Jump to content

Ranger#44

Moderators
 • Content count

  2,026
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ranger#44 last won the day on October 31 2017

Ranger#44 had the most liked content!

Community Reputation

75 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ranger#44

  Fjerne dør, S-3 våpenskap.

  Er nok innvendige hengsler på denne modellen desverre. Tipper jeg bare skal sette døren i en riktig posisjon, også vippe på en eller annen finurlig måte. Men gudene vet hvordan! Det som irriterer meg mest, er at det kun er et par år siden jeg gjorde det sist.
 2. Ranger#44

  Fjerne dør, S-3 våpenskap.

  Jeg har et Psso S-3 våpenskap, som grunnet oppussing må flyttes. Da jeg flyttet inn i huset husker jeg at jeg tok av døren, for å gjøre det mer håndterbart. I ettertid har jeg rotet bort bruksanvisningen og ser ikke hvordan jeg fikk av døren sist gang. Noen lure tips her?
 3. Ranger#44

  Hagle- Får man det man betaler for?

  Nå vet jeg ikke hvor mye du har skutt tidligere, men husk at tilpasningen også må ta hensyn til din skyteteknikk. Jeg skyter nå med mye høyere kolbe enn da jeg startet. Så at målene på kolben endrer seg frem til skyteteknikken har satt seg, er ikke uvanlig. Normal tilpasning i norske butikker er at du prøver en hagle, som selger kan justere, og du sier selv om det kjennes godt ut. Det du egentlig ønsker er en selger som vet hvordan haglen skal ligge og kan fortelle deg at "det er disse målene du skal ha". Men det blir fort en annen prisklasse da.
 4. Ranger#44

  Fylle igjen inlet på glassfiberstokk?

  Har ikke prøvd, men i mitt hode virker det å være rimelig rett frem? Puss områdene du skal støpe på, vask med salmiakk/aceton og på med epoxy. Puss så alt ned og legg på lakk av ønsket type og farge.
 5. Ranger#44

  Browning B525 game one Norway

  Jeg synes 692'en blir, og dette avslører jo mine skyteferdigheter, for stabil. Dvs, om (når) jeg monterer hagla og løpene ikke er på linjen til duen, så synes jeg at Berettaen krever mer for å komme inn på rett linje. For kryssere, gjerne på litt avstand der jeg har tid, så vil jeg si at Berettaen er å foretrekke. Den er utrolig deilig å dra igjennom dua. Men for alt det andre diverse, som vi opplever på sporting, så foretrekker jeg Browningen. Burde egentlig hatt begge når jeg tenker meg om. Det du sier om cast off er forøvrig helt sant. Jeg er linksskytter og lærte å skyte med høyrehagle. Dette gjør at jeg nok legger hodet over over kolben enn hva som er normalt. Browningen sin tilnærmet rette kolbe passer derfor min stil. På banen, når vi har nybegynnere på kurs, lar jeg dem ofte prøve begge deler. De aller fleste synes Beretta passet dem best, så er som regel det jeg anbefaler folk.
 6. Ranger#44

  Browning B525 game one Norway

  Jepp. Han jeg skyter mest med har en 692S. Fantastisk våpen på alle måten, men jeg får ikke svingen slik jeg vil ha den. Skal også sies at han har en god del problemer med sikringen på den, uten at leverandør klarer å finne feilen, så den er tapet for å være konstant avsikret. Antar dog at dette er unntaket, så legger ikke noe vekt på det. Merk at jeg på ingen måte er noen superskytter, så meningene mine er absolutt basert på følelse på sviktende grunnlag.
 7. Ranger#44

  Browning B525 game one Norway

  Så absolutt. Sporer jo litt av tråden her.. Jeg sier på ingen måte at Beretta er dårlig, faktisk riktig så gode. Skal man bli enda mer subjektiv synes jeg Beretta er penere. Jeg er egentlig Beretta fan-boy, men første gang jeg prøvde en B725 Sporting var jeg solgt.
 8. Ranger#44

  Browning B525 game one Norway

  Jeg gikk fra Beretta til Browning nettopp pga kriteriene du nevner, så litt subjektivt er det nok
 9. Ranger#44

  Klimanøytral Servicepakke

  "Sendingen kan være forsinket." Liker bruken av ordet "kan". Kommer den meldingen, så er det garantert forsinkelse.
 10. Ranger#44

