Jump to content

dyfjord

Members
  • Posts

    44
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dyfjord

  1. Kunne jeg bare trukt på en LIKER knapp så hadde det holdt for meg
  2. mener det var her jeg kjøpte måleren for en tid tilbake http://www.nortech-as.no/Shop/List/Salting/270/1" target="_blank" target="_blank og rett benevnelse er kanskje ikke % men tetthet:) samma det. Scanholm har også http://www.scanholm.no/polser-og-farser ... maler.html" target="_blank litt fakta ang salt og lake http://www.carne.no/?p=8
  3. hei alle. Fasiten kan jeg ikke fortelle da det finnes mange veier til rom, men jeg kan si hvordan jeg gjør det med reinhjerter. Saltet og har hengt opp 24 kg i dag.samme kvantum som i fjor og forrigefjor osv:) Jeg lakesalter. glem dette potet opplegget. det funker kun for å finne mettet saltlake. dvs lake som ikke får mere salt. Jeg bruker en lakemåler. Hjerter salter jeg på ca 9-10 %på måleren. da er de fint saltet. Det som er det fine med lake er at det kan ligge så lenge du vil uten at det blir oversaltet.Hjerter bør ligge ihvertfall 8-10 timer.De jeg saltet nå lå i 2 døgn. de blir ikke saltere enn laken er, og du får alle gjennomsaltet.Trenger ikke å vanne ut for å fjerne saltet ytterst som ved tørrsalting. Jeg bruker ikke noe sukker,men det går an og er smak og behag. sukkeret gjør saltet/hjerten litt mildere på smak. Vel, så er det bare å henge.hvor lenge kommer ann på temp. og luft,men regn med minst 3-4 uker.Kanskje noen av de største hjertene må henge lenger enn de minste.Skjær,smak og vurder. Jaja, sånn gjør jeg det og det funker for meg og alle som har smakt. Ett tilleggstip er å tørke hjertene i ca 1 uke for så å røyke. heng deretter opp igjen og tørk videre på samme måten som urrøkt. værsegod!
  4. Jeg har en sånn i .223. Er veldig fornøyd nå etter å ha monter tofot,ny kikkert og nytt avtrekk. Holder ca 5 kroningen på 100 meter med hjemmeladda. Med norma skuddene fra fabrikk var det heller dårligere.
  5. Hehe, ja det ble rene facebook kommentaren dette. Slippe litt frustrajon løs. Jeg var på jakt sist mandag. Ca 2 timer med ok lys. Brukte ca 2 timer på kjøreturen så 50% av dagen gikk til kjøring til jaktterreng. Rusla inn med rifla. Lite å se, men plutselig løfta tre ryper seg på 20-30 meters hold, fa..... Jeg hadde jo ikke hagla med denne gangen Jaja, det er vel bare å vente. Har greit med ryper og and i boksen. Gåsa er spist Tenker det blir en tur på vinteren md ski evt truger på fota.
  6. Har så jævlig lys å gå på jakt flere ganger i år,men nå er det ca 2 timer med dagslys igjen. Helt bart og fine forhold,men lys? Neida Jaja man får vel vente til lyset snur.kanskje i januar.
  7. Tror ikke det er på grunn av hylsa. Har prøvd begge deler. Skulle sette meg ned i dag og studer,men pga brannutrykning(er på vakt:)) så nådde jeg ikke.skal sjekke mere i morgen.kan fjæra være for hard?
  8. Hei Sikkert vanskelig å svare på dette uten å se,men. Nåår jeg lader opp skudd i rugeren så kiler de seg fast på skrå ut av kassa/ magasinet. Der blir de sittende. Må lade ett og ett skudd rett i akkeret nå. Noen som har vært borti dette på ruger M77?
  9. Takk. Nå var det ikke jeg som skulle jakte på disse fuglene,men jeg var fristet:) har desverre vakt en hel uke nå såndet blir ingen tur. Men jeg fikk ihvertfall varslet gutta om at dette ikke er jaktbart vilt.
  10. Haha. Kan ikke annet ennå flire.Olding. Ps: jeg er 47. Hva er du? Ellers takk for linkene. Må lese meg opp. Gåsejakt er helt nytt for meg.begynte i høst og det er blitt en grågås.
  11. Kan ikke finne i heftene at det er jakt på den, så da er det vel fredet i forhold til at alt er fredet om det ikke er åpnet jakt på den.
  12. Godt spørsmål. Er det det? Synes det er litt lite å finne om gåsejakt og arter. NJFF har ett hefte men det er for dårlig.
  13. Greit å vite.det var noen kompiser som hadde tenkt seg på jakt . Jeg fikk varslet de om at det mest sannsynlig var tam gås. Rart at de er der og flyr rundt? Trodde tam gåsa ble vingeklipt?
  14. Sliter litt med imageshack.skal prøve å få ut bedre bilde. Hvordan vet jeg at det er villgås eller tamgås? De flyr fritt?
  15. Det er noen gjess i vårt område. Veldig seint her nord 71 grader. Hva slags gås er dette? Tamgås? https://imageshack.com/i/idf6FMAjj"%20target="_blank"%20target="_blank"%20target="_blank Den er forresten ringmerket.
  16. Takk for svar. Skaut noen skudd med winchester jaktpatron og de ble helt svart rundt hulsa. Dårlig tegn,så jeg hadde ikke lyst å kjøpe de. Men det var fabrikk ammo. Tror jeg kjøper noen lapua etter å ha annonsert etter 1 skudds hylser her først. Kanskje noen har å selge.
  17. Men nå ser jeg hva som gikk galt. Linken til hylsene er jo borte http://www.midway.no/epages/MidwayNorge ... ts/514811&
  18. .223 er som dere sier en .223 remington. Det er allikevel forskjeller på de forskjellige produsentene og kvaliteten. Derfor spør jeg. Er det merket av god kvalitet? Og har bra passform? Det er vel ikke det samme med Norma,winchester osv? Som alt annet er det forskjell på kvalitet,og dette har mye å si for lading.
  19. Er dette bra hylser? Noen som har prøvd de i ruger m77 m2?
  20. Da var sekken prøvd på jakt. Knallgod å ha på ryggen. Både med våpen i sekken og uten. Angrer ikke på den kjøpet. Eneste var at jeg er litt kort i armene,så jeg måtte strekk meg mye bak for å nå våpenet.jaja,sånn er det vel bare.
  21. Fikk sekken i dag Men jeg lurte på en ting. Leser i manualen at det skal følge med en ammo lomme? Fikk en lomme med,men jeg bestile jo en ekstra.da skulle det kanskje vært to ammo lommer?
  22. Jeg bestilte rypenett og ammolomme. Takk for tipset. Får kjøpe mere stasj etterhvert.
  23. dyfjord

    Ruger m77 m 2

    Innkjøpet var vel som du sier ett kupp. Men den har pinadø kostet 13 store allerede. Men ikke si noe til kjærringa Liker rifla,og at den er nesten helt rustfri er jo bra. Fikk en rev på lørdag med den.
  24. dyfjord

    Ruger m77 m 2

    Tenkte jeg skulle vise frem "ny" rifla. Fikk kjøpt ei rifle til 1000 spenn pga av veldig tungt avtrekk. Fikk monter stalone std demper og nytt sikte hos børsemaker i Lakselv. Bestilte og monterte timneyavtrekk samt tofot selv. Er godt fornøyd med min nye gåse/ anderifle.
×
×
  • Create New...