Jump to content

300 win mag

Members
 • Content Count

  734
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Har fått godt resultat med 69grs SMK, forsvarets hylser, Federal 205 og N-140. Husker ikke kruttvekt og COL, men farta ligger på 904ms. ES 6ms og SD 3ms.
 2. Jeg skyter også rype, hare, gås, rev, kråke og alt annet sånt småvilt med 69 match king. Det leverer ypperlig presisjon (5 skudd på en klistrelapp på 100m) i min Rem700 Tac med 1-9 riflestigning og X-bolt med 1-8. Kula er ikke for voldsom med kjøttet hvis du plasserer skuddet riktig. Hvis du treffer rypa midt i knoker og bein tror jeg kulevalget har lite å si i 222/223. Da blir det nok en del ødeleggelse uansett.
 3. Har fått godt resultat med 69grs SMK, forsvarets hylser, Federal 205 og N-140 i en x-bolt superlight med 42cm pipe
 4. Zeiss Norge vil ikke hjelpe. Zeiss USA svarte ikke på henvendelsen. Er det noen som vedlikeholder eller reparerer optikk i Norge? Hvem kan jeg spørre om å få fiksa dette tårnet?
 5. Det er ikke settskruer på dette siktet. På høyde- og sidejusteringen er det en skrue midt på tårnet. Mulig det finnes en sånn på parallaksen også, men den er i tilfelle skjult bak en Zeisslogo. Skal prøve å sende en epost til Zeiss USA og se om jeg kan få noe hjelp til å finne ut hva som kan være gått i stykker. Håper på at det finnes en børsemaker el. her til lands som kan fikse det, så det blir kanskje neste ringerunde. Rart om det ikke er noen som har opplevd noe lignende før meg?
 6. Siktet forhandles ikke av dem. Det er kjøpt fra USA. De svarte kort at de ikke selger dette produktet og vil ikke hjelpe meg.
 7. Jeg har et Zeiss Conquest 6.5-20x50 kikkertsikte som etter mange års trofast tjeneste nå har gått i stykker. Justeringstårnet for parallakse roterer fritt mellom 50 og uendelig uten å gjøre noe justering. Hva kan være galt? Kan jeg selv ta av tårnet og stramme noe eller må denne inn til reparasjon? Hva vil noe sånt evt koste? Noen som har tips eller erfaringer?
 8. Hvis du sliter med presisjonen med bulkammo og div i 55grs vil jeg også støtte forslaget om å teste ei god matchkule i 69grs eller tyngre. Jeg hadde elendig presisjon med mange typer ammo i min Rem700 Tactical med 1-9 twist og trodde det var noe galt med børsa frem til jeg prøvde Fiocchi Perfecta med 69grs Sierra Match King. Da samla 5 skudd på litt under klistrelappen på 100m. Etter det har jeg lada 69SMK til 906ms med forsvarets hylser og N140. De går veldig godt. Bedre enn Perfectaen.
 9. Ja, dette var en interessant tråd om tofotpress 😄 Kan det være en idé å flytte innleggene om rekyldiskusjonen over til en egen tråd om rekyl og fysikk?
 10. God kinnkontakt er viktig uansett skyting du skal foreta deg. At det skulle være en "kjekt å ha"-ting på jakt kjenner jeg meg ikke igjen i. Er det viktigere å ha god kinnkontakt når du skal skyte etter innertiere enn levende dyr? Jeg mener du må ha kolbeforhøyer dersom kolben ikke passer deg som den er, uavhengig av formål med våpenet.
 11. Jeg har prøvd vibrasjon med corn cob media (støvhelvete) og UL-vasker. Sistnevnte fikk ikke hylsene skikkelig rene, kanskje jeg var heldig og fikk 5 rene hylser pr 180sek kjøring. Sykt tungvindt. Kjøp stainless wet tumbler! Ikke se på alternativene engang. Og kjøp stor nok med en gang...
 12. Skal man skyte litt med dette kaliberet er det ingen tvil om at man må lade selv. Jaktammo er hinsides dyrt. Det værste er egentlig at hylsene er så dyre at å gå for Black hills match ikke er så galt for å sikre seg hylser og få kommet i gang litt. Evt kjøpe engangsskutte hylser dersom det lar seg gjøre for en rimelig pris.
 13. Har god erfaring med Swift A-frame i .300 win mag. Du får fabrikkammo fra Norma, Swift, Remington m.fl som leveres med denne kula. XXL har vel Black Hills i .300 med matchprosjektiler til en grei pris. Kanskje det kan være noe. https://www.xxl.no/b/Black Hills/Black Hills Ammunition
 14. I Harstad er det et firma som heter Slipeservice som sliper alt av kniver, sagkjeder ol. Rimelig og dyktig!
 15. Det passer. Jeg har 2 mollelommer foran på beltet til kikkert og avstandsmåler + div.
×
×
 • Create New...