Jump to content

Per-S

Members
 • Content count

  3,301
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Per-S last won the day on June 10

Per-S had the most liked content!

Community Reputation

321 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Per-S

  Hull i tennhette 308 Win

  13 gr tyngre for FC hylser. Det er nok til å påvirke trykket.
 2. Per-S

  Hull i tennhette 308 Win

  Det er bare å veie hylsene så får en svar på om de er tykkere.
 3. Per-S

  Nøyaktighet og Presisjon

  Dette er et velkjent tema for alle som driver med måleteknikk og er egentlig ikke noe å henge seg opp i. Fremstillingen din er ikke helt god og du bør bearbeide innspillet ditt slik at du får god presisjon med din mening mot målgruppen. Beskrivelsene dine kan også bli mer nøyaktige. Se på definisjonene på "precision" og "accuracy" i enhver bok om måleteknikk eller analyser så finner du dette drøftet i alle retninger. Men så lenge vi forstår meningen så bør det være greit nok om vi blander begrepene.
 4. Per-S

  Hull i tennhette 308 Win

  Hullet i hetten ser stort ut, er det større enn tennålshullet i sluttstykket? Kan du måle begge? Hvordan er spissen på tennålen? klarer du ta bilder av den? Ved gasslekasje blir ofte hetten flat og en ser utdragermerker i hylsen, det er ikke sikkert at det er overtrykk selv om det her ser slik ut.
 5. Per-S

  Innspill til innkjøpsliste for nybegynner

  Jeg støtter can. Selv har jeg aldri prøvd noen av systemene for bajonettinnfesting av die i pressen. Det tar kun noen sekunder å skifte likevel, og er det en låsering på diene er de ferdig justert. Bajonettinnfesting blir kun en ekstra kilde til slakk og usymetri, og vil kunne gi mindre rette hylser og dårligere presisjon. Lee clasic cast har et godt rykte. Redding full size bushing die er vel det optimale, og gir mindre slitasje på hylsene, det gir også mulighet for kun necksizing. De er imidlertid dyre, og du må gjerne ha flere bushinger for å justere kulehold.
 6. Per-S

  Spørsmål kaliber for 200 str

  Jeg tror det, det var en 6,5-06, men jeg har flere løp.
 7. Per-S

  Avstander ved jakt i Norge

  Problemet er en del inngrodde vrangforestillinger som sitter inne i hodet på endel mennesker. Noe som gjør dem uimotakelig for saklige argumenter dersom de ikke passer inn i vrangforestillingene. Eksempler er: -langhold -blyammunisjon -dyr i bevegelse -jeg klarer ikke prøven, men jeg treffer alltid i skogen -de ubrukbare mauserne -kragen som ikke tåler noenting -disse forferdelige grovkalibrene som ødelegger halve dyret -magnumsyken (treffer ingenting, men må ha det) -troen på orming og annen overtro.. Legg bare til flere, det er mye mer......
 8. Per-S

  Avstander ved jakt i Norge

  Lyddemper er ikke tillatt på drivjakt i *Polen, og jeg vet ikke om den er tillatt i andre land. Treningen må derfor være uten demper og med en patron som er effektiv på store villsvin. Jeg har funnet at trening med hagle, både trap og sporting, er meget relevant trening for drivjakt fordi det trenes inn raske avtrekk med sving.
 9. Per-S

  Spørsmål kaliber for 200 str

  6,5-06 Acley imp er vel det kraftigste 6,5 som passer direkte i 200 str. Jeg har brotsjet opp et 6.5x55 løp og det fungerer. 6,5x55 er litt større i bunndiameter, men 30,06 hylser nedstrupt til 6,5 fungerer ok selv om en ser utvidelse fremfor utdragersporet. Magasinet fungerer uten problemer, men har begrensinger på totallengde.
 10. Per-S

  Spørsmål kaliber for 200 str

  Utfordringen er magasiner, ellers er det ingen vesentlig forskjell på 200 STR og 202. Alle patroner som går i en standard 202 går i en 200. Jeg foret opp magasinet bådet forkant og i bakkant for å få 6 mm Br til å mate.
 11. Per-S

  Krag kasse

  Dette er jo bare tull! Krag 'Jørgensen geværet er ett av de mest robuste og sikreste systemene som er lagd. Den tåler ufattelig mange skudd, noe som DFS skytterne dokumenterte i en årekke. Designtrykket for Kragen er det samme som for svensk mauser mod 96, men i Norge ble den ladet for DFS til noe lavere trykk. Med 9 g kule og 770 m/s hastighet kan du skyte ufattelig mange skudd uten problemer, og med langt lavere risiko for skader enn mange moderne våpen.
 12. Per-S

  Riflepakke i 223?

  For den kategorien jegere du beskriver er det uvesentlig hvilken riflestigning som brukes, de bruker standard 50-60 gr kule og har ikke særlig krav til presisjon. Da er det jo en selvsagt løsning at alle våpen har riflestigning på 1-7,5 og 5,56 kammer for tunge kuler. Da blir alle tilfreds, og all ammunisjon kan brukes. Det er faktisk produsenter som gjør det slik.
 13. Per-S

  Mitt liv som AR avhengig

  For å sitere meg selv, det er på dette stadiet misunnelsen slår inn.
 14. Per-S

  Mitt liv som AR avhengig

  Ikke vær redd for denne diagnosen. I Norge har politikerne vedtatt et handlingsprogram som skal kurere slike avhengigheter, så får du store problemer kan du bare flytte til Norge så gir politiet deg hjelp til å kurere avhengigheten. Ellers så er min følelse mer i retning av rendyrket misunnelse og ikke så lite frustrasjon!
 15. Per-S

  Noen som vet hva dette er?

  Det at den er riflet utelukker ikke Flobert, dette er en typisk Flobert konstruksjon. Men det betyr ikke at den er laget av Flobert, mange børsemakere kopierten den konstruksjonen. Dersom det ikke er belgiske prøvemerker kan den være franskprodusert. Det som kan gi mer informasjon er kaliber og lengden på kammeret om det er mulig å måle. Konstruksjonen er noe svak til long rifle.
×