Jump to content

Mastodon

Members
 • Content Count

  469
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Mastodon

 1. Mastodon

  Sakoklubben

  Flere som sikler? https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=134055098
 2. Er det mulig å få en pekepinn på hva dette koster? Jeg tenker ren rifle med Picatinny, ikke med ringer/optikk/etc. Om du/leverandør ikke er komfortabel med å oppgi pris på tusenlappen, så «i mellom 20-30k» «i mellom 35-40k» osv..
 3. Da må du nesten spesifisere litt mere om det siktet du har. ASV (Kulekompensator) på høyde/side tårn? Belyst Retikkel? Ditt sikte kostet (Uten ASV/Belyst retikkel) ca 6000 kroner på tilbud for 5 år siden på typ XXL og lignende. Det var mye optikk for pengene. Brukt verdi i dag er ikke langt unna nypris, ca 4-6000 avhengig om det har ASV/Belyst retikkel En pent brukt Diarange ligger på mellom 15 til 20000 kroner. Er den verdt det? Mulig, men da vil jo mellomlegget være naturlig å sette til rundt 10-12000 avhengig av hva ditt sikte er utstyrt med.
 4. Takk for svar! Jeg har bestemt meg for å lade opp en stige med Norma 202, (57-60grs) og COL på 82mm.
 5. Jeg tok frem pussestang og målte Max COL på Accubonden i min Black Bear i dag og ble overrasket over at den var 90mm(!) Vihtavuori setter COL til 82mm i ladedataene sine, det tilsier at hylsehalsen blir satt øverst i krymperillen... Lengden på kulesiden fra krymperillen til starten av boattailen er ca 9-9,3mm så å sette kulen lenger ut en 82-83mm vil gi betraktelig mindre kulehold enn kulediameter. Men det trenger ikke være negativt ihht presisjon, men liker å sette kulen riktig ihht krymperillen. Jeg synes 8mm i friflukt er mye, har noen av dere her inne målt Max COL med 250 AB i 9,3x62 og som kan dele mål?
 6. Erre mulig...! **sikle**
 7. Noen som har sett eller hørt noe mere om hva som har forårsaket våpensprengingen?
 8. I følge mine øyne sitter Hylsen igjen i kammeret. Det ser ut som halve delen av det som ikke er i kammeret er blåst bort mot høyre og litt opp der den biten av låsekassa er blåst bort. I det som sitter igjen ser det ut som om den har revnet i senter av bunnen av hylsen, hettelommen og hullet synes som i et snitt... Se etter en gang til, jeg måtte kikke noen ganger før jeg så det. Jeg tror bolten var i lås, for sporet i kassa til høyre låseklakk vises øverst i bruddkanten bak mot utkasteråpningen...
 9. Ok treningspriser på Podium: https://borselars.no/podium-8x57-js-196-gr-12-7-fmj
 10. Gratulerer med bukk alle sammen! Satt 5m over bakken i tårn inntil et grantre og lokket en full sekvens med buttoloen i kveld... Høljet ned og harde utrivelige vindkast... når jeg ble blaut på pungen dro jeg hjem... null dyr å se.. I morgen drar jeg lenger opp i terrenget... Stemningsbilde:
 11. Ja i Øye er det 6stk 100m skiver, 2stk 200m og en løpende på 100m. Alle elektroniske. Jeg har aldri hørt om noen kaliberbegrensning på banene her i distriktet... I Ryfoss er det papp med ut/innkjøring av skivene... Der kan du skyte med 120mm glattboret uten å ødelegge noe annet en vollen bak.... minuset er hvis det blåser slik at skivene begynner å gynge... Nå har vi fått ca 40mm regn i Ryfoss siden fredag, så jeg er ikke redd for at de stenger:) I Øye har de vannet mye for å holde oppe, men etter regnet i går er det nok ingen fare der heller... Jeg har skutt noen hundre 22LR de siste dagene inntil 200m. Traff ut til 150, da var det ikke igjen klikk i tårnet:) 30x30cm og 10mm tykk Hardox er gøy å skyte på!
 12. @plugg69 kom til Ryfoss på Mandag kl 18. Da skal jeg lufte Black Bearen min:)
 13. Mastodon

  Kahles Helia RF

  Nå har jeg testet RFen litt og lest testen i Vapentidningen. (Dumt de ikke tok med Meopta sin MeoRange i testen) Å stille inn fokus av display og dioptri på kikkerten var raskt og enkelt, ikke like safe som Swaro sin løsning da det er lett å få dreiet på fokushjulene på hvert okular uten å være klar over det. Så jeg kommer nok til å gjøre denne øvelsen når jeg setter meg på post i blandt... Jeg var ikke klar over at okularet med avstandsmåler i hadde en prisme(?) for å filtrere vekk laserstrålen som kommer i retur. Dette gjør at jeg ser forskjell på høyre og venstre okkular. De er like skarpe, men det høyre har en kaldere fargegjengivelse enn det venstre. Litt blåskjær. Men ellers skarp og fin nesten helt ut til kanten. (Jeg må nesten legge til at jeg ikke er noen optikk ekspert, kun forbruker som ønsker avstandsmåler i kikkerten til en overkommelig penge) Jeg får gjentatte målinger på opptil 14-1500 meter i vegetasjon. Målingen kan ta 1 til 2 sekunder å få opp, men jeg er imponert over hvor mange forskjellige bakgrunner den måler på. Jeg har målt på frihånd på hvite hus nede i dalen og fikk gjentatte målinger på 15- til nesten 1800 meter. Det lengste var 1799meter... Den er ikke like bra optisk som min svogers Victory RF 10x56 som også måler raskere enn Helia RF, men Helia RF måler lengre. Men for 15-20000 kroner mindre enn de tre store er jeg strålende fornøyd! Skal du ha den beste kikkerten med flest funksjoner og Avstandsmåler kjøp Leica, den skal jeg ha en gang i livet... Har du 13000,- kjøp Helia RF!
 14. Mastodon

