Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

Ranger#44

Moderators
 • Content Count

  2,160
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Ranger#44 last won the day on November 6

Ranger#44 had the most liked content!

Community Reputation

131 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ranger#44

  Gjennomtenkt jakt- og fiskekajakk (Jackson Cuda 14)

  Nå er det ikke meg du siterte, og Cuda 14 har jeg heller ikke, men jeg kjøpte en Cuda 12 i sommer med nettopp samme tanke som deg. Jeg har brukt kajakken en hel del i høst, dog kun til jakt. Fisket får kommet på nyåret, når andejakten er over. Så før jeg begynner å skrive i vei en masse diverse svada, som @Malle sikkert har nevnt før (bedre også!). Er det noe spesielt du lurer på?
 2. Ranger#44

  Ønskeliste

  Må innrømme at etter det kom en WorkSharp i hus her, så har jeg enda ikke tatt steinene mine opp fra esken. Den er helt genial.
 3. Ranger#44

  .300 Win Mag Vith N-150

  Ok, så du bare antar det vil komme ladedata. Da var det som forventet. Støtter forøvrig @asterix sitt innlegg.
 4. Ranger#44

  Hagle til ekspedisjoner

  Skulle tro du beskriver min amerikanske 870 her. Jeg klarer aldri å forstå at noen anbefaler en 870, ihvertfall ikke en ny. Den smeller ikke hver gang, den trekker ikke ut hylsene hver gang, den mater ikke ny hylse hver gang, den har en blånering som jeg tror er gjort med sprittusj og jeg kan ikke olje innsiden av låskassen uten å kutte meg til blods. Dum nok som jeg er, så er det den haglen jeg har brukt mest i år.
 5. Ranger#44

  Fersk jeger, dame 44, Rogaland

  Hei og velkommen til forumet, Vet ikke hvor i Rogaland du holder til, men Stavanger og Rogaland Jeger og Fiskeforening (SRJFF) har en ganske så aktivt damegruppe. Jeg ville ihvertfall prøvd meg der. Trivelige folk
 6. Ranger#44

  .300 Win Mag Vith N-150

  Hvor og når?
 7. Ranger#44

  Cz-Klubben

  Håper vi er enige om å ikke gi flere tips til @ÆlgJeGer1 før han har laget prosjekttråd! Makan...
 8. Ranger#44

  Skuddbilde - drilling

  Tipset med slik skyting er å ignorerte alt av skur og korn. Med korrekt montering av haglen vil du treffe ca midt i blikket ditt. Er ihvertfall slik jeg tenker. Fokus skal kun være på duen/fuglen og løp m/korn er kun noe skurret i bunnen av synsfeltet ditt. Det er veldig uvant i starten, og blir nok endel bom. Men etterhvert vil du begynne å treffe, gjerne uten å forstå hvorfor, du siktet jo ikke. Til slutt vil du oppleve at de bommene du får, kommer i all hovedsak av mangel på fokus på duen (sett bort fra fin sving, foranhold etc.).
 9. Ranger#44

  Skuddbilde - drilling

  Fungerer de åpne siktene på rifleløpet? I så fall hadde jeg latt det være. Men du skriver innledningsvis om "bruker jeg skur og korn feil?". Du bruker ikke skuret under hagleskyting på fugl? Børsemaker kan nok fikse det meste, men det koster fort mer enn hva det koster for noen turer på banen
 10. Ranger#44

  Skuddbilde - drilling

  Fra rent hagleperspektiv, så foretrekker jeg det slik som du beskriver. Med skuddbildet over kornet kommer aldri løpene i veien for fuglen og jeg kan følge den med blikket hele tiden. Dette er vanlig i f.eks England. I Norge har vi lenge hatt det slik at skuren skal treffe der kornet peker, evt 2/3 over. Så dersom du ikke skal bruke fyllingskule/slug, så ville jeg heller brukt tid på leirduebanen og lært skyting på denne måten. Tipper det tar et par turer, så opplever du at det er en bedre måte å skyte på. I tillegg "tvinger" den deg til å holde begge øynene åpne.
 11. Ranger#44

  Cz-Klubben

  Rekylopptak vil jeg tro. En av grunnene til at man kan, om man ønsker og ikke er dreven skytter, skyte seg inn hver gang man er på banen.
 12. Ranger#44

  Snellert avtrekk drilling

  Jeg hadde sammen problem på en Merkel 32, altså hører klikk men ikke noe pang. Dvs at når snellerten aktiveres (trykker avtrekkeren) så er det ikke nok kraft for å få hanen til å falle. Nå hadde jeg aldri åpnet en drilling mekanisme før, men hadde rett type skrutrekker (wheeler). Det eneste jeg trengte å gjøre, var en skikkelig rens. Var en god blanding av diverse oljer inni der. Spesielt stokkolje har lett til å komme til der som snellerten griper. Den skruen på avtrekkeren fungerer som avtrekksvekt på snellerten for min del. Har skrevet litt om det her, men ikke så mye om hvordan det fungerer inne i mekanismen:
 13. Ranger#44

  Lage magasinsperre

  Det tar toppen 5 minutt å lage en sperre. Hvordan enkelte ser på dette som "styr" og "tungvint" er utenfor min fatteevne. Til dem som evt tar sjansen på å ikke bli tatt, takk for at dere potensielt setter jegerstanden i dårlig lys. Ble litt sutrete dette her, men la gå.
 14. Ranger#44

  Fjerne dør, S-3 våpenskap.

  Fant ut av det ja. Ringte produsent, og døren kan ikke fjernes på min modell. Så fikk en kompis med meg og det gikk overraskende lett å bære. Så jeg hadde tydeligvis døren på når jeg flyttet inn også.
×