Jump to content

Thor

Members
 • Content count

  2,728
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Thor last won the day on April 10

Thor had the most liked content!

Community Reputation

36 Excellent

About Thor

 • Birthday 01/06/1968

Recent Profile Visitors

646 profile views
 1. Thor

  Hva trenger jeg for montering og anbefalinger

  For å montere perfekt anbefales også et sett med kikkertsiktevatere. Wheeler Engineering lager rimelige sett. Regner med at Midway har dem. Til sist anbefales bit driver med moment og selvsagt blå Locktite og noe som holder våpenet på plass på benken mens du arbeider. Med rett verktøy er dette en enkel jobb.
 2. Som regel er problemet i softwaren som bruker Bluetooth og ikke i selve protokollen. Mobilen min flytter seg sømløst mellom de ni kjøretøyene jeg benytter, samtidig som den kommuniserer med iWatch og keyfinders. De gangene jeg ser problemer er det typisk med proprietær software som Kenneth Coles og Garmins armbåndsur.
 3. Thor

  Orming av hagle

  Den vanligste feilen som blir gjort er at man glemmer å orme begge løpene på en O/U eller S/S. Den mest effektive formen for orming får man da hvis man knytter to lange ormer sammen og drar dem rundt og rundt til de blir svimle. Har man drilling trenger man litt ormeyngel i tillegg. Disse er lette å finne i ungdomsorganisasjonene til diverse politiske partier.
 4. Thor

  6.5 Grendel

  Her er en tabell for 123 grains Lapua kule: 6.5 ICS Ja, det går an å lade subsonisk, jeg har aldri giddet å prøve det selv, siden .300 Blackout er en bedre kandidat for dette i AR-15, som er den typiske platformen for Grendel for meg. Han her har fikset jobben med et krutt som er grenseland mellom magnum revolver og rifle (haglekrutt) og 160 grains kule: 6.5 Grendel subsonic? Hvilke ladninger som funker med europeiske krutt skal jeg ikke driste meg innpå.
 5. Thor

  Dagens annonse på finn.no

  Hmmm ... jeg kunne trenge noen slike baki Dexter-mobilen jeg bruker til bikkjetransport 😁
 6. Thor

  Marlin XT-22 Erfaringer?

  Jeg tviler ikke på at Marlin’en gjør den jobben. Av halvauto er vel Rugeren noe av mest anvendelige og f.eks. en fullt rigget Volquartsen er mildt sagt ei presis salongrifle. Hver sin smak. Når jeg skyter salong tyr jeg stort sett til en gammel High Standard Sport King fra rundt 1960. Rørmagasin og 24" løp.
 7. Thor

  Hitech pistoltrener

  Jeg gleder meg til å se noen tester på denne greia: Aim Steady Mulig det er bare søppel når det kommer til stykket, men jeg liker idèen.
 8. Thor

  Marlin XT-22 Erfaringer?

  Konen har en, som er satt opp med 20 MOA EGW skinne, Nikon Prostaff Rimfire og Versa-Pod. Jeg tror ikke hun har brukt den noe særlig enda da den ble innkjøpt under et likvidasjonssalg sammen med et lass med andre våpen. Hvor godt den samler aner jeg ikke. Våpenet i seg selv virker solid nok. Det er ikke like god tilgang på tøffe deler som f.eks. 10/22, men det går greit å få tak på det man virkelig har bruk for, som magasiner, baser osv. Man får ikke Anschutz til denne prisen, men det virker som et greit våpen til å trene på 50m innendørsbane i alle fall.
 9. Funker greit på en 500 meter bane i alle fall. Perfekt er det ikke, men det er heller ikke evnen min til å lese vind så langt ut.
 10. Bluetooth vindmålere i lommeformat, som også måler temperatur og luftfuktighet, har vært ute på markedet en god stund.
 11. Thor

  Madsen M47

  Man finner dem for salg i statene av og til. De er skjeldne, men siden det ikke er så veldig stor interesse for dem ligger prisen som regel på bare $1000-1500. Det er nærmest uhørt for et våpen som finnes i et så lite antall og er kamret i et hyllevarekaliber. OT: Jeg fikk klå på et utrolig pent eksemplar av den første halvautomatiske rifla som ble brukt militært forrige helg (Mondragon). Den auksjonsprisen blir nok i meste laget for de fleste av oss.
 12. Thor

  Hva har visakortet blitt svidd på idag?

  Disse var på tilbud for $80 denne uka, så jeg bestilte to. Den ene er til konens DSA upper, den andre går sannsynligvis til et hendig 16" prosjekt i .458 SOCOM.
 13. Thor

  Lyst på en Colt 1911??

  Såvidt jeg har fått med meg har ikke militæret så mye å gjøre med dette. Mesteparten av dem er sannsynligvis lend-lease våpen fra diverse land som har blitt repatriert direkte til CMP. Colt 1911A1 ble faset ut av av det amerikanske forsvaret i 1986.
 14. Thor

  Lyst på en Colt 1911??

  Jeg hadde egentlig tenkt å bestille en, men ikke til de prisen. Greia med CMP er at medlemmene skal ha tilgang til overskuddsvåpen til en hyggelig pris. Den tankegangen er tydeligvis på vei ut. Kjøper man et våpen i samlermarkedet kan man i alle fall velge selv mhp. produsent og kvalitet. Ikke minst så kan man inspisere våpenet selv før man kjøper det.
 15. Var aldri noen stor fan av de skamsvidde sossisene som var mer tykkhudede enn de folka som behandler klager på parkerings-etater. 🤮
×