Jump to content

bobby

Members
 • Content Count

  1,437
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

bobby last won the day on April 2 2018

bobby had the most liked content!

Community Reputation

192 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, riktig som du sier med å "roe ned litt " ved anlegg.- Visselig går ting fort ved t.eks skogsfugljakt. man har som regel 1-2sek å reagere på, men likevel vlktig med et noenlunde kontrollert anlegg.- Det er som svenskene sier at "..det är i anlägget man tillverkar träffen". Trikset er å hoppe over første skudd og gå direkte på andreskuddet 🤣😄☺
 2. Artigt at du er så bestemt på en mod 94 ☺ Bøylerifler er noe man blir avhengig av og min egen Win 94 og Marlin 1895 blir nok de siste av mine rifler som forlater våpenskapet.-Jeg bruker Lee Dier for begge disse og er godt fornøyd. Min erfaring med 30-30 hylser er de holder utrolig lenge og strekker seg lite. Hagle;-Mine tanker rundt det er vel at en pumpe og den ekstra (distraherende) bevegelsen den krever, ikke akkurat bidrar til et godt andre-skudd. Men,..mange skyter jo bra med sine Rem 870, kanskje grunnet kolbemål som passer de aller fleste. Jeg ville dog heller gått for en Rem.1100,.. samme kolbemål (og like driftsikker). Om du likevel MÅ ha en pumpe, så se etter de gode Wingmaster-modellene. Uansett Lykke til med dine valg. ..
 3. Jeg skrev som eksempel noen jeg vet som har. Jeg kunne legge til flere som t.eks Browning, Miruko og som jeg antar sikkert også dine Flodmann. ☺ Våpen i lavere prisklasser fra Tyrkia, Spania men også mange Italianske har for dårlige (uten oppfang) sikringer. Lamber,.. som tråden handler om, er bare étt (livsfarlig) eksempel.
 4. Mener du tar skikkelig feil. Motsatt er nok det som er"vanlig".
 5. Ikke bare Beretta heldigvis. Nevnes kan; Merkel,- Sauer,- Simson,- Baikal med flere (dobbeltvirkende sikringer som sperrer ved hanefall),..men beklageligvis er det langt flere som IKKE har pålitelige sikringer. - Vær obs på halvautoer/pumper (alle) som regel har enkle sikringer som bare blokkerer avtrekker. Jeg har selv opplevd flere stygge fall i min tid, og vært glad over at mine gevær ved tilfellene var en Merkel 8, Simson 85 og en Beretta 687. Ps.Noe å tenke på også ved kjøp av rifle.
 6. I forhold til pris mener jeg det. Våpenet er preget av mye håndarbeide også grayr på baskyle/låskasse er "ekte"(selv om motiv er noe uvanlig på hagle). Et slikt våpen produsert i et vestlig land skulle koste mangedobbelt. Ulempe er som nevnt at de er litt "trange" og litt lav kolbe. Er usikker om løpene er kromet i disse. En kompis brukte en slik både på jakt og en del på bane og skjøt meget bra med den. Uten tvil, mye våpen for pengene.
 7. bobby

  Flodman

  Uten tvil fine våpen.- Vet flodmann har en del "finesser" og spesielle løsninger som bl,a ejektorenes funksjon. Rune Flodmann var anhenger og venn av "høye skudd", dvs han mente haglgeværet burde ha høye overslag/høy kolbe, som sikkert var en konsekvens av hans egen praksis innom OL-Trap skyting - (litt spesielt disiplin der at man starter/roper opp duene, med våpenet i anlegg).- Man kunne jo til og med få kjøpt choker til disse våpnene der ekstra overslag var "innbygd" i selve choken 😃 Det jeg lurer litt på @Berettagrouse har du "øvergitt" haglene fra Beretta (ev hvorfor) til fordel for Flodmannvåpnene 🙂 Mvh
 8. Gi den litt lengre liv...Kapp pipe ca 5cm, ny kroning med drill og slipestift. Bruk litt tunge,.. min 165/168 grains kuler som lades/settes litt nermere bommene. Koster lite å prøve mens du er i tenkeboksen 😉
 9. .222 Rem. er for feinschmecere 😋,..som lader selv, som aldri mister nattesøvnen pga usikkerheten om man har valgt riktig riflestiging (en mare som konstant rider 223 eiere,..kan det virke som). Vi .222 eiere skyter - med suveren presisjon - kulevekter opp t.o.m 55grain og spekulerer ikke mer over det. .222 er en nedskalrert .30-06 og utviklet som patron til småviltjakt og ikke til skadeskyting av soldater. En virkelig vakker patron og selv om den ikke når riktig opp til .22 Hornet,..verdens vakreste, - så kanskje en god andre plass. 😇
 10. Fin presisjon, men i henhold til vv's tabell ligger du vel 1grain over max med denne kulen som etter hva jeg kan se er 37grs. Nå kan flate hetter også ha andre orsaker, men jeg hadde nok bakket et par grains.
 11. 12/70 stål lerduepatroner er nok ikke så lurt å bruke i denne med 65mm kammer uansett. Blyhagl (som henvises til), er også fy fy på bane. Så du har muligvis et problem, men en kurant sak å både få åpnet choke og forlenge kammeret til 70mm av kompetent børsemaker.
 12. bobby

  Kongsberg kniv?

  Vi har jo heldigvis knivene fra Helle.
 13. Det @culot hadde i tankene var vel de finske AmmoX tungsten patronene. Har meget gode erfaringer med de over. God "drep" på pippifåglarna, fantes også i 65mm, men de har desverre tatt slutt. Hva finnene produserer nå har jeg liten oversikt over.
 14. bobby

  Kongsberg kniv?

  En slik du mener?
×
×
 • Create New...