Thor Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Som de fleste på chat'en har fått med seg er jeg en ølhund av dimensjoner. Derfor synes jeg at vi trenger en tråd for feinschmeckere av dette edle brygget på samme måte som whiskyfansen har sin. Hvis det allerede finnes en slik tråd så beklager jeg, søkefunksjonen funker ikke med to bokstaver. Uansett mitt favorittbrygg denne sommeren er India Pale Ale (IPA). Det finnes mange engelske produsenter av dette historiske brygget (http://en.wikipedia.org/wiki/India_Pale_Ale), men min definitive favoritt for tiden blir produsert i staten Delaware på østkysten av USA: Dogfish Head http://en.wikipedia.org/wiki/Dogfish_head . IPA'en deres fåes i 3 kvaliteter, 60 minutes, 90 minutes og 120 minutes. Uansett kvalitet er dette et øl for humlefreaks de luxe. En person beskrev for meg at han kjente humle bak øynene sine etter en slurk og at hefeweisen smakte som vann etterpå. Jeg tror dette er nær sannheten. Jeg synes 60 minutes'en er et perfekt øl til mat og fredagskveldsdrikking. Skal man virkelig kose seg så er 90 minutes'en et perfekt valg i mindre kvanta, den ligger på ca. 9%. I skrivende stund nyter jeg en 120 minutes. Den er egentlig mer å regne som en vin enn et øl. Fantastisk fruktig og med nok humle til å skremme alle som tror at Hansa har mye smak tilbake til mamma. Dette er øl som kan lagres i 15-20 år og smake enda bedre enn da det ble kjøpt. Alkoholprosenten ligger på 20% så man drikker ikke en sekspakning av dette stoffet under en tippekamp 60 og 90 minutes er normalt tilgjengelig her, 120 minutes versjonen får man bare tak i på spesialbestilling. Hvem er nestemann til å beskrive et øl man setter stor pris på? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
V111 Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 For å drive litt reklame: Om du er glad i øl, besøk skjenkestova i skorovas, Nord-Trøndelag http://www.skorovasmat.no/skjenkestova.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Münsterjeger Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Jeg setter stor pris på SnakeDog IPA. Den er godt humlet med citrus-humler. Jeg er faste bestemt på at det beste ølet, lager du selv. Jeg hadde stort helle med en Witbier i sommer. Det er riktignok et dameøl, men med temperaturene vi hadde i sommer, ble dette ølet satt stor pris på hos venner og kjente. Selv er jeg et HumleHue av dimensjoner... Satt på duetrekk i morgens og fant villhumle. Knasket det like godt i meg. Ble nesten full der jeg satt! Fersk humle lukter så godt... Ellers pleier jeg å kjøpe Oppgards Golden Ale i sverige. Den er snill og god. BTW: Tror ikke Hansa bruker humle i ølene sine.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Krusovice Cerne (tsjekkisk) er min foreløpige favoritt. Ellers smaker en kald Alfa glimrende om man befinner seg på ei gresk øy. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Carlsberg sort gold er tingen. Ingen over ingen ved siden etter min smak. Men må på systembolaget eller på en av båtene (Sandefjord/Strømstad el.) for og få tak i den. Desverre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Carlsberg sort gold er tingen. Ingen over ingen ved siden etter min smak. Men må på systembolaget eller på en av båtene (Sandefjord/Strømstad el.) for og få tak i den. Desverre. Eller nærmeste bensinstasjon med polske trailere... Jeg er en lovlydig mann Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Carlsberg sort gold er tingen. Ingen over ingen ved siden etter min smak. Men må på systembolaget eller på en av båtene (Sandefjord/Strømstad el.) for og få tak i den. Desverre. Er enig med deg der. Nå har ikke jeg smakt så voldsomt mye forskjellig da, men av det jeg har smakt er dette en 1'er Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
45-70gov Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 http://www.picsearch.com/pictures/food% ... lager.html Dette er min favoritt på flaske, Grolsch. http://olbloggen.blogspot.com/2009/03/g ... lager.html Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
