Jump to content

bobby

Members
 • Content Count

  1,172
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bobby last won the day on April 2

bobby had the most liked content!

Community Reputation

104 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. bobby

  12/70 5-er skudd på rype?

  Man kan nok ikke påregne seg fine skuddbilder med ren cylinder. Dessverre er det Cyl-chokens "varemerke" å sette uryddige/ufine skuddbilder. Skeet-chok og Imp.Cyl blir straks bedre. Det betyder ikke at den er ubrukelig på praktisk jakt,.. tvertom, ren Cyl.choke er meget anvendelig og effektiv i tidlig jakt og på korte hold.- Helst i kombinasjon med rel små hagl. Definitivt dog ikke en choke man velger til jakt på sjøfugl. Ang testing av patroner og choker. Dette bør konsekvent gjøres på oppmålte 35 m på papp i en sirkel med 75 cm Diam.- Alt annet blir egentlig bare rot,.. slik som testene til Jørund Lien ☺️ ; "denne skaut eg på 23 m med..."- ja, ja. Denne skytingen på en stillestående pappskive er ikke som mange kanskje tror bortkastet, men er faktisk ganske lærerikt, foruten at man lærer kombinasjonen av en viss patron/choke å kjenne,lærer man også våpenets egenheter ss dets samskyting av løpene og ikke minst å ta et mykt, nøyaktig avtrekk som er en nødvendighet om skuddet skal sitte der det skal.- Noen tegner også opp sirkelen ETTER skudd for å sentrere treffen. Jeg har en drøss av blinker/pappskiver som jeg spart gjennom årene , skutt med ulike våpen/choker og patroner. En ting har de felles,- de er alle skutt på 35 m - da er det mulig å sammenligne.
 2. bobby

  12/70 5-er skudd på rype?

  @fredriko Hei. Rypejakta har kommet ganske langt ut i sesongen og du kan tryggt lade med hagl nr 6, uanfektet om disse er i UK eller US nr ( 2,6mm - 2,75mm). Rypene vil ikke merke noen som helst forskjell,- men dør snilt med et smil om … nebbet 😉 Lykke til og skitt jakt.
 3. bobby

  12/70 5-er skudd på rype?

  Norsk nr 7 (2,25mm) er/var til nød brukbare med stående hund og korte hold i begynnelsen av rypejakta og till August-jakt på kyllinger i vårt naboland. Selv om jeg en periode i mitt jegerliv hadde (over)tro på små hagl og har brukt en god del av disse små i gamle Nittedal Spesial, så har jeg kommet til en annen konklusjon og bruker nå litt større hagl på rypene. Ladet med UK nr 7 som med sine 2,4mm ligger nærmere US 7 så har begge disse effekt nok til brå død ut til magiske og maksimale 35m , forutsatt god dekkning. Fra Oktober og ut foretrekker jeg likevel litt grovere og går overtil US 6,- ikke helt nødvendig kanskje, men hagl i US 6 er meget fleksibel og man er forberedt og klarer av det meste som flyger i skog og fjell. Det er for så vidt lite relevant å referere til (og anbefale) hagl i Norske nr da INGEN (som jeg vet) lager de lenger og US nummer er det som dominerer i verden. UK nr kan jo til en viss grad ligne på de gamle norske, men ikke over hele "fjøla" og et bra eksempel er forskjellen i hagl nr 7. .
 4. bobby

  Merkel hagle

  Jeg har en Merkel s/s som fortsatt blir med til skogs ibland. God hagle som veier eksakt 3kg og passer meg godt.
 5. bobby

  Hagle fjusker på 2 skuddet

  Flott! - …"less is more". Gjeldende, ikke bare ved for mye skjemmende gravyre, men også relevant ved påføring av olje 😉
 6. bobby

