Jump to content

Daywalker

Members
 • Content Count

  508
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Daywalker

 • Birthday 10/12/1975

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Må da være noen som lader 6 xc her inne og som i tillegg bruker lette hurtig ekspanderende kuler???
 2. Har akkurat handlet inn endel 55 grs Nosler BST varmint for bruk i 6xc. Og lurer på om der er noen som har noen ladninger på denne kula evt tilsvarende liggende??
 3. Var til min store forskrekkelse om skulle handle julegave til meg selv idag. Og får beskjed på den lokale Libris butikken at den hadde de ikke siden den ikke ble produsert lenger. Stemmer dette?
 4. Har svært lite peiling på drilling. Men heller nok til de litt eldre med pent skjefte, lodda løp osv. Liker blaser rifler, men kunne aldri funnet på å kjøpe en drilling derfra. Jakter alt mulig rart, så ser for meg at det må bli kravepatron godkjent for storvilt, gjerne 8x57 irs. 16 eller aller helst 20 i hagleløpene. Dette for å få et smekrest mulig våpen. Gode åpne sikter samt kikkert som er lett å plukke av. Tror nok vi er litt like der skaubjønn med tanke på bruk og kriterier. Sist jeg vurderte drilling følte jeg der var alt for mye å tenke på samt masse ting jeg visste for lite om. Derfo
 5. Skaubjønn@ Ja det er på sideliggeren. Er ikke helt fornøyd med aimpointen. Spes ikke med tanke på å ha den med på litt hjortejakt og elgjakt hvor holdene godt kan strekke seg over 100m. Har lyst på en kikkert med lyspynkt og en eller annen montasje som gjør at kikkerten er kjapp og få av slik at under forflytning kan kikkerten ligge i sekken og jeg har ei klar hagle i hendene. Har ikke noen formening om hva dette vil koste meg kontra å kjøpe en hagle drilling ferdig oppsatt med sving/ hake montasje og kikkert. Det har kanskje du noen formening om??
 6. Vurderer å ta veķk aimpointen fra kombien og heller montere et lite kikkertsikte med lys i samt hurtigmontasje. Hva vil dere anbefale av optikk og montasje?
 7. Vurderer å ta veķk aimpointen fra kombien og heller montere et lite kikkertsikte med lys i samt hurtigmontasje. Kombien er en merkel s/s 240 jagd.Hva vil dere anbefale av optikk og montasje?
 8. Er mange kloke mennesker her inne med masse viten. Hadde kanskje håpet på noen som kunne fortalt meg hvilke type rifle og kaliber jeg kan bruke. Når jeg har skissert opp vilt det skal jaktes på. Er som sagt helt GRØNN på dette. Har jaktet stort og smått med krutt i snart 30 år. Men dette kan jeg ikke.
 9. Det er fordi jeg hovedsaklig skal trene med det og brukes som jakt våpen i andre omgang. Er så vidt jeg har kunne lese meg til ikke noe problem å ta med eget gevær så lenge det er registrert i norge og jeg bor i norge? Dette blir uansett ei rifle i kaliber 22 eller større så den er under alle omstendigheter registreringspliktig...
 10. Skal nok sjekke opp hva som er lov i de enkelte land. Må først få meg et luftgevær Så om noen har noe matnyttig på den fronten blir jeg takknemlig
 11. Tenker at det må bli dykker flaske med fillkit. Hva pris bør jeg opp i for å få noe greit?
 12. Har planer om å kjøpe meg et luftgevær til trening og jakt. Jakten vil foregå i sverige og danmark så der ikke blir noen spørsmål om lovligheten av dette. Eneste erfaring med luft er en slavia 631 lux fra barne årene. Mener kalibrert er 177. Den gikk etter datidens målestokk uforskammet godt. Har lyst på et nytt, men denne gangen må det bli et med trykktank. Merke, kaliber, og slikt har jeg ikke tenkt noe særlig på. Bare at det må være presist nok samt ha nok kraft til å effiktivt avlive småvilt type due/hare ol. Er kanskje også noen som har en vettug forhandler å anbefale? Hva bør jeg kikke e
 13. Skal ha lydemper på boltrifla i 450 marlin og trenger hjelp til å velge i jungelen av dempere. Har tenkt litt på jd 184. Hva tenker folket? Ønsker ikke en alt for stor demper da det er ei rimelig lett lita rifle.
 14. Noen som vet om minimum løps tykkelse for montering av demper i dette kaliberet? Og noen som har en brukanes demper å anbefale?
 15. Vet ikke om min 450 marlin med 530 grs kuler kvalifiserer til medlemskap? Er ei lett lita rifle på nokså nøyaktig 3kg med fullt magasin. Kan nevnes at en 300 grs tsx tusler avsted med 735m/s...
×
×
 • Create New...