Jump to content

bobby

Members
 • Content Count

  1,239
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bobby last won the day on April 2 2018

bobby had the most liked content!

Community Reputation

118 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Antar denne har løse choker. Trangere enn 1/2 anbefales normalt ikke for bruk med stålhagl.
 2. Fant disse tre utgaver av 32-40. - Beklager bildekvalitet.
 3. Jeg kjøpte også samme kule 55 grains Sierra GK. Lader denne med 17,8 grs N-120 som i min Tikka kombi da "spaserer" ut i 846 m/s. Har ikke fått testet kulen på noe vilt enda, men ønsker ikke å lade hardere da tanken er at den skal fungere også på skogsfugl uten for mye ødelagt kjøtt. Hylsene er Lapua Match. Presisjonen er ypperlig, som alltid og med de fleste kuler i dette kaliberet.
 4. Ja, uten tvil.- Kan vel bli litt problematisk med hylser og ammo bare.
 5. Det er en montage fra Weaver. Såpass lenge siden (80 tal) at husker ikke hvor kjøpte. Ser de Brownells har nå er litt annerledes og kortere. Er det en slik du har?
 6. 94 med sidemontert Leupold og med Williams Diopter.- Ingen tvil om at dette er en meget hendig sak, spesielt om man klarer seg uten kikkert,.. men øynene er ikke så unge lenger og med påmontert kikkert gjør at man føler seg "sikrere" ved seriøs bruk.
 7. Sidemontage, eller er dette en AE modell? Min har topp-utkast, så jeg alternerer mellom ibland William jaktdiopter og sidemontert liten Leupold 1,5-5x.
 8. bobby

  Kritisk tenkning

  Du mener generasjonen som de kan takke for sine mobiltelefoner/ I-Pads. For at de har klær og mat i overflod ? 🤨 En generasjon som har opplevd slit og hardt fysisk arbeide for at du og de håpefulle skulle få et bedre liv.
 9. @Mas-36 Justere avtrekk på en Mod 94 lar seg sikkert gjøres , men om jeg forstått riktig så er ikke dette helt uproblematisk. Dette er for tungt også på min egen 94 (xtr i kal.30-30),.. så venter spent på resultatet og om du blir fornøyd med jobben.- Skulle nok brukt min mye mer om avtrekket var bedre/lettere. Stille avtrekk til egen preferanse og vekt på Mod 70 er derimot meget enkelt.- Suverene rifler dette.- Min egen i kal 30-06 ble kjøpt på tidlig 70 tall. Den har fått sin spesielle "patina",- og slitt blånering etter mange år og turer i tøft terreng etter hjorten på Nord-Møre og i Trøndelag. Denne riflen (og kaliber) har min fulle tillit etter alle år der funksjon har vært 100%. Så @Morty77 Grattis til verdens beste rifle; Model 70 "The Rifleman's Rifle" 😎
 10. Savage 99 finns også i utgaver med boksmagasin. Winchester mod 88 er også en god kandidat.
 11. @spindrift. Nei, skjønner ikke helt Lee's filosofi og tanke med disse underdimensjonerte støpetengene for .45/70. Pulverlakkering er som du foreslår, kanskje noe som bør prøves.- Hvor kjøper jeg pulveret? - Jeg har også forsøkt med forsiktig sliping av tanga med borrmaskin og slipepasta på ferdig støpt kule for å øke dimensjonen noe (tips jeg leste på Robsoft). Har dog ikke støpt noe etter dette, så vet ikke om det virker. Håper inspirasjonen til litt støping og testing (har mye hjulvekter 😎) melder seg nå som våren og varmen siger på. DoctoRoy; Jeg har så vidt prøvd med kulene du nevner,.. RN og hulbase.- En kollega som hadde denne tangen og mener jeg fikk bedre presisjon med de, dette var en stund siden og skjøt vel bare 4-5 skudd. Jeg skulle likt bedre om disse var Flat Nose, eller med Hullspiss som de jeg støper selv for bedre skuddeffekt om man nu skulle finne på å bruke/teste rene blykuler på jakt.
 12. Hei Min marlin 45/70 har også microgroove.- Med Lee's støpetang 405gr HP .457 er resultatet dårlig presisjon. Mulig hardere blylegering (mere tinn?) gir bedre resultat, men generelt ser jeg tipsene går mest på å bruke blykuler sizet litt større, som t.ex .459. Har ikke selv utforsket i større grad, men dette skal visstnok fungere godt og med god presisjon i denne type rifling.
 13. bobby

  Ny hagle

  Helt enig i din tanke (om man har ekonomiske muligheter), i å kjøpe kvalitet,.. selv som første hagle. Å gå veien med våpen som ikke holder mål og som stadigt må byttes grunnet dårlig funksjon og kvalitet, er både dyrt lite hensiktsmessig om man har ambisjoner å bli "litt" bedre skytter enn gjennomsnittet.- Et jaktvåpen som også holder for aktivt bruk på bane. Jeg har benyttet meg av Beretta (mod 687) i mer enn 3 decennier og kan absolutt anbefale. Du ønsker deg "en hagle for livet,.. ja, det har du nok i denne. Ser at Jaktdepotet har bra pris på 690 Field 1, ca kr. 24000. Lykke til.
 14. Husker 3 bøyler som originalt var kamret for 358 Win.- Mest vanlig og kjent her i steinrøysa var vel Browning, men Savage 99 og Winchester mod 88 var også tilgjengelig i 358. 308 Win er likevel det man vanligvis (desverre) ser i disse modellene. Men som Wintel med sin Finnwolf er løpsskifte en kurant mulighet.
 15. Flott kaliber som jeg selv gjerne skulle tenkt meg i en Marlin,..men klarer man lade .35 Rem. til storviltkravet??- Ligger vel litt i samme gate som .30-30Win. Er man bøyle entusiast er vel en 45/70 bare noe man MÅ ha 😎… lade selv bør man som de andre selvfølgelig også med denne, for helt å utnytte denne patronens potensiale.
×
×
 • Create New...