Jump to content

Thor

Members
 • Content Count

  3,363
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

Everything posted by Thor

 1. Da var ny hagle bestilt i går kveld. Får håpe den snille UPS mannen dukker opp til helgen.
 2. Konemor spanderte ny jakke på meg både i går og i kveld. Den hun fant i kveld var en King Ranch Oil Skin med mye ekstra lommer. Jeg prøvde for moro skyld å putte en Glock 20 med fullt magasin og surefire lykt i det innebygde hylsteret pluss et fullt 17 skudds magasin, en 5" foldekniv, et elektrosjokkvåpen og et huritigtourniqet som motvekt i den andre carry lommen. Det gikk bra. Det er noen fordeler med å bruke jakkestørrelse XXL 😁
 3. Jeg glemte i farten at jeg hadde installert en 3x forstørrer bak rødpunkten på SOCOM’en, så jeg måtte dra Diamondhead baksiktet så langt bak det gikk. Dermed ble den en grei kandidat for å teste ut APS ladehendelen også. Installering av forlenget bolt stop var enkelt, men det virker noe skranglete. Hvis jeg beholder dette opplegget blir det nok til at jeg skrur av igjen og limer fast kraven med Rockset e.l. før jeg skrur til.
 4. Jeg bruker mest hodelykt for vanlige aktiviteter greit med begge hender fri. Ledlenser er favoritten siden jeg kan stikke innom fabrikkutsalget deres hver gang jeg besøker svigers. Kjerringa kaller det positive reinforcement. 😁
 5. Jeg skal ikke spekulere på andres motiver, men mine grunner for å bære på meg en liten, sterk LED lykt, evt. med stroboskoo, er det ikke lov å diskutere her 😁
 6. Da dukket den månedlige forundringspakken min opp på dørstokken igjen. Denne gangen fikk jeg ting og tang jeg kan bruke på våpen jeg allerede har: Forlenget bolt stop har jeg ikke prøvd før, men jeg får sette den på SOCOM’en og se om jeg liker det. Denne er fra Guntech. Ambi ladehendler er alltid greit for oss links-skyttere og hendelen fra APS havner nok på Grendelen som har en svær kikkert. Som bonus fikk jeg en beltedispenser med 50 fot paracord, tau trenger man alltid når man ikke har det, og en cap patch for St. Patrick’s Day i morgen 😁 Alt i alt, grei valuta for ca. 400 NOK. Men nå: avgårde til årets rodeofinaler og Brad Paisley konsert.
 7. Noen piper følger ikke spillereglene, men generelt så virker det på denne måten:
 8. Thor

