Jump to content

Thor

Members
 • Content Count

  3,538
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Everything posted by Thor

 1. Og det har alltid vært grandfathering i denslags lovgiving i Norge. Eks. har du en 70 modell veteranbil uten bilbelter trenger du heller ikke installere det.
 2. Det er muligens tryggest å ta rifla til en sjaman og få trommet drepen tilbake i den. Husk også å ikke ha antydning til luft mellom øyenbrynet og sikterøret når du røkker av. Lys i sikterøret forvrenger kulebanen og da bommer du.
 3. Prøv større patroner, det gir mer presisjon og drep.
 4. Det er som sagt veldig typisk for norsk lovgiving å forby noe i en lov og liste opp unntak fra loven i forskrifts form. På den måten er det mye enklere å endre hva som er forbudt og hva som er lovlig hvis man ønsker. Man trenger ikke å involvere stortinget. Et typisk eksempel er forbud mot halvautomatiske rifler.
 5. Kjerring, våpen og offroading pleier jeg å si. Skal man være helt sikker på å gå bankerott finner man kjerring som liker våpen og offroading 😁 For å være litt alvorlig så er det greit å tenke på å produsere egne ladekomponenter men dette er for viderekomne og ikke noe man lærer rett fra nettet. Det er trist å ødelegge helsa med overladning, bly eller kvikksølv, osv., på grunn av en hobby.
 6. Mye veldig god informasjon her. Jeg kan legge til at det lønner seg å ta seg litt tid med å sette opp rifla i f.eks. Strelok. Uten riktige klikkverdier, retikkel og høyde mellom sentre av løp og sikte kan det bli mye rart. Skyter man fabrikk har Strelok en OK database og man kan justere hastighet etter å ha laget litt hull i papir.
 7. Når den jevne Texaner skal kjøpe (vanlige) våpen fyller man ut en «selvangivelse», enten på papir eller elektronisk, forhandler ringer så til «våpenkontoret» og verifiserer informasjonen. Andre stater kan ha flere restriksjoner. I løpet av 5-15 minutter får man svar. Svaret er ja, nei eller vent. Er svaret «vent» har «våpenkontoret» tre dager på seg til å begrunne nekt. Hvis ikke er svaret ja. Hele prosessen tar en halvtimes tid for en person med normale leseferdigheter og på dager med normal pågang på saksbehandlere. Man sjekker borgerstatus, vandel, rettsordrer og evt
 8. Evt. TPH, som jeg alltid har vært svak for.
 9. Zella-Mehlis er en by den også. Selve fabrikken endte vel opp i vest-Tyskland til slutt. Byen ligger nordafor Nürnberg. Jeg regner med at de allierte bombet det området tilbake til steinalderen og russerene har alltid vært noen jævler til å stjele så det som var igjen av produksjonsmaskineriet endte nok opp i USSR. Sammenlikner man en PP med Makarov ser en lett at det er samme skyteren med et par smartere løsninger og en patron som er optimal for designet ... og en elendig finish.
 10. 1911 spennes ned ved å presse inn avtrekkeren 😉
 11. Det er vel snakk om den formen for fargeblindhet hvor man ser alt i svart/hvitt 😁
 12. Thor

  Remington Rand 1911

  Fremdeles peanuts sammenliknet med Singer. 😁 Uansett så er 1911 samling relativt rimelig i forhold til f.eks. SAA, Luger og C96.
 13. Jeg hadde mest å gjøre med vane tipper jeg. Det var ikke noe galt med skyteren. Man blir ikke fortrolig med et nytt våpen etter bare én pakke ammunisjon.
 14. Jeg skjøt en uformell sponset konkurranse med en, der alle fikk utdelt samme pistol tidligere i år. CZ er visst på besøk i klubben i dag også, men jeg gidder ikke gå. Min var satt opp for en person med mindre hender og siden jeg er mest vant med Glock på plastfronten gikk det ikke spesielt bra. Jeg hadde også trøbbel med grepsvinkel og avtrekk. Magasinutløser er greit plassert og den ligger lavt i grepet, som den skal. Det er mye tjenestepistol for pengene, hvis det er det man er ute etter.
 15. Trykk eller gass volum og resulterende lydbølger er ikke en proporsjonal sammenheng. Blant annet vil hastigheten et fluid har gjennom en åpning (blende) ha fenomenalt mye å si for lydnivået.
 16. Thor

  Multirail-skinne ?

