Jump to content

Shadob

Members
 • Posts

  3,400
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Shadob's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

 1. "du har ingen interesse av å teste på papp, men du bryr deg litt om knusen på haglebanen." For en god del år siden - når jeg var så heldig å bli sponset av Norma med ammo - måtte jeg bruke Hubertus patroner. Med div. choker i Perazzi`en, fant jeg ingen choker som ga et jevnt fordelt treffbilde på papp. Det var klatter her og der - som kunne slippe gjennom duen. Særlig rett-fram-duene. Det jeg imidlertid oppdaget - var at patronene ga fine treff på duene - med flere av chokene. Noe som hadde litt betydning for meg Ved å skyte på duer - på div. avstander, og ser at de gir fine treff, er jeg så enkel at jeg tenker: Hvis svermen ikke slipper gjennom en due - duger den sikkert på fugl også. "Ellers kan det være verdt å nevne at all synsing vedr choke/spredning/patrontype er totalt verdiløst uten testing på papp, da det er fasiten" Forøvrig erkjenner jeg - at jeg ikke har så mye peiling på fasit`en som du nevner. I og med at du har fasiten: Vil svermen være lik på en pappskive på 30 m - som den er på et sideskudd etter en lerdue/fugl på samme avstand?
 2. Varj: "men har blitt litt interessert pga dårlig knus på haglebanen..." Skrev jeg det??? Når jeg bryr meg om "knusen på duene" - har det faktisk noe med treffbilde å gjøre
 3. Har opplevd at kombinasjon med blykuler og andre kuler - har vært noe problematisk i håndvåpen. Presisjonene har blitt fraværende - en god stund - ved skifte. Har noen samme erfaring vedr. rifler?
 4. For 35 år siden - monterte jeg en Poly-Choke på min Winchester mod. 12/cal. 16, og dro til noen øyer utenfor Sandnessjøen på gåsejakt. Og har aldri skutt så mange gjess. Når jeg kom hjem - og skulle pusse haglen, forstod jeg at jeg hadde gjort noe feil. Bruksanvisning - leser jeg ikke før det er for sent . Ihvertfall: Choken skulle skrues helt inn - før man kunne regulere den fra cylinder til x-full trangboring. Jeg hadde altså skutt med cylinder. Skuddavstandene hadde vært som "normalt". Etter det - har jeg ikke brydd meg om hvilken boring det er på haglene. Men har blitt mer interessert i hvordan "knusen" er på lerduene - på forskjellige avstander. Jeg bryr meg heller ikke så mye om - hvordan treffbildet er på papp. Ifjor - kjøpte jeg meg en Chapuis cal. 12/76 (men bruker ikke annet enn 70), med 66 cm løp. Vekten på haglen er 2.950 kg - for å få en velbalansert kortløper. Boring er cyl-1/4. Denne har jeg brukt på gåsa i år - og på 30 m - faller fuglen som den gjorde med - alle andre hagler med trangere boringer. Ikke ligger haglen 110% heller - så spørsmålet mitt er: Legger vi for mye i "diverse"? Forøvrig vil en hagle som passer meg 100% - ikke passe tilsvarende når sekken kommer på. Uansett reimer. Men er ikke kommet dit ennå - at jeg kjøper en hagle - tilpasset ryggsekken min
 5. Shadob

  Hvilken jervenduk?

  Den er i lysbrun farve, og har orange innerfor (som kan være greit som varslingsfarve - hvis uhellet er ute). Er endel år siden jeg kjøpte den - men funker "knall" fremdeles
 6. Shadob

  Hvilken jervenduk?