villdyret Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 en ølhund av dimensjoner. Det finnes flere ølhunder her inne Thor Jeg har svært få problemer med å velte i meg en 6-pack Sunt er det også http://www.vg.no/helse/artikkel.php?artid=566952 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stefflus Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Her var det mye jeg aldri har hørt om, gitt! Jeg er lite glad i tilsatt kullsyre, derfor liker jeg draught ale best (beklager hvis jeg surrer, er ikke helt dus med uttrykkene). Har nesten kuttet ut Guinness etter å ha smakt en orntli en i Irland. Var på omvisning på Cains bryggeri i Liverpool, og der hadde de mye godt! -Favorittene ble "Victorian" og "Finest Bitter". Overskuddet av de sesongbetonte sortene ble tappet på flaske og tilsatt kullsyre, og noen av disse burde det kanskje være mulig å få bestilt hit? Prøvde et slikt flasketappet øl -"Fine Raisin Beer", og den var slett ikke dum. Flott tiltak, forresten! Jeg kunne godt tenkt meg å prøve litt flere kontinentaleuropeiske ølsorter, men det er litt mye styr å bestille noe som man kanskje ikke klarer å føre i seg? Fint å høre litt her først, da Tillegg: http://www.cains.co.uk/index/articles_view.php?main_cat=1&cat_id=44&article_id=34&logger_name=Cains%20Finest%20Bitter Hmm, de har visst litt av hvert på boks og flaske.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
_husby_ Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 I mars 2009 var jeg på klassetur i Berlin. På turen ble 9 forskjellige typer smakt. Vi kjøpte 5 sorter vi ble anbefalt av en "øl-ekspert" på KaDeWe. I øl-avdelingen på KaDeWe hadde de nesten 250 forskjellige sorter øl, også et norsk øl, men husker ikke hvilket. Det jeg mener er det beste ølet, er König Pilsner. Det er lyst og "lett", men fyldig og god på smak! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramski Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Har sansen for Litauiske Svyturys Ekstra, eit meget velsmakende og friskt pilsnerøl. Ellers Havner thy pils fra danmark godt opp på mi liste. I norge e da faktisk Hansa fatøl, Rogalandspils fra berentsens bryggeri og Halling frå aas eg likar best. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marlinman Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Det er dessverre alt for vanskeleg å få tak i godt øl i Noreg. Øl får og alt for lite merksemd som følgje til mat i høve til vin. Det verste er å koma på julebord der dei presterar å berre ha "Juleøl" i klasse 2 (4,75%). "Juleøl" i klasse 2, som du får kjøpa i butikken kan vera godt øl, men det er ikkje Juleøl! Juleølet skal vera fyldigare og kraftigare. Det er ikkje råd å få til utan at alkoholprosenten er høgare enn det som er lovleg å selja over kjøpmannen sin disk. Favoritten min er nok heimelaga kornøl. Grunnen til det kan vel vera at det er ekstra høgtid når ein får tak i det sidan eg ikkje meistrar kunsten sjølv. Ægir mikrobryggeri sin Rallar set eg og stor pris på og nyttar høvet til å hamstra litt når eg er på dei kantar, dvs Flåm. Ellers er det få ting som kan måla seg med ein pubrunde i London for å smaka ulike real ales ("beer brewed from traditional ingredients, matured by secondary fermentation in the container from which it is dispensed, and served without the use of extraneous carbon dioxide.”), men no vert vel det OT sidan tråden skal handla om det som står i kjøleskapet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
