Jump to content

Per-S

Members
 • Content count

  3,267
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Per-S last won the day on January 16

Per-S had the most liked content!

Community Reputation

300 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Per-S

  Lette fjellsko.

  Ja, møkkastøvelen er fantastisk. helt OK til litt lengre turer samtidig som den kan brukes på kalde poster vinterstid. Jeg bruker disse på måneskinnsjakt etter hjort og har sittet hele natten i ti kalde med dem uten problemer, det har jeg ikke klart med lærstøvler.
 2. Per-S

  Lette fjellsko.

  Dersom vekt på fottøy bare er en tilvenningssak er det rart at både løp og langrennsutøvere er ekstremt opptatt av vekten på det de har på beina. Jeg merker klart forskjell på gangfart og fart med ski når vekten på støvler og det jeg har på bena øker. Jeg er nok ikke den eneste. Vekten i sekken kan økes med flere kilo uten at det får så store følger. @ M67, her har vektreduksjonen blitt litt for stor, her er det ikke bare skåret til beinet, men enda mye mer.
 3. Takk skal dere ha, men årsaken til valget var så enkelt at Pachmayr Old English var både bred og lang nok til kolben, og den fantes i brunt. Jeg har dessverre ikke fortid i bauekorps og heller ikke brune tiknytninger i andre sammenhenger. Jeg liker helst at våpen og jeger ikke har for mye farger som stikker seg ut, så brunt passer bra på et jaktvåpen.
 4. Jeg er hjertens enig med Rino når det gjelder jaktvåpen. Alminnelig rett jaktskjefte i treverk, 1eller 1,5-6 forstørrelse på kikkertsikte, ingen rem eller annet dilldall som bråker eller tar fokus vekk fra det å jakte. Når det gjelder stil så er jeg litt på gyngende grunn med ett av prosjektene mine, om det blir steak and kidney pai eller øl, pølser og hornmusikk som blir min følgesvenn på jakt med det våpenet overlater jeg til juryen, men her er bilder Ikke akkurat komunistspett, men mange her på kammeret hevder at mausere bare er brukbar som spett. Det er min magnum mauser med dobbel square bridge i 416 rigby. prosjektet er ny stokk til erstatning for en laminatstokk jeg lagde i all hast da jeg fikk våpenet. Nå er det litt bedre fasong, brun kolbekappe og jeg planlegger elggevir som avslutning på pistolgrep og fortre. Stokken er ubehandlet, men ikke spesielt pent treverk. Spanderer gjerne noe bedre når jeg finner stokkform som passer meg.
 5. Per-S

  Lette fjellsko.

  Nå er det ikke noe nytt at tunge sko tilsvarer mange ganger vektøking sammenlignet med vekt i sekken. Det er godt dokumentert. En kommentar til BLy: De store musklene i bena er beregnet på å gi kraft nedover og holde kroppen oppe, ikke til å løfte bena, derfor blir musklene som løfter bena mye trøttere når vekten øker på skoene.
 6. @G.Larson Jeg har en mistanke om at jegerkurset var tiltenkt politiets saksbehandlere.
 7. @Ei tohi varjata Du har helt rett i dette, men det vet ikke alle som skal avgjøre våpensøknader hos politiet. En bekjent av meg søkte om en CZ i 17 Hornady og et løp i .22 LR. han fikk våpenet men avslag på løpet fordi han måtte være medlem i en forening for å få .22 løp.
 8. Det finnes bøylerifler som er mye mer egnet til grisejakt enn de som er nevnt hittil i tråden. Browning/miroku, Sako, Winchester 1895 og dens etterfølgere. Alle disse kamres for 308 eller 3006, og har både kraft og kuleutvalg som er egnet for gris. Winchester 94 finnes i 38-55, 1886 modellen finnes i 45-70. Alle har imidlertid samme problemet, de er langsomme å etterlade.
 9. Per-S

  IR Tenden

  Dessverre ikke så mye verdi her, puss den forsiktig med olje så blir den nok noe bedre og du har den som veggpynt om du vil. Ikke bruk noe slipemiddel.
 10. Per-S

  IR Tenden

  Isak Rasmus Tenden var børsemaker i Bergen. Våpen i god stand har verdi, i dårlig stand er det ikke så mye. Har du bilder så hjelper det. Bor du i Bergensområdet kan jeg titte på våpenet.
 11. Per-S

  Arvingen trenger 6,5 ammo....

  Jeg bruker 6,5 til DFS og jaktfelt. Da blir det mange løp å holde styr på og jeg helpresser ofte. Den raskeste måten har jeg funnet er å helpresse hylsene i en Co Ax presse, den er mye raskere å få hylsene inn og ut av enn noen andre. Jeg prøver å holde hylsene rene, men om hylsene er litt skitne så fører det til en utslitt sizer om noen år-småpenger i forhold til innspart tid. Når hylsene er sizet avfetter og vasker jeg dem i en vannbasert industriavfetting og tørker dem på stålbrikke på induksjonstopp. Tørre og pressede hylser går i en Dillon 550 der de får tennhette, krutt og kule fra en kulemater. Patronlengden justeres slik at det blir godt kulehold, det er viktig for at kruttet skal brenne jevn fra patron til patron. Friflukt driter jeg i, det blir det det blir. Da kan jeg bruke samme patroner i de 3-4 sauerløpene jeg har til DFS, og samme prosedyre går til jaktfeltvåpenet. Dersom jeg har hylser jeg vet er fra samme løp, og skal brukes i samme løp bruker jeg en LEE necksizer i dillonpressen og slipper separat pressing. Jeg bruker LEE sizer fordi det var den som fantes når jeg satt opp dette, i dag kjøper jeg Redding fullsizer med bushing når jeg oppgraderer, jeg synes kvaliteten er mye bedre enn LEE. Hensikten med oppsettet er å bruke så lite tid som mulig for å produsere god ammunisjon. Mer tid til skyting, mindre til lading.
 12. Per-S

  Soting i 200str

  Normal trimmelengde på 6,5 er såvidt jeg husker 54.8. Det er viktig for sikkerheten at kammeret alltid er lengre enn hylsen. Tettingen mellom hylse og kammer skjer i brystningen og i hylsehalsen. Dersom det soter betyr det at kulen har forlatt hylsen før trykket er høyt nok til å utvide hylsen slik at den tetter. Kammerlengden måles fra støtbunn til midt på skulderen, det som kalles datumlinjen (ikke inntegnet på din skisse) toleransene her avgjøres av en maks og min tolk som brukes ved kamring. Det er ørsmå ulikheter på de tre variantene av 6,5 x55. Stort sett er det utenbetydning.
 13. Per-S

  Kule til 338 Win Mag ?

  Jeg har god erfaring med Swift A frame. Bruk 250 gr kule, ellers blir hastigheten så høy at det blir mye blodslått rundt inngangen. Norma 15, eller tilsvarende skytterlagskrutt er omtrent det samme som MRP og samme ladning kan brukes. Start lavt og prøv deg frem med aktuell lot.
 14. Per-S

  Soting i 200str

  Jeg tror du skal ta en ny titt på dimensjoner i 6,5x55 kammer. Soting får du når ladningen er for svak, eller du har for lite kulehold.
×