Jump to content

Ranger#44

Moderators
 • Content count

  2,068
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Ranger#44 last won the day on October 31 2017

Ranger#44 had the most liked content!

Community Reputation

90 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ranger#44

  Styrketrening

  Det blir litt slik som med skyting, du kan lese deg blind på nettet men det viktigste er å komme deg på banen. Eller i dette tilfellet treningslokale. Det ligger en haug med diverse treningsprogram på nettet og alle påstår at det de gjør er det beste. Kanskje er det det også, men det har lett for å drepe motivasjonen. Det viktigste er at du finner ut hva som gir deg motivasjon, hva du ønsker å oppnå og hva du liker å gjøre. Dvs, skal du trene bryst (som egentlig er totalt unødvendig. Hvor ofte i det vanlige liv bruker en egentlig brystmusklaturen?) og ikke liker benkpress, dropp det. Finn en annen øvelse for brystet som du liker bedre. Ikke gjør en øvelse bare fordi internettprogrammet sier at du må gjøre den og den øvelsen, det blir bare tull og du blir lei. Kjør 8 repetisjoner 3 ganger og start lett til du har teknikken inne. Lurer du på teknikk, se på youtube. Når det kommer til mat og spising. Hopp godt og elegant over de rådene som måtte komme. Totalt unødvendig, selv om "det funket for meg" og "jeg opplevde ingen progresjon før jeg begynte med zma (som bare gav meg mareritt om natten) og en masse proteiner" argumentene vil komme. Den tid, den sorg. Mest sannsynlig vil du heller aldri trenge å bry deg heller. Altså, finn treningsgleden og progresjonen til vil uansett komme. Altså et like kjedelig svar som å anbefale 6.5x55 og DFS for å bli en god skytter, men det er det som funker.
 2. Ranger#44

  Betydning av patronlengde

  Det kan godt være at jeg har lest feil eller misforstått. Jeg har tross alt ikke testet selv. Skulle jeg gjort det, hadde jeg nok gjort som M67 og tatt utgangspunkt i hastigheten. Legger forøvrig med bilde av den aktuelle siden. Ser man på hastigheten, så er den faktisk relativt lik den som M67 presenterer. Ettersom hastigheten øker, med økende patronlengde, vil jeg egentlig trekke samme konklusjon som i boken, at trykket øker med økende patronlengde. Så selv om forbrenningsrommet blir mindre med kortere patronlengde, så vil ikke kuleholdet (som definerer volumet) være nok til å kunne påvirke trykket. Men heller hvor langt kulen "hopper" før den treffer bommene. Det skal sies at dette er data for .300 Win.Mag. og det da blir som Erlend Meyer sier, mindre prosentvis variasjon av volum sammenlignet med f.eks pistolpatroner.
 3. Noen som ønsker å bytte? Gjenget m15x1, 50cm langt og skutt ca 200 skudd.
 4. Ranger#44

  Betydning av patronlengde

  Leser ofte på nettet at reduksjon av patronlengde vil øke trykket, grunnet reduksjon av volum inne i hylsen. Er det som som faktisk har prøvd dette? Eller er det som jeg tror, en myte? Eneste testen jeg har lest var i boken "alt om krut och lite til", der testen viser at kortere patronlengde faktisk senker trykket. Tester som baserer seg på å titte på tennhetten tar jeg forøvrig med god klype salt.
 5. Ranger#44

  Ny i gamet

  Velkommen skal du være
 6. Ranger#44

  Churchill 512 gold s/s 12/76 ERFARINGER?

  Ser ut som at det er en bulk i pipa på den Merkel'en, så hadde ikke ukritisk gått for den. Men støtter absolutt bruktkjøp.
 7. Ranger#44

  Motor til Lee Power Quick Trim

  Ikke ødelegg en god prosjekttråd med enkle løsninger her nå..
 8. Ranger#44

  Meec søylebor fra Jula?

  Du tenker på den vanlige blå? Jeg har en, og er egentlig bortkastede penger. Nå er det den eneste søyleboren jeg har, og noe må jeg jo ha, men jeg strekker meg langt for å unngå å bruke den. Har vel ikke brukt den på et år nå tror jeg, for jeg klarer å bore like skjevt på frihånd.
 9. Ranger#44

  Bytte stokk Blaser R8

  Det kan du. Vær obs på at låskassen bør (skal?) beddes i stokken.
 10. Ranger#44

  Vixen-prosjekt

  Fordelen jeg ser med vannbeis, er at det er enkelt å justere fargen fortløpende. Da enten med å tilsette mer pulver, eller mer vann. Du vil også oppleve at fibrene i treverket reiser seg etter hver påføring, slik at du kan få pusset disse bort. Jeg liker å bruke en sealer mellom vannbeisen og liberonoljen. Har skrevet litt om det her: https://hjortefall.com/2016/06/20/prosjekt-merkel-drilling-del-3/
 11. Ranger#44

  Hornady LnL AP presse noe å ha?

  Jeg hadde en slik før. Var godt fornøyd med den, men kom frem til at den ble for heftig for mitt bruk. Skulle jeg valgt igjen mellom den og 650, så hadde jeg nok gått for AP. Mitt hovedintrykk var at det var lite tull, lett å stille inn og bare fungerte.
 12. Ranger#44

  Sx3 dark shadow og plombering.

  Ikke se på det. Fiks det. Jeg ønsker ihvertfall ikke å gi myndighetene nok en grunn til å forby halvauto hagler.
 13. Ranger#44

  Sx3 dark shadow og plombering.

  Litt selvmotsigende her? Videre så er det slike holdninger som gjør at vi får enda flere, og enda strengere lover. Så gjør deg selv, og resten av jegerne, en tjeneste og bruk 5 minutt på å lage en plombering.
 14. Ranger#44

  Din drømmerifle i .22LR?

  Det har vært savnet! Hvor kommer ryktene fra?
 15. Ranger#44

  Spritbeis på ny stokk

  Jeg har brukt vannbeis (Herdins pulver) på noen stokker de siste årene, og har enda ikke sett behovet for spritbeis. Men gjerne det kommer noen gode tips her som gjør at det blir spritbeis på meg neste gang.
×