magn(e)um Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Ja øl har mange spennende smaker! Når jeg er ute å reiser har jeg som hovedregel å drikke det lokale ølet, på den måten treffer man nye smaker og nye mennesker. Her hjemme er Aas fatøl etter min mening av de bedre, og av en eller annen rar grunn synest jeg 0,33 boksene jeg kjøper på taxfree smaker bedre en 0,5 boksene på butikken. Ellers har vi jo et brukbart bryggeri som heter Nøgne Ø, mye spennende og godt derfra, men da må man jo på polet. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vaskebjørn Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 Jeg er utrolig glad i Aass Halling. Nytes best over 1000m. Høres rart ut, men den smaker best på fjellet. Jeg vet ikke hvorfor. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted August 29, 2009 Author Share Posted August 29, 2009 Jeg setter stor pris på SnakeDog IPA.Den er godt humlet med citrus-humler. Flying Dog er ikke dum den heller evt. kan man prøve det ølet som fikk meg hektet på IPA, McEwans fra skottland. Ale varianten til McEwans er forøvrig et brygg jeg aldri blir lei av som vinterdrikke. Søt og tykk og rundt 8%. BTW: Tror ikke Hansa bruker humle i ølene sine.... Det var ikke meningen å antyde det heller, det er mer en referanse til min oppvekst der vi pleide å si at vi drakk Hansa og pissa Tou. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
krrm Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 First thing first: Det er min bestemte oppfatning at øl har det bedre i kjelleren enn i kjøleskapet Jeg synes Aass er "best" av de kommersielle bryggeriene her hjemme, men i vår/sommer har Rema 1000 av alle steder hatt meget godt tsjekkisk øl (husker ikke i farten hvilke merker) til høyst kurrante priser. Dermest til dere som liker øl med smak (og ikke brygger selv): Ta dere en tur på polet og kjøp en flaske eller to fra Nagne Ø, gjerne deres India Pale. Billig er det definitivt ikke, du trenger heller ikke like det, men smaker - det gjør det. Det jeg har smakt av det vanlige butikkølet deres har vært litt tynt. Der har imidlertid Atna øl iallefall en knakende god pils variant å by på. Ellers må jeg si at jeg klarer ikke motstå britisk øl med "fine" navn, kom over "Old Peculiar" på en pub i Skottland for mange år siden. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
V111 Posted August 29, 2009 Share Posted August 29, 2009 (edited) Jeg setter stor pris på SnakeDog IPA.Den er godt humlet med citrus-humler. Flying dog er vel bryggeriet, Snakedog er et spesifikt øl derfra. Forøvrig fra Maryland, USA. Ellers så er stjørdalsøl brukbart brygg om man har sansen for røyksmak. Så vidt jeg har skjønt bruker man i stjørdalsområdet samme tørkeprosess på malten som legger grunnlaget for skotsk whiskeys særpreg. Forskjellen ligger vel at til stjørdalsøl tørkes malten ved brenning av gråor, mens i skotland fyres det med torv. Edited August 30, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted August 30, 2009 Author Share Posted August 30, 2009 Hadde ikke fått med meg at IPA'en til Flying Dog heter Snakedog selv om jeg fant en flaske i øleskapet Flying dog har noe slikt som 10-15 øl som slutter på "dog" og det skal godt gjøres å huske dem alle. I tillegg så finnes det ørten andre produsenter som har "dog" i navnet. Jeg nyter i skrivende stund en Dogfish Head 90 minutes IPA Til slutt så kan det nevnes at det desverre ikke er alle som har kjeller i huset. I Texas har vi en kombinasjon av veldig flatt terreng og leireholdig jord så vi har ikke kjellere som krever konstant lensing. Følgelig så befinner ølet mitt seg i et dedikert kjøleskap jeg har plassert i audio-video stua og vinene mine befinner seg i displaykjølere som er temperatur-rangert etter rød, hvit og musserende. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 men i vår/sommer har Rema 1000 av alle steder hatt meget godt tsjekkisk øl (husker ikke i farten hvilke merker) til høyst kurrante priser. Staropramen, I presume ? Godt øl det, men Krusovice er etter min smak så uendelig mye bedre. For å få tak i det må du på Systembolaget. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
