Jump to content

Thor

Members
 • Posts

  3,538
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Thor last won the day on May 10 2019

Thor had the most liked content!

About Thor

 • Birthday 01/06/1968

Recent Profile Visitors

3,045 profile views

Thor's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • 10 years in
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Conversation Starter

Recent Badges

542

Reputation

 1. Og det har alltid vært grandfathering i denslags lovgiving i Norge. Eks. har du en 70 modell veteranbil uten bilbelter trenger du heller ikke installere det.
 2. Det er muligens tryggest å ta rifla til en sjaman og få trommet drepen tilbake i den. Husk også å ikke ha antydning til luft mellom øyenbrynet og sikterøret når du røkker av. Lys i sikterøret forvrenger kulebanen og da bommer du.
 3. Prøv større patroner, det gir mer presisjon og drep.
 4. Det er som sagt veldig typisk for norsk lovgiving å forby noe i en lov og liste opp unntak fra loven i forskrifts form. På den måten er det mye enklere å endre hva som er forbudt og hva som er lovlig hvis man ønsker. Man trenger ikke å involvere stortinget. Et typisk eksempel er forbud mot halvautomatiske rifler.
 5. Kjerring, våpen og offroading pleier jeg å si. Skal man være helt sikker på å gå bankerott finner man kjerring som liker våpen og offroading For å være litt alvorlig så er det greit å tenke på å produsere egne ladekomponenter men dette er for viderekomne og ikke noe man lærer rett fra nettet. Det er trist å ødelegge helsa med overladning, bly eller kvikksølv, osv., på grunn av en hobby.
 6. Mye veldig god informasjon her. Jeg kan legge til at det lønner seg å ta seg litt tid med å sette opp rifla i f.eks. Strelok. Uten riktige klikkverdier, retikkel og høyde mellom sentre av løp og sikte kan det bli mye rart. Skyter man fabrikk har Strelok en OK database og man kan justere hastighet etter å ha laget litt hull i papir.
 7. Når den jevne Texaner skal kjøpe (vanlige) våpen fyller man ut en «selvangivelse», enten på papir eller elektronisk, forhandler ringer så til «våpenkontoret» og verifiserer informasjonen. Andre stater kan ha flere restriksjoner. I løpet av 5-15 minutter får man svar. Svaret er ja, nei eller vent. Er svaret «vent» har «våpenkontoret» tre dager på seg til å begrunne nekt. Hvis ikke er svaret ja. Hele prosessen tar en halvtimes tid for en person med normale leseferdigheter og på dager med normal pågang på saksbehandlere. Man sjekker borgerstatus, vandel, rettsordrer og evt. rapporterte tvangsinnleggelser. Samme greia som i Norge. Alle relevante føderale, lokale og militære kilder har rapporteringsplikt. Det eneste man trenger å sjekke i tillegg i Norge er hvor full garderoben er. Hvorfor går det ikke an å kjøre et like strømlinjeformet løp i Norge for garderobevåpen som ikke skal behovsprøves? Jeg tar forbehold om at noe av informasjonen over kan være utdatert siden jeg ikke har vært blant de som trenger bakgrunnssjekk de siste 10-12 årene.
 8. Evt. TPH, som jeg alltid har vært svak for.
 9. Zella-Mehlis er en by den også. Selve fabrikken endte vel opp i vest-Tyskland til slutt. Byen ligger nordafor Nürnberg. Jeg regner med at de allierte bombet det området tilbake til steinalderen og russerene har alltid vært noen jævler til å stjele så det som var igjen av produksjonsmaskineriet endte nok opp i USSR. Sammenlikner man en PP med Makarov ser en lett at det er samme skyteren med et par smartere løsninger og en patron som er optimal for designet ... og en elendig finish.
 10. 1911 spennes ned ved å presse inn avtrekkeren
 11. Det er vel snakk om den formen for fargeblindhet hvor man ser alt i svart/hvitt
 12. Thor

  Remington Rand 1911

  Fremdeles peanuts sammenliknet med Singer. Uansett så er 1911 samling relativt rimelig i forhold til f.eks. SAA, Luger og C96.
 13. Jeg hadde mest å gjøre med vane tipper jeg. Det var ikke noe galt med skyteren. Man blir ikke fortrolig med et nytt våpen etter bare én pakke ammunisjon.
 14. Jeg skjøt en uformell sponset konkurranse med en, der alle fikk utdelt samme pistol tidligere i år. CZ er visst på besøk i klubben i dag også, men jeg gidder ikke gå. Min var satt opp for en person med mindre hender og siden jeg er mest vant med Glock på plastfronten gikk det ikke spesielt bra. Jeg hadde også trøbbel med grepsvinkel og avtrekk. Magasinutløser er greit plassert og den ligger lavt i grepet, som den skal. Det er mye tjenestepistol for pengene, hvis det er det man er ute etter.
 15. Trykk eller gass volum og resulterende lydbølger er ikke en proporsjonal sammenheng. Blant annet vil hastigheten et fluid har gjennom en åpning (blende) ha fenomenalt mye å si for lydnivået.
×
×
 • Create New...