Jump to content

Ranger#44

Moderators
  • Posts

    2,421
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    13

Everything posted by Ranger#44

  1. Jepp. Forklaringen jeg fikk, dette var riktignok 10 år siden og fra forhandler så ta det med en klype salt. Var at beretta tørket stokkene sine veldig raskt/høy varme, så etter noe tid så utvidet dem seg. Om det stemmer eller ikke, vet jeg ikke. Men at det utvidet seg er det ingen tvil om. For ditt tilfelle; tar forskjefte i pipen før det går i lås? Klarer du å presse låsearmen ned, for å tvinge den i lås? Og om du kjøpte ny fra forhandler er det bare å levere tilbake og be dem rette opp.
  2. Treverket til beretta har det med å utvide seg. Jeg måtte pusse på både kolbe og forskjefte på den jeg hadde. Tipper at forskjefte stopper mot nederste pipe før låsen vipper over.
  3. @Bly Som avbildet veier den 4kg blank og tyngdepunktet er 13cm foran hengslebolten. Ergo ikke optimalt på så mange andre måter enn at det demper lyd godt. Svingen føles allikevel meget bedre enn Benelli M2 m/A12, som jeg har brukt til samme bruket til nå. Røret er absolutt bedre å holde i med tape ja, og har faktisk vurdert en lærbit. Er nok noe som kommer om dette viser seg å være et design å satse på.
  4. Da er første revisjon ferdig og klar for test. Følgende har blitt gjort: -Karbonfiber kolbe tilpasset mine mål. -3D printet base for aimpoint acro. Skulle det vise seg å fungere, vil jeg nok lage ut av noe mer holdbart med fremtiden. -Skjult det ripete/lite pene aluminiumsrøret med en enda styggere tape. Planen er å forhåpentligvis få brukt dette en sesong, så får jeg vurdere hvordan jeg ønsker å evt ta det videre/mer permanent.
  5. Det ble importert 3 stk på samme tid, så kjøpte kompisen min sin. Nå må jeg bare få klar ny kolbe, så skal kråkene leve farlig.
  6. Prosjektet lever videre! Nytt pipesett er i hus.
  7. Noen bilder vil nok hjelpe godt her
  8. Gitt at den er lik som på D99, så er den limt fast og kan dunkes ut. Min kom ut helt på egenhånd.
  9. Da har jeg fått vasket og tatt en bedre titt på hvordan det hele henger sammen. Som nevnt over, starter demonteringer ved å skru ut låseskruen i bakkant: En kan da skru av selve demperrøret og en sitter igjen med pipesettet og 2 stk flenser: Begge flensene er utstyrt med settskruer, men på den fremre flensen var disse helt løse. Her var det derimot satt på et par ikke så elegante sveiseperler. På bakre flens, den som er gjenget, ser jeg ingen spor etter sveis eller lodding og ettersom jeg ikke får løs settskruene på fornuftig vis antar jeg at den sitter på dem. Pipesettet ser ellers ut som å være i pen stand, dog en god del karbonoppbygning utvendig. Det var kun rundt det ene hullet der veggtykkelsen var blitt svært tynn. Ettersom det er første hull på nedre pipe, er det nok det som har fått mest juling også. Så gir forsåvidt mening at bruddet ville komme der.
  10. Den virker loddet/sveiset fast ja. Litt bestemt overtaling så burde nok både den fremre styreflensen og bakre gjengeflens komme av og kunne gjenbrukes.
  11. Det ligger en her som burde passe temmelig perfekt: https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=288849024 Basert på bildene, så ser det ut som Husqvarna og Investarm har benyttet seg av samme design, så temmelig rett frem jobb. Får tenke på det over romjulen!
  12. Bittelitt ukult ja. Dog, demperkomponentene er i finfin stand, så absolutt mulig å bygge på en ny hagle. Designet er relativt enkelt, så tror ikke det er store jobben når en først har delene. Hvorvidt jeg tar på meg det prosjektet, eller om jeg lar det gå videre, har jeg ikke helt bestemt meg for enda. Har for tiden alt for mange prosjekter på pulten for tiden, så mulig det må videreføres til noen andre. Cerakote på pipesettet hadde vært et absoluttkrav i kommende prosjekt. Demontering er forholdsvis enkelt med en låseskrue, også er det bare å skru av demperen. Dessverre virker det som at tidligere eier syntes at det var en litt for stor jobb.
  13. Det var gøy så lenge det varte.. Sånn går det når en kjøper brukt fra England, via 2 forhandlere, ikke mye sjans til å sjekke standen på forhånd. Fra superkul hagle til avansert støvsamler på kort tid.
  14. Kapping og gjenging er veldig forskjellig på rifle og hagle. Jeg har gått det løpet du ser for deg før. Fasit er å kjøpe en ferdig pipe i ønsket lengde.
  15. Her har du misforstått. Ultimate låskassen krever todelt stokk. Success har fullengde. Disse to deler "skrå" avslutning på avtrekker. Professional har også fullengde stokk, men uten skrå på avtrekker. Avhengig av hvordan ettermarkedsstokken er designet, så er Success og Professional ombyttbare. Ultimate er noe helt annet.