  HK-trøbbel

  Da vet du at problemet er short stroking. Det er ikke noe problem å bruke en standard fjær i dette tilfellet. Skal du skyte med tyngre kule kan det lønne seg å bytte tilbake. Du kan evt. prøve originalfjæren igjen etter en kasse ammo eller så. Hammer follow er det vanligste symptomet på for myk fjær og det er bare irriterende og ingen katastrofe. Det virker uansett som om våpenet er undergasset. Jeg bruker hardere fjærer og tyngre buffere i det meste jeg har av AR uten slike problemer med 55 grains gammel NATO, men de er direkte gass alle sammen.
 9. Er det 18" utgaven tar den vel ikke mer enn 5-6 patroner i det magasinet uansett.
 10. Jeg husker jeg kjøpte den tilsvarende politimodellen fra Beretta med med ghost ring nattsikte flettny for lenge siden. Prisen var i alle fall godt under 4000 kroner med dagens dollarkurs.
 11. Kornet på disse revolverene er bombesikkert, men sjekk skuret. Har det stått i samme posisjon i mange år hender det at det brekker når man justerer til eget bruk.
 12. Sånne jubileumsgreier er regnet som dårlige investeringer i USA også. De har ingen historisk verdi og er generelt svært tungsolgte. Man skal vente lenge før man finner noen som er villig til å betale noe særlig mer enn man betalte for det for 20-30 år siden. Det er litt mer interessant at selgeren innrømmer å ha hatt et skarpt våpen, som det er omtrent umulig å fjerne en vital del fra, på veggen de siste 20 årene 😁
 13. Jeg lurer på hvilken pris man kan forlange for den siste resepten den tamme legen hans skrev ut 😁
 14. Du er ikke den eneste som har bevitnet det fenomenet. Jeg synes det er verre at de fleste som har hatt pumpehagle eller halvautomat i mange herrens år tror den eneste måten å tømme magasinet på er jukke patronene ut på bakken/gulvet. På åttitallet hadde man bare noen våpenblader å holde seg til. Resten av informasjonen ble filtrert gjennom de folkene man kommuniserte med. De siste 25 årene har man blitt bombardert med stort sett alle former for reklame for alle mulige produkter rett fra produsentene. Det er ikke rart det baller på seg. Det mest positive med utviklingen er vel egentlig at det jevne kostnadsnivået har vært stabilt eller gått ned i forhold til betalingsevne over hele denne perioden.
 15. Man regner med det er store mørketall. Det er fremdeles lov å prate i telefon her, men teksting osv. er verboten. Folk gir stort sett beng uansett, spesielt de yngre. Hvis disse jævlungene hadde vært så teknologisk kompetente som de prøver å gi inntrykk av hadde de lært seg å diktere tekster i stedet for å styre med knokene med nesa nedi rattet.
 16. FYI så er ikke svartkruttvåpen juridisk regnet som skytevåpen per føderal lov i USA og følgelig ikke omfattet av noen våpenlover.
 17. De roter litt med sannheten i den linken din, som de fleste advokater. Texas ligger i midtsjiktet i USA mtp fyllekjøring. Verstingene er de mindre folkerike statene med langt mellom folk. Uber og Lyft har egentlig gjort mer for å redusere fyllekjøring enn noen politikere eller myndighetspersoner har. Det samme gjelder organisasjoner som AAA, som bl.a. tilbyr å taue deg hjem gratis på nyttårsaften hvis du er for full til å kjøre.
 18. Det kommer litt anpå hvilket klima det er snakk om og fornuftige mennesker forstår som regel fornuft. Det er den andre typen som er problemet. For 3-4 år siden besluttet man å stryke alt som hadde hopet seg opp av blankvåpen og knivlover de siste 150 årene i Texas. Overraskende nok har det ikke blitt noen epedemi av folk som har blitt sablet ned, bestukket med stiletter eller har har falt på sitt eget sverd.
 19. Jeg synes det var en veldig god artikkel. Å bruke humor for å så tvil om motstanderens argumenter er en gammel og velprøvd debatt-teknikk. I dette tilfellet var humoren temmelig lun også.
 20. Thor

  AR-47 med sex appeal

  Jeg burde vel lagt til at hovedgrunnen til at jeg er så fornøyd med denne rifla er at jeg ikke overskred det opprinnelige budsjettet så veldig mye (vel, ikke mer enn 50% 😁) med mye høyere kvalitet på delene. Uten at jeg har samlet på kvitteringer blir overslaget: Handguard/gass system/rails $50 (!) Pipe $100 (!) Receivere med td pins og upper deler $100 (!) BCG og ladehendel $150 Brems og kontramutter $50 Avtrekk $50 Resten av delene i loweren $100 Kolbe/pistolgrep/håndstopp $100 (!) Sikter $350 (!) Rem og fester $50 Cerakoting $100 Ingen utlegg på verktøy, metallpasta, molybden smørning, olje og grease osv. Det gir en totalpris på $1200, dvs NOK 10 300 med dagens kurs. Det synes jeg er mye våpen for pengene, selv om det tok litt tid å shoppe rundt for å oppnå slike priser.
 21. Jeg er egentlig mer overrasket over at man klarer å spa opp nok 7.92 Kurz til å holde dem i drift. Det hadde egentlig vært utrolig moro om noen ville lage en replika i 7.62x39mm.
 22. Det er vel Ikke første gang man har rapportert at StG har blitt benyttet i den konflikten. Det ble dumpet en del av dem i den verdensdelen etter 2vk. Våpenet var et solid design og er ikke så mye eldre enn AK-47, som man fremdeles finner i massivt bruk i Afrika, Midt-Østen og Asia. Rifla helt til venstre ser ut som en israelsk FAL. Krigsbytte muligens?
 23. Thor

  AR-47 med sex appeal

  Det virker som om det er de samme folka som tar alt de leser bokstavelig også. Ikke de skarpeste knivene i skuffen altså 😁
 24. Thor

  AR-47 med sex appeal

  Det holder med at man er et mannfolk 😁
×
×
 • Create New...