Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

Per-S

Members
 • Content Count

  3,534
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Per-S last won the day on October 31

Per-S had the most liked content!

Community Reputation

476 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Per-S

  Bestille garving av skinn

  Hva er det du skal ha gjort med skinnet? Skal du garve det eller berede det? Det avgjør om du får det tilbake med eller uten hår.
 2. Per-S

  Whisky

  Får du fatt i en Ardbeg Perpetum så har du noe å glede deg til. Selv synes jeg ofte at de gamle originale versjonene er best, vinfat gjør ikke nødvendigvis drikken bedre.
 3. Per-S

  Sauer 404 6,5-06

  6,5x55 kan ikke kamres om til 6,5-06 fordi skulderen er breiere enn på 30-06 hylsen. Omkamring til 6,5-06 AI går greit, hylsen blir litt liten i diameter, men jeg har prøvd og det går greit.
 4. Per-S

  12/89 eller 12/76? Winchester eller browning?

  Buckshot er som lotto, du har flere kuponger og håper at en skal treffe.
 5. Per-S

  Kronografering av hagleammo

  Ingen kronograf kan måle korrekt for hagle. De første haglene ut fra løpet har normalt større hastighet enn de siste. Legge til 10 m/s kompenserer for hastighetstapet frem til målepunkt.
 6. Per-S

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Det går mot slutten av dagen. Drivpatroner for bombekaster, den blå er nok for 81 mm, muligens fransk. Den opprinnelige er jeg usikker på hvilket system den tilhører. Kan være engelsk 60 mm.
 7. Per-S

  Adventspatronquizen 2018 - til minne om Veidinn

  Jeg ville tippet noe som har tallet 81 i navnet.
 8. Per-S

  RWS R903 krutt hvor?

  R903 er samme kruttet som Norma 203, NB ikke 203B. Det kan være små ulikheter selv om kruttet er produsert etter samme spec.
 9. Per-S

  Dagens annonse på finn.no

  Når det gjelder CZ'en så er vi vel alle som prostituerte når det gjelder våpen, og et hallikvåpen hadde vi ikke sagt nei til om vi hadde fått muligheten.
 10. Det beste jeg har prøvd utenom sand er polypropylen trosse. Lag en stor kasse med dybde på rundt en meter. Stable den full med biter av trosse med samme lengde som kasen. Legg gjerne en bit hardox i bunnen. Lett å flytte og ikke noe søl.
 11. Per-S

  Os i Hordaland

  Tiurbestanden i området Raudlia eksisterer, men er ikke det man kan kalle stor. Jeg tror det beste området er på østsiden.
 12. Per-S

  Ønskeliste

  Stakkar
 13. Per-S

  hunt

  Hunt var vel drevet av Aaserud.
 14. Per-S

  Bichon frise som jakthund?

  Ikke la deg stoppe! For mange år siden hørte jeg et intervju med en dame som brukte en slik som løshund på elg med brukbart resultat. Det morsomste var da intervjueren ba henne beskrive for lytterne hvordan en slik hund så ut. Damen ble stille et øyeblikk før hun svarte "Den ligner mest en vrengt polvott"
 15. Per-S

  Går det til helvete..??

  Jeg leser at noen mener Sola skulle lagt seg mer over på østsiden av leia. Det er da man avslører sin manglende forståelse av ferdsel på sjøen. Ser man på hele trafikkbildet finnes det to andre fartøy på vei nordover på østsiden, begge med større fart enn Sola. Sola har på grunn av fartsbegrensninger minst manøvreringsevne av alle fartøy i området. Jeg anbefaler at kammeret ikke overtar arbeidet til havarikommisjonen, det er best om fagfolk tar den jobben.
×