robert Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Til daglig her hjemme går det helst i Guinness og da helst fra fat, men når jeg er på min mors hjemtrakter i Montana går det utelukkende i Pigs Ass Porter fra Harvest Moon Brewing Company i Belt, Montana. Bitter humlesmak og kraftig preg av røstet malt. Edit: Den Tjekkiske pilsen somRema selger heter Bernhard. God til å være såpass lys. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Til vanlig går det i Hansa, og Frydenlund fatøl.. Det er 2 gode varianter, som ikkje er så sterk humla og som er litt rund og god maltsmak på. Øl frå Ægir bryggeri i Flåm, er eit knallbra øl, dei har vel 5 sorter med øl dei lager, og alle er flaskegjæra, hvis eg ikkje husker feil...Erdringer wiessbier, synst eg er eit veldig godt øl. Flaskegjæra øl generelt, fordi at då får eg ein tilnærming mot heimebrygga øl.. Ellers så er det flust i Tyske ølsorter, som eg har rulla meg rundt i ( bokstavelig talt ) men eg har ikkje spesifikke sorter som utmerker seg.. Men det beste etter min meining er eit heimebrygga øl, med helst lite humle, ein anelse søtsmak og ein rund og god fyldig maltsmak, som får ein smørbukk karamell til å smake som ein skosåle i forhold... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
ramski Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Rema har og ein pils frå tjekkia som heiter gambrinus, 0.5 liter glassflaske. Ganske så god den og... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jaktfalken Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Nå har jeg tilgode å få en øl jeg IKKE får ned . Jeg tror det er mye snobberi ute å går, akkurat som med vin og brennevin. Men jeg har latt meg blindteste med de vanligste pilsmerkene i butikken, så som Ringnes,Frydenlund,Aass, Lysholmer,Tuborg... etc. Jeg har problemer med å skille de ut, men en har jeg tatt på litt 'hardere' smak, som jeg liker, Så RINGNES er mitt merke Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Nygaard Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 I øyeblikket nytes en Guinness Extra Stout. Fiffig, mørkt øl med masse smak og fylde, samt en dugelig mengde bitterhet. I mine øyne en fulltreffer, i allefall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Per-S Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Hansa produserer en Pale ale og en Brown ale som smaker godt. Ellers er bayer fra ansa en sikker favoritt i mørke kvelder dersom en må handle på nærbutikken. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
urogallus Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Det ølet jeg kjøper til vanlig er grønn Tuborg. Ganske enkelt fordi det er det billigste ølet på Spar-butikken her. Og så synes jeg det faktisk er veldig godt! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Sjur Dale Posted August 31, 2009 Share Posted August 31, 2009 Hefe Weissen er eit nydeleg øl. Svakt kryddra med koriander og bryggja med 50% kveitemalt. Herleg! Berliner Weisse er av ein klassisk øltype i verden. Spesielt og utruleg godt ein varm sommar dag. Dette er øltypar som ikkje har bitter karakter. Gjer ein rett i å samlikna denne øltypen med IPA? IPA er øltypen med fruktig og kraftig humle så det ljomar. Skulle engelskmennene få segla øl til India med seglskutene så framtvinga denne lærdommen seg, nemleg humle som konserveringsmiddel, ikkje som smak. Mange interessane humlesmakar som veltar seg bak i ganen. Sukk! Barley Wine Øl eller vin? Det er øl som smakar like sterk som vin, og blir servert i vinglas. Kva med Blå Chinmay og Rochefortost? Flaskene har årgangsmerke og kan lagrast. Beste serveringstemperaturen er 18 grader. Smak Lambic, Gueuze eller Kriek. Det fins eit utal av godt øl med komplekse smakar. Personleg likar eg godt øl frå mikrobryggjeri. Dei er ofte meir smakfulle og har mange fine personlege karakterar. Laurdag bryggja eg 100 liter med Imperial Stout. Denne øltypen blei kjent som russisk stout då brittane leverte det til tsaren sitt hoff under Katarina den store. Om to år vil det ølet vera ein fryd i små cherryglas saman med sjokoladekake eller innhaldsrik fruktkake. Alltid noko godt å sjå fram til. