Jump to content

Münsterjeger

Members
 • Posts

  744
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Münsterjeger

 1. Da har jeg fått noen ladedata fra leverandøren. Noen som vet hvem hylseholder som skal benyttes?
 2. Jeg er klar. Men hvordan starter man den tunge veien? Læringskurven er bratt, men vil ikke havne på asymptoten... Vil ikke havne i min nederste signatur...
 3. Takker! Da kan jeg bruke ladedata som N550? N550 er lik Reloader 19? Jeg vet at Rhino 19 er det samme som Reloader 19...
 4. 17 er litt tregere? SOm sagt, jeg er fersk, og da blir jeg veldig usikker når jeg ikke finner ekvalenter til de ladedataene jeg har. Har bare kjennskap til VV. Håper dere bærer over med min store usikkerhet og respekt til hjemmelading.
 5. Ingen som vet? Evt hvilket VV-krutt Rhino 19 er ekvalent til? HVilken Lee hylseholder skal benyttes?
 6. Har også en 45 montert på min 22lr, med en ekstra modul. Funker som fa... og ser gromt ut.
 7. Münsterjeger

  17hmr V-max

  Har enda ikke funnet et patron som gir treffpunktforandring i børsa mi som vil slå ut på småviltjakt ut til 100 meter. Derfor tilber jeg Quad-gudene for at jeg er velsignet med slikt våpen.
 8. En kar på jobben jakter i Trysil med Spets. Kan høre med han hvis jeg husker på det. Send gjerne en PM om du ikke skulle få svar i løpet av morgendagen.
 9. Har vært og handla litt råvarer og hardware idag. Skal lade opp noen patroner med Rhino 19 bak 154 gr Hornady Interbond. Jeg har ikke turt å bevege meg så langt utenfor asfaltert vei hva angår hjemmelading, så bare føler meg litt fram her. Har kun erfaring med VV-krutt, og da er jo ladedata lett og finne. På Rhino har jeg ikke klart å finne noe... Noen som har tips?
 10. Münsterjeger

