Jump to content

300 win mag

Members
 • Content Count

  710
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

4 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gikk meg på 2 valper på vei til lokkepost på et jorde. En av dem ble felt og den andre rømte inn i skogen og ville ikke la seg lokke tilbake. Spennende når man er sikker på at reven er i området.
 2. Om engelske ord og uttrykk også hører med så er jo dette et kjent et: "Go off half-cocked and go off at half-cock To go off half-cocked means to act prematurely, to speak prematurely. To go off half-cocked is another idiom derived from the operation of firearms. To fire a flintlock gun, one must pull back the cock, or striker. When a gun is fully cocked, it is ready to fire. When a gun is half-cocked, it is not ready to fire. If one shoots with a half-cocked gun, the result will not be satisfactory. This fact translated into an idiom that describes someone speaking or acting in a manner that is premature, before weighing all factors or being fully prepared. Related phrases are goes off half-cocked, went off half-cocked, going off half-cocked. To go off half-cocked is the North American version of the idiom. To go off at half-cock is the British version of the idiom, the definition remains the same." https://grammarist.com/idiom/go-off-half-cocked-and-go-off-at-half-cock/ Og en hel samling til her: https://idioms.thefreedictionary.com/gun https://7esl.com/weapons-idioms/
 3. Hvis det blir klønete å skyte på en svær DFS-skive med kikkertsikte er det en enkel måte å fikse det. Sett en hvit klistrelapp for 22cal som siktepunkt. Deretter er det bare å skyte til 5skuddserien holder lappen 😉
 4. Opplever det samme med min Shadow. Usikker på om den holder 1360g nå. Da jeg kjøpte den ny var veiingen null problem, men etter 3år med greit mye bruk måtte veiingen foregå pinlig nøye og veldig forsiktig for at den skulle gå gjennom.
 5. Artig med en tråd med en ny pistolskytters tanker på sikkerhetskurs! Det er kjente problemstillinger som luftes her. Jeg har selv holdt mange slike sikkerhetskurs og vi leverer ut evalueringsskjema til kurselevene der vi etterspør positive og negative betraktninger om kursets innhold, gjennomføring og kursholderne. Dessverre er det skjelden så mye konkret tilbakemelding og konstruktiv kritikk. Jeg synes dette er interessant lesing. Si gjerne også mer om hva du likte og ikke likte i kursets gjennomføring og innhold.
 6. S&W i 44 er også helt supre revolvere. Ingenting galt i å velge dem. Jeg er svært godt fornøyd med min 629 classic 6.5". Helt flott avtrekk fra fabrikk, god presisjon og ingenting kluss.
 7. Rettighet er nå en ting, men det går jo an å ta en telefon til statskog og avtale noe. Kanskje de stiller seg positive til at det skytes noen skudd mot stein/is eller et mål som tas med. Hør med grunneier er vel et godt tips for å få til noe. Så lenge det ikke er snakk om organisert trening er vel det formelle rundt dette mtp sikkerhet osv. ganske likt som om det skulle være et jaktskudd som løses. Men formålet med skytingen er jo selvsagt ikke jakt, så da ville jeg fått en avtale i orden først.
 8. DW produseres vel fortsatt, men bare i stainless, tror jeg. Jeg kjøpte nettopp en brukt DW i 357mag. Denne er som dere omtaler meget presis, flott SA avtrekk og tungt DA avtrekk. Min S&W 629 har et klart bedre DA avtrekk fra fabrikk.
 9. Hvis du er interessert i å kjøpe Benelli M2 er det bare å følge med på FINN og ha is i magen. Jeg kjøpte en M2 der som var SVÆRT pent brukt, man kunne ikke se antydning til at den var brukt egentlig. Denne gav jeg 8000kr for. Det er en topp hagle som jeg er storfornøyd med på alt fra gås til rype og lerduer.
 10. Bruker skytereima til THLR kjøpt fra Vertebrae. Koster ikke all verden og er god til bæring og skyting på jakt. https://vertebrae.no/no/catalog/product/view/id/93/s/thlr-ekstra-bred-riflereim/
 11. Akkurat. Ja, det er godt mulig stokkene mine kommer fra VSF/VSSF. Det er jeg ikke sikker på. De er i allefall mørkere enn din, ser jeg. Jeg er kjempefornøyd med disse stokkene. Alublokka gjør de jo stive og presise og vekta er ikke så helt hårreisende, så de er supre til mitt bruk.
 12. Ja, det er en god idé å prøve de malene! Jeg må ta noen mål og vurdere litt om den kan brukes. Jeg har ettermontert 2 stokker fra sendero på en 308 og en 223rem, så rekylen er egentlig ikke et stort problem men jeg ønsker en mykere kappe på 308'n og har jo en for hånden. Passet godt å bytte når jeg likevel må ha den av for å montere kolbeforhøyeren. Disse stokkene er jo helt topp! Mulig å få tak i ganske rimelige på bruktmarkedet også nå som chassis har blitt så populært.
 13. Ja, det høres helt likt ut. Det er jo supert hvis man kan skru inn den nye kappa. Håper på det! Synes du fikk til et bra resultat! Jeg er også ute etter en god praktisk løsning. Det er jo tross alt ingen high grade valnøttstokk, så det trenger ikke være et sømløst resultat. Jeg har en gammel stokk fra en 700 sps som jeg tenkte å ta rekylkappa fra hvis jeg får det til å passe. Den leveres merkelig nok med en limbsaver...
 14. Hei! Jeg ønsker å bytte ut en rekylkappe på en HS-Precisionstokk som ble levert på en Remington 700 Sendero. Jeg forstår det slik fra det store kloke internettet at disse har den originale rekylkappen limt fast i stedet for festet med 2 skruer, slik som er vanlig på de fleste riflestokker. Er det noen her inne som har erfaring med å bytte ut rekylkappen på en slik stokk? Jeg ser mange amerikanske nettsider og også svar via HS-Precision selv går ut på å legge stokken i fryseren for å gjøre limet sprøtt og dermed få originalkappa løs. Dette virker jo greit nok. Det jeg lurer på er om det så er mulig å skru fast en ny rekylkappe, eller om denne også må limes på? Erfaringer? Jeg tenker samtidig å montere en justerbar kolekam fra Kalix, så dette kan bli et lite prosjekt å få til. Er spent på om det er god nok plass inni stokken, og om dette blir greit å få til. Bilde av stokken med original kappe: Stokk Rem 700 Sendero Et bilde fra et annet forum der noen har forsøkt seg på å fjerne originalkappa: Fjerning av originalkappe
 15. Har en Cattleman med 5.5 tommer pipe. Med mine 200grs ladninger traff jeg "senter" av presisjonsskiva på 25m dersom jeg siktet i overgangen fra sort til hvitt på skiva kl. 4. Med 250grs lander skuddene i overgangen sort/hvitt kl 8 hvis jeg sikter i senter av skiva. Begge ladninger samler ca som en snuseske, så presisjonen er grei etter ha jeg forventer av den.
×
×
 • Create New...