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Thor Posted September 1, 2009 Author Share Posted September 1, 2009 Når det er snakk om Hefe er det uten tvil Paulaner som det går mest av her. Til nøds så har vi en lokal variant fra Shiner Breweries, men jeg foretrekker egentlig bokkølet deres. Som du er inne på her så finnes det mange bruksområder til de forskjellige øltypene. Å benytte heavy belgisk kloster til blåmuggost er en gammel klassiker, det samme er å benytte en lys lager, f.eks. Kirin eller Hite til sterkt krydret asiatisk mat eller Corona eller XX til meksikansk, for sistnenvte så heller jeg personlig mot Negra Modelo (mørk lager) evt. Modelo Especial som er den lyse varianten. For Hot curry har jeg fått faktisk fått smaken for Kingfisher, som jeg ikke klarte å like i mange år før jeg omsider fikk smaken for indisk øl. Stout i alle varianter blir mest brukt til kosedrikk for min del eller som dessert eller apertif. Jeg drikker vel mest St. Peter samt Youngs Oatmeal og Dbl. Choc. i tillegg til den vanlige Guinness'en. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Daywalker Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Er ikke veldig bevandret i utenlandske pils / øl sorter. Men er jeg en svipptur i Danmark eller tyskland er det stort sett Royal det går i. Da helst den blå utgaven. Mener den finnes i grønn og rød samt en jule utgave i tilegg. Alle godt drikkelige både til hverdags og fest. Ellers er jeg enig med Graahund at sort gull slettes ikke er vondt.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest graahund Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Jeg ser ingen som nevner Claustaler Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jeffery Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 (edited) Er generelt glad i Ale, Bitter, Porter og Stout m.m., samt belgisk øl, men kan ikke fordra pils For tida er favoritten denne: http://www.flyingdogales.com/Beer-Specialty-Doublepale.aspx Edited September 1, 2009 by Guest Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Nå har jeg tilgode å få en øl jeg IKKE får ned Da har du ikke prøvd Carlsberg Special Brew (elefantøl). Noe så jævlig har jeg ikke vært borti. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elgen Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Mitt forhold til øl kan umulig beskrives med noen fattige linjer på et internettforum, men jeg prøver meg på en kort oppsummering av mine personlige meninger, erfaringer og følelser. Norsk, dansk og tildels svensk øl holder generelt høy kvalitet og står ikke tilbake for det man finner på kontinentet. Tsjekkisk øl anser jeg som en smule oppskrytt - stort sett godt, men ordinært og uspennende (og svakt, til tross for at de fleste lar seg lure av at tsjekkerne angir "styrken" i grader, ikke prosent). Jeg takker ikke nei til en duggfrisk Krušovice eller Kozel til tsjekkisk pris, men jeg ser ingen grunn til å drikke importert tsjekkisk pils her hjemme. Polsk og russisk øl har vært en positiv overraskelse - spesielt er russisk ferskøl noe jeg håper jeg får anledning til å utforske nærmere. Tysk øl er spennende nok til at det burde fått et avsnitt for seg, men siden det er så godt kjent, nøyer jeg meg med å trekke frem noen av favorittene: Spaten (pils), Weihenstephaner (Hefeweizen) og Sion (Kölsch). Jeg håper for øvrig at nordmenn etterhvert får øynene opp for Kölsch som et alternativ til de lette pilstypene som oversvømmer landet vårt om sommeren. Nederland som ølnasjon forbigår jeg i stillhet. Pils er pils nesten uansett hvor man befinner seg, og nederlenderne har bidratt med lite, bortsett fra å eksportere Amstel og Heineken til alle verdenshjørner, lisensbrygget under annet navn og kamuflert som lokalt øl. Forresten fortjener de vel den tvilsomme æren for å ha oppfunnet den supersterke pilsen, og jeg må noe motvillig innrømme at f.eks. Grolsch Kanon (11,6 % alk.) faktisk gjør seg godt når man febrilsk prøver å få liv i grillen på en vindfull og altfor kald sommerdag. Søreuropeisk øl har jeg heller ikke mye å si om. Av "industriølene" anser jeg portugisiske Sagres som det beste, mens korsikanske Pietra, brygget delvis på kastanjer, er noe av det mer spennende. Skal man finne virkelig spennende øl i Europa må man bevege seg bort fra undergjæret øl og reise til Belgia. Gjennom en god venn og kollega i Gent var