  17hmr V-max

  Satt og skøyt inn rifla mi for et år siden. All ammo gikk likt. Ved siden av blinken hadde jeg satt ut lokkeduer, og det kom selvfølgelig ei due. Jeg var sikker på jeg hadde GP i kammeret. Vel, det var en CCI V-Max. Det så ut som det hadde revna ei dundyne på jordet. Det ene brystsykket ble redda under tvil. Denne frigjør absolutt all effekt ved treff, og resultatet er deretter. Gamepoint har jeg enda ikke fått prøvd på villt, men det er nok det du bør bruke. Så bytt til 22, om du ikke får tak i GP.
 11. Også er det et pinlig artig kaliber å skyte med. Har denne til min Quad. Kirurgisk presisjon. Bare spør duene...
 12. Jeg har tommelhullstokk fra Boyds på Brno 2. Fantastisk god stokk, og merker fort at jeg ikke har tommelhull på alle salongene når jeg bytter mellom dem. Hullet er stort nok til at det ikke blir kluss med lading, men ikke for stort. Hånda faller naturlig på plass, og får bedre grep om børsa. Føler meg mer i ett med våpenet med denne stokken. Vekt har jeg dessverre ikke for hånden...
 13. Jakter også med en ifra kystverket. Han nekter å gå i motorbåt for å hente skutt vilt, i frykt for represalier ift. jobben hans. Men jeg kan dessverre ikke henvise til lovtekst nå...
 14. Etter hva jeg lærte på kurset, er innhenting av skutt villt en del av jakten, og således fortsatt ikke lov med motoriserte dingser. Det var da spørsmålet om jernhest til elg kom, og kursholder ble morsk... Jeg synes også villtmåltider hører jakta til, så vær også på å ikke bruke motoriserte kniver, boksåpnere etc.... Viltnemda kan følge med..!
 15. Bennken som er plassert utenfor vogn #2 fra høyre tyder også på at denne plassen har en funksjon utenfor utmark. Tror ikke campingfolket drasser på en slik en i vogna si. Da er det sammenleggbar plast som gjelder.
 16. Jepp, søknaden gjelder i 12 mnd etter siste revisjon av forskriften. Søkte selv i sommer, og da hadde kontoret strøket over "Søknaden er gyldig i 6 mnd", og skrevet 12 mnd.
 17. Har bestemt meg for at løpet på min Brno 2 skal portes. Har teleskopisk demper, og god plass til porting. Men, er dette vanskelig å gjøre selv? Jeg har søylebormaskin og gode HSS-bor. Hvis ikke kan jeg godt investere et par hundrelapper i nytt bor. Hvordan skal det bores? Ser for meg mye honolje og kjapp rotasjon med lett trykk. Hvordan vil børsemaker gjøre dette? Og hva vil en børsemaker ta for en slik tjeneste for 2 gjennomgående hull? Ser for meg en times jobb kanskje...
 18. Nå begynner det å bli i seneste laget for duejakt, men ikke umulig. 3 ting kan gjøres; Finn ut hvor duene sitter, og smyg deg innpå om mulig. Evt sitt der førstkommende morgen og vent. De vil mest sansynlig slå seg ned på samme jorde, men ingen selvfølgelighet. Benytt da de lokkeduer du har. Duer elsker store trær. Finner du ut hvilket tre de benytter der du er, så kan du postere under dette. God kamuflasje er svært viktig, og ikke bli oppdaget. Demper og sub sonic er en fordel. Denne jaktformen er krevende, spennende og hvis alt klaffer, kan være meget innbringende. 12 duer er for lite nå om du skal få dua til å endre mening om beiteplass. Nå er det så sent på duesesongen at de har begynt å bli store flokker. Da bryr dem seg ikke om skarve 12 duer. Får du kjøpt 50-60 duer til hjelper det nok en del. Rype har jeg aldri jaktet. Bor du ved sjøen kan du jo postere etter ender. Plasser hvor det er langgrunt slik at du står i vannet, og masse siv er gode plasser. Jeg tar med meg campingstol og setter meg 20 meter ut i vannet blandt sivet. Der er 15 cm vann, og jeg har fullt lov til det. Men husk at du skal ha sikker bakgrunn, og 22-kula kan endre kraftig vinkel, så tenk på hva som befinner seg på sidene. Du må også finne en så langgrunn plass at du får tak i viltet, evt med fiskestang. Lykke til!
 19. @ skogsmann; Den stokken er samme som jeg har. Varmintløp passer.
 20. Hvordan blir det på generelle forbruksdeler / vedlikeholdsdeler? Jeg benytter min 870 på sjøen. Det er derfor nødt å ruste. Enkelte deler må byttes annenhvert år. Vil disse bli å få tak i / lovlig å kjøpe?
 21. Jeg kjøpte forrige uke et løp til min SAko Quad gjennom bruktmarkedet på forumet. Her er løpslengde 40 cm, men løpet er portet med utenpåliggende demper. Så det finnes da de som har klart det.. Ellers får jeg bare si gratulerer til den heldempede skytterbestanden i Norge.
 22. Da er 48 kaker stekt og lagt i frysern. Minus et par smaksprøver, da.... 2 kg gjeddefilet 200 g fettfull bacon Salt Pepper Muskat Ingefær 1 ss Maisena 1 Løk Spe ut med Melk Tok det jeg hadde for hånden. Maisenaen ble hatt i etter hvert. Kakene ble ikke så faste som ønskelig, men maisena hjalp. Kverna 2 ganger, og blandet godt etterpå. 3 timer på kjøkkenet fra start til slutt.
 23. Søk, og du skal finne viewtopic.php?f=59&t=45694&p=506154&hilit=Gjeddejakt#p506154
 24. Jeg lurer bare på hva i all verden som var tanken bak artikklen... Tok han kontakt med presse bare for å vise hvordand et skal gjøres (eller ikke gjøres, som han selv sier)..? Han tok et valg, og gjennomførte med suksess. Jeg vet ikke om karen er godt trent, eller bare hadde sett det på film og ville prøve. Men å ta kontakt med media ser jeg ikke poenget med...
 25. Gammel tråd, men sitter nå med 2,5 kg gjeddefilter. Gikk også noen abbor oppi der, men fadern pleide å spe på med det han hadde. Oppskriften til Grimm høres god ut! Men har du virkelig 7 liter med væske til 1 kg fisk? Leser litt rundt, og ser det varierer mellom 0,5 til 1 liter væske pr. kg filet. Neon som har tips? Fadern pleide å ha i purre. Skal det jeg også, men ønsker å prøve med en dose bacon.
×
×
 • Create New...