Jump to content

bobby

Members
 • Content Count

  1,396
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bobby last won the day on April 2 2018

bobby had the most liked content!

Community Reputation

177 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nr1 Beretta 686 ville vært mitt førstevalg. Kvalitetsvåpen som "varer" hele ditt jegerliv og banebruk + sikkerheten ved brekkvåpen. Nr2 Beretta Outlander som gir deg Berettakvalitet til overkommelig pris. Gassomladning som gir myk og behagelig skyting.
 2. Er vel litt "gammeldags", men jeg liker "rene" linjer på mine jaktvåpen og da spesielt på hagler. Tror det var John Dickson,.. han med sine smekre "Round Action" som skrev at ei hagle skulle være som en orm 🙂 Selv liker jeg ikke føle den skarpe kanten mot kinnet ved anlegg, samler smuss og skitt, forandret balanse og er skeptisk mht den praktiske nytten av...og attpåtil styggt 😋 Om du derimot tror dette er en fordel, og kanskje tom er pent, så er det jo du som skal ha våpenet,.. smaken er som kjent delt. Ellers et pent våpen. - Liker den sorte baskylen og Beretta's kvalitet blir du fornøyd med. Lykke til.
 3. Enig! -Justerbar kolbe er oppskrytt.De som har forandrer stadig og skrur frem og tilbake alt etter hvor mange treff/bom den aktuelle dagen. Kanskje greit på ei hagle tenkt for kun banebruk,..men jakthagle?? 🤔 Om du likevel må ha, er vel Berettas løsning en av de bedre med "minne", påstår de. Ja, (de jeg sett) kan beveges også sideveis.
 4. @DoctoRoy Jeg har ikke fått støpt og prøvet enda, venter på litt bedre vær og temperatur 😊 Det er et "single" blokk 405 grain RN og med hollow-base. Håper nummer fremgår av bilder. Min gamle var også Lee 405 grs og med hullspiss, men i 457 som ikke ga tilfredsstillende presisjon. Har nå forsøkt øke diam også på denne med hjelp av boremaskin og slipemiddel så skal bli spennende å teste begge disse fremover 😇
 5. Har forventninger til denne nye støpeblokken i 459 fra Brownells som forhåpentlig gir bedre presisjon med microgroov-rifling. (Gamle var .457)
 6. .30-06 Win 70 180 grs Nosler Partition, Sierra, Hornady m.flere Vv N-160 57,1 grs Norma hylser (helst og oftest) Hetter CCI 200 LR (alltid) COL 81-82,5mm V0 820 m/s +/- Selv om jeg nå har gått over til og bruker 220 grs kuler så er ovenstående min "eldste" og alltid fungerende ladning i 06'en.
 7. Løsningen blir å beholde blyhagl, men å kutte ut plast. Det betyr bly papp-patroner med filt eller korkforladninger. - Back to the "Good Old Days".
 8. Ordet ladestige var nok ikke oppfunnet da jeg startet min ladekariere. Startet noen grs under kruttprodusents (og siden Ladebokas) oppgitte max for å danne meg et bilde hva som var max i min egen rifle. Ved å studere hetter, evt treg boltlyft og måling med mikrometer ved hodet på avfyrte hylser lærte man etterhvert å kjenne igjen tegnene på forhøyet trykk. Bakket så ned noe, 0,5-1 grs og testet presisjonen, forbedret denne kanskje ved å variere COL noe. - Dette for jaktammo og høyest mulige VO men likevel under forsvarlige trykk. Lading av treningsammo er jo en annen "femma" og er greit beskrevet over. Siden cronograf har blitt hver mans eie er jo dette nermest en lek,..tom en morsom lek ☺
 9. Hei. Den ser helt grei ut ifra dine bilder,..men max 67mm patroner?? - Om det er riktig er tilbudet i ammo meget begrenset. Skulle tro at dette er feil og at den er beregnet for 12/70. Åpne begge chokene for 500 kr.? - Tror nok det dobbelte er mer realistisk. Dette er likevel noe den litt hendige selv klarer (om ikke løpene er forkrommet). Du kan sikkert skyte stål (lerduepatroner) slik den nå er i det mest åpne (underste) løpet. Prisen ca 1000.- kr er antydet og er enig, men om du må koste på like mye, (åpne chokene), så får du selv vurdere 🙂 Bunnsolide våpen iaf. PS. Mener importøren av disse haglene i sin tid praktiserte sin litt egen måte å åpne trangboring på ved helt enkelt å "kappe" løpene noen cm. og deretter mene at nå var de 1/4 og 3/4 ☺
 10. Springer Spaniel for støtende jakt på fugl; Engelsk, Wales eller den mindre, men imponerende Cocker.
 11. Jeg hadde skrudd utstøteren på Dien for langt ned (støt i bunnen) og opplevde det samme med .222 hylser.
 12. Har aldri behøvd trimme mine .222 Rem. hylser.- 45/70 også meget sjelden.
 13. Jeg presser hylsene ganske minimalt og etter kammeret på rifla. Dien er stilt sånn at bolten såvidt kan stenges uten motstand. 06'en er en kraftig patron med mye volum og plass for krutt som genererer masse energi. Ikke sammenlignbar med dvergen .308, 6,5x55 eller "lille" .223 😊 - (ingen som blir sure nå 😂) Selvfølgelig som du sier også beroende hvor hardt man lader og evt vekt på kulene.
 14. Det r ikke min erfaring med .30-06 Hylser må som regel trimmes etter 1. eller 2. omladning.
 15. Det gis anbefalinger å velge mellom; (Rådyr) US BB - 3. Det anbefales blyhagel i størrelser mellom US BB ( 4,57 mm /.180 inch) og US 3 ( 3,5mm) US BB er altså 4,57 mm og UK BB er 4;1 mm (motsvarende US 1) Anbefalingene Rådyr/Stål ser jeg videre i din tabell er; US BB - US 1 ( 4,57mm - 4,1mm) "Hva står 1/BB for?" Kan kanskje forstås som at us1 motsvarer engelsk(men også norsk) BB ??
×
×
 • Create New...