jeg så heldig å få prøve det legendariske Westvleeteren for noen år siden, og siden har jeg vært hektet på belgisk øl. Nå er Westvleeteren bortimot umulig å få tak i, men heldigvis finnes det øl fra Rochefort, St. Bernardus og Kasteel som smaksmessig ligger i samme gate. Polet her hjemme har vært flinke til å ta inn belgisk øl - interesserte kan f.eks. prøve Rochefort 12 eller den lysere og lettere tripelen fra Slaapmutske. Begge er blant mine absolutte favoritter, sammen med Kasteel Brune, som ennå ikke finnes i polets utvalg, dessverre. Gueuze og Lambic har jeg ennå ikke lært å sette pris på, men det kommer sikkert. Jeg drikker med glede både irsk stout og engelsk bitter, men det er langt mellom de smaksmessige overraskelsene. Fuller's og Young's har i siste årene kommet med noen gode og litt spennende ales, og butikkjeden Marks & Spencer har under sitt navn en IPA som overgår alt annet britisk butikkøl som jeg har vært borti. Engelsk eplesider er også noe jeg setter stor pris på, men det blir et annet kapittel. Jeg er evig takknemlig overfor amerikanerne som startet mikrobryggeritrenden og "gjennoppdaget" øltyper som IPA, amber og porter. Jungelen av amerikanske mikrobryggerier har jeg såvidt begynt å utforske, og kvalitetsmessig står de i sterk kontrast til de store kommersielle aktørene der borte. Shiner og Sam Adams tilhører muligens siste kategori, da de har en viss utbredelse, men de leverer likevel godt øl. En av de mer spesielle ølopplevelsene mine var i Beijing i fjor, da jeg bestilte en flaske Yanying og kelneren smilende svarte "Would you like your beer warm or cold, sir?" Jeg gikk for kald, siden det var bortimot 40 grader ute. Jeg lærte senere at kineserne foretrakk ølet romtemperert om sommeren, og gjerne oppvarmet om vinteren. Jeg er så heldig å få reise endel i forbindelse med jobben, men her hjemme holder jeg meg for det meste til norsk eller annet skandinavisk øl. Av pils foretrekker jeg Dahls (ja, nemlig!), kanskje mest fordi jeg er skaptrønder og tilbragte endel studieår i Trondheim. Det blir en harrytur til Sverige i ny og ne, og da er det helst Arboga eller Mariestads jeg fyller kvoten med. Handler jeg øl på polet, går det helst i ale fra et av småbryggeriene - jeg er veldig svak for Håndbryggeriets IPA og Ardenne Blonde, samt danske Raasted Imperial Stout - eller kanskje noe belgisk hvis jeg føler meg rik. For det er ikke hver dag jeg er øltørst nok til å betale nesten 70 kr for en 0,33l flaske med Rochefort 12. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
.35Whelen Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Tittel får meg til å tenke på siste konserten jeg var på med Valentourettes Bare et mobilknips... Forøvrig er ikke en (Aass) bayer helt vondt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zetor Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Jeg liker det som er godt i glasset, enten det er vin , whisky eller øl. Jeg blant mine favoritter er: Belgisk klosterøl/trappistøl, Paulaner Hefe-Weissen til en varm sommer dag og Frydenlund Fatøl til "hverdags".... Arrogant Bastard er også en interessant øl: http://www.stonebrew.com/arrogantbastard/index.php Legg merke til beskrivelsen av ølet Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
300 win mag Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Hobgoblin 5.2% premium bitter Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ilatad Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Jeg ser ingen som nevner Claustaler Når det er sagt må jeg bare si at Claustaler er det beste alkoholfrie ølet jeg har smakt. Hender seg jeg drikker det hvis jeg har arb. helg Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Sitter og tar meg en Carlsberg jeg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bukken Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Akkurat nå er det en Hansa pilsner i glasset. Jeg er dog ikke helt fornøyd, jeg mener bestemt at Hansas pilsnerøl hadde en helt bestemt og karakteristisk bitterhet før i tiden, som klart skilte dette ølet fra andre pilsnere. Jeg vet ikke når dette gikk tapt, eller er det mine egne smaksløker som har gått heden grunnet manglende røyking? