Jump to content

bobby

Members
 • Content count

  1,149
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bobby last won the day on April 2

bobby had the most liked content!

Community Reputation

92 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har ingen egen erfaring med drivjakt på gris,- men..etterlade ? "The rifle that you load on Sunday and shoot all week" 😎. - Nåvel, denne uttalelsen var riktig nok myntet på Henry i kal 44-40. Ser likevel ikke riktig for meg en situasjon der en Marlin i .45-70 ladet med 5st patroner og gode kuler ikke skulle rekke til. Win mod 94 i .30-30 kan lades med 7 patroner og om penetrasjon er 1.prio for dette kaliber, så finnes Nosler Partition 170 grain.
 2. bobby

  Sota hylser i 3006

  Standard ladning i .30-06 og 180 grain forskjellige kuler har i alle år vært 57,1grs N-160. Dette har gitt V/0 på +/- 820 m/s. Ladningen 57,1grain var Vitauvoris Max i gamle ladetabeller, men den har som sagt fungert bra også med forskjellige batcher krutt. N-160 er et fint krutt for bruk i .30-06 (selv om det soter litt mer enn t eks Norma 204), - bruker det også for de tyngre 220 grain kulene.
 3. bobby

  Altspisende halvauto hagle

  @Mix Kommentarer og oppgulp av denne typen tilfører ikke tråden eller forumet noe.- Forstår at du ute etter å fornærme og "forsure" stemningen her inne, men har du ikke annet å komme med er det bedre å holde fingrene borte fra tastaturet.
 4. bobby

  Altspisende halvauto hagle

  Ulempen er,- foruten en lengre låskasse og et tyngre og mer "uhåndterlig våpen -, også at bevegelsen i sluttstykke og lademomentet blir lengre i en 12/89, selv når du skyter med 12/70 eller 12/76,.. som er den ammo du i 99,99% av ditt jegerliv sannsynligvis kommer å bruke. Det lange kammeret i en 12/89 vil også kunne påvirke skuddbildet negativt ved bruk av mer "normale" patroner. Om du derimot skal ha et våpen som i første rekke skal brukes i jakt på Gås/sjøfugl,- kan en halvauto i 12/89 forsvares (pga blyforbudet).
 5. bobby

  Cowboy action shooter tips

  Jeg lurer også på,.. ikke hva som er penest, men som er godkjent for bruk. Er en Win. mod 94 (kal. 30-30) med åpne sikter - skur/korn, eller med diopter tillat,.. eller hva med en vanlig Marlin lever action? Jeg har en .357 Ruger Blackhawk Single action, eldre type (som også gir 4 klikk), men med stillbare (micro) sikter,- er den dermed IKKE godkjent ?
 6. bobby

  Franchi falconet sb precision, sikte

  Kan du ikke bare prøve litt forsiktig (beskytt kornet med fille eller noe) med en tang, - ofte er de gjenget. Jeg ville beholdt det originale kornet på, liker blanke og litt store korn.- Er jo snart røde plastkorn på alle hagler😣... som lett kan lede til "feil fokus", slik at denne blir på et for dominerende korn og ikke der den skal være,; nemlig på leirduen eller fuglen. Om du har problem med øyedominans kan likevel Easyhit være en god ide.
 7. bobby

  6,5x55 - Coal og friflukt spm.

  Hei Kulehold bør være som kaliber, i dette fall min 6,5 mm.- Selv vil jeg ha en friflukt på ca 1,5mm, men godt hold er viktigere. En litt lang friflukt påvirker ikke presisjonen negativt, er nå min erfaring.
 8. bobby

  222 cal hvilke kuler skal jeg velge?

  Ser at flere skryter av denne til rådyrene på svenske forum.- Jeg har bestilt og fått hjem en pakke av de, men har dessverre ikke fått testet så mye enda.
 9. bobby

  Hagle- Får man det man betaler for?