  Kahles Helia RF

  Litt mere lesestoff: http://www.ruag.co.uk/userfiles/file/reviews/kahles_rf_review_2018.pdf
 15. Denne må du utdype, vet ikke helt om jeg forstår hva du mener...
 16. Jeg har lagt merke til at jo mer jeg blir låst av Jobb og familie jo høyere blir jakt iveren og ikke minst ambisjonen om å få jakte! jeg sitter med to gutter på 6 og 8 år, en krevende jobb som jeg hadde 10 tjenestereiser i før juni var omme. Jeg kjøpte 2 nye komplette rifler i fjor, har skytebane som er oppe hver onsdag i gjennom vinteren, samt 2 dager i uka nå i sesongen. Jeg har ikke løsnet ett skudd på bane i år, det sier litt... Unger skal følges til aktiviteter og når jeg ikke er på reise slår samvittigheten inn og jeg har ikke hjerte til å reise bort. I år slår jeg og samboeren på stortromma og gifter oss om 2 uker. Har svidd av all ferie før august er over. Jeg er heldig hvis jeg får skutt opp og kommer meg på jakt en dag eller tre... Jeg gleder meg til jeg blir gammal og førti og ungene ikke krever det de gjør i dag... Bonus om de blir like glad i jakt som meg... m2c
 17. Mastodon

  Kahles Helia RF

  25 uker etter Kahles estimerte levering fikk jeg i dag telefon fra J&F om at min Helia RF er ankommet! Jeg håper å få hentet den på tirsdag/onsdag. Skal forsøke å få litt alenetid og teste denne nå i ferien! Kommer tilbake med mine synspunkter,
 18. For meg er det Landcruiser every day all week long. Ingen over ingen ved siden... Synd jeg aldri kommer til å ta meg råd til en... I tillegg så er offeoadprogrammene reservert autolat kassene, synd, da de fjerner jo all kjøreglede...
 19. Mastodon

  Kahles Helia RF

  Bra med litt liv her i tråden! Halve prisen men 80-85% av ytelsen? Uansett prisen som avgjør for min del. Meorange er enda bedre, men koster og 50% mer... Og når jeg blir gammel, (les: gjeldsfri og velstående) så blir det nok plukket optikk på øverste hylle:) Håper J&F får inn noen snart. Blir kleint å dra på jakt uten kikkert i og med jeg har solgt kikkerten jeg hadde da jeg trodde jeg hadde denne i hende i Feb/Mars...
 20. Endelig var det positiv lagerstatus på RCBS Neck-Sizer til 9,3 hos Alvestad så da er det bestilt også! Har alt jeg trenger bortsett fra nok engangsskutte hylser, må på banen asap og dra i gjennom en 50 pakning!
 21. Kulene kom i posten i dag! Kudos til Jaktdepotet!
 22. JD har endret lagerstatus til «På lager» i dag for 9,3 250grs AccuBond så jeg klinte til og bestilte et par pakker! Skal se om jeg klarer å få den opp i 750m/s V0 med en passende dose N150 med god presisjon🙂
 23. Takk for inspill... Jo mere leg leser, jo mere blir jeg usikker... Ser at f. eks. 250grs TTSX og Naturalis har BC på 0,440 og 0.424. Da er de ikke langt bak Accubonden. GMX ligger på 0,361.. Men ute i felten blir dette flisespikkeri. 10 cm mer eller mindre kulefall på 250-300 meter, det har uansett ikke så mye å si når en skal ratte ASV. Man kan jo som et alternativ skyte inn på 150 meter og være innenfor uten å tenke ut til ca 200m.. Jeg har 30 stk Fabrikkrulla Oryx igjen. Er fristende å bruke noen til for å få kronografert de for å legge opp kulebanen, evt skyte på forskjellige hold. Har en 10pkn 286grs Lapua Mega liggende også. Skulle kanskje ha testet den og med 203B eller N150/N540/N550. I ladeboken utg. 7 er 250 A-Frame oppunder 800m/s i en Sako 75 med både N150 og 203b krutt.. Men mye av dette må vente da pipa bør få seg 50-100 skudd til før den er "innskutt" og leverer de hastighetene som den skal... Skyt mer, tenk mindre?
 24. Jeg kjøpte en Sako Black Bear i 9,3x62 i fjor og fikk et par pakker ferdigrulla 286grs Oryx av svigers som jeg skjøt inn og hadde med på jakt. Nå har jeg studert ballistikk og anslagsenergi og kommet frem til at en 286grs Oryx i 700m/s er forbikjørt av en 250grs AccuBond i 750m/s når allerede ved munningen. Noe hårfint større anslagsenergi men likevel større. Dette gapet blir større utover i terrenget da Accubonden har en BC på .494. Jeg har derfor bestemt meg for å handle 250 AccuBond og lade den til jakta.. (Synd jeg ikke finner en eneste webshop/butikk som har den inne...) Har i samme slengen lest det jeg kan finne av diskusjoner her og på robsoft.nu om at N550 kan være det beste valget mtp å nå V0 på 750m/s i min 51cm pipe. Men det er ingen som har postet konkrete ladedata. Er det noen som faktisk har ladet 250grs kuler ned N550 og kan dele sin ladestige/ladedata?
×
×
 • Create New...