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Deerhunter Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Beste ølet (pilsen) synes jeg er den orginale pilsen fra Tsjekkia, Urquell. Ellers er jo Kozel fra samme land lettdrukket og god på en varm dag. Av norsk øl foretrekkes Dahls, men som oftest blir det Borg som fukter ganen på grunn av prisen. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cato Moen Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 .............. Ellers så er stjørdalsøl brukbart brygg om man har sansen for røyksmak. Så vidt jeg har skjønt bruker man i stjørdalsområdet samme tørkeprosess på malten som legger grunnlaget for skotsk whiskeys særpreg. Forskjellen ligger vel at til stjørdalsøl tørkes malten ved brenning av gråor, mens i skotland fyres det med torv. Mmmmm - nå fikk jeg nesten julestemning Er ikke skikkelig jul uten litt godt maltøl (Stj.øl) Var forresten på Ølskolen til Ringnes i Oslo en gang. Da de ulike typene malt ble sendt rundt utbryter ei venninne; "Ååå - det lukter jo Cato jo!" Hun kjente igjen lukta fra maltøllet jeg bruker å ha med meg tilbake etter jul.... Hun som holdt kurset så bare litttt undrende ut..... Skål - mvh Cato c",) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Tolvsju Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 Har nettopp nytt en flaske Verdens Beste Øl! Westvleteren 12! http://en.wikipedia.org/wiki/Westvleteren_Brewery Har bestilt tre brett/kasser med dette edle øl fra klosteret i dag - og der er nåløyet trangt! Det mest harmoniske og smaksrike øl man kan tenke seg;-) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dammen Posted September 1, 2009 Share Posted September 1, 2009 testa en Dark Horizon fra Nøgne Ø i kveld... det var smakfulle greier. Delte ei halvflaske med en kamerat og det holdt egentlig for en kveld, i hvertfall med så kraftig øl. Er forsåvidt en stor fan av Imperial Stout og Imperial Brown Ale fra samme bryggeri. Også veldig glad i Temptation fra The Durham brewery Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted September 4, 2009 Share Posted September 4, 2009 Her var det mye fancye å sikkert mye gode ølsorter. Jeg har akkurat stabla 30 0,5 bokser med tuborg i det lille kjøleskapet mitt, synes ikke det er såå værst (jeg er ung å har akkurat kjøpt blaser, resten sier seg selv). Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
slemmo Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Da har jeg fått en ny favorittøl: http://www.sinclairbreweries.co.uk/bottle_dragonhead.html Til forskjell fra en del annen Stout jeg har smakt var ikke denne like bitter, så den litt søte antydning av sjokolade og frukt, sammen med røyk gikk rett hjem hos meg i alle fall. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Hassel Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Nok en tråd til å skryte av Jenaer bryggeriet i Jena. Nytter ikke å bestile bokser derfra. Ølet er ikke homogenisert og er ferskvare.... men du får 2 liters flasker da. når du handler på stedet. (Med ca 80 spenn i pant) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
El Gringo Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Dette er faktisk et riktig godt øl fra USA: http://www.systembolaget.se/SokDrycker/ ... kStrangar= Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
X12 Posted November 16, 2009 Share Posted November 16, 2009 Min favoritt er svenske Mariestad Export. Skulle bodd nærmere grensa.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
pow Posted November 17, 2009 Share Posted November 17, 2009 Guinness er det den foretrukne nytelsen jeg får tak i i vanlig butikk.Murphy's stout som overgår Guinness i smak men er lenge siden jeg har sett i butikk . Stout på boks er jo ikke i nærheten av en som er tappet med mye kjærlighet i en irsk pub, men det lesker jo strupen.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.