Jump to content

bobby

Members
 • Content Count

  1,315
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bobby last won the day on April 2 2018

bobby had the most liked content!

Community Reputation

144 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bobby

  Nittedal "Magnum"?

  "Magnum", når gjelder haglpatroner, indikerer at de er ladet med en tyngre ladning hagel enn normalt. I 12/70 har jeg sett forskjellige produsenter brukt navn som; Semi Mag.- Mini Mag. eller som din, bare Magnum. Magnum i kal 12/76 (3") opp til 52gram hagl.- 12/89 (3,5") opp til, (og kanskje mer) 63gram. Selve ordet Magnum blir jo også hyppigt brukt for ulike modeller våpen, både hagler rifler og enhåndsvåpen. Ordet er både brukt og misbrukt, men selger tydeligvis bra 🤔 For jakt med hagle klarer man seg som regel meget godt med ladninger fra 28 til 36 gram. Magnumpatroner med tung lading forårsaker ofte (foruten slitasje på våpen) bare til økt risiko for "flinch'' og bomskudd.
 2. bobby

  Nittedal "Magnum"?

  36gram hagl er vanligvis den tyngste i kal 12/70. Den du kjøpte er ladet med 42gram.- Noen få gram flere hagl, heftigere rekyl og som regel mindre fart.- Men derav navnet Magnum (når vekta overstiger 36gram).
 3. "...viktigste er at hagla passer"😋 Det er som regel standardsvaret her på forumet. - Kvalitet og sikkerhet ved våpenet reknes ikke kan det virke som... Dette viser jo tydelig "visdommen" i slike råd. "når en blind leder en blind detter de begge i grøfta".. 🤔
 4. Jeg har brukt 30-06 siden tidlig 70 tal og har fått litt erfaring med forskjellige kuler, fra vanlige konvensjonelle via Partition (skillevegg) til de nå gode bondende/loddede. Letingen etter den perfekte jaktkule var endelig over da Woodleigh RN 220grain overbeviste i 06'en. - Lader den til litt over 700 m/s. Som regel alltid gjenomskudd (selv i litt skråe skuddvinkler). Den expanderer til stor Dia. men grunnet tyngde (og høy SD) penetrerer den dypt. På de holdene jeg har jaktet, ut til +/- 200m, har den alltid overbevist.
 5. bobby

  Hagle og type ammo

  Beretta S55 er flotte hagler. Liker de pga deres gode balanse som sikkert beror på de lettere løp de har (uten løse choker). Eneste "drawback" er den mindre gode låsingen av forstokken enn på 686/687 modellene. - 1000 kr for en slik,..og i 20 kal, må jo anses som et rent kupp 😎.
 6. bobby

  Hagle og type ammo

  En o/u kal 20 er langt lettere, normalt 2,8-2,9 kg.
 7. En jaktkule skal ekspandere og dens evne til å penetrere dypt og evt gjenomskudd bestemmes av SD (dens Tverrsnittbelastning) 160grs i 6,5 - 220grs i 30 kal. har som eksempler begge SD-verdi over .300 Begge tunge for sitt kaliber og begge kjent for sin dype penetreringsevne. Kuler som ekspanderer til LITEN Diam eller helmantel, blir en annen diskusjon.
 8. "Hur man plockar isär en sida-sida hagelbössa"- er en tråd i svenske forumet Robsoft. Der vises i bilder og skrift fremgangsmåten med å løsne kolben på en Husqvarna 310. Tråden er skrevet av "Dansken" 31Mars 2013. Håper du finner 😇
 9. Med tangen mener jeg forlengningen av avtrekkerbøyle.
 10. Avtrekkerbøyle med tange skal skrues/gjenges ut i sin helhet. Det kommer da en skrue tilsyne under/bak avtrekksbøyle som skal løsnes. Når den er løs og store skruen under topplever er fjernet, skal kolben være løs.
 11. Om du har løsnet skruene som holder kolven er noen lette slag med gummiklubbe el lignende kanskje det som skal til.
 12. Har vel selv vert innom tanken, men for 100%ig og sikker funksjon kanske 35 Whelen er bedre? - Ytelse er nermest like god og kuleutbud i .358 bedre. Blir nok likevel ikke aktuelt for egen del før et løpsskifte er absolutt påkrevd.- Er vel også forsåvidt meget godt fornøyd med 06'en og spesielt etter erfaringer med de tyngre 220grs kulene.
 13. Kan vanskelig tenke meg et bedre egnet kjøretøy på mine sgs daglige turer på skogsveier i varierende standarder enn min lille Suzuki SX4. Ikke allverdens plass og komfort, men den gjør det den skal og tar meg sikkert hjem uansett føreforhold. Høy under og god høyde i kupé,..kunne sikkert selv med mine 1,90 også sittet med flosshatt på. Komfort og motorkraft er ikke det optimale for lange turer,..til det er min gamle C 220 fortsatt bedre egnet,- men den lille Suzukien har da også tatt meg og hund noen turer til Nordsverige etter "fågel". Problemfri bil med "kjede". Slipper dyre skifter av register-reim.
 14. Du antyder ikke prisklasse,...men til ditt påtenkte bruk må du ha en hagle som tåler mye bruk av stålhagl (jaktammo). En halvauto, ny eller brukt er godt egnet til jakt på sjøfugl.- Kjøper du ny har du mye å velge i fra "gode" produsenter som; Beretta, Browning ,Benelli, Franchi, Remington, Winchester, for å nevne noen. De fleste skyter også uforskammet godt med halvautomatiske hagler (passer de fleste), og som brukt får du her mye våpen for pengene Tøft?? - Ja, kanskje, men er et handikap ved raskt oppfølgingsskudd og deres driftsikkerhet er nok noe oppskrytt.- Pumpehagler har på en måte gått ut på dato da dagens halvautomater har 100% funksjon med jaktammo (noen har problem med lette 24gr leirdueskudd). O/U Hagle. - For allsidig jakt er dette det optimale og selv om jeg ibland bruker både sidebyside og min Rem.1100 havauto, er Beretta 687 min favoritt, både på jakt og bane.- Etter en tid som jeger vil du helt sikkert ha en god O/U hagle. Men skal du ha tilsvarende kvalitet (og det bør du),- må du betale mer.- Selv som brukt vil en o/u hagle av god kvalitet (Beretta, Browning etc) holde seg godt i pris.- (ja, unntaket er som jeg alltid sagt; Baikal-haglene,- robuste jernspett) Så lenge du holder deg til anerkjente kvalitetsvåpen tråkker du ikke feil uansett. Våpenet skal være å stole på.- Det skal smelle hver gang,- pålitelig sikring osv. Tilpassing, er noe du selv finner ut av etter hvert og ofte også selv lett kan justere. Lykke til.
 15. Varmgang, føler jeg er et større problem med mod.94 og sitt løpsbånd i forkant enn med min Marlin 45/70 med sitt tykke stabile løp. Det man må være obs på er den forholdsvis lange "lock-tiden" med disse riflene, og som ibland kan overraske med en uforklarlig "slenger". -Gjeller å holde stille under hanefall 😇. Skyter oftest tre skudd-serier med 45/70 og om skytter "holder still", er presisjon og samling ingenting å utsette på.- Men skyter med liten kompakt kikert på Marlinen da.
×
×
 • Create New...