  Hadde innbrudd i bilen for ikke så lenge siden, og da forsvant bl.a. Jerven Original. Går derfor i tanker om å kjøpe en ny - men vet ikke hvilken. Forøvrig - så ser jeg at det er en Dovrefjell jeg har brukt mest iløpet av årene. Den har armer (men kan også legge de på innsiden, og lukke med glidelås), samt at den er noe lengre. Hvis jeg ruller den opp, og bruker et belte/tau - er den derfor brukbar til å brukes som ytterjakke. Og synes at den er bedre enn J original m.h.t. kondensering. Den er 30x10 cm sammenrullet, og veier 950 gram. Det er minuset med den - i forhold til J. original. Mitt formål - er til postering/pauser - ikke som erstatning for telt/sovepose.
 7. "ender de av og til opp med å bli grønne" Nå har mine brystfilèter ligget i kjøleskapet et par døgn, og avgir ikke "blodvann" lengre. Da legger jeg de i fryseren. Ser ingen grunn for at de skal ligge til de blir grønne I og med at det ikke har fremkommet noen gode råd ang. tilberedning av trevlete lår - blir det å langsteke de. Bakterieflora - har jeg aldri tatt hensyn til, hverken på slakting av storvilt, eller flåing av småvilt/fisk. Og har ikke blitt syk ennå. Kanskje bare flaks? Eller ikke? Husker første året jeg var i Afrika. Når tracker`en ble tørst, fant han veien til nærmeste søledam, skjøv bort elefantdritt, og drakk. Noen fluer - og annet - gikk ned i samme slurken. Dette hadde han gjort siden guttedagene. Hadde jeg drukket av det vannet - ville jeg vært død i dag.
 8. Hvordan tilbereder dere lårene? Som omtrent bare er trevler
 9. Gjorde opp et par gjess idag, og i brystet på den ene, var det et 4 mm kobberhagl. Har ikke skutt noe sånt på den - jeg ihvertfall. Den var tilsynelatende meget flygedyktig når den kom til posten min. Forøvrig blir det mye blodsøl på småviltet også - ikke bare i storviltet. Kan være greit å skjære litt i brystfilèt`ene - så man ikke blir skuffet - under middagen.
 10. Har hatt flere Marlin`er i 44 Mag med MC-løp, og de har ikke godtatt blykuler. 357`en som jeg har med MC løp - misliker også blykuler. (Men har ikke testet div. diametere ) Min 45/70 - har ikke MC løp, og skyter presist med alt jeg mater den med. Ikke har jeg hatt noe kluss mekanisk med de heller. Det må sies at mine Marlin`er - er fra Marlintiden Idag var jeg på banen for å sjekke at alt var ok med 45/70`en. Gjennom ghost-ringen, satt både Remington 300 gr (N135/58 gr), og Barnes TSX 300 gr (N120/44 gr) likt på 70 m. Over det - blir ikke aktuelt med åpne sikter for min del. Gjennom kikkertene (Leupold 1,5-5 og en Kahles 2,5-10x50 m/lys) satt TSX`en 7 cm over. Remington satt 3/4 cm under. Jaktkulen blir derfor TSX, mens trening/oppskyting skjer med rimeligere Remingtonkuler Tidligere brukte jeg Cast Performance 405 gr. - N135/52 gr De var like presise som de to overfornevnte. Skulderproblemer - har imidlertid satt en stopper for tunge kuler.
 11. Min Merkel, samler greit de 2 første skuddene - selv om jeg "kjapper" på. Tredje skuddet - derimot - går himmelhøyt over. På oppskytingen - sikter jeg derfor like under ringen - for å få et sentertreff. I og med at skudd 1 og 2 - går der de skal - har jeg ikke brydd meg noe særlig om det. Og har derfor ikke spekulert i om det er hakemontasjen som er feilen - eller ikke. Etter å ha jaktet med denne siden begynnelsen på -80, har jeg ikke hatt behov for tredje skuddet.
 12. Til dere som har pakken sekken - med både ammo, og ambisjoner: Lykke til med helgen
 13. Ènhåndsvåpen - er ingen enkel skyting. Uansett alder. For min egen del - har jeg begynt å føle det noe problematisk å forbli ivrig på denne type skyting - når skivene hele tiden beveger seg et par meter til venstre, og høyre. Merkelig! Det stod jo ingenting om bevegelig skyting - på alle de 10 standplassene???? Jeg har derfor konvertert til lerdueskyting (etter 30 års pause). Der kan man være skjelven, men bør ha muligheten til å se klart på 25 m - og utover. Altså motsatt av hva man bør ha av egenskaper til f.eks. feltskyting. Noe å tenke på - for den som har tilsvarende problemer som meg ? Hvilke ambisjoner har man? Jeg har alltid ønsket å være litt oppe på listen. Selv om jeg ikke har vært altfor høyt tidligere, har jeg ihvertfall innsett at kroppen pr. dags dato - ikke er i nærheten av mine ambisjoner . Med hagle - har jeg faktisk funnet formen igjen. Alder - og medfølgende svekkelser - er tydeligvis ikke like sårbare - i denne skyteformen . Feltskyting - er ikke små enkeltradere - synes jeg. Større skiver - kortere tid - er det jeg forbinder med feltskyting. (Det var tider det - når man skjøt på skiver som var angripende hunder, soldater fra èn eller annen nasjon osv. ) Magnumfelt - er vel omtrent samme løypa - som man går i - med 38`en? Skjønner jo at det er lettere å arrangere - hvis man bare kan flytte standplassen noen meter. Jeg ser for meg at magnumskyting er på avstander - lengre enn 8 - 25 m. Skal ikke underslå at det er et langhold eller to på magnum - men stort sett er vel målene på ganske korte hold? Og heller ikke så store marginer - å skyte på? De beste skytterene - vil stort sett alltid være best . Uansett våpen, tuninger, avstander og faktorer . Hvis man ønsker rekruttering - tror jeg stripemål - blir feil.
 14. Forøvrig så har komitèen utsatt saken til over sommeren. Den skulle egentlig behandles i mai/juni.
 15. Ser ut for at noen bør håpe på - at det ikke blir et sentralt "greie"
×
×
 • Create New...