Jump to content

300 win mag

Members
 • Content Count

  726
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

10 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ja, dette var en interessant tråd om tofotpress 😄 Kan det være en idé å flytte innleggene om rekyldiskusjonen over til en egen tråd om rekyl og fysikk?
 2. God kinnkontakt er viktig uansett skyting du skal foreta deg. At det skulle være en "kjekt å ha"-ting på jakt kjenner jeg meg ikke igjen i. Er det viktigere å ha god kinnkontakt når du skal skyte etter innertiere enn levende dyr? Jeg mener du må ha kolbeforhøyer dersom kolben ikke passer deg som den er, uavhengig av formål med våpenet.
 3. Jeg har prøvd vibrasjon med corn cob media (støvhelvete) og UL-vasker. Sistnevnte fikk ikke hylsene skikkelig rene, kanskje jeg var heldig og fikk 5 rene hylser pr 180sek kjøring. Sykt tungvindt. Kjøp stainless wet tumbler! Ikke se på alternativene engang. Og kjøp stor nok med en gang...
 4. Skal man skyte litt med dette kaliberet er det ingen tvil om at man må lade selv. Jaktammo er hinsides dyrt. Det værste er egentlig at hylsene er så dyre at å gå for Black hills match ikke er så galt for å sikre seg hylser og få kommet i gang litt. Evt kjøpe engangsskutte hylser dersom det lar seg gjøre for en rimelig pris.
 5. Har god erfaring med Swift A-frame i .300 win mag. Du får fabrikkammo fra Norma, Swift, Remington m.fl som leveres med denne kula. XXL har vel Black Hills i .300 med matchprosjektiler til en grei pris. Kanskje det kan være noe. https://www.xxl.no/b/Black Hills/Black Hills Ammunition
 6. I Harstad er det et firma som heter Slipeservice som sliper alt av kniver, sagkjeder ol. Rimelig og dyktig!
 7. Det passer. Jeg har 2 mollelommer foran på beltet til kikkert og avstandsmåler + div.
 8. Ingen vits å handle dyrere hvis tilgangen er i orden, men det er jo greit å ha alternativer. Hvor mange kilo sitronsyre til hylsevasking vil du komme til å trenge gjennom livet? Jeg gjetter at det holder med den ene, så da er det kanskje like viktig å få den når du trenger den fremfor å spare noen tikroninger.
 9. https://www.matoghage.no/sitronsyre-citric-acid.html?search=sitron 139,- for 1kg
 10. Bruker 69SMK i 223 på gåsa og har kun gode erfaringer med den.
 11. Har skutt på 10-12mm plater med "vanlig stål" satt opp på 100m. 223rem blåste rett gjennom. 6.5x55 laga helt rene hull som så ut som de var laga med boremaskin. Skal du bruke dette til gong må de i alle fall henges myyye lenger ut enn 100m. Eller skytes på med 22LR.
 12. Hvor får du Geco til 1.75kr uansett om det er stort parti?
 13. Ikke helt tilregnelige de som har interesse av å trakassere jegerne... 😳 Hadde en jeger svart med samme mynt hadde han vel vært henta øyeblikkelig av onkel, bøtelagt for trusler og mista alt av våpen. https://blogg.jagareforbundet.se/2020/01/16/jaktsabotorerna-stjal-foton-pa-dina-barn/
 14. Jeg stusser litt på denne: "I følge offentleglova § 13 første ledd er opplysninger som er underlagt taushetsplikt unntatt fra innsyn. Etter forvaltningsloven § 13 første ledd nr. 1 er opplysninger om «noens personlige forhold» underlagt taushetsplikt. Det er imidlertid i annet ledd presisert at fødested, fødselsdato og personnummer, statsborgerforhold, sivilstand, yrke, bopel og arbeidssted i utgangspunktet ikke regnes som personlige forhold. Opplysninger om kjønn og personstatuskode er ikke nevnt i § 13 annet ledd. Jeg vurderer imidlertid at dette er opplysninger av tilsvarende k
 15. Som jeg skrev i en annen tråd om våpenskap her inne så kan du også enkelt å lys i våpenskapet med noen billige ledlys med bevegelsessensor som selges på IKEA. Det hjelper på!
×
×
 • Create New...