Jump to content

Ranger#44

Moderators
 • Content Count

  2,274
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Ranger#44 last won the day on November 3 2019

Ranger#44 had the most liked content!

Community Reputation

179 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå har jeg jobbet meg igjennom en 3-4 boydsstokker, og det er nok best å se på dem som halvfabrikata. Jeg lærer aldri..
 2. Kommer litt an på hvilken jakt det er snakk om også. Duejakt med 80cm sportinghagle er herlig. Men ikke noe jeg drar med meg frivillig på fjellet etter rypene.
 3. Jeg har samme erfaring som @vannebo. Det eneste jeg ikke liker, er at den er relativt stor. Ser at JD har en Docter (Noblex) Quick sight som virker meget forlokkende. Noen som har erfaring med den?
 4. Rødpunktsikte på hagle har absolutt sine fordeler, selv i sporting 😉 I forbindelse med kurs har jeg hatt med en god del nybegynnere og "jevne" jegere på sportingbanen. De aller fleste skyter vesentlig bedre når en får på rødpunkten. Dersom en dunker ut 100-200 hagleskudd i uken, året rundt, så blir det selvsagt noe annet. Men det er vel ikke på dette nivået tråden ligger på? Jeg vil også påstå at det kommer an på våpenet. Min Rem870 som er tilnærmet uten balanse, får jeg vesentlig høyere treffprosent av å ha det på. På min B725 sporter, så er det bare i veien. I jaktsituasjoner, der en ikke alltid har mulighet til å få den perfekte monteringen, så ser jeg på det unektelig som en fordel. Enten man løfter seg opp av blinds'en eller står på en fot i steinrøysen.
 5. Jeg har 40cm pipe og a-tec. En finfin kombinasjon. Men skulle jeg valgt på ny hadde jeg nok hatt litt lengre pipe for å hjelpe til med reduksjonen av lyd. Men det blir jo en vurdering du selv må gjøre mtp ditt bruk. Innlegg lengre oppe som snakker om lav fart og dårlig dødelighet kjenner jeg meg ikke igjen i. Har brukt kombinasjonen et par år nå og nærmer seg 200 fugl av forskjellig art.
 6. Dersom man er litt kjent i området og jakter på trekk, så kommer oftest fuglene fra en retning. Jeg bruker mye oppankret kajakk og lokkefugler, fungerer riktig så godt på stokkanden. I fjor brukte jeg vanlig kamuflasje, men basert på DKwai sine erfaringer tenkte jeg å gå for svanekamuflasje neste sesong. Bruker forøvrig en sit-on-top kajakk, som nok gir litt større skytesektor sammenlignet med sit-in.
 7. Er usikker på om den er herdet. Men jeg hadde nå prøvd meg med filen.
 8. Bruk god tid og ikke større verktøy enn det du trenger. Hva tenkte du å lage stokken av? Ta også en titt på f.eks Larry Potterfield sine videoer på YouTube. Han kommer med gode tips om stokkens utforming, slik at den får et mer harmonisk utseende. Jeg er på ingen måte ekspert på området, men tror jeg har gjort de fleste tabbene til nå.
 9. Har ikke erfaring med Boyds At-One til Howa, men har hatt til rem870, Anschutz og browning t-bolt. Ingen av dem passet rett inn. Måtte gjøre siste tilpasning selv, og da var det naturlig å bedde i samme slengen.
 10. Fjernet noen innlegg om kjøp og salg. Bruk handelskammeret for det. -Ranger#44. Moderator.
 11. Du stiller først rifleløpet til å skyte likt med haglsvermen. Så skyter du inn kikkertsiktet etter rifleløpet.
 12. Siland synes jeg er ganske greie, ikke at jeg tar alle selvfølgelig. Altså, jobb med vinden, ikke gå rett på men i sikksakk pg vær tålmodig. Gressender derimot, der har jeg et stykke igjen. Av andre, mindre relevante tips, så har jeg god erfaring med pedaldrevet kajakk (Native). Virker som at fuglene blir mindre slemt når det ikke er en padleåre. Har fått flere sjanser på fugl etter at jeg gikk over til propell, sammenlignet med åre.
×
×
 • Create New...