, også blant jegere er mitt inntrykk. Lite med villsvin her jeg bor, men vet enkelte bruker de på Hjort.
 5. Jeg er mere interessert i lovligheten ved bruk av disse på storviltjakt- bare å pange på i svarte natta nå da, eller...- Hva sier loven I klartekst, noen som vet?
 6. Det er sikkert bare tullerykter, men...jeg har hørt det finnes et uvanlig varmt sted reservert for slike som skyter på elg med 150 grains (og lettere) kuler i .30 kal 🤔
 7. Nyere mod 94 har vel også ekstra sidesikring som stopper hanefall og på disse er klikking intet problem - min har ikke - så også på denne (og Marlin) går det i ørepropper.
 8. De våpnene jeg fortsatt tørrklikker med uten klikkpatron el annet er min Win 70 og "gammelkragen".- Disse har tålt det i årevis, men tenker litt på det @Vargenskriver her og blir nok klikkpatroner også i disse to. Har hatt flere brudd på tennstift/tennstempel i min tid med forskjellige våpentyper grunnet idiotisk tørrklikking. En BRNO kombi, Savage24, Baikal enkeløp og Win 94. Den første hendelsen er likevel den jeg husker best,..var vel kanskje 12-13år og knekte nålen (klikking) på en 22lr enkelskudd med sylinderlås. Filte en ny av en liten spiker, men som blei litt for lang og punkterte hylsen - glemmer ikke sjokket av spruten jeg fikk i øyet. Berget heldigvis synet, men turde ikke si noe til mine foreldre 😉. Ved klikking med revolver eller 22 pistol legger/klemmer jeg øreplugger mellom hane/tennstift.
 9. En eller to avtrekkere?? - En autoritet innom området husker jeg skrev at om single trigger hadde vært først på markedet og dobble avtrekkere oppfunnet siden,- så hadde dette blitt sett på som et fremskritt og en forbedring. Er man godt "innkjørt" med to er jeg tilbøyelig å holde med han,..man har et umiddelbart valg av trangboring og/eller patron. Etter lang tids bruk av halvauto og Beretta m/Singel trigger foretrekker jeg likevel våpen med kun én avtrekker. Skyte (ekte) double på rypene, har alltid hengt høyt for min del og dette synes jeg blir noe enklere med kun en avtrekker. Merkel s/s og en Simson er ved spes anledning forsatt med ute, men doubleer med disse er nok litt sjeldnere, begge har dobble avtrekkere. Er ellers enig med @hovdeknuten i at vekt ikke betyr alt, men dimensioner, balanse og "hanterbarhet" betyr vel så mye på lange dager i fjellet, ..helt enkelt god å bære i hand og her vinner egentlig en smekker sideligger - selv om den er som min egen Merkel, i kal 12. Jeg har aldri selv eid en kal 20, men ser ikke bort fra at en o/u dimensjonert etter kaliberet også har litt av samme følelse
 10. Kanskje,..men vanskelig å råde deg. Kvaliteten er dog ikke sammenlignbar mellom disse to,- Miroku er kvalitet sammenlignbar med Beretta og Browning. Om du ikke kjenner noen som har kunnskap om hagler, bør du gå til en kompetent forhandler med godt utvalg og som kan hjelpe.-Å kjøpe usett på nett el lignende er ikke å anbefale om du er usikker.- Du må nok betale noe mer, også for brukt Beretta 686 eller Browning, men som jeg tidligere skrev finner du god brukskvalitet i Baikal o/u. Alternativ ellers er ny eller brukt halvauto fra god produsent ss Beretta Outlander eller Franchi. Dette er våpen som svelger det meste av ammo (stål) og kan være et godt valg mht et evt blyforbud i framtiden. Lykke til.
 11. Miroku hagler er av meget god kvalitet - og med 1/2 og 1/4 faste choker er du klar for det meste. Om jeg ikke tar helt feil, er den modellen 8000 du henviser til likevel et våpen beregnet for bruk på bane (Trap eller Skeet) og kanskje noe tung for aktiv jakt etter rypa. Mye våpen for rel lite penger er uten tvil Baikal, men ikke direkt lette disse heller..ser det ligger en ute her på forumet som "fremstår som ubrukt" til 1K.
 12. Enig i prissetting, 2500 - 3000 kr for disse om i god stand og kolbe uten sprikker eller skader. Har selv en Merkel 8 og den er ikke til salgs selv om prisen var dobbelt, men det beror selvsagt på følelser og nostalgi. Jeg skulle derimot være villig å betale noe mer for en godt vedlikeholdt dito i kal 16, - eller ganske mye mer for en pen kal 20 og da helst med rett engelsk skjefe. Opplever ikke at Merkelen er så "rustvennlig" egentlig, - har brukt min ofte og i mye dårlig vær og blånering er selvfølgelig ikke lenger som ny, men uten en eneste rustflekk hverken utenpå eller i løpene. Men har alltid følgt en god gammel regel etter jakten og som lyder: Ta først vare på hunden, - så våpenet - så til sist, deg selv.
 13. Din nye Beretta er akkurat slik den skal være, og pasning baskyle/tre er ypperlig. Du kan - uten videre tilpassing - selv montere ny kolbe (evt med andre skjeftemål om ønskelig) - og DET tviler jeg du kan med være seg Antnio Zoli eller din Merkel. Jeg kan ikke erindre at jeg sett en Beretta med sprikker I treverk bak tange eller ved sidene bak baskyle, noe som ikke er helt uvanlig å se fra andre produsenter, - også fra de kjente tyske. (Noe man absolutt bør sjekke ved kjøp av brukt drilling). Kolbekappe..du kan vel løsne litt på skruen(e) og skru igjen med noe press mot andre siden. Gratulerer med din nye Beretta som vil tjenedeg trofast i mange, mange år, skift fokus og bruk tiden å lær deg skyte med den 😇 Bildene er fra min egen fra 84.
×
×
 • Create New...