Jump to content

El Gringo

Members
 • Content Count

  3,754
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Begynner å bli en nokså gammel tråd, men er det noe nytt i saken ?
 2. Om noen har en sånn liggende og får laget en drøss kopier hos en kinesisk leverandør, er det neppe noe problem å bli kvitt dem etterpå.
 3. El Gringo

  Eldre Grovpistol

  Om du relativt greit skal kunne skaffe deler til pistolen, utgår Sako, FAS og Unique. Disse er ikke produsert på flere tiår, og deletilgangen er så som så. Nå er det jo viktig at du velger et våpen som passer for deg, og at det ikke kun er prislappen som er utslagsgivende. Å kjøpe noe bare fordi det er billig er ikke lurt. Finn et våpen du trives med. Du bør så absolutt prøveskyte. Er prislappen litt høy ser du etter et bedre tilbud og/eller sparer til du får råd. Det er også bedre å betale en tusing eller fem ekstra for et pent brukt våpen kontra et som bærer preg av mye og hard bruk.
 4. Den modellen fra Jula ser ut til å være beregnet for propan ut fra koblingen å dømme.
 5. Trykket (damptrykket) er det samme ved en gitt temperatur så lenge det er væske igjen i flaska, så sånn sett er det ett fett med størrelsen. Småflasker (bokser) er ofte butan eller propan/butanblanding, så da har du både helt andre brennegenskaper og helt andre damptrykk enn ren propan. Trykket i en propanbeholder er typisk rundt 8 bar ved romtemperatur, og regulatoren tar dette ned til rundt 30 millibar før brenneren. En butanflaske har rundt 2 bar ved romtemperatur om jeg ikke husker mye feil, og den går som regel uregulert frem til brenneren. En gassbrenner er tilpasset en bestemt gass/gassblanding både mht. trykk, flow og lufttilførsel, så det er ikke helt rett frem. Uansett, i ditt tilfelle kan du jo fint eksperimentere litt, og det er jo halve kosen å få noe til å funke.
 6. En sånn ? : https://en.wikipedia.org/wiki/Kammerlader
 7. El Gringo

  Æ

  Eller at gruppen som behandlet forslaget består av nikkere.
 8. Din er altså ikke til salgs, sånn egentlig...
 9. El Gringo

  Æ

  Om ikke alt var bedre før, så kunne man ihvertfall få kjøpt lokalt øl som virkelig var lokalt. Det var liksom en del av greia når man besøkte andre steder. Det samme gjelder mineralvann. Vi lagde verdens beste (sant) Coca Cola her i byen, men så ble hele greia Rignesifisert og dermed nedlagt. At de store kjøper opp de små har aldri kommet forbrukeren til gode etter mitt syn, så det derre kompiskjøret til Rema får bare kjøre videre uten hjelp fra meg. Når det gjelder øl har det riktignok blomstret opp en god del mikrobryggerier (motebryggerier) rundt omkring, men ølet fra disse er enten så sært at det knapt er drikkendes og/eller så dyrt at man ikke gidder å tenke på det engang. Nå er jeg såpass heldig å bo kun noen få mil fra svenskegrensa, så det er null problem å bestille det man vil til den lokale butikken like over grensa. Svenskepolet (Systembolaget) har et vanvittig bra utvalg av øl, også norsk, så når man kan få seg en helt grei industripils til under en tier, er saken grei.
 10. El Gringo

  Æ

  Får skallebank av Mack, så det unngår jeg helst Sånn sett taper jeg null på om det forsvant ut av butikkene, men det er mer snakk om prinsipper for meg. Når Æ-konseptet i bunn og grunn består i at Rema gir meg noen fillekroner i avslag på noen ganske få varer mot at jeg hjelper dem med å gjøre sortimentet mindre, så er valget enkelt for min del. Kiwi er rett over veien, så min lokale Rema, som har vært stambutikken min så lenge den har eksistert, har tapt meg som stamkunde så lenge de velger å fortsette med sånt tull.
 11. Er vi nødt til å leve med dette, eller har vi en mulighet til å påklage avgjørelsen ? Er alle spilleregler fulgt i prosessen ?
×
×
 • Create New...