Jump to content

Mastodon

Members
 • Content Count

  497
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

37 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ammoen til RWS er utviklet for å virke på samme måte som Norma sin Silencer serie. Det betyr et raskere krutt som det forbrennes mest mulig av i løp rundt 50cm og derav mindre munningsflamme og slitasje på demper/brems. Jeg hadde ikke hatt noen betenkeligheter med å skyte denne ammoen i std lengde løp uten demper.
 2. Jeg fant frem mine MSA Sordin i går. Der ser det ut som om det har kommet fukt inn i batteri rommet. Så begge batteriene hadde coatingen på batteriene svellet... IKEA batterier tåler ikke fukt, coatingen ble til en slags grøt... rengjorde batterirommet så godt jeg klarte og satte de til tørk. Skal prøve nye batterier med skikkelig plastikk coating i ettermiddag...
 3. Har hatt service på kikkertsiktet til Black Bearen og dro på banen i dag for å skyte inn, Etter 3 JaktMatch var jeg i senter. la i 3 RWS HIT Short Rifle og satte de i et trekløver rundt den siste jaktmatchen:) Konklusjon i min Sako 85 Black Bear: RWS HIT Short Rifle går likt og samler like bra som JaktMatch!
 4. Jeg kjøpte de hos J&F på Gjøvik. Var for 3-4 år siden... Mener de hadde to typer, svart eske med Gult Bånd og svart eske med oransje (rødish?) bånd. 60 eller 62 grs blyspiss.
 5. Vi fikk en 9 uker gammel Breton valp lørdag 27.06. Jeg og kona hadde da barnefri fra våre to sønner på 8 og 10-år i 2 uker før ferien startet. Jeg hadde med valpen på Jobb og hadde den i bur på kontoret. Den har fått trygge rammer og oppfører seg deretter! Mulig vi har vert heldige med «psyken» På valpen men den er lett og ha med å gjøre. Vi er oppvokst med hund begge to, men dette er vår første hund! i de to ukene jeg har hatt den med på jobb har jeg gradvis vendt valpen til å ligge i bilburet. Så rett før ferien var den kun på kontoret i 1-3 Timer. Litt før og litt etter lunch. I de tre ukene vi nå har hatt ferie har den vert med på alt! Toppturer, telt turer, etc. Nå har vi lånt bobilen til svigers og den er veldig grei å ha med på tur! Vi har vert på veien i snart 10 dager. Hunden får mye tid i buret uten at den har klaget på det, men det blir et kompromiss da vi ikke kan ha med hund inn overalt. Vi har forskjøvet ferien vår slik at vi har totalt 5 uker ferie. Nå skolen starter kommer jeg til å ha valpen i bur I stua om natten. (Den sov på åpen seng på soverommet vårt frem til vi dro på ferie). På jobb kommer jeg til å ha den i bilburet mesteparten av dagen. Lufting i mellom morgen og lunch. Mating og lufting etter min lunch, samt en luftetur i mellom mating og hjemreise. Vi kommer også til å starte å trene på å la den være hjemme alene i mens vi er på butikken og lignende. Så får vi se etter noen uker når den kan være hjemme alene. Tidsrommet den da blir hjemme alene blir far guttene går på skolen rundt kl 8 til de er hjemme i gjengi 13-14 tiden. Men ingen valper er like, heller ingen familie/hjemme situasjon. Men dette fungerer for oss og valpen vår:) Lykke til!
 6. Spennende! Men du kan ikke strø salt på tallerkenen uten å gi litt mere info om hva som er på den!! Merke/modell, pipekonfigurasjon, haglekaliber, kikkert/montasje/ oppspenner/sikring etc... Min forrige drilling hadde 12/12 og 5,6x50r Mag og den fikk fabrikkladet RWS. Gikk godt! (Nå har jeg drilling i 16/16 og 7x65r) Svigerfar har en Ferlach vierling i 20/20 over 7x57r og 22 Hornet i senter mellom alle tre løp. Har ikke prøveskilt den men den er balansert og ser/føles ut som en «vanlig» drilling! BILDER!!
 7. Denne? https://www.gunpartscorp.com/
 8. Short Barrel. Men på pakken står det Short Rifle.... Usikker på hvilken side av RUAG i Tyskland som er flinkest i Google Translate... I min forrige jobb mistet jeg respekten for tyskere da mailen startet med: »Hello Together» I utbretten på pakken står det videre at utgangshastighet et 770m/s med 50cm løp. Og at ammunisjonen er optimalisert for en pipelengde fra 42-55cm. Et av slagordene: «Reliable performance up to 200m» Ellers er patronene krympet skikkelig mot krymperillen, Det er fullt med krutt, ingen lyder å spore når jeg rister patronen.. Den oransje plast toppen har hull i tuppen. Hylse, kule og tennhette er forniklet.
 9. Jeg oppdaget tilfeldigvis is dag at J&F har salg på RWS! Stoppet innom J&F på veien hjem og kjøpte med meg 40 stk. «Sparte» 550 kroner på de med 25% rabatten.. Da er det bare å glede seg til banen åpner:)
 10. Jeg lurer på å konvertere til blyfritt på storviltjakta til høsten. Min Black Bear i 9.3x62 har 51cm pipe. Jeg har forsket litt på Accubond tidligere men i og med selve jakt-skuddene kun blir en håndfull i året, tenker jeg at jeg bruker tid på å lade treningsammo og kjøper jaktammo. Har søkt her inne og på Google, men finner ikke tester eller litteratur om nedre ekspansjonsgrense for HIT kulen. Iaf ikke i 9,3. Er det noen her inne som har erfaring med hvor langt man kan skyte med HIT kulen og fortsatt få tilstrekkelig ekspansjon?
 11. Jeg solgte alt av Blaser jeg hadde for to år siden. (R93) Kjøpte 2 stk Sako 85 til prisen av en R8 KKC. Har ikke angret et sekund...
 12. Sako Sverige har testet effekten på utgangshastighet ved kapping av original piper på forskjellige Sako fabrikk rifler. Kaliber med i testen: 6,5x55, 308, 30-06, 300 Win Mag, 8x57 og 9,3x62 Litt Sako-preget, men nyttig lesning: YouTube: Artikkel: https://www.sakosverige.se/nyheter/test-av-nedkortade-studsarpipor PDF med resultatene: https://www.sakosverige.se/sites/default/files/2019-10/Utgångshastigheter pipkapning 2019.pdf
 13. Mastodon

  Sakoklubben

  Er det mulig å få kjøpt stokken til Finnlight II separat? Noen som vet evt pris?
 14. Originalt magasin rommer 12 patroner. Men det ryktes at Marlin også leverte 20 skudds som tilbehør. Magasin til S&W 5900 og 6900 pistoler kan brukes i Camp9, jeg har et slikt 15 skudds som fuingerer akkurat like bra som originalt 12 skudds. Magasin opp til 30 skudd er å få kjøpt. Uten at Jeg har forsøkt å importere det...
 15. Mastodon

  Sakoklubben

  Jeg ønsker å demontere og ta av skur og korn på min 85 Black Bear. Er det noe jeg må tenke på annet enn å skru av skruene?
×
×
 • Create New...