  Dagens annonse på finn.no

  Og kula skal du vel strengt tatt ha våpenkort for.
 11. Ranger#44

  Browning B525 game one Norway

  De 525 og 725'ene jeg har prøvd har hatt forskjellig utforming på stokk og balansepunkt. For min egen del passet 725 meg best, da spesielt i svingen. En kompis sverger til 525. Så har forståelse for at noen foretrekker den "gamle" modellen.
 12. Ranger#44

  Dagens annonse på finn.no

  Betaler 60k og sitter igjen med en Rem700... Ai.
 13. Ranger#44

  Hylser kommer ikke ut

  Helt ny? Da hadde jeg tatt den tilbake til butikken, med mindre du finner noe åpenlys dritt under utdrageren.
 14. Ranger#44

  Cz-Klubben

  En annen Klinskystokk. Fortsatt fornøyd med den etter en 7-800 skudd. Trengte også litt arbeid, men relativt smal sak.
 15. Med nytt sagblad på plass var det på tide å fortsette kuttingen: Ferdig kuttet kulbeforhøyer. Kolbeforhøyermekanismen ble lagt sånn høvelig på plass. Boret hull til stengene, samt skruene som fester mekanismen. Brukte stemjern til å ta bort materiale. Så var den på plass. Mens jeg holdt på med diverse prøvemonteringer, fant jeg ut at forskjeftet ikke ville gå helt i lås. Låsen ble først demontert og pusset grundig (hvilket var absolutt nødvendig), så ble det brukt sot på treverket. Det ble raskt konkludert med at forskjeftet tok litt for mye i forkant. Litt fil, mange testinger og til slutt var det hele slik det skulle være. Det var ikke så mye som måtte bort. Det neste punktet som stod på programmet, var å forlenge kolben. Tidligere har jeg hatt god erfaring med å bruke skjærefjøl, så dette ble løsningen her også. 3 plater gav meg ønsket lengde på kolben. Brukte lim og skruer for å holde det hele sammen. Som kolbekappe valgte jeg en Pachmayr SC100, som jeg er veldig fornøyd med på andre våpen jeg har. Kolbekappen ble skrudd fast til forlengerplatene og båndsliperen ble tatt frem. Hadde jeg vært smart, lur eller bare tenkt bittelitt, så hadde jeg nok laget en mal for å slipe etter. Jeg tenkte selvfølgelig at det er for pyser og tok det på frihånd med kolbekappen montert på kolben. Jeg må ha vært lur et lite øyeblikk, for jeg tok maskeringstape over kolben for beskyttelse. At maskeringstapen ikke hadde sjans når jeg ble utålmodig fant jeg ut etterpå. Menmen, stokken skulle nå uansett pusses ned. Ganske grisete arbeid. Så var den ferdig tilpasset. Etter dette ble avstandsstykkene malt svart for å skjule limfugene. Så var det på tide å pusse ned stokken. Tidligere når jeg har skrevet om stokkarbeid, har jeg ofte nevnt hvordan jeg pusser og tenker for å bevare de naturlige linjene. For denne kombien, som blir et rent bruksvåpen, så var det irrelevant. Ergo, frem med multisliper! Gikk fort det ja! Ferdig pusset ned. Det neste valget var da hvilken finish jeg skulle gi den. Jeg gikk lenge å tenkte på spraymaling, mest fordi det er enkelt. I vinter har jeg oljebehandlet 3 stokker, så nå er jeg møkk lei av det. En kompis tipset meg om vanlig beis, og jeg skal innrømme at jeg følte meg litt dust som ikke tenkte på det først. Så turen gikk først ut for å titte på terrassen. Etter å først ha fått bekreftet at den virkelig trenger beis i år (som i fjor også forsåvidt, da den ikke fikk), kom jeg frem til å det ikke var helt rette fargen. Jeg bestemte meg derfor for å bruke beisen som til vanlig brukes på garasjeporten. Den var sånn høvelig brun, og jeg hadde den lett tilgjengelig. 3 lag med Trebitt oljebeis gjorde susen. Etter å ha demontert mekanismen og gjort grundig rent, ble det hele satt sammen. Så var det bare å få tid til å komme seg på skytebanen.
×