Jump to content

Kjell Olav

Members
 • Posts

  9,658
 • Joined

 • Last visited

2 Followers

About Kjell Olav

 • Birthday 02/03/1965

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Kjell Olav's Achievements

GreatGreatGrandMaster

GreatGreatGrandMaster (17/17)

 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

21

Reputation

 1. Så bra. Skinna passer med fine toleranser sporet på låskassa. Men man skal vist være litt forsiktig med tilstrammingen av de fire skruene på skinna så en ikke setter disse til med for høyt moment. Det har vært tilfeller der skinna har fått sprekker pga dette. Jeg trakk bare til "passe" og med den korte enden på unbrakonøkkelen i handa.
 2. Vux Jeg kjøpte skinna på Ebay fra denne selgeren. Har handlet fra han en par ganger og han er kjapp til å sende. Gunsparts Personlig synes jeg Area 419 skinna bygger alt for mye i høyden. Med den originale CZ skinna og passende høye kikkertringer blir kikkertsikte montert lavt og fint.
 3. Glemte å nevne at skruene som holder pipa i kassa er satt til med 4,5Nm. Stokkskruene er trukket til for hånd "sånn passe" hardt ☺️ Ingen vits i å trekke til for hardt her. Har dessverre ingen momentnøkkel som går lavt nok til å ha full kontroll på disse.
 4. Nei, ingen ting er gitt når det kommer til hva slags patroner en salongrifle liker. Vi har testet og fått topp resultater med SK RIfle Match i 3 forskjellige børser, 2 CZ 457 og en gammel Brno Mod 2 fra 1965. Men som sagt en vet aldri og testing må til, og så har en det morsomt med forskjellige lotter også 😅
 5. Endelig fikk jeg skutt MTR på en dag med minimalt med vind. Alle grupper er 5 skudd, bortsett fra en, avstanden er 75 meter fra benk. Patronen er SK Rifle Match, og etter det jeg har sett i dag er jeg overbevist om at børsa liker denne veldig godt. Godt å endelig få skutt mange serier der en kan være ganske sikker på resultatet. En serie, (eller rettere sagt 2) som ble ganske spesiell. På denne skiva skjøt jeg først 5 skudd som satt i ett stort hull på rundt 8mm, så at jeg var litt til høyre og litt høy så jeg klikket ett klikk ned og ett til venstre. Ved en feiltagelse skjøt jeg så de neste 5 skuddene på samme skive. Denne gruppa er sånn ca 6mm. Så en drøss andre skiver der størrelsen på gruppene står på skiva. Denne siste er den eneste skutt med lyddemper. Ser ut som treffpunktet er en tanke lavere med demper montert. RIfla har gått rundt 500 skudd siden den ble pusset sist. Ser ingen grunn til å pusse nå heller ☺️ bortsett fra å tørke ren munningen med en oljefille og rense nesa på sluttstykke.
 6. Kjell Olav

  Cz 457

  Der må du nok mekke noe selv. Kolbekappa er av myk gummi og den er limt til stokken.
 7. Testet Winchester T22 i dag, samt et par serier med CCI Standard. Ellers ble det skutt drøyt 100 skudd på div selvanvisere på forskjellig hold. En brukbar serie på 16mm med CCI Standard på 75 meter, absolutt ikke håpløst.....helt til neste serie som ses under. Denne er 39mm. Ujevne saker, og har sett det flere ganger med disse patronene. De to siste bildene er Winchester T22. Henholdsvis 18 og 22mm Jevnere enn CCI, men det finnes bedre ammo. Har kjøpt inn noen 1000 SK Rifle Match så nå blir det å bruke de på "alt" heretter, disse går skikkelig bra i rifla. Passerte 2100 skudd med børsa i dag, mekanismen har blitt noe glattere, og den var ikke akkurat "ru" fra før heller. Avtrekket er helt topp, funksjon !00% og presisjonen skal jeg ikke klage på.
 8. Kjell Olav

  Cz 457

  Ja den hadde blitt såpass mye dyrere at den utgikk for min del, jeg hadde heller ikke lyst til å vente et drøyt halvår. Har du mulighet så ta en kikk på MTR. Jeg var usikker på om jeg likte utsende på stokken (fra bak pistolgrepet), men den har "vokst" på meg så nå synes jeg den er helt grei og den er veldig god å skyte med. Kikkerten bør monteres så lavt som mulig for å beholde kinnkontakt med kolbekammen. Den originale skinna som CZ leverer fås med 0 eller 25 moa tilt, denne er lav og fin og passer veldig bra. Jeg valgte versjonen med tilt, og tilsvarende lave ringer for å få objektivet så lavt som mulig mot løpet. Presisjonen er glimrende med riktig ammo og funksjonen er 100%, bortsett fra noen få hylser med CCI Standard der siste skuddet ikke ble kastet ut, men la seg oppå magasinet. Ellers funker all ammunisjon topp uansett kjapt eller langsomt ladegrep.
 9. Kjell Olav

  Cz 457

  Jeg vurderte denne modellen før jeg kjøpte MTR'n. Snakket med Schou om tilgang og pris. Svaret var at de kun tok den inn på bestilling, og da 6 - 9 måneder leveringstid. Pris kr 16000. Det ble som sagt en 457 MTR 😉
 10. Trolig ammo som ligger på grensa til å gå supersonisk, og på grunn av ujevnhet i utgangshastighet bikker noen over. De som gjør det høres godt. S&G er vel ikke de mest jevne skuddene. Med bedre patroner som match og sub så går de stille og fint.
 11. Fikk tak på en original CZ gummikule til sluttstykket. Den liker jeg godt, det er bedre å manipulere sluttstykket med denne på plass. Litt mer å ta i og lengre vektarm.
 12. Ja, neste gang jeg passerer Landrø så blir det med noen tusen SK Rifle Match hjem. Så skal jeg fortsette å teste litt forskjellig moment på settskruene som holder løpet i kassa med dem. Har en haug med forskjellig ammo som skal skytes opp på selvanviser bare for å få brukt dem opp. 😊
 13. Mer skyting med 4Nm på settskruene som holder løpet i kassa. Det var uunngåelig, CCI Standard måtte testes. Federal Gold Medal Match og Eley Sport ble også med samtidig, selv om Eley ble glemt på bildet. Alle seriene er på 75 meter og med en del vind fra venstre. Er vant til at det kommer et høyt eller lavt skudd med denne i løpet av et par serier. Hadde flere serier med Eley Sport som så ut som denne. Greit nok, men når jeg betaler kr 1,70 pr skudd så er det mer enn det SK Rifle Match koster, enkelt valg da SK går vesentlig bedre i rifla. Federal Gold Medal Match går greit nok, men den slår heller ikke SK selv om prisen er dobbel eller mer.
 14. Ja, disse har forniklede hylser.
 15. Takk for svar Vaquero. Da spørs det om ikke disse får samme skjebne som dine.
×
×
 • Create New...