Jump to content

bobby

Members
 • Content Count

  1,365
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bobby last won the day on April 2 2018

bobby had the most liked content!

Community Reputation

165 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er A-bolt bedre enn X-bolt? Ingen egen erfaring med noen av de, men syntes kanskje X-bolt var den som falt best i smak (i butikken), - Godt grep i kolben og mykeste /glatteste boltgang av de to.
 2. Det finnes to type mennesker: De som "tar" gode råd,.. og de som ikke...😐
 3. Beretta eller Browning,.. ta den du liker og som passer deg best. 🙂 Begge er topp kvalitet.
 4. Om du har tendens til at venstre øyet ibland tar over, er EasyHit en bedre løsning som med sin tubeløsning "tvinger" ditt høyre øye å se. Denne "bygger" også litt på høyde med sin dobbelheftende "tape". Jeg brukte fjerne denne forsiktig med tynnbladet kniv og feste med kontaktlim istedet. Den bygger da ikke mer på høyde enn vanlige messingkorn el lignende og treffpunkt forblir den samme. Behøver heller ikke fjerne eksisterende korn, men fester denne bak dette. Lykke til.
 5. Hi-Viz, med magnetfeste?? Om det er slike så bygger disse ganske mye på høyde ved munningen . Som en konsekvens derav får du en lavere treffpunkt. Prøv på papir/papp så får du svar.- Kan være en forklaring til mindre antall treffer. En annen ting er at øyet har en tendens å fokusere for mye på disse "selvlysende" siktene istedet for på målet/duen,.. og man fullfører ikke svingen skikkelig men stopper opp...
 6. bobby

  Hagle og type ammo

  Baikal o/u kal 20☺ Klådde på en slik for ikke lenge siden,..her har Baikal virkelig misset poenget med kal 20 og gått 5 på. Robust, men tung klump, korte piper og med totalt fravær av det man kunne ønske av balanse. Selv flyvende låvedører blir vanskelig å få inn treff på med denne.
 7. Jeg har selv åpnet opp chokene i en Merkel 8 jeg har. Fremgangsmåten var elektriker-rør med smergel i ene enden og boremaskin i andre styrt fra kammerenden. Satt mange vinterkvelder med dette og tok meg god tid. Med jevne mellomrom ble våpenet prøveskutt på 35m og med samme patron som jeg husker var Gyttorps Röda papp us7. Stoppet når resultatet var ca 50% av haglene innenfor cirkelen på 75cm Dia. Resultatet ble bra med fine skuddbilder motsvarerende forbedret Cyl. Venstre løp er fortsatt litt for trangt og skal når "anden kommer på" åpnes opp noe mer. Fikk en gang en bulk i min Beretta.- Det første børsemaker spurte om var om jeg hadde avfyrt skudd med den etterpå. Jeg erkjente at "jo, kunne ikke holde meg så det ble skutt på ei rype samme turen." Han svarte at det var helt på grensen til det forsvarlige. Bulken ble rettet,.fint arbeid som vanlig hos Rogne Våpen. Ble dog frarådet å skyte tyngre enn 36grams ladninger med det løpet. Noe som var helt Ok, bruker likevel ikke tyngre i noen av mine brekkvåpen.
 8. Våpenet virker å være velholdt, men den bulken ser litt stygg ut, ser ut som metallet kan være skadet. Meget trangboret, 17,7mm (18,5) på høyre løp er vel nermere 3/4 enn 1/2. Venstre løp som normalt er enda trangere. Kanskje full eller xtra full.- Så ja, en åpning av chokene er vel nermest påkrevd for bruk som ordinært jaktvåpen. En fullt kurant oppgave for børsemaker og likså rette ut bulken ( om ikke metall er skadet), men det vil koste noen kroner,..så spørs om det kan være verdt det. Det kan bare du avgjøre.
 9. Hei. Skrap litt dypere i kistebunnen og betal det du må.☺ Litt surt med det samme, men gleden over å eie et kvalitetsvåpen varer mye lenger,.. gjerne livet ut. Sannheten er at alternativer til hagler som Beretta eller Browning finnes ikke, da må du opp i en adskillig høyere prisklasse. Mvh.
 10. Tar én "rövare" på nr 5. 8x71 Peterlongo
 11. Ja enig,..er jo kal .270 som er det "egentlige" 7mm.
 12. 300 Weatherby Mag?? Lengden stemmer ikke😇
 13. Nr2 venstre, (nermest 30-06) ser ut som 7mm Weatherby Mag.
×
×
 • Create New...