Jump to content

Thor

Members
 • Content Count

  3,532
 • Joined

 • Days Won

  14

Everything posted by Thor

 1. Kjerring, våpen og offroading pleier jeg å si. Skal man være helt sikker på å gå bankerott finner man kjerring som liker våpen og offroading 😁 For å være litt alvorlig så er det greit å tenke på å produsere egne ladekomponenter men dette er for viderekomne og ikke noe man lærer rett fra nettet. Det er trist å ødelegge helsa med overladning, bly eller kvikksølv, osv., på grunn av en hobby.
 2. Thor

  Kikkert til 223 rifle

  Mye veldig god informasjon her. Jeg kan legge til at det lønner seg å ta seg litt tid med å sette opp rifla i f.eks. Strelok. Uten riktige klikkverdier, retikkel og høyde mellom sentre av løp og sikte kan det bli mye rart. Skyter man fabrikk har Strelok en OK database og man kan justere hastighet etter å ha laget litt hull i papir.
 3. Thor

  Quiz

  Det kan diskuteres. Det er svært få av disse øyene som har historisk eller politisk tilknytning til fastlandet og både kulturelt og språklig er det et utall varianter avhengig av hvem som var kolonimakt(er). Mange av dem har fremdeles provins/protektoratstatus til europeiske land. Snakker vi om verdensdel, ja, men som regel er amerika en referanse til enten kontinentet eller bare USA. Mye av det samme kan sies om de britiske øyer. De har fremdeles venstrekjøring og miles, egne støpsler osv. Men de britiske øyer er i alle fall noenlunde homogene.
 4. Thor

  Quiz

  2 er egentlig feil slik spørsmålet er stilt. Såvidt jeg har fått med meg satte Columbus aldri fot i nord-amerika. Han var i land i sør- og mellom-amerika, men det var i 1498 og 1502 på den tredje og fjerde turen. Den første turen i 1492 gikk bare innom Vestindia, dvs. Bahamas, Cuba, etc.
 5. Thor

  Quiz

  Selvsagt. Det er lett å hoppe over å lese hele spørsmålet siden D-Dagen var i 44 😁
 6. Thor

  Quiz

  Alt over er korrekt bortsett fra FN, som er 1945. Charter signert juni, startet som organisasjon oktober. (pluss stavingen på 2 og 5) 😁 Og for å pirke: 10. Gen./Pres. David Dwight Eisenhower, født i Texas (selvsagt) 😁
 7. Jeg, personlig, regner deg som en av de mest oppegående personene som har postet på dette forumet. For hva det er verdt. Det er fare for at vannet i glasset er noenlunde plastisk i ditt tilfelle i alle fall for oss som har vært her lenge.
 8. Når den jevne Texaner skal kjøpe (vanlige) våpen fyller man ut en «selvangivelse», enten på papir eller elektronisk, forhandler ringer så til «våpenkontoret» og verifiserer informasjonen. Andre stater kan ha flere restriksjoner. I løpet av 5-15 minutter får man svar. Svaret er ja, nei eller vent. Er svaret «vent» har «våpenkontoret» tre dager på seg til å begrunne nekt. Hvis ikke er svaret ja. Hele prosessen tar en halvtimes tid for en person med normale leseferdigheter og på dager med normal pågang på saksbehandlere. Man sjekker borgerstatus, vandel, rettsordrer og evt. rapporterte tvangsinnleggelser. Samme greia som i Norge. Alle relevante føderale, lokale og militære kilder har rapporteringsplikt. Det eneste man trenger å sjekke i tillegg i Norge er hvor full garderoben er. Hvorfor går det ikke an å kjøre et like strømlinjeformet løp i Norge for garderobevåpen som ikke skal behovsprøves? Jeg tar forbehold om at noe av informasjonen over kan være utdatert siden jeg ikke har vært blant de som trenger bakgrunnssjekk de siste 10-12 årene.
 9. Thor

  Metal tråden

  Jeg synes Bruce Dickinson lager mye bra musikk solo også.
 10. Evt. TPH, som jeg alltid har vært svak for.
 11. Zella-Mehlis er en by den også. Selve fabrikken endte vel opp i vest-Tyskland til slutt. Byen ligger nordafor Nürnberg. Jeg regner med at de allierte bombet det området tilbake til steinalderen og russerene har alltid vært noen jævler til å stjele så det som var igjen av produksjonsmaskineriet endte nok opp i USSR. Sammenlikner man en PP med Makarov ser en lett at det er samme skyteren med et par smartere løsninger og en patron som er optimal for designet ... og en elendig finish.
 12. Thor

