Jump to content

Per-S

Members
 • Content Count

  3,638
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Per-S last won the day on January 26

Per-S had the most liked content!

Community Reputation

547 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Per-S

  Identifisere gammel patron

  Da har du en helt vanlig skytterlagspatron med fortinnet hylse og nikkelplettert stålmantel. Sannsynligvis produsert rudt 1970.
 2. Per-S

  Blaser infinity kikkertsikter

  Da innser du at både ølet og dama har kostet mer enn det var verdt.😁 Men det tør du nok ikke innrømme for deg selv en gang.🤐
 3. Per-S

  Forkiling i magasinet

  Prøv et annet magasin.
 4. Per-S

  Hjemmeladet ammunisjon til skyteprøven?

  Den karen vet ikke hva han snakker om. Du skal ta prøven med en ammunisjonstype som tilfredsstiller kravene, hvilke ammunisjon du senere skal bruke på jakt er noe du bestemmer, det behøver ikke være den ammunisjonen du skyter opp med. Jeg anbefaler å sjekke innskytingen på en papirskive, ikke all elektronikk er justert korrekt.
 5. Per-S

  Identifisere gammel patron

  D spiss finnes med både tambak og nikkelplettert stålmantel.
 6. Per-S

  Er bøylerifler noe å ha?

  Jeg har så vidt prøvd 35 win med støpte kuler før jeg kjøpte den. Vanskelig med hylser og take down gav ikke særlig presisjon. Men det er sikkert mulig å oppnå god presisjon, når jeg får tid kan det bli et prosjekt.
 7. Per-S

  Identifisere gammel patron

  Skytterlagspatroner med fortinnet messinghylse, du må vise bilde av kulen for at vi kan se om det er stålmantel eller noe annet.
 8. Per-S

  Buejakt på villsvin i Italia

  Mennesket har også en plass i velfungerende natur. Vi har opprinnelig en rolle som jegere og sankere. Jeg akter å kjempe for å beholde den rollen uten innblanding fra annerledes tenkende.
 9. Per-S

  Dagens annonse på finn.no

  Litt off topic, men jeg har akkurat bestilt bøffeljakt med Safari management, hvor har du din bestilling?
 10. Per-S

  Mørning og oppbevaring av viltkjøtt

  Jeg ville tro det har blitt langsomt nedkjølt til kjøleromstemperatur før det blir solgt som ferskt kjøtt. Men det kan joha hengt en dag eller to og det vil påvirke resultatet. De ulike enzymene virker litt ulikt over tid.
 11. Per-S

  Mørning og oppbevaring av viltkjøtt

  @Fysikeren Frysing ødelegger cellevegger på grunn av iskrystaller, det fører til at mye av kjøttsaften lettere renner ut ved tining. Mørning er når enzymer bryter ned bindevevets fibre. Det er to ulike mekanismer bindevevet blir ikke brutt ned av iskrystaller. Interessant artikkel, men det mangler data på hvor mye mørnet kjøttstykkene var når de ble kjøpt. Behandling av slaktet de første timer og dager etter avliving har stor betydning for mørningsprosessen. Det var ikke opplyst om hvilke behandling kjøttet hadde fått før forsøket startet i artikkelen Vavlo gav referanse til, det er en svakhet. Men uansett så er det mulig at all mørning ikke stopper ved frysing. Modningsprosessen ved mørning påvirker også smaken, det var ikke et tema ved de testene som det er henvist til, så alt tatt i betrakting vil jeg fortsette som før, henge kjøttet minst 60 døgngrader før partering og frysing. Det vet jeg virker.
 12. Per-S

  9x57 Mauser .356"

  Jeg har presset ned 323 kuler til 318 (gammel 8 mm til S dimensjon) Funker, men ikke presisjonskuler.
 13. Per-S

  Mørning og oppbevaring av viltkjøtt

  Jeg fikk ikke opp linken din, er det noe feil?
 14. Per-S

  Mørning og oppbevaring av viltkjøtt

  Tining av frosset kjøtt for videreforedling er vel normalt, men at frysing og tining flere ganger skal være en standard prosedyre for mørning har jeg problemer med å forstå.
 15. Per-S

  Mørning og oppbevaring av viltkjøtt

  Minus 30 inne i kjøttet og pluss 30 på utsiden under tining legger ikke til rette for god kjøttkvalitet, tvert i mot. Energibehovet må bli astronomisk, hvor ligger gevinsten om dette er korrekt beskrevet?
×