Jump to content

Thor

Members
 • Content Count

  2,977
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Thor last won the day on August 20

Thor had the most liked content!

Community Reputation

250 Excellent

About Thor

 • Birthday 01/06/1968

Recent Profile Visitors

1,242 profile views
 1. Thor

  Ny jaktulykke

  Jeg vil tippe på at det har mer å gjøre med at en stor andel menn under 40 aldri har vært innom en viss institusjon hvor man lærer grunnprinsippene med å behandle våpen under feltforhold sammen med andre.
 2. Thor

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Nåvel. Alle leger forteller oss at vi må spise mindre rødt kjøtt, i alle fall etter vi har passert 40. For min del så kjører jeg heller nedpå store mengder sjømat før jeg begynner med drøvtygging.
 3. Thor

  Ulovlig våpensamling

  Vel, det svir nok mer at rundt 2 mill i våpen ble beslaglagt og tidsbruken på hobbyen over 40 år gikk rett i dass. Det snodigste er at jeg har drevet på samme måten de siste 20 årene. Mine våpen er derimot fullstendig lovlige fordi jeg ikke trenger å forholde meg til norsk lov.
 4. Thor

  Ingen helsemessige grunner til å spise kjøtt

  Det er tydeligvis et poeng at man blir mindre overvektig av å ikke spise kjøtt. Den kjøper jeg uten videre. Det er klart man spiser mindre når maten smaker gymsokk 😁
 5. Thor

  Hva er dette?

  For ca. 10-15 år siden gikk K31 for litt over $100 per rifle. Verdien ligger på det syvdoble nå. Mildt sagt en god investering.
 6. Thor

  Kreative patroner

  Anemisk og anemisk ... forut for sin tid muligens. Både M249 SAW og RPK-74 er kamret i patroner med kuler ca. .22"
 7. Thor

  Avtrekk CZ85.

  Avtrekksjobb på 85 er noe mer komplisert enn på 75, men det går fint å få et brukbart avtrekk der også. Jeg har en eldgammel 85 Combat, som ble tunet via Interarms i Porsgrunn for noe slikt som 25 år siden. Jeg aner ikke om de eksisterer i dag. Sammenliknet med f.eks en 75 Compact, som jeg ikke har endret avtrekket på, er det som natt og dag.
 8. Thor

  "Veganer"-mat - godt alternativ?

  Man må jo være snill med veggisene også 😄
 9. Thor

  Hvilken choke for slugs?

  Sikkerhetsaspektet er bare en del av dette. Jo tightere choke man har, desto mer deformerer man slug'en når den forlater munningen. Jeg tviler ikke på at man kan skyte det meste utenom massive slugs med mer trangboring, men det er vel fare for at presisjonen lider når slug'en blir skvist for mye på vei ut.
 10. Jeg blir helt matt av å lese dette. Hva i all verden oppnår man med at enkelte mindre aktive skyttere blir tvunget til å selge rørtengene sine? Jeg kan ikke på noen se at slike våpen har noen som helst interesse på det svarte markedet hvis de skulle bli stjålet. Faren for at en rørtangdesperado går amok er også relativt fjern, kan man vel anta? Uansett, blir man kvitt "støttemedlemene" så blir det smalhans for "eliten" når inntekten til klubben minker. Men det er en grei bivirkning når man har som hensikt å redusere antall våpen i befolkningen. Jo flere som blir demotiverte og slutter, jo færre våpen og færre våpeneiere. Det blir som det gamle diktet om at først tok man jødene osv. For tjue år siden kunne man eie et tosifret antall håndvåpen uten å skyte ett eneste stevne. Hva er det som har endret seg siden den tid siden man er så hypp på å fjerne våpen fra folks våpenskap, som forøvrig ikke var påbudt på den tiden?
 11. Jeg tror de fleste tar poenget ditt. Problemet er vel helst at hvis man bare kutter budsjetter så er det andre ting som blir nedprioritert, som f.eks. behandling av våpensøknader.
 12. Thor

  Hvilken choke for slugs?

  Improved Cylinder har gitt best resultater for meg i 870 med riflet slug.
 13. Thor

  Nytt familiemedlem

  Fire måneder gammel nå og over 12 kg. Denne lille dama er tøff nok til å knabbe tyggeleker fra en fullvoksen BMC og forsvare seg etterpå. Lynnet hennes er totalt forskjellig fra den forrige labradortispa vår.
 14. Thor

  Pump Action Rifle

  Veldig greit for oss som skyter links i alle fall. De eneste ARene jeg ikke har ambi på er de jeg vil beholde helt originale.
 15. For å si det på min måte: 😄😄😄
×