Jump to content

300 win mag

Members
 • Content Count

  715
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

6 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvor får du Geco til 1.75kr uansett om det er stort parti?
 2. Ikke helt tilregnelige de som har interesse av å trakassere jegerne... 😳 Hadde en jeger svart med samme mynt hadde han vel vært henta øyeblikkelig av onkel, bøtelagt for trusler og mista alt av våpen. https://blogg.jagareforbundet.se/2020/01/16/jaktsabotorerna-stjal-foton-pa-dina-barn/
 3. Jeg stusser litt på denne: "I følge offentleglova § 13 første ledd er opplysninger som er underlagt taushetsplikt unntatt fra innsyn. Etter forvaltningsloven § 13 første ledd nr. 1 er opplysninger om «noens personlige forhold» underlagt taushetsplikt. Det er imidlertid i annet ledd presisert at fødested, fødselsdato og personnummer, statsborgerforhold, sivilstand, yrke, bopel og arbeidssted i utgangspunktet ikke regnes som personlige forhold. Opplysninger om kjønn og personstatuskode er ikke nevnt i § 13 annet ledd. Jeg vurderer imidlertid at dette er opplysninger av tilsvarende karakter som de som er eksplisitt angitt i § 13, og at dette ikke er opplysninger om «personlige forhold» som er underlagt taushetsplikt." Greit nok at navn, fødested osv ikke er personlige forhold. Mye av dette finnes jo fritt på 1881 for de fleste. Det handler jo om konteksten opplysningene blir gitt i. Det er vel ikke bare å lage lister over alt mulig og publisere i avisa med full personalinfo? Kan avisa f.eks publisere en liste over alle lokalt som har lappen på minibuss med fullt navn og nummer? Eller lignende opplysningslister bare i tilfelle noen sitter hjemme og lurer litt? Agendaen bak å publisere en liste over lokale lisensjegere må være å skape bryderi og problemer for dem. Jeg kan ikke se at noen har behov for å vite hvem som er på denne lista ut av noe annet enn i beste fall nysgjerrighet, eller for å plage dem. Har de kanskje et ønske i tilfelle de plutselig får akutt behov for å ringe sin nærmeste lisensjeger på et oppdrag? 🙄
 4. Som jeg skrev i en annen tråd om våpenskap her inne så kan du også enkelt å lys i våpenskapet med noen billige ledlys med bevegelsessensor som selges på IKEA. Det hjelper på!
 5. Jeg har montert Kalix på en HS-stokk. Denne passet fint. Hadde ikke tommelhull. Det det er den stokken som leveres på Rem 700 Sendero. På denne var kolbekappa limt på, så den ble ødelagt i prosessen, men jeg skulle bytte den til Limbsaver så det var tatt med i planen. Jeg fant en del tråder om dette på nett, men har de ikke for hånden.
 6. Gikk meg på 2 valper på vei til lokkepost på et jorde. En av dem ble felt og den andre rømte inn i skogen og ville ikke la seg lokke tilbake. Spennende når man er sikker på at reven er i området.
 7. Om engelske ord og uttrykk også hører med så er jo dette et kjent et: "Go off half-cocked and go off at half-cock To go off half-cocked means to act prematurely, to speak prematurely. To go off half-cocked is another idiom derived from the operation of firearms. To fire a flintlock gun, one must pull back the cock, or striker. When a gun is fully cocked, it is ready to fire. When a gun is half-cocked, it is not ready to fire. If one shoots with a half-cocked gun, the result will not be satisfactory. This fact translated into an idiom that describes someone speaking or acting in a manner that is premature, before weighing all factors or being fully prepared. Related phrases are goes off half-cocked, went off half-cocked, going off half-cocked. To go off half-cocked is the North American version of the idiom. To go off at half-cock is the British version of the idiom, the definition remains the same." https://grammarist.com/idiom/go-off-half-cocked-and-go-off-at-half-cock/ Og en hel samling til her: https://idioms.thefreedictionary.com/gun https://7esl.com/weapons-idioms/
 8. Hvis det blir klønete å skyte på en svær DFS-skive med kikkertsikte er det en enkel måte å fikse det. Sett en hvit klistrelapp for 22cal som siktepunkt. Deretter er det bare å skyte til 5skuddserien holder lappen 😉
 9. Opplever det samme med min Shadow. Usikker på om den holder 1360g nå. Da jeg kjøpte den ny var veiingen null problem, men etter 3år med greit mye bruk måtte veiingen foregå pinlig nøye og veldig forsiktig for at den skulle gå gjennom.
 10. Artig med en tråd med en ny pistolskytters tanker på sikkerhetskurs! Det er kjente problemstillinger som luftes her. Jeg har selv holdt mange slike sikkerhetskurs og vi leverer ut evalueringsskjema til kurselevene der vi etterspør positive og negative betraktninger om kursets innhold, gjennomføring og kursholderne. Dessverre er det skjelden så mye konkret tilbakemelding og konstruktiv kritikk. Jeg synes dette er interessant lesing. Si gjerne også mer om hva du likte og ikke likte i kursets gjennomføring og innhold.
 11. S&W i 44 er også helt supre revolvere. Ingenting galt i å velge dem. Jeg er svært godt fornøyd med min 629 classic 6.5". Helt flott avtrekk fra fabrikk, god presisjon og ingenting kluss.
 12. Rettighet er nå en ting, men det går jo an å ta en telefon til statskog og avtale noe. Kanskje de stiller seg positive til at det skytes noen skudd mot stein/is eller et mål som tas med. Hør med grunneier er vel et godt tips for å få til noe. Så lenge det ikke er snakk om organisert trening er vel det formelle rundt dette mtp sikkerhet osv. ganske likt som om det skulle være et jaktskudd som løses. Men formålet med skytingen er jo selvsagt ikke jakt, så da ville jeg fått en avtale i orden først.
 13. DW produseres vel fortsatt, men bare i stainless, tror jeg. Jeg kjøpte nettopp en brukt DW i 357mag. Denne er som dere omtaler meget presis, flott SA avtrekk og tungt DA avtrekk. Min S&W 629 har et klart bedre DA avtrekk fra fabrikk.
 14. Hvis du er interessert i å kjøpe Benelli M2 er det bare å følge med på FINN og ha is i magen. Jeg kjøpte en M2 der som var SVÆRT pent brukt, man kunne ikke se antydning til at den var brukt egentlig. Denne gav jeg 8000kr for. Det er en topp hagle som jeg er storfornøyd med på alt fra gås til rype og lerduer.
 15. Bruker skytereima til THLR kjøpt fra Vertebrae. Koster ikke all verden og er god til bæring og skyting på jakt. https://vertebrae.no/no/catalog/product/view/id/93/s/thlr-ekstra-bred-riflereim/
×
×
 • Create New...