  Hagle fjusker på 2 skuddet

  Jeg overhørte for lenge siden en samtale på lerduebanen. Den ene av disse to 'vetetaner' hadde nylig kjøpt seg ny Beretta, men opplevde problem av lignende art som du beskriver. Han hadde vert hos forhandler og fått byttet den til en ny likedan. Hans kompis undret om problemene nu var borte,.. men neida, "akkurat like ens denne også".😇 Jeg har vanskelig for å tro at 2stk splitter nye Berettaer hadde "feil" på omveksler, men derimot at bruker var litt 'spesiell',.. kanskje han ikke slepte tilbake avtrekker nok etter 1.skudd?.. At han gjorde noe feil med sine fingre tenkte jeg var mest sannsynlig. Dette gjør selvfølgelig ikke du 😎 Vanligvis er vel rengjøring av gammel størknet fett/olje i mekanisme det som skal till, men dette hjelpte tydeligvis ikke. Vær iaf meget sparsom ved påføring av ny olje inne i denne. Om problemet forsetter er vel likevel en tur til kompetent 'dokter' å anbefale. Sikkert en bagatell Lykke til videre med din 686. Mvh
 7. bobby

  Hagle skudd til rådyr

  Ja, da er vi enig 👍
 8. bobby

  Hagle skudd til rådyr

  ?? Kanskje kan du utdype litt.
 9. bobby

  Litt gammel Baikal - ok med 40 gr ammo?

  Du gamler kanskje ikke med din egen helse, men mer da med våpenets. Hvorfor "plage" det (og deg selv) med så tunge ladninger? Gir deg absolutt ingen fordeler, men som regel lavere hastighet på haglene, ømme skuldre og unødvendig slitasje på et litt gammelt våpen. 36gram holder i massevis. Vær desuten obs på å IKKE bruke 76mm patroner om våpenet har 70mm kammer. Mvh
 10. bobby

  Skuddbilder, haglelading

  Javisst! - Såg fel på ordet; tätt,.. läste det som norske "tatt" (tagen). Då blir meningen en annan och,.. ja, enig. Måste nog oftare ta på mina glasögon 😉
 11. bobby

  Skuddbilder, haglelading

  Du menar 35 meter 😎
 12. bobby

  Baikal problemer

  I første omgang: Prøv å gjøre rent for smuss "under" ejektoren med gammel tannbørste eller lignende. Eller om dette ikke hjelper,.. bytt/prøv andre patroner.
 13. bobby

  Test av haglepatroner

  Jeg har enda til gode å ha erfart at haglpatroner "made in England" av produsenter som Eley, Gamebore etc bruker annet enn UK nr. og jeg har nå kjøpt min del av disse under lang tid. Men hvem vet,.. kanskje de lager noe med US nr for eksport til USA,- men tviler på det. Engelske fuglejegeres preferanse og bruk av UK nr.6 (2,6mm) er vel nærmest en selvfølge. Mine tidligere erfaringer ellers av Gambore er at de skyter ganske "åpne" skuddbilder og ble derfor bare brukt i tidlig jakt på ryper, men disse BG virker lovende på papp med jevnt og fint skuddbilde, så gleder meg til å bruke/teste de i høst og har handlet de i både nr.6 og 5.
 14. bobby

  Test av haglepatroner

  Har selv denne i 12/70 Det oppgis ikke at haglene er 3mm, men kun at de er nr 5. I og med at de produseres i England må man anta at de følger UK numrering og ikke US. Det var dette jeg forsøkte å belyse i mitt innlegg ovenfor og som målningene av de også bekrefter.
 15. bobby

  Test av haglepatroner

  Ang. Gambore Black Gold.- Skulle tro at denne holder UK størrelse på sine hagel og der UK 5 = .110 inch = 2,79 - 2,8mm (motsvarende US 6) Så oppmålt størrelse på 2,8 -2,9mm UK5, må vel kunne sies være godkjent og godt "innafor". En US 5 (.120 inch) - skal derimot måles til nøyaktige 3mm ( 3,05mm)
×