Jump to content

Ulfhedin

Members
  • Posts

    128
  • Joined

  • Last visited

Ulfhedin's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Er ny med Primos Turbo Dogg, hvilket volum kjører dere musepipen på? Begynne lavt og gradvis øke?
  2. Jeg startet på samme måte som deg. Tok jegerprøve og kjøpte våpen, hadde ingen erfarne å lære av, bare et par kompiser i samme situasjon. Det som har funket for meg er å lese masse. Biblioteket har jaktbøker og på internett finner du en del fornuftig, spesielt her på Kammeret. Er det en konkret ting jeg lurer på så spør jeg her, det er nesten som å ha erfarne jaktkompiser å lære av. Den andre tingen som har funket for meg er H.I.W, hours in woods. For å få mest mulig tid til å jakte har jeg skaffet meg jaktrett nærme der jeg bor, slik at jeg kan jakte også på arbeidsdager. Jeg trasker også rundt i terrenget utenom jakta, litt pga abstinensene og litt for å følge med hva som skjer. Å bli kjent i terrenget er viktig, da går du rett dit det er størst sjanse for å møte viltet. Snik deg mot vinden og bruke øynene godt eller sett deg ned og poster noen timer. Den tredje tingen som har funket for meg er kreativitet og allsidighet. Jeg ser i jaktkalenderen hva det til enhver tid er sesong på, vurderer hva som kan finnes i terrenget og legger en plan for å jakte det.
  3. Aldri brukt hørselvern på jakt, bortsett fra når jeg sitter i revebu. Skyter kanskje 50 jaktskudd i året, de aller fleste med hagle. Jeg har liksom aldri klart å venne meg til den avstanden hørselvernet skaper til det som skjer rundt meg. Det har gått fint til nå, har svært god hørsel. Men jeg anbefaler ingen å holde på sånn, godt mulig det straffer seg på sikt.
  4. Vannføringen varierer veldig der jeg fangster. Så jeg får ofte et problem med at fellekassene blir stående under vann eller at jeg må plassere dem veldig langt fra bekken. Vil derfor prøve meg med flytende fellesett. Tenkte først å lage en slags flåte og sette fellekassa oppå. Men så kom jeg over denne patenten http://www.trapperman.com/forum/ubbthre ... g_Mink_Box og tenkte at kanskje den var noe å vurdere, selv om jeg er litt skeptisk til å få minken til å dykke for å ta et åte som er over vann. Har noen erfaring med flytende minkfeller?
  5. Etter et par uheldige medieoppslag hvor rev har blitt dumpet slik at almenheten blir støtt lurer jeg på hva som er det beste måten å bli kvitt en død rev.
  6. Da har jeg felt min første bever! Den satte seg på motsatt side av elva og gnagde på noen pinner. Jeg skjøt den i hodet og den var død i det jeg fikk øye på den igjen etter rekylen. Men så sklei den på den gjørmete bredden og såpass uti vannet at strømmen fikk tak i den. Jeg løp til bilen, råkjørte ned til brua og over på andre siden av elva, løp til fallplassen men da var den borte. Nå vet jeg ikke om jeg skal være fornøyd eller sur.
  7. Har noen erfaring med kajakkjakt i ferskvann? Vurderer å skaffe meg en så kalt fiskekajakk til å drive nedover elva i. Skyte ender om høsten og bever om våren. Har forstått at jeg helst bør ha en med ror og ta hensyn til den høye vekta mi (120). Annet som er viktig?
  8. Ulfhedin

    Snare?

    § 30 i Jakt, fellings og fangst-forskriften nevner ikke trost blant arter det er lov å drive fangst på. § 31 Sier spesifikt at snare bare kan brukes til li- og fjellrype i visse kommuner. Eneste mulighet til å fangste trost i snare blir dermed etter skadefellingsforskriften, men da må man godtgjøre at dyrearten gjør skade. Det kan være vanskelig etter at bærhøsten er over. Dessuten plikter man å følge regler om våpen og ammunisjon ved ordinær jakt når man skadefeller arter det er ordinær jakt på. Utfra dette kan jeg ikke skjønne annet enn at man vil bli dømt om trostefangst med snare havner i retten. (PS: Jeg er ikke enig i loven - bare forholder meg til at den er slik.)
  9. Magsiner regnes vel ikke som våpendeler? § 2. Med deler av skytevåpen (våpendeler) forstås i denne lov låskasser og piper. Innstikningspiper ansees dog bare som deler for så vidt de kan brukes i skytevåpen som er nevnt i § 5.
  10. I dag er jeg ikke ute jakter, selv om jeg har fri og det er en vakker høstdag. Grunnen er at det er to ukers opphold i småviltjakta i starten av æljjakta i terrenget jeg jakter i. Dette er selvfølgelig både greit og lovlig og jeg var fullt klar over det da jeg kjøpte jaktkortet. Men i mitt stille sinn synes jeg det er frustrerende, og unødvendig firkantet regelverk. Jeg kan forstå at enkelte småviltjaktformer, kanskje spesielt med hund, kan forstyrre æljjakta. Men har vondt for å forstå at postering etter ender skulle gjøre det. Jeg vil derfor oppfordre grunneiere og æljjegere rundt om i landet om å være litt mer smidige med småviltjegerne og i stedet for å stenge oss ute fra å jakte prøve å finne måter vi kan bruke naturen samtidig uten å ødelegge for hverandre.
  11. Jeg har også tenkt på om jeg skulle skaffe meg en liten andejaktbåt til bruk på små elver og vann. Men det er så mye å velge i, robåt, gummibåt, kano, elvekajakk, bellyboat og sikkert andre løsninger. Hva anbefaler dere?
  12. Etter å nærmest ha snublet over jordedammer med ender i fjor har jeg bestemt meg for å satse skikkeligere i år. Lokkefløyte og stokkandFUDs er innkjøpt. Skal jakte både i elva, dammer på jordet og prøve meg litt ved diverse skogstjern i området mitt. Vurderer også å kjøpe en gummibåt til å drive nedover elva i.
  13. Aldri hørt om noen lov som regulerer hvilke arter man kan jakte på åte. Mulig dette skal prøves.
  14. Denne saken i Romerikes Blad tror jeg viser hva som kommer: viewforum.php?f=59 Halvautoforbud, inkludert pistoler. Årsavgift og andre tiltak for å gjøre det dyrest og vanskeligst mulig å eie boltrifler og dobeltløpede hagler. Tror Romerikes Blad jobber med en oppfølgingssak. Hvis noen fornuftige folk vil uttale seg på vegne av NOJS så er telefonnummeret til avisa 63 80 00 00, epost: redaksjonen@rb.no
×
×
  • Create New...