  Metal tråden

  Eller for å si det på min måte 😁
 13. Thor

  Metal tråden

  Mer 😁 Pull my trigger, I get bigger ... Bite my bullet, push and pull it .... Rub my barrel, straight and narrow. Dress up like a nun. I’m your gun ... gun ... gun 😁
 14. Når jeg flyttet inn på min nåværende adresse hadde vi noe slikt som 6 felts motorvei og trafikken var totalt pervers. For ca. 9 år siden utvidet vi til 10-12 felt på det smaleste og alt ble bedre. Dette er den viktigste trafikkåren fra Houston til Mexico nå. Nå er det nesten like gærnt igjen og det blir det helt til de har gjort seg ferdige med å utvide motorveien sørfor oss og ferdigstilt ringvei #3 rundt byen. Moralen er at så fort man har en vei som er grei å kjøre så bygger man ut områder som ikke var interessante før og trafikken øker. Når folk flytter dit så følger bedriftene etter og enda flere boliger blir bygd. Bompenger er forøvrig ulovlig her hvis det ikke finnes et bomfritt alternativ. Jeg betaler glatt bompenger for å kunne bruke kollektivfeltet alene i trucken min hvis jeg er treig å komme meg opp om morgenen.
 15. 1911 spennes ned ved å presse inn avtrekkeren 😉
 16. Det er vel snakk om den formen for fargeblindhet hvor man ser alt i svart/hvitt 😁
 17. Thor

  Remington Rand 1911

  Fremdeles peanuts sammenliknet med Singer. 😁 Uansett så er 1911 samling relativt rimelig i forhold til f.eks. SAA, Luger og C96.
 18. Thor

  Kritisk tenkning

  Eksistensen av troll er svært godt dokumentert også, bl.a. av HC Andersen. 😁
 19. Thor

  Kritisk tenkning

  Religion har alltid vært en av de mest primitive versjonene av politisk virksomhet. Ett av de mest ekstreme utslagene er f.eks. familiedynastiet man hadde på Haiti: https://en.m.wikipedia.org/wiki/François_Duvalier?wprov=sfti1
 20. Jeg hadde mest å gjøre med vane tipper jeg. Det var ikke noe galt med skyteren. Man blir ikke fortrolig med et nytt våpen etter bare én pakke ammunisjon.
 21. Thor

  Kritisk tenkning

  At jeg bruker katolikkenes systematiske undertrykking av annerledestenkende på den tiden som et eksempel ekskluderer vel på ingen måte det?
 22. Thor

  Kritisk tenkning

  Nei. Det lukter mye mer av at man bruker religion til å holde folket under kontroll. Ref. det katolikkene drev på med før opplysningstiden.
 23. Og siden jeg plutselig hadde et SAW pistolgrep som trengte et hjem: Standard pistolgrep suger for alt annet enn autentiske våpen. Jeg vurderer å kaste de som har hopet seg opp i søpla.
 24. Thor

  Kritisk tenkning

  Dette nærmer seg vel majestetsfornærmelse, men det har alltid versert noen hardnakkede rykter om grunnen til at det kongelige bryllupet ble utsatt i nesten ni år. Den største bremseklossen for giftemålet var visstnok ikke Kong Olav, men derimot Einar Gerhardsen, som i praksis var Norges sterke mann på den tiden. Hans grunner hadde lite å gjøre med at Sonja ikke var adelig, men adskillig mer med hvem familien hennes gjorde forretninger med under krigen 😁
 25. To nye pakker siden sist. SOCOMen er igjen prøvekanin. American Grip har noen kjekke rail inserts som holder på plass diverse bits for kikkertmontasje mm. De passet greit på toppen av handguarden. Et mye kjekkere tilskudd var et XTech pistolgrep, disse har justerbar vinkel og jeg liker 17 graders settingen veldig godt. Caldwell hylsefanger er også greit med hylseprisen for .458. Nå må jeg bare finne et hjem for et sett JEM flip-up sikter i stål Guntech avtrekksbøyle i alu og en dobbeltsidig sikring. Det ble noen flere Guntech receiver spacere og et par Mechanix hansker også pluss diverse reklame dill som stålblinker, drikkekopp og slikt. Alltid moro med uformell julaften en gang i måneden.
×
×
 • Create New...