Jump to content

Mastodon

Members
 • Content Count

  477
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

24 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da er du i en meget trygg situasjon, og skal du ha igjen mest mulig av pengene dine er det en ting som virkelig gir høy ROI, nemlig «classic sport cars». Historisk sett er det ingenting som kan måle seg med den avkastningen. I din situasjon ville jeg vurdert dette, men konservativ som jeg er; 3x50k i 2 globale indeks fond og 1 aktivt fond samt 1x50k i rente/obligasjonsfond. Alt i ASK og lignende for å kunne realisere midler uten å utløse skatt. Lykke til, det ser ut som om du har god økonomisk sans så dette får du til!
 2. @Sitka Du skriver ingenting om din sparehorisont. For å kunne gi et kvalifisert svar må du dele litt mere info om deg selv. Om du er 30 år, har 80% belåningsgrad på bolig, kone og evt små barn samt ønske om større bolig etter hvert, er det nedbetaling av gjeld som bør prioriteres da boligen stiger i verdi hvert år. Men om du er i 50 årene, barna er flyttet ut og du har økonomien på stell og nedbetalt gjeld med eget eiet hus og det du trenger ellers, og en ok pensjonsavtale på jobb ville jeg vurdert halvparten i IPS med fordeling i 2-3 ulike fond, og den andre halvparten i 2-3 fond. Se anbefalinger og rating av fond og hvordan de har prestert de siste årene på morningstar.no og DinePenger.no. Dette gjelder om du har en horisont på minimum 5 år helst kanskje 10 år. Jeg gjør dette selv med 30 års horisont. Men jeg handler for noen får tusenlapper i måneden. Dette minsker risikoen for dårlig timing. Men historien viser at tid ikke timing betyr mest i fondssparing. Jeg kommer til å selge meg ut av aksjefond og gå over til rente/obligasjonsfond i slutten av 50 årene for å senke risikoen til et minimum før pensjon. Om du ikke ønsker å låse ned penger til pensjonsalder i IPS, kan halvparten plasseres i Rente/obligasjonsfond via en investeringskonto som tidligere nevnt. Men det er vanskelig å gi deg råd uten å vite mer om livssituasjon, gjeld, pensjonsordning og fremtidsønsker.
 3. Det ble en stige fra 57-61grs 203-B. 3 patroner til hvert hele grain. Jeg skjøt nå i kveld på en raggete og slitt elektronisk skive, nesten umulig å holde samme siktepunkt. Samtidig var det kastevind. Tok en pause etter totalt 15 skudd før jeg skjøt 60 og 61grs. 60 grs samlet meget bra, men det vet jeg ikke før jeg får testet i bedre forhold og på papp... Da blir det også kronografering. Inspiserte alle hylser fortløpende og ingen trykktegn å se selv på 61grs.
 4. Tidsklemma herjer i heimen her og jeg har ikke fått testet Norma 202 ladningene. Like greit for jeg fant ut i ettertid at 6-åringen min hadde vert og lekt med kruttmålet... Så jeg tok ingen sjangser og dro ut kulene av samtlige patroner. Kjøpte 203B krutt i går og har ladet en stige på 59-60-61grs krutt etter ladestigen til 250grs A-Frame i Ladeboken Nr 7. Planen er å teste de på banen i morgen...
 5. Jeg falt for fristelsen å kjøpe en 50pkn Geco Sport i 9,3x62 hos J&F i går. https://www.jaktogfriluft.no/geco-93x62-geco-sport-127g-50-pk Noen med erfaringer? Enten i 9,3 eller noen av de andre kaliberet de leveres i..
 6. Takk for svar, flott dere deler erfaringer! Jeg har lagt til noen punkter i første post. Skal kikke på BK hengeren, men glassfiber topp vet jeg ikke om jeg vil ha...
 7. Hei! Jeg trenger hjelp til valg av ny tilhenger og søker kammeret for råd og veiledning! Jeg har i dag en gammel Brenderup L1000N fra 1991. Tipp, teleskopdrag, utenpåliggende hjul. Kassen er 260 lang og 150bred. Egen/Tot vekt 320/1000KG. I tillegg er den sveiset så det er ingen slark eller noe, skikkelig solid henger. Denne passer fint til varetransport og frakting av min ATV. Jeg ønsker å kjøpe en ny henger med plast eller alu lokk. Snakket med en lokal Brenderup forhandler og de sa jeg kunne få 4310 med Jaxal topp (125cm høy pluss karmer) i fjor. 4310 har underliggende bolig hjul, nedfellbare sider og planmål på 310x170 og tot vekt 2000kg. Det stemte tydelig vis ikke, for i år er det ikke å oppdrive. (Snakket med Jaxal direkte og de visste ikke om noen som de leverte til som har nedfellbare sidelemmer og Plasttopp. Jeg vil ha en henger som har egenskapene til 4310 og lokk som gir innvendig høyde på 140cm. Dette er for å få med ATVen på ferietur, samt alt vi trenger av telt og friluftsutstyr. Samt at jeg kan låse lokket på hengeren og ha værtettet oppbevaringsplass inni. Men når jeg kikker på Tysse, kan jeg få både 6303 (320x150) og 6311 (320x180) med både alu og Jaxal plasttopp. https://www.tysse.no/produkter/varehenger/tilhenger-6303-nf-2000kg-nedfellbare-sider/ https://www.tysse.no/produkter/varehenger/tilhenger-6311-nf-2000kg-nedfellbare-sider/ Jeg har i utgangspunktet ikke lyst på Tysse, men må jeg så må jeg... Min far har en 2007 Tysse 6220 og den er generelt raklete og løsningen til innfesting en av ekstra karmer er elendig.. Jeg har erstattet mange popnagler med 6mm skruer og muttere, og nå er den OK. Jeg skjønner ikke at Tysse bygger hengerne sine med løsninger som ristes i stykker etter kort tids normal bruk. Er det noen her som kan anbefale andre hengere med nedfellbare sidelemmer, alu/plast lokk og planmål på rundt 300x150? Pris? Max 40k... Jeg ønsker å legge til følgende: Jeg skal i gang med et byggeprosjekt og det gjør at jeg trenger en henger med nedfellbare sidelemmer for lasting og lossing av byggevarer som virke og paller etc. Ønsker underliggende dobbel boggi for stabilitet når hengeren ikke er koblet til bil, samt at jeg får bredere plan og smalere henger ved å velge en høybygd henger. Inn og utkjøring av ATV gjøres via ramper... Tysse kan bli en kandidat, men da med 50cm karmer og alu topp.
 8. Mastodon