  16. Ikke maskinere karbonen nei, gjenger fungerer svært dårlig der. Men trenger potensielt noen foringer som kan limes/pinnes på karbonen og gjenges på flensen til haglen. Du som sier, så blir det er langt parti uten støtte og knekking/buckling er absolutt en problemstilling. Må nok tenke ut noe lurt (og helst lettvindt!) der.
  17. @Bly Bilderserie er på blokken! Da jeg fikk haglen skrudde jeg ut de to skruene i fremkant, samt kornet. Men ingenting ville rikke seg. Sjekket så manualen og der sto det at det ikke måtte demonteres (?). Så da ble det skrudd tilbake også får jeg se nøyere på det når sesongen er over. Om jeg skulle ødelegge noe er det greit å ha litt tid å reparere på. Ellers så består det av 2 flenser som er sveiset/loddet på pipesettet. Den fremre flensen er kun styring, og den bakre er gjenget. Har en plan om å få byttet ut alurøret med et i karbonfiber, men da trenger jeg noen som kan både maskinere og jobbe med karbonfiber. Hvem har jeg i tankene tro? Jeg har fått skutt en 50 skudd med den til nå, som ikke er all verdens, men det hjelper på. Noe måleutstyr har jeg ikke, så blir selvsagt svært subjektivt. Der A12 får deg til å tenke "ja, jo, det var litt demping der ja", får denne deg til å tenke "se der ja, det var noe annet!". Hvor mye som kan tilskrives kal20 kontra kal12 vet jeg ikke, men dette var en annen liga.
  18. Som nevnt i den eminente tråden “Åpen Prosjekttråd”, så har jeg fått et nytt prosjekt på benken, og tenkte jeg skulle bruke denne tråden til å fortelle litt om den. Det hele startet for en god stund siden, da jeg kom over Hushpower haglene på internett. Jeg var i kontakt med forhandler/produsent, men av forskjellige grunner så trakk jeg meg den gang. Ettersom jeg jakter lokalt, etter jeg pris på lyddemper på haglen og A-tec sin A12 demper har blitt brukt. Av forskjellige grunner har jeg ikke vært superfornøyd med løsningen. Så for en stund tilbake tenkte jeg at jeg skulle gjøre et nytt forsøk på å få tak i en Hushpower og tok på nytt kontakt med The Saddlery and Gunroom i håp om å få tak i en. Det skulle vise seg å være vanskelig, da de hadde sluttet å lage dem og eneste mulighet var bruktmarkedet. Å handle bruktvåpen fra privatperson i UK er ikke rett frem. Men takket være GLW og Cheshire Gunroom, fikk vi tak i en lot på 3 stk brukte hagler. Det var en hel del frem og tilbake med mye tålmodighetskrem, men til slutt fikk jeg beskjed om at dem var på vei. Vi var da 3 stk som fordelte utgiftene på export/frakt/importbehandling, hvilken hjalp på prisen. For min egen del var det kun vanlig våpensøknad, som ble sendt til GLW, han ordnet resten av importen. Veldig greit! Haglen det er snakk om er altså en Investarm Hushpower O/U hagle kamret i kaliber 20/76. Investarm haglen som det hele er basert på er en relativt billig “foldbar” modell. Det vil si at det trengs ikke noe forskjefte for å spenne hanene, men at toppleveren går ut til nesten 90 grader for å spenne opp. Dette gjør da at røret kan gå helt bak til låskassen. Pipesettet har blitt modernisert med hull i pipene og har fått en styringsflens i tupp og en gjenget flens bakerst. Det svarte aluminiumsrøret gjenges på i bakkant og låses med en skrue på undersiden. I forkant av røret er det montert bafler, som er skrudd på plass. Så litt diverse vekt/mål: -Vekt original: 3750 gram -Total lengde original: 126 cm -LOP original: 35.5 cm -Vekt kolbe Original: 470 gram -Vekt aluminiumsrør m/Bafler: 1080 gram -Tyngepunkt: Langt fremme! -Pipelengde: 66cm -Choke: Trekvart og full. Første delen av prosjektet, som i hvert fall må gjøres, er å lage ny stokk. Er vel ingen overraskelse at det blir en i karbonfiber. Da den originale er både for kort og for lav til meg. Jeg har litt andre ideer også, blant annet å få byttet aluminiumsrøret med et i karbonfiber. Når det er ikke gunstig å gjenge direkte i karbon, så må tenke ut noe lurt her først. Uansett, det må komme på et senere tidspunkt. Først måtte den testes, og da var det passende med en liten tur etter kråken. Et godt førsteinntrykk, med absolutt rom for forbedringer på kolbesiden. Fortsettelse følger.
  19. Nytt prosjekt, akkurat hentet hos posten.
  20. Takk for det! Uten ammunisjon på kolben er den temmelig rett på bolten, litt bak med ammunisjon i kolben. Så temmelig akkurat der jeg vil ha den. Kikkerten, en Leupold VX-6HD 1-6, gir minimal forskjell i tyngdepunkt.
×
×
  • Create New...