Jump to content

Ranger

Members
 • Content Count

  6,531
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Ranger

 • Birthday 06/08/1967

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. - Alpha 100 kan bare peile T5 og T5 Mini - Alpha 100 er dermed ikke kompatibelt med DC20, DC30, DC40 og DC50 - Alpha 100 vil "pælme ut" alle Astro 320 dersom et T5-bånd er i bruk i et jaktlag (Astro 320 får ikke kontakt) - Astro 220 kan peile alle bånd opp til og med DC40, men ikke DC50 og T5 - Astro 320 kan peile alle bånd inkludert T5 (kanskje ikke DC20, men hvem har det i dag?) Jobber nå i bransjen, og jeg ser at ytterst få hundefolk vil ha Alpha 100, de foretrekker Astro 320 med DC50 (fases dog ut) eller T5. Det medfører at vi får stadig påfyll av A320, og selger i grunnen lite av
 2. Han med A220 vil ikke få inn DC50 og T5, og du med evt. Alpha 100 vil ikke få inn DC40 og DC50. Blir mye radioprat av sånt. Astro 320 er kompatibelt med både DC30, DC40, DC50 og T5. Eldre 320 må få programvareoppdatering for å få inn T5.
 3. Stikkordet er vel ofte det "ekle" ordet jaktlyst (og det gjelder ikke bare BAN). Etter min mening er det viktig å få stilt de BAN som jager bra på drevprøver, så de kan komme mer i betraktning som avlsdyr. Rasen er så liten i Norge, den trenger å få alle gode individ fram i lyset. Husk at hunden må være utstillingspremiert etter 9 mnd alder, så er det lov å melde på drevprøve.
 4. Det var en fauve som gjorde en meget sterk innsats på Vegaprøven i helga, den greide 3x60 minutter Rå, fikk 1. Rå, Drevcert og Reserve-CACIT, og ble nummer to på prøven. Den heter Hasta La Vista Junker.
 5. Kan jeg forbeholde meg retten til å være uenig med deg, uten å kalle din metode for "sludder"? Det blir nemlig en fornektelse og en viss utøvelse av hersketeknikk overfor de som har en annen tilnærming til innjaging av hund. Man skal være åpen for andres metoder, uten å trykke dette ned i søla. Jeg ser ikke noe negativt i at en hund på 6 måneder kan finne på å jage, men jeg vil heller ikke oppfordre til at man steinhardt forsøker å få en så ung valp til å jage. De er ikke fysisk og psykisk skikket til lange jag i den alderen, men ofte vil ikke losene være mange minuttene lange i den alder
 6. Mer vant til at det glimter til ved halvårsalderen, og jager bra når de er mellom ett og to år gamle. Men, det kan hende kortfotinger er raskere jaktmodne enn enkelte langfotinger da. Det er ikke dermed sagt at man skal avskrive dem for tidlig nei.
 7. Fem sesonger? Det var da voldsomt til tålmodighet da:) Om hunden ikke jager bra når den er 2-3 år så ville jeg ha sett meg om etter noe annet, men det kan hende noen raser er tregere enn andre. Ellers så synes jeg du har gode råd.
 8. Med litt research på bakgrunnen til en av de som fronter nevnte forening så får man et visst innblikk, uten å si mer. Jeg debatterte litt med vedkommende en gang, men bakket ut da jeg ble på det sterkeste advart av andre mot å havne på ei svarteliste der. Forøvrig mener jeg det er fritt fram å synse og mene noe i dette landet, iallfall så lenge det gjøres på redelig og faktaorientert vis. En del av meningene som kommer fram er langt unna saklig debattform, for å si det mildt. Andre ting er sikkert greit nok, men jeg bruker ikke en kalori på akkurat den foreninga der…. Jakt med løs hund
 9. Én stemme pr bilde pr person ja, eller kanskje bare én stemme totalt også, det er om å finne ut hva som praktisk samhandler best med funksjonene dette forumet muliggjør. Keep it simple! Også i forhold til hvor mange tråder denne konkurransen skal fungere i. Mest oversiktlig med én tråd pr tema/måned. Da jeg startet predatorjaktkonkurransetråden i 2009, så var det lagt opp til én diskusjonstråd og én tråd for å legge inn statistikken sin. Den diskusjonstråden viste seg egentlig å være overflødig. Er man ryddig og unngår diskusjon i konkurransetråden, så holder det med én tråd hvor man kan
 10. I en slik bildetråd burde vi hatt en "liker-knapp", så hadde avstemminga gitt seg sjøl. Et forslag er kanskje at alle bilder legges inn med en tittel, og så lager man en avstemming øverst i tråden? Er det noen begrensning på hvor mange alternativ en slik avstemming kan ha? Jo lettere det blir å stemme, desto flere stemmer kommer det. Tror jeg.
 11. Det er veldig enkelt. Bildet må ligge på internett ett eller annet sted, feks facebook, galleriet på kammeret her, flickr osv. Da kan du kopiere nettadressen til bildet. Så skriv nytt innlegg, klikk på Img-knappen og lim inn bildeadressen i mellom img-klammene der.
 12. Godt forslag, med overveldende respons i fjor, he he! I´m in, hvis jeg finner noe som kanskje kunne holde mål. Er "arkiv" tillatt, eller må bildene være fra en gjeldende uke (da blir det vanskeligere)?
 13. Ha ha, stein tullat! Glad jeg har en snill og rolig basset med alle beina godt planta på jorda.
 14. Gråhunden er beryktet for å stå på gårdene og gneldre dag og natt, hvordan er jämthunden i forhold? På en innendørs utstilling for et par år tilbake så var det et øredøvende spetakkel der borte ved ringen med grå elghunder, det var direkte slitsomt.
×
×
 • Create New...