  Det er totalt unødvendig å sitere innlegg rett over, med mindre det er et superlangt innlegg. Er man redd for at noen poster mens man skriver svar finnes @ funksjonen, som man evt. kan legge til med en edit om nødvendig.
 17. Thor

  Multirail-skinne ?

  Jeg forstår ikke spørsmålet helt. Du vurderer ikke å bruke samme skinne på flere våpen? Slike skinner beddes, skrus og loctites til kassa og skal normalt aldri fjernes. Om den skinnen du linker til er sterk nok tviler jeg ikke på, det viktigste er at den monteres slik at den ikke står i spenn. Jeg foretrekker stål, selv om det er litt mer vekt - uten at det er så veldig relevant. Jeg bruker som regel skinnene til Evolution Gun Works. De er solide, rimelige stålskinner med og uten tilt. De holder lenge til mitt bruk. http://www.egwguns.com/scope-m
 18. Noe så ukurant som 7.65mm/.32 ACP har alltid vært høyt priset. Såvidt jeg husker lå det godt over 9mm pris i forrige århundre. I USA er 9x17mm/.380 ACP adskillig rimeligere og enklere å finne. Uansett pris så er sistnevnte mye enklere å lade selv.
 19. Har man ikke erfaring med våpen, noe som gjelder for de aller fleste hoplofobe, så har man bare bilder, filmer og rykter til å definere virkelighetsoppfatningen sin.
 20. Walthers del av arbeidet var litt mer enn å sette sammen delene. I tillegg til kvalitetskontroll og testing inkluderte det å varmebehandle og blånere sleiden, montere sikter osv. De produserte også magasinene, som har vært mitt eneste problem med 100% Manhurinproduserte våpen.
 21. Manhurin PPK har jeg aldri hatt, men jeg har en PP i .32. Noen kvalitetsforskjell mellom den og en Ulm produsert etterkrigs-PPK ser jeg egentlig ikke. I alle fall ikke i favør til franskmannen. USA produserte PPKer fra nittitallet og eldre har et frynsete rykte.
 22. Når det er snakk om offentlig ansatte får Hanlon alltid min stemme 😁
 23. Hvis det hadde noen signifikant effekt ville det vært lett å bekrefte det med en kronograf. Jeg har mer tro på prinsippet med en sentrifuge med klærne pakket ujevnt eller som har et kaputt oppheng for trommelen. Jo fortere det går, jo gærnere blir det. Noen kjempe-effekt for ei kule blir det nok ikke uansett.
 24. @Mix Du forstod tydeligvis ikke innleggene over, med andre ord. Overstabilisering er en teoretisk greie som ingen har klart å bevise eksisterer. I praksis er det ikke noe problem å skyte lette kuler i løp med raskere stigning enn nødvendig. Det er temmelig mange andre faktorer som teller mer. Tunge/lange kuler i løp med tregere stigning enn kula behøver går derimot ikke bra. Følgelig ser jeg ikke noe poeng i treg stigning i det hele tatt. Alt jeg har i .223 Rem/.223 Wylde/5.56 NATO har mellom 1:9 og 1:7.
 25. Får vel tenke på å lade selv da 😉 For min egen del hadde jeg valget mellom den originale stigningen på 1:12 i M16A1 klonen jeg jobber på eller ei tilsvarende pipe med 1:7. Helt identisk bortsett fra stigningen. Det ble ikke 1:12.
×
×
 • Create New...