Jump to content

Mastodon

Members
  • Posts

    541
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Mastodon's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

67

Reputation

  1. Jeg leverte 07.01 til Innlandet. Har ikke hørt noe.
  2. Jeg har kikket mer på løpet i midten og dette må være .22 Vierling. (5,6x35r Vierling) .22 Hornet stikker ut og ligger ikke flush men utdrager/kammerenden. Det er med 2 pakker RWS, 2 pakker SAKO og en pakke Tsjekkisk ammo. RWS patronene er ladet med RWS 2,55gram Teilmantel-Falchkopf kule. Denne er vel .222 dia. Fikk kjøpe 160 av disse fra et annet kammermedlem så da blir det spennede å se om det er berdan eller boxer hylser jeg har. Sako hylsene er berdan. Usikker på RWS og de Tsjekkiske. Lager egen tråd på denne når papirene er i orden. Sendte forøvrg mail til Fanzoj og de hadde ingen info om våpen fra denne tiden annet enn dette er trykkskutt i 1957. Håper norske forhandlere kan ta inn Vismut i 16/70 slik at jeg kan lufte denne på en godværsdag til høsten:)
  3. Ok, jeg må ha blingset. Takk for oppklaring!
  4. Jeg skjønner muligheten til å søke om våpen på affeksjon er blitt avskaffet. Det var da en grense på tre våpen. Men hvordan er reglene nå? Man kan fortsatt arve våpen, men hvor mange kan man arve?
  5. Jeg har arvet noen gamle skolepatroner og kortholdspatroner i 7,62 og 7,92. Alle 7,92 er fra 15. Mars 1951. 4 uåpnede esker og 1 åpnet. En eske 7,62 skolepatroner i uåpnet pakning. Merket 43-1956 To esker 7,62 korthold i skadede pakninger. Lot 08-63 og 08-62 En eske med div 7,62 korthold/skolepatroner Er det noe verdi i disse?
  6. Jeg var under den oppfatning at fra det 24. våpenet i husstanden var det krav om våpenrom. Nå som jeg leser på Lovdata.no, ser det ikke slik ut lenger. Er det virkelig sant at man kan ha mer enn 25 våpen i våpenskap så lenge de sikres med FG godkjent alarm med overføring til døgnbemannet alarmsentral med vekter utrykning? Hvis ja, er det ingen krav om våpenrom lenger? Hvor mange våpen kan man ha i en husstand? https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2021-05-07-1452/KAPITTEL_6#KAPITTEL_6
  7. Bare en teaser ja, ikke avklart hva som skjer med denne. Uansett, 2x16/70 over 7x57r med 5,6x35r Vierling eller 22 Hornet i midten. Både tomhylser og patroner i 5,6x35r Vierling og 22 Hornet passer, så må ta en avstøpning for å finne ut hva det er. la merke til at det er betydelig forskjell på randen til begge kalibrene. Horneten har mye trykker rand i lengderetning om dere forstår. Det gjør at noen produsenters hylser ikke ikke ligger flush med utdrager og kontaktflaten bak på løpsbunten.
  8. Kikket forøvrig på et annet orgel i helgen som jeg håper det kan bli mulig å lage en liten prosjekt tråd på.
  9. LOP til fremre avtrekker er kun 35cm. Fra toppen av bakkappen til okularet er det kun 31cm. Monterte børsa og det er ganske behagelig for meg, på 185cm, å sikte med selv om det kan bli noe anstrengt og en vel spiss vinkel på albuen. Øyeavstand er minimum 7cm før det blir dorull effekt. Dette betyr at det skal mye til å bli med i halvmåneklubben:) Jeg støtter teorien om at dette våpenet er laget til en forholdsvis kort person. Kona er 165cm høy så det er nok passelig for henne
  10. Det prøver jeg å unngå ja, men nå var det litt for fristende. Skal anskaffe klikkpatroner til alle kalibrene. Ja, en uheldig smell er nok til permanent hørselskade. Det er nok ikke sikkert den blir beholdt etter oppussing... Vi får se..
  11. Nå er børsa i hus og jeg har inspisert den nærmere. Den veier 2590g uten kikkert, 2990g med kikkert. Totallengden på våpenet er 92,5cm Begge rifleløpene fyres av med fremre avtrekker. (Denne har også snellert.) Jeg klikket meg gjennom alle tre løpene og alle klikket tydelig så den må ha 3 slaglåser. Fint:) Oppdatering kommer etter grundig løpspuss og en tur på skytebanen:)
  12. Jeg kjøpte RWS HIT Short Barrel ferdig rulla til min 9,3. 52cm pipe. Gjennomskyting på en piggokse på 50m i fjor.
  13. Ser man på bildet som viser høyre side av baskyle og hele kikkerten, zoomer inn på oversiden av hagleløpet ser man at det står «Antint * Stahl». Det blir opp-ned men lesbart med litt zoom.
  14. Kammeret slår til igjen! Takk for kompetente og innsiktsfulle svar! Mener bestemt det sto Böhler Antint Stahl på pipene. Gøy å lære om skriftspråkshistorie! Fremre avtrekker har snellert med justeringsskrue ja, for rifleløpene. Bakre avtrekker er for haglepipen. Våpenet er ikke kommet i hus enda, men synes det virket tungt til å være så kort. Mye stål i løpsbunten. Skal oppdatere når jeg har det i hende.
  15. Min kone har arvet en nett liten Bockdrilling fra Østeriske Ferlach. Joh. Fanzoi er ikke ukjent, men våpenet har tydelig stemplet en «i» på slutten av Fanzoi, men søker man opp dette på internettet, er det Fanzoj med «j». Trykkskutt i 1957. Drillingen er kort og smekker, for korte løp spør du meg, kun 50cm. Orgelet er i flere kaliber, 16/70 over 6,5x57r med en liten 22lr på siden. Innstikksløp i 6,5x57r til hagleløpet følger med. Hakemontert Zeiss Diasta 4x32 med tysk #4 retikkel. Baskylen er i Alu, helt uten slark om fortreet er påmontert eller ikke. Kolbemagasin til 2x6,5 og 2x.22. Fine sideplater med mye og dyp viltgravyre, er dette ekte sidelås, eller kun til pynt? Drillingen er meget godt brukt, blåneringen er nesten fraværende på deler av løpsbunten. Treverket har ikke nettskjæring, men utskjæringer. Flere dype sår og hakk, samt generelt slitt. denne trenger seriøs TLC før den blir pen igjen. Løpsvelgeren har «KL» øverst og «K» nederst, antar KL er .22? Skurene kommer ikke opp om man velger det ene rifleløpet eller det andre. De må slås opp manuelt. Skuret som er merket «KK» er lavest så antar det er til .22 løpet.? Fint om noen kan dele det som det betyr ut over »K» for «Kugel».
×
×
  • Create New...