Jump to content

300 win mag

Members
 • Posts

  738
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

300 win mag's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare

Recent Badges

13

Reputation

 1. Er dette med 870 av nyere dato? Jeg har jaktet og skutt mye med 870 siden jeg kjøpte min for 18år siden og har aldri opplevd problemene med mating og utkast som dere beskriver. Jeg kan skyte andreskudd like kjapt som med halvautoen uten at pumpingen hindrer meg i en jaktsituasjon. Min er en express super mag i 12/89
 2. Hvis du er bestemt på at det er pumpehagle du skal ha så ville jeg sett og kjent på f.eks Remington 870, Benelli og Mossberg for å se hvilken sikringstype du liker best. Jeg har jaktet mye med 870 og sikring bak på avtrekkerbøylen passer meg godt. Foran på avtrekkerbøylen (enkelte Benelli) passer overhodet ikke. På kolbehalsen (enkelte mossberg) er også helt ok. Du bør kunne få deg en brukt 870 for 1500kr. Ellers er vel standardtipset til en nybegynner å finne seg en god O/U som passer. Jeg ble aldri venner med min første O/U og fant fort ut at jeg traff mye bedre med en rett pumpe eller halvauto, men det var tilpasningen på våpnene som hadde skylda i det.
 3. Jeg bruker Gerber Gator Drop Point til flåing av vilt. Er godt fornøyd med den. Meget godt grep og passende blad til flåingen. Et rimelig alternativ også. Tror jeg gav rett i overkant av 300kr for den. Til brukskniv blir det Fällkniven F1 eller S1 som er med.
 4. Vet ikke om det isolert sett skal ha noe å si på presisjonen å velge kuler med moly coat, men det sparer kanskje en del ekstra pussearbeid å kjøpe vanlig 69grs match king. Var det ikke sånn at man kunne oppleve problemer med å skyte noen kuler med og noen uten moly coat? Jeg har knallgode erfaringer med den ordinære 69SMK (ikke tipped). Har ikke prøvd versjonene med tip eller moly.
 5. Har fått godt resultat med 69grs SMK, forsvarets hylser, Federal 205 og N-140. Husker ikke kruttvekt og COL, men farta ligger på 904ms. ES 6ms og SD 3ms.
 6. Jeg skyter også rype, hare, gås, rev, kråke og alt annet sånt småvilt med 69 match king. Det leverer ypperlig presisjon (5 skudd på en klistrelapp på 100m) i min Rem700 Tac med 1-9 riflestigning og X-bolt med 1-8. Kula er ikke for voldsom med kjøttet hvis du plasserer skuddet riktig. Hvis du treffer rypa midt i knoker og bein tror jeg kulevalget har lite å si i 222/223. Da blir det nok en del ødeleggelse uansett.
 7. Har fått godt resultat med 69grs SMK, forsvarets hylser, Federal 205 og N-140 i en x-bolt superlight med 42cm pipe
 8. Zeiss Norge vil ikke hjelpe. Zeiss USA svarte ikke på henvendelsen. Er det noen som vedlikeholder eller reparerer optikk i Norge? Hvem kan jeg spørre om å få fiksa dette tårnet?
 9. Det er ikke settskruer på dette siktet. På høyde- og sidejusteringen er det en skrue midt på tårnet. Mulig det finnes en sånn på parallaksen også, men den er i tilfelle skjult bak en Zeisslogo. Skal prøve å sende en epost til Zeiss USA og se om jeg kan få noe hjelp til å finne ut hva som kan være gått i stykker. Håper på at det finnes en børsemaker el. her til lands som kan fikse det, så det blir kanskje neste ringerunde. Rart om det ikke er noen som har opplevd noe lignende før meg?
 10. Siktet forhandles ikke av dem. Det er kjøpt fra USA. De svarte kort at de ikke selger dette produktet og vil ikke hjelpe meg.
 11. Jeg har et Zeiss Conquest 6.5-20x50 kikkertsikte som etter mange års trofast tjeneste nå har gått i stykker. Justeringstårnet for parallakse roterer fritt mellom 50 og uendelig uten å gjøre noe justering. Hva kan være galt? Kan jeg selv ta av tårnet og stramme noe eller må denne inn til reparasjon? Hva vil noe sånt evt koste? Noen som har tips eller erfaringer?
 12. Hvis du sliter med presisjonen med bulkammo og div i 55grs vil jeg også støtte forslaget om å teste ei god matchkule i 69grs eller tyngre. Jeg hadde elendig presisjon med mange typer ammo i min Rem700 Tactical med 1-9 twist og trodde det var noe galt med børsa frem til jeg prøvde Fiocchi Perfecta med 69grs Sierra Match King. Da samla 5 skudd på litt under klistrelappen på 100m. Etter det har jeg lada 69SMK til 906ms med forsvarets hylser og N140. De går veldig godt. Bedre enn Perfectaen.
 13. Ja, dette var en interessant tråd om tofotpress 😄 Kan det være en idé å flytte innleggene om rekyldiskusjonen over til en egen tråd om rekyl og fysikk?
 14. God kinnkontakt er viktig uansett skyting du skal foreta deg. At det skulle være en "kjekt å ha"-ting på jakt kjenner jeg meg ikke igjen i. Er det viktigere å ha god kinnkontakt når du skal skyte etter innertiere enn levende dyr? Jeg mener du må ha kolbeforhøyer dersom kolben ikke passer deg som den er, uavhengig av formål med våpenet.
 15. Jeg har prøvd vibrasjon med corn cob media (støvhelvete) og UL-vasker. Sistnevnte fikk ikke hylsene skikkelig rene, kanskje jeg var heldig og fikk 5 rene hylser pr 180sek kjøring. Sykt tungvindt. Kjøp stainless wet tumbler! Ikke se på alternativene engang. Og kjøp stor nok med en gang...
×
×
 • Create New...