Jump to content

Tolvsju

Members
 • Content Count

  367
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About Tolvsju

 • Birthday 08/22/1964

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Da er vårens forberedelser ferdig. Det ble mye mer timer enn antatt:-) Først og fremst til bruk på bøen for rådyr- og hjortejakt. Mål: 1,5 x 2,4.
 2. Tolvsju

  Jaktbil

  Noen som har erfaring med nyere Suzuki Grand Vitara? (Ikke XL7)
 3. Med lik kulevekt har disse kalibrene "nøyaktig" lik utgangshastighet. Det 7-millimeteren vinner på kruttvolum tar 308en igjen på arealet. Kulebanen er lik ut til 5-600m. En ekspandert 308 er litt større enn en ekspandert 7mm, og en tilpasset låsekasse er noen gram lettere. Jeg ville valgt 308!
 4. Veldig flott arbeid. God lesing når det stormer ute:-)
 5. Det er ikke lett å treffe denne spikeren helt på hodet! Det Jim114 og bobby foreslår ligger veldig nær. Den må vel hete "375H&H amputert" eller 38-70, 38-65 eller noe:-) Jeg fikk kjøpt en Weatherby Mark V i 375 H&H for en gunstig pris. (Egentlig som donor til neste nivå av Bullpup-kallet) 375 H&H er håndterbar i sittende og stående, og gir god margin for de som jakter elg og større ting. Men, til "hverdags" er det unødvendig mye, så jeg vil jekke den ned litt. Har lekt litt med skyvelær og målskisser på internett, og lander på at jeg vil sette løpet tilbake 19 mm, og kappe 19 mm av ladediene. Jeg bruker dermed fremre del av 375H&H-kammeret. Denne hylsen er formet av en 45-70 Govt. men jeg har en pose 40-65 Win underveis, da formes hylsene i et drag(?!?). Den fete randen dreies ned til standard magnum dimensjon. Det innrammede stykket på disse to er identiske:-)
 6. Både mål og ytelse er nok i nærheten, men dette er ikke en standardpatron.
 7. Noen som ser hva nr. 2 er? Nr. 1 er 308, nr. 3 er 30-06 og nr. 4 er 375 H&H.
 8. Vår lokale Rågeit har vanligvis sine to kje med seg. Her om dagen var et 3. kje(tror jeg) i lag med dem. Nykommeren var en liten bukk, med små tynne spisser av et gevir. Han er litt større enn geitas egne kje, men tydelig mindre enn geita. (Bilden er ikke spreke, de er tatt med Iphone og kikkert.) Forekommer det at årets bukkekalv kan få gevir, eller må det være en liten jypling fra i fjor?
 9. Vekker en gammel: Har noen erfaring med Weihrauch HW90, dvs. modellen med Theoben Nitro Piston/Gas Ram?
 10. Jeg og flere rundt meg både har og har testet XXL sin MacKenzie 8x40(ca) til rett under 1300,- bedre kikkert pr kr finnes ikke! For et ung øye holder den lengre enn noe kikkertsikte.
 11. Hvis man vil kan man bruke 2 kuler med spiss. En i magasinet og en i kammeret.
 12. Hva skumplatene heter er jeg ikke sikker på. De er kledelig turkisaktige av farge, og tåler epoxy. Et varemerke er Divinycell - antar det er det.
 13. Når forma var ferdig - og sprøytet med mould protector som slippmiddel (det stod en flaske i hylla:-) støpte jeg 3-4 lag med glassfiberduk ned i forma. dermed fikk jeg en sterk sammenhengende "ryggrad" eller et skall, som tar rekylkreftene, og sikrer et stivt skjefte. Hulrom ble i best mulig grad fylt med biter av skumplastplater og epoxy.
×
×
 • Create New...