Jump to content

Thor

Members
 • Content Count

  3,538
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Thor last won the day on May 10

Thor had the most liked content!

Community Reputation

533 Excellent

About Thor

 • Birthday 01/06/1968

Recent Profile Visitors

2,174 profile views
 1. Og det har alltid vært grandfathering i denslags lovgiving i Norge. Eks. har du en 70 modell veteranbil uten bilbelter trenger du heller ikke installere det.
 2. Thor

  Quiz

  Har hørt den samme historien uten at det gjør det til noe mer enn en vandrehistorie 😁
 3. Det er muligens tryggest å ta rifla til en sjaman og få trommet drepen tilbake i den. Husk også å ikke ha antydning til luft mellom øyenbrynet og sikterøret når du røkker av. Lys i sikterøret forvrenger kulebanen og da bommer du.
 4. Prøv større patroner, det gir mer presisjon og drep.
 5. Det er som sagt veldig typisk for norsk lovgiving å forby noe i en lov og liste opp unntak fra loven i forskrifts form. På den måten er det mye enklere å endre hva som er forbudt og hva som er lovlig hvis man ønsker. Man trenger ikke å involvere stortinget. Et typisk eksempel er forbud mot halvautomatiske rifler.
 6. Kjerring, våpen og offroading pleier jeg å si. Skal man være helt sikker på å gå bankerott finner man kjerring som liker våpen og offroading 😁 For å være litt alvorlig så er det greit å tenke på å produsere egne ladekomponenter men dette er for viderekomne og ikke noe man lærer rett fra nettet. Det er trist å ødelegge helsa med overladning, bly eller kvikksølv, osv., på grunn av en hobby.
 7. Thor

  Kikkert til 223 rifle

  Mye veldig god informasjon her. Jeg kan legge til at det lønner seg å ta seg litt tid med å sette opp rifla i f.eks. Strelok. Uten riktige klikkverdier, retikkel og høyde mellom sentre av løp og sikte kan det bli mye rart. Skyter man fabrikk har Strelok en OK database og man kan justere hastighet etter å ha laget litt hull i papir.
 8. Thor

  Quiz

  Det kan diskuteres. Det er svært få av disse øyene som har historisk eller politisk tilknytning til fastlandet og både kulturelt og språklig er det et utall varianter avhengig av hvem som var kolonimakt(er). Mange av dem har fremdeles provins/protektoratstatus til europeiske land. Snakker vi om verdensdel, ja, men som regel er amerika en referanse til enten kontinentet eller bare USA. Mye av det samme kan sies om de britiske øyer. De har fremdeles venstrekjøring og miles, egne støpsler osv. Men de britiske øyer er i alle fall noenlunde homogene.
 9. Thor

  Quiz

  2 er egentlig feil slik spørsmålet er stilt. Såvidt jeg har fått med meg satte Columbus aldri fot i nord-amerika. Han var i land i sør- og mellom-amerika, men det var i 1498 og 1502 på den tredje og fjerde turen. Den første turen i 1492 gikk bare innom Vestindia, dvs. Bahamas, Cuba, etc.
 10. Thor

  Quiz

  Selvsagt. Det er lett å hoppe over å lese hele spørsmålet siden D-Dagen var i 44 😁
 11. Thor

  Quiz

  Alt over er korrekt bortsett fra FN, som er 1945. Charter signert juni, startet som organisasjon oktober. (pluss stavingen på 2 og 5) 😁 Og for å pirke: 10. Gen./Pres. David Dwight Eisenhower, født i Texas (selvsagt) 😁
 12. Jeg, personlig, regner deg som en av de mest oppegående personene som har postet på dette forumet. For hva det er verdt. Det er fare for at vannet i glasset er noenlunde plastisk i ditt tilfelle i alle fall for oss som har vært her lenge.
 13. Når den jevne Texaner skal kjøpe (vanlige) våpen fyller man ut en «selvangivelse», enten på papir eller elektronisk, forhandler ringer så til «våpenkontoret» og verifiserer informasjonen. Andre stater kan ha flere restriksjoner. I løpet av 5-15 minutter får man svar. Svaret er ja, nei eller vent. Er svaret «vent» har «våpenkontoret» tre dager på seg til å begrunne nekt. Hvis ikke er svaret ja. Hele prosessen tar en halvtimes tid for en person med normale leseferdigheter og på dager med normal pågang på saksbehandlere. Man sjekker borgerstatus, vandel, rettsordrer og evt. rapporterte tvangsinnleggelser. Samme greia som i Norge. Alle relevante føderale, lokale og militære kilder har rapporteringsplikt. Det eneste man trenger å sjekke i tillegg i Norge er hvor full garderoben er. Hvorfor går det ikke an å kjøre et like strømlinjeformet løp i Norge for garderobevåpen som ikke skal behovsprøves? Jeg tar forbehold om at noe av informasjonen over kan være utdatert siden jeg ikke har vært blant de som trenger bakgrunnssjekk de siste 10-12 årene.
 14. Thor

  Metal tråden

  Jeg synes Bruce Dickinson lager mye bra musikk solo også.
 15. Evt. TPH, som jeg alltid har vært svak for.
×
×
 • Create New...