  Bly; Jeg vet du "er venn av tilpassing", vet også at dette er noe du selv holder på med, og ,.. skulle jeg tro, selvsagt utfører på dine egne våpen. Personlig har jeg selv aldri "stolt" på at noen andre vet bedre enn meg selv om et våpen passer meg eller ikke, og evt er i behov av en justering, .. vri kolbe hit eller dit etc. - Dette er noe jeg selv kan se og bedømme, og om kolben behøver kappes/forlenges, for høy kolbekam som må files ned eller andre små justeringer, så har jeg (som deg?) hittil klart dette selv på mine våpen. Ikke min første hagle,.. men det var med en Rem 1100 jeg virkelig begynte å lære meg å skyte,- i virkeligheten tror jeg det var den som lærte meg.- Et billig våpen og "still going strong" med en bein/rak kolbe helt UTEN Cast Off.- Rem 1100 og Rem 870 (samme kolbemål), er begge gode eksempel på masseproduserte våpen som de aller fleste skyter bra med,.. ikke bare bra, men MEGET bra. Jeg vil bare sette fingeren på nyansen (og prisforskjellen) mellom et våpen som "passer" brukeren og et som er "tilpasset",.. for så vidt helt OK , men tilpasset av HVEM?
 10. Eller for å drømme videre,.. og litt mer OT Å "necke" ned en 7x57 til den nære perfekte (men dessverre nå glømte) .257 Roberts.
 11. Du mener tilbake til patronens "moder"; .250-3000 Savage 😉
 12. Nei, slik vil man ha det, og om dette er "standard" effekt på rådyrene med din .22-250 er det ganske imponerende. Tror vel at den høye hastigheten i dette kal.og derav sjokk-effekten, spiller en stor rolle her. - "Rene" skuddhold er vel likevel et "must" for de lette .224 kulene oavsett om de skytes fra .222, 223 eller 22-250. Ikke mitt eget førstevalg i tett skog.
 13. bobby

  Hagle- Får man det man betaler for?

  Er du nå sikker på at du kjenner så mange ("folk flest") som har fått sine våpen "tilpasset"?? At noen har fått hjelp fra selvutnevnt "besserwissere" og dilettanter er nå så,..disse er det mange av.- Derimot å FINNE og å få dette utført av en kompetent person er verre,.. langt imellom de. Tilpassing er noe for "viderekomne", for folk som har rutine og VET hva og hvordan man vil ha ting.- For en nybegynner, dessverre ofte bortkastede penger, er min mening. Ja, men da er vi enig 😉 TS; ... Dette gjeller vel for der meste her i livet,... også hagler, i hvert fall mht driftssikkerhet.
 14. bobby

  Hagle- Får man det man betaler for?

  En god venn "dro" meg med till XXl (Tiller Tr.heim) for en tid tilbake. Han ville ha min vurdering over Fausti-hagler. Nok om det, mens vi kikket på disse, kom en voksen mann i +50årene som også ville se på hagler. Han fortalte den ganske unge speditøren,.. og oss, at han hadde skapet fullt med forskjellige hagler, men det hjalp ikke,.. ble vist MYE bom og nu ville han ha ei hagle som han "TRÆFFT ME"! Jeg overhørte ikke videre denne sikkert MEGET "interessante" ☺️ samtalen han fikk med selger, men jeg hadde "vurdert ferdig" både Fausti og selger og funnet begge for "lette" og trakk meg diskret tilbake. Hva jeg vil si med dette,.. En God skytter treffer som regel bra med alle hagler han får i hendene. En Dårlig skytter treffer ikke selv om han har fått den tilpasset. Selvklart vil vi ha våpen som passer (sånn noenlunde), men de siste "fin-justeringene" er noe en selv best finner utav,.. etter noen tusen skudd.- Ofte SMÅ justeringer, som den litt hendige ofte selv klarer av. Et kvalitetsvåpen kan man faktisk også få til så "den passer".
 15. bobby

  Hagle- Får man det man betaler for?

  Hei. 7 av 25... 😉.- Beklager, men du har du utvilsomt litt skyting framfor deg om du har ambisjoner på å bli god med hagla. Selv om din hagle (Silma Lapplander) har fungert greit nok med et fåtal (?) skudd på jakt pr år, er jeg redd for at kvaliteten nok ikke holder mål for litt mer seriøs baneskyting over tid. Du kan sikkert også lære deg å treffe bedre med den du allerede har, men som du selv antyder vil du i lengden være mer fornøyd og tjent med et våpen som er konstruert for, og som tåler bruk på bane med stålhagl. I den mer "vanlige" prisklassen er det fremfor alt to merker som gjør seg gjeldende og er godt synlig på banene rundt omkring,.. begge begynner på "B"...😉 Lykke til. (nei...tenker ikke baikal eller bettinisoli)
×