  Sakoklubben

  Flere som sikler? https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=134055098
 9. Er det mulig å få en pekepinn på hva dette koster? Jeg tenker ren rifle med Picatinny, ikke med ringer/optikk/etc. Om du/leverandør ikke er komfortabel med å oppgi pris på tusenlappen, så «i mellom 20-30k» «i mellom 35-40k» osv..
 10. Da må du nesten spesifisere litt mere om det siktet du har. ASV (Kulekompensator) på høyde/side tårn? Belyst Retikkel? Ditt sikte kostet (Uten ASV/Belyst retikkel) ca 6000 kroner på tilbud for 5 år siden på typ XXL og lignende. Det var mye optikk for pengene. Brukt verdi i dag er ikke langt unna nypris, ca 4-6000 avhengig om det har ASV/Belyst retikkel En pent brukt Diarange ligger på mellom 15 til 20000 kroner. Er den verdt det? Mulig, men da vil jo mellomlegget være naturlig å sette til rundt 10-12000 avhengig av hva ditt sikte er utstyrt med.
 11. Takk for svar! Jeg har bestemt meg for å lade opp en stige med Norma 202, (57-60grs) og COL på 82mm.
 12. Jeg tok frem pussestang og målte Max COL på Accubonden i min Black Bear i dag og ble overrasket over at den var 90mm(!) Vihtavuori setter COL til 82mm i ladedataene sine, det tilsier at hylsehalsen blir satt øverst i krymperillen... Lengden på kulesiden fra krymperillen til starten av boattailen er ca 9-9,3mm så å sette kulen lenger ut en 82-83mm vil gi betraktelig mindre kulehold enn kulediameter. Men det trenger ikke være negativt ihht presisjon, men liker å sette kulen riktig ihht krymperillen. Jeg synes 8mm i friflukt er mye, har noen av dere her inne målt Max COL med 250 AB i 9,3x62 og som kan dele mål?
 13. Erre mulig...! **sikle**
 14. Noen som har sett eller hørt noe mere om hva som har forårsaket våpensprengingen?
×
×
 • Create New...