Jump to content

Per-S

Members
 • Content Count

  3,732
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Per-S last won the day on March 31

Per-S had the most liked content!

Community Reputation

607 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Er det mye skranglelyd av dem? På jakt vektlegger jeg lydløshet.
 2. Denne patronen er en konstruert problemstilling. Den gjør ingenting som ikke andre eksisterende patroner gjør bedre og i tillegg koster utstyret hinsidig mye. Hvor mange store dyr som skytes i forhold til små er irrelevant, når du jakter må du ha utstyr for å kunne felle det største viltet som du kan felle. Du reiser ikke på elgjakt uten å ha ammunisjon for å kunne skyte en stor okse selv om de fleste dyrene på kvoten er kalver.
 3. Det du har er vanlig ammunisjon for 6,5 krag og mauser. Det meste er med berdanhetter, Dersom ammunisjonen har vært tørt lagret kan du bruke det meste. Raufoss med kronehylser ble produsert frem til begynnelsen av 70 tallet. Det var god ammunisjon, og du kan prøve om den fungerer, de eldste kan nok begynne å bli dårlig etter hvert. Jeg har testet en lot fra -71 nylig, og ammunisjonen holder greit innertier. Rano var produsert for DFS skyttere, Noen av lotene fra midt på -80 tallet har begynt å få nedbryting av kruttet. Sorter etter bunnstempel og prøv dem, noen vil gi etterbrenner på grunn av nedbryting av kruttet, de lotene med slike feil bør du kassere, nedbrytingsproduktene kan ha skadet tennhetten. RA med krone, og eventuelt med årstall er ammunisjon produsert på 90 tallet med bokserhette og bør være helt OK, hylsene kan brukes flere ganger, men noen loter tåler ikke mange omladinger.
 4. Jeg kjøper det gjerne om du bor i nærheten. Det er ikke ulovlig å selge videre til personer med våpenkort.
 5. Jeg har aldri funnet et forbud mot privat/ikke ervervsmessig omsetning. Det er da vavlo sin kommentar er viktig: "Loven er ikke ment for å regulere handel mellom privatpersoner"
 6. @DoctoRoyJeg er litt usikker på hva du mener med lovanvendelsen, jeg påpekte at vavlo sin tolking av loven er korrekt. Som jeg tidligere har skrevet i tråden er det andre bestemmelser for eksplosjonsfarlig stoff regulert i brann og eksplosjonsloven. Når jeg kjøper dynamitt og tennere blir hver enkelt dynamittpatron registrert på meg. Ammunisjon til håndvåpen og ladekomponenter er unntatt fra brann og eksplosjonsloven, og reguleres i våpenloven med tilhørende forskrift. Derfor gjelder det litt ulike regler. Det er kun våpenloven som gir anledning til at privatpersoner kan inneha ammunisjon og ladekomponenter fordi reglene i brann og eksplosjonsloven ikke gjelder. I den kan eksplosjonsfarlig stoff kun innehas av registrerte foretak og i næringsvirksomhet.
 7. Her er det nok vavlo sin opprinnelige tekst som er korrekt.
 8. Dette må være en konspirasjon for å ødelegge mine planer om en god tilværelse som pensjonist, jeg tror på rødvinen, den har sikkert nok antioksydanter og andre stoffer for å øke trivselsfaktoren. I verste fall får jeg be Jegermesteren om litt råstoff for å lage karsk.
 9. Da får jeg vel bare drikke mer rødvin, den er vel veganisk også.🤗
 10. Når det blir aktuelt med tilskudd av slike antioksydanter vil jeg ha dem fra rødvin.😃
 11. Litt off topic: Naprapater er muligens klassifisert som alternativ, men det er behandlingsform som faktisk virker. I praksis er det en kombinasjon av kiroprakti, fysoterapi og avansert massasje. Om naprapati er humbug så er der tre andre behandlingsformene det også.
 12. Til engelsk mat å være er fish and chips god mat. Jeg har prøvd steak and kidney pie, ploughmans lunch og en del andre varianter med diverse innmat i paier. Velsmakende var det ikke.
 13. Per-S

  Faktasjekk

  På en halvautomat skal kulen være ute av løpet i "god tid" før hylsen er kommet ut av kammeret slik at det unngås store gassmengder i mekanismen og i retning av skyterens ansikt. Dette oppnås ofte ved en form for "delayed blowback" ved at hanen må spennes før sluttstykket kan bevege seg fritt. Med en stor mekanisk ulempe forsinker det sluttstykket ganske mye. Men 1 cm pluss minus høres rimelig ut.
 14. Per-S

  Faktasjekk

  Kulen forlater løpet før sluttstykket er i bakre stilling, og før hylsen er kastet ut, derfor er det mye mekaniske forstyrrelser. I tillegg vil kruttgassene fremfor munningen utøve en kraft mot løpet i noen millisekunder etter at kulen har forlatt våpenet. Dette påvirker ikke teknisk presisjon.
×
×
 • Create New...