Jump to content

Ranger#44

Moderators
 • Content Count

  2,286
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Ranger#44 last won the day on November 3 2019

Ranger#44 had the most liked content!

Community Reputation

187 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er flott at det fungerer for deg. Men for de aller fleste nybegynnerne jeg har dratt igjennom kurs, så har dem med pumpe/halvauto brukt mye lengre tid for å komme opp på nivå.
 2. -Balanse, eller fraværet av det. Blir litt som å svinge på en pinne. -Utkast av hylser. Kan selvsagt ordnes ved å kjøpe en metallpinne-dings som av og til virker. -Vanskelig å vise at man går rundt tom. Men for all del, jeg kjenner flere som skyter med halvauto på bane og slår meg hver gang. Men det er en ulempe for de fleste, spesielt nybegynnere.
 3. Vedrørende kaliber, så må du nesten tenke på hva du er villig å legge i av ekstra kostnad på ammunisjon. Videre så ser jeg lite poeng i å kjøpe kaliber 20 om en går for en typisk billighagle, da de har samme baskyle og en tjener egentlig ikke så mye på det. På en annen side, en kaliber 20, med en søt liten låskasse er riktig så flott! Jeg har instruert en god del nybegynnere på haglebanen, og de aller fleste blir blå og klager over tung hagle. Samtidig står en dreven 14åring ved siden av og dunker flere hundre skudd med en tung fullblods sportinghagle uten problemer. Mitt inntrykk er at nybegynnere ofte spenner seg, og er generelt anspente, som gjør at de fortere blir slitne. Enkelte hevder at de blir sterkere etter flere turer på banen, jeg vil si at man lærer å slappe av. Så om det er mulig, gå flere turer på banen, gjerne med instruktør, og ta en vurdering når hun føler seg komfortabel. Lette hagler vil jeg påstå at kun har et bruksområde, og det er å bære. Ikke er de gode å skyte med (mer følt rekyl) og svingen blir fort vinglete. Det går selvsagt an å lære seg å skyte med den, men det vil ta lengre tid. Skal sies at jeg blir fortere sliten på banen av en Baikal, som har håpløs balanse, sammenlignet med min Browning sporter (som er tyngre). Halvauto er å kjøpe seg en drøss med ulemper. Jeg har en Benelli M2, men bruker den kun på sjøfugl. På banen er den temmelig malplassert. Jeg hadde gjort det temmelig enkelt og gått for en standard Beretta 686/Browning 525, alt etter hva som passer henne. Det er enkelt å kappe kolben om den er for lang.
 4. Er du på et godt sted, så betyr nok kvaliteten på endene lite Jeg har brukt XXL endene et par turer og har fått ned ender på dem. Men sluttet egentlig raskt, da en stor andel valgte å fly videre. Selv om de er dyrere, ville jeg sett etter GHG pro grade/Avian-X/Lucky duck/etc. Men det kommer helt an på hva du ønsker og hvor mye penger du vil bruke. Å supplemere med noen bevegelige lokkefugler vil jeg absolutt anbefale.
 5. Det er forskjell på 50 og 56mm åpning når en sitter og piner ut de siste minuttene. Det er jo da dyret kommer. Men om det ikke er det primære bruksområdet, er 50mm mer enn godt nok. Gitt gode linser. Husk å bruke pengene på glass før opplyst retikkel.
 6. En flott rifle! Her bør noen nybegynne komme seg på banen.
 7. En liten, avlang, robåt, med vekt <35 kg, hadde egentlig vært optimalt. Men det har jeg ikke funnet enda..
 8. Filmen ble utrolig nok tatt den ene dagen i året det ikke blåser på sør-Vestlandet. Ellers synes jeg den oppfører seg fint i urolig sjø. Jeg holder meg primært innaskjærs, og er værmeldingen over 7m/s holder jeg meg enten på lesiden eller hjemme. Skummer toppene, så slår de over baugen, så tørrdrakt er nødvendig i kaldt vær, men den flyter fint for det om. Om man skal si noe negativt, så er det muligens for høy primærstabilitet. Jeg har ikke gått rundt (enda), men sitter med en sterk mistanke om at det vil skje uten forvarsel. Så jeg har sånn sett ikke testet den til det ekstreme enda, tipper jeg tar det en varm sommerdag, da kan jeg gi bedre tilbakemelding på hvordan den takler sjø.
 9. Jeg har ganske likt bruksområde som deg @vannebo, dog uten behovet for å ta med hund eller unge. Når det kommer til type kajakk, så er jeg glad i sit-on-top. Skikkelige kajakkpadlere ser skrått på meg og påstår at det ikke er en ekte kajakk. Rett har dem også, for det er en flytebrygge. Fordelen er høy primærstabilitet, samt god lagring. Jeg laster opp med ender, gås og et par svaner når jeg skal ut på jakt, og det går fint. Det er også lett å hoppe inn og ut av den i forbindelse med utlegging av lokkefugl, eller henting av skutt fugl. Å kunne stå oppreist under fluefiske ser jeg også på som en fordel. Jeg har i dag en FeelFree Lure 11.5, som jeg er godt fornøyd med. For å motvirke det faktum at den er tung å padle, har jeg montert en liten el-motor i senterkonsollen. Da er den ute av veien, samt lett å legge på land når jeg skal jakte. Til dorging er den genial, da roret styres med beina. Så da har du noe annet du også kan vurdere:
 10. Lot du oljen tørke tilstrekkelig? Nok antall strøk? Og basert på bildene dine, burde kanskje brukt litt mer tid på porefylling? Nå har jeg ikke brukt CCL settet, så er kun generelle tanker.
 11. Nå har jeg jobbet meg igjennom en 3-4 boydsstokker, og det er nok best å se på dem som halvfabrikata. Jeg lærer aldri..
 12. Kommer litt an på hvilken jakt det er snakk om også. Duejakt med 80cm sportinghagle er herlig. Men ikke noe jeg drar med meg frivillig på fjellet etter rypene.
 13. Jeg har samme erfaring som @vannebo. Det eneste jeg ikke liker, er at den er relativt stor. Ser at JD har en Docter (Noblex) Quick sight som virker meget forlokkende. Noen som har erfaring med den?
 14. Rødpunktsikte på hagle har absolutt sine fordeler, selv i sporting 😉 I forbindelse med kurs har jeg hatt med en god del nybegynnere og "jevne" jegere på sportingbanen. De aller fleste skyter vesentlig bedre når en får på rødpunkten. Dersom en dunker ut 100-200 hagleskudd i uken, året rundt, så blir det selvsagt noe annet. Men det er vel ikke på dette nivået tråden ligger på? Jeg vil også påstå at det kommer an på våpenet. Min Rem870 som er tilnærmet uten balanse, får jeg vesentlig høyere treffprosent av å ha det på. På min B725 sporter, så er det bare i veien. I jaktsituasjoner, der en ikke alltid har mulighet til å få den perfekte monteringen, så ser jeg på det unektelig som en fordel. Enten man løfter seg opp av blinds'en eller står på en fot i steinrøysen.
×
×
 • Create New...