Jump to content

Stefflus

Members
  • Posts

    633
  • Joined

  • Last visited

About Stefflus

  • Birthday 08/08/1983

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Stefflus's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Dedicated Rare
  • Reacting Well Rare
  • 10 years in
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

46

Reputation

  1. @Jakt-Skytter Jeg kan forsikre om at jeg gav tommel opp i fullt alvor. Folk burde føle litt mer på ting. Forrige uke stod jeg med en kamerat i lett snøvær, og han fikk for seg å sjekke vinden med en fyrstikk! Sett bort fra at man kjenner i fjeset hvor vinden kommer fra burde snøen gi en pekepinn.
  2. Svaret ditt var så bra inntil du satte piggene ut. Jo takk, jeg vet det. Men jeg har ikke lukta utvomming av elg som hundeførern har lista innpå (faktisk ikke slaktet heller når jeg tenker meg om), bare slike som var meget misfornøyd med å bli forfulgt.
  3. @Nyati Demp deg, du er over grensen til ufyselig. Jeg sier ikke at noe er 'bedre', jeg sier at smygjakt har dårlige odds og at det ville vært godt for den jaktformen å få ei uke med urørt område, uten at det trenger å gå ut over lagsjakta. Effektiviteten deres gjør at det kan tas igjen i andre enden. Erfaringsmessig skaller lagene av før det er slutt uansett om det drar ut i tid. Når løshunden vår har jagd samme kua rundt og rundt valdet ei mil og deretter til sjøs, da er det bare å håpe at noen er på trekk eller at de omkringliggende støkker dyr over til oss. Det er det jeg mener med å snu valdet på hodet. Det er lett å se at de trekker til fjells og ned i bygda når lagene begynner å romstere.
  4. Ja det er fabelaktig. Men det hadde vært enda mer fabelaktig om noen av disse var første uka av jakta, og uten hund. Da hadde smygjegere hatt større sjangs enn etter at lagene har snudd hele området på hodet og jagd elgen til fjells eller ned i bygda.
  5. I går gjorde jeg noe jeg har drømt om, å gå på elgjakt helt alene, med frikort og ungdyr. Jeg sneik innpå et dyr med breisia til i et hull i nokså tett granskog, med huet i et kratt. På 60m løftet jeg børsa til skuldra. "SKVIK!" sa den våte gummikolben mot jakka, og to ører stod til værs, ei ku. Vanskelig å si om det var kalv i nærheten. Vi tittet på hverandre ti-tjue sekunder før den rolig snudde seg og luntet avgårde. Skulle ønske det var okse eller kalv, for jeg skulle gjerne lukta litt i'n. Jeg har nokså fremskreden lukt- og smakssans, og syns elgslakt lukter ubehagelig beskt, nesten metallisk. De andre i laget reagerer ikke. Jeg har ikke kjent det samme i Rådyr, men de har også ant fred og ingen fare før de plutselig lå der, istedenfor å bli drevet i kilometer på kilometer. Slakterbedrifter snakker mye om stress og PSA eller DFD-kjøtt, men jeg finner lite om vilt, annet enn.. -en slakterbedrift som håndterer elg. https://elgslakt.no/elgkjott-og-kvalitet/ "Vi vil ha informasjon hvis dyret har vært stresset/skadeskutt før avlivning." Men det virker som normen er drev, så hvordan defineres stresset? https://www.hjortevilt.no/effekt-av-to-ulike-jaktformer-pa-kjottkvaliteten-hos-elg/ Og de to ulike formene er løshund og drivjakt uten hund. Det hadde vært mer interessant å se sammenligning med smygjakt. Lukter elgen beiskt også når den aner fred og ingen fare?
  6. Glemte å nevne at det gjelder mellom stokk og låskasse/pipe, for å kjøpe seg litt ekstra tid og trygghet i tilfelle flerdagers. Har tidligere brukt noe silikongrease eller hva det var. Bortimot luktfritt ihvertfall og beregnet på lagring.
  7. Vi har hatt mye regn de siste ukene, og jeg har vært inne på tanken om Lanolin, har en 5kg bøtte fra urtegaarden, vet ikke om det kvantaet fins lenger. Men det har heller blitt daglig puss med børsa i atomer. Så blir den blaut igjen i alle kriker og kroker i morgen, og ny puss. -Men. Tanken om kjedeolje har slått meg, for den er jo litt klissete. Har noen prøvd? Mineralvarianten lukter jo litt da.
  8. Jeg hører så ofte folk på stevne som mangler hetter eller at de sitter på vranga. Manuell hetteisetter er tingen for meg.
  9. Ikke babbit altså. Underlig at det var knappe 3% Tinn, jeg må ha regna feil da jeg blanda. Får finne meg noe annet Tinn til fortinning av kasseroll.. men rene barrer er dyrt. Tusen takk!
  10. Hvorfor ikke 338? Det jeg gjerne tenker litt på når jeg jakter rype er at jeg ikke alltid er helt sikker på hva som er under snøen. 223en min vil kanskje gi kortere farlig rekkevidde av rikosjett enn 338en min vil.
  11. Det er prosentandel, så det burde ikke ha noe å si. Jeg lurer på om det kan ha noe med salg av kjøtt å gjøre.
  12. Det vi kan si er at det har skjedd før at de i Hollywood har lagd seg DIY dummy til revolver, men glemt å fjerne tennhetta, som har dytta ei kule inn i løpet og fyrt av en blank bak deretter.
  13. Hvis du vil ha et eldst mulig norsk ord er "mjøl" og "mølje" det beste. Å male, mjol har møle? "Mos" går tilbake til protogermansk og har kanskje kommet tidlig, men uvisst. Det kan også være hansatiden. De andre er fornorskinger. Jeg har tørkede ansjoser. Lurer på hva jeg må gjøre med dem for å oppnå det samme? Bløtes? Er de i olje litt varmebehandlet?
  14. @spindrift Hvordan var du så sikker på at en liten squett kjapt krutt øker presisjon uten GC? Er det fordi man kommer ut av transsonisk område? Eller kanskje fordi mindre gasser blåser på en uperfekt base idet kula forlater løpet? Uansett hadde du rett, det var en markant forbedring. Ikke bra, men brukbart til plinking og til å venne meg av med napping med 338wm-børsa. Lydløst var det og. 220gr Lee 10gr N32C, standard hette 290m/s 50m:
  15. Sikkert greit å runde av, men regn er ikke farlig for ei ferdig smelte.
×
×
  • Create New...