Jump to content

Mauser68

Members
 • Content Count

  9,474
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

27 Excellent

About Mauser68

 • Birthday 09/02/1968

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hehe, ja det har nok det @Jegermeistern, litt synd at dei gamle bildene er borte iallefall. Hvis eg leiter på ein gammel harddisk, er det mulig eg har ein del av dei matbildene mine liggende, Ja eg skal ha kjøtthelg til neste helg, då blir det hjortekorv, bacon og lammerull som står for tur. Sylteflesket har eg begynt å lage helga før jul, så eg har den fersk gjennom jula. Kanskje eg må ha ein mattråd her inne etter gammelt.
 2. Godt å sjå det har vore liv i tråden, og bra det smakte Jegermeistern, eg har vore lite innpå her siste åra. Litt synd at bildene er blitt borte, er det skjedd i overføring til ny plattform? 😊
 3. Og bruker du Idun, tar vare på kveiken og bruker denne nokon gonger til, vil gjæren også bli betre tilpassa sitt formål og gjer deg eit betre resultat, blir det sagt iallefall..
 4. Har fortsatt eit par flasker igjen frå juleølet i fjor, skal få litt meir tid før det testes.
 5. Det har med 2 ting å gjere, det eine er at det er slik det har blitt brygga i alle dager, derav grunnen til at me tilfører som regel ein del sukker og kandis, for å få gjærbart søtstoff. Det andre har med bryggeutstyret og muligheita for temperatur kontroll å gjere. Men for å trøyste deg litt, så har eg sidan Mai i fjor brygga 18 batcher med litt moderne vri, og har ikkje brygga tradisjonelt sidan i 2012-13.
 6. Brygga første i September, og brygga det siste for 1 mnd sidan, det skal tappast på flaske til helga.
 7. Har ikkje skutt særlig over ca 170-180 meter, men på 50-100 meter tester med forskjellige patroner, så er det eit par patroner som har har utmerka seg, Eley/Lapua Biathlon og Lapua Master M. Eg bruker ei gammel Brno Mod.2, der går CCI og Remington rævva, enkelte Winchester/Fiocchi går ok, men ikkje bra nok til BR/Langhold, stort sett det meste av Eley/Lapua går også bra til meget bra.
 8. Mauser68

  Fintuning av røyking

  Som andre skriver her, så må det være sirkulasjon av lufta inni røykjehuset. Det må sive ut godt med røyk, spesielt hvis du har ein slags røykgenerator som pumper luft/røyk inn i røykjehuset. Eg ville ha brukt kun or/older til røyking av kjøtt. På fisk ville eg hatt or som basis, men også hatt ca 1/3 med einer, då helst smågreiner med nåler på. Eg har flesket/baconet og laks/ørret liggende på rister over teinene som eg henger kjøtt i. Og alt av pølser/kjøtt lar eg henge. Hos meg så blir også tjæra dryppende på både flesk/fisk, men det er null problem, tørker over med ei fille som er lagt i saltlake, det fjerner mesteparten. Resten som er igjen, driter eg i og har heller ingen betydning, så lenge du skal ha det til eige bruk og ikkje til salg.
 9. Mauser68

  Jaktradio og lisens!

  Trur ikkje det er så mange som betaler lisens og det er eit veldig lite apparat som opprettholder det også.. Men det er langt viktigere å kjøpe og bruke ein godkjent jaktradio, ikkje billige Svenske/Kina radioer som ikkje er CE godkjent..
 10. Eg hadde tidligare ei .222, som hadde ein feil i kammeret, den blei brotsja opp til .223. Den samla ganske greitt, når ein berre fekk litt trening med avtrekket. Avtrekket er eit rufsete og tungt hagleavtrekk, som i grunn er det som trekker ned med våpenet, i tillegg til dårlig finish og treverk.
 11. Kjekt å høyre at tradisjonane blir holdt vedlike. Eg håpar å få igjen pressa mi, så det blir sylte til neste helg, gledar meg til det.
 12. Blir glad når eg ser nye prosjekttråder frå deg, denne er verdt å følge med på. Og beis på det treverket gjer seg, har brukt samme trikset på ein fleire våpen med lys og veldig dårlig struktur på treverket, etter oljing får den meir eksklusiv og flottere utsjåande.
 13. Det spørs kor langt du er villig til å gå i flisespikking, du som amatør kan gjere det uten problemer, så sant du holder deg innanfor dine parameter. Ein privatperson kan besitte ein "politiscanner" og bruke denne til å lytte. Men er det utstyr som skal brukes til sending, så må du har godkjent utstyr, ha tillatelse til frekvensbruk, til og med små PMR radiosett som kjøpes på leikebutikker er omfatta lovverket.. Modifiseres ein radio, er den ikkje lenger CE godkjent og heller ikkje lovlig.. Sender du ein mail til Post & Teletilsynet, så får du sikkert det du treng av opplysninger..
 14. Jodå, du som lisensiert amatør, har lov å gjere mykje med radioer, men eg vil tru flesteparten i denne tråden her, kan desverre ikkje smykke seg med den tittelen der.. Ein amatør kan modifisere alle typer radioer og sendeutstyr og bruke på sine områder, så sant at ikkje effekt, forstyrrelser/filter/frekvensområde overskrides.. Ein jaktradio skal være ein radio som er kjøpt spesifikt for formålet og være CE merka som jaktradio. Ein amatørradio er CE merka for eit spesifikt område, f.eks 144-148.000 Mhz.. I dette området kan ein radioamatør bruke denne radioen. Hvis det frekvensområdet utvides, er den ikkje lenger CE godkjent, men kan fortsatt brukes av ein radioamatør til frekvenser/sendeeffekt som amatøren kan bruke. Men den kan heller ikkje lovlig brukes av ein radioamatør til bruk som jaktradio.. Ein vanlig privatperson som kjøper ein amatørradio, utvider sendeområdet og programmerer den til jaktradio, har i all beskjedenheit begått opptil fleire generaltabber og det er absolutt ikkje lovlig.. Men det er mange som har gjort dette, det fungerer absolutt fint, så lenge den blir brukt til akkurat det den skal brukes til. Men i ytterste konsekvens, kan radioen ha for dårlig sender og filtrering, som kan også forstyrre sidebånd av jaktradiofrekvenser, og i ytterste konsekvens helsenettet, dette har faktisk skjedd. Det er også skjulte frekvensområder, som brukes til heilt andre ting og som er rimelig kritiske ved forstyrrelser, som kan få følger av dette.. Desverre for radioamatørene har dette også ført til at det har blitt ganske mykje forstyrrelser på andre bånd dei bruker, som følge av at teknologien har gått sin gang, og Hvermannsen kan både kjøpe og programmere sine radioer over ein lav sko.. Men som ved alt annet, normal bruk, kjøp av seriøst utstyr som f.eks Icom, Kenwood, Yaesu, så går dette normalt fint, men lovlig er det ikkje..
 15. Då må eg sei tusen takk for smaksprøven på ølet ditt Halvor. Det var mørkt og fint, flott maltsmak, eg synst kanskje det var ein anelse sterkt humla til å væra eit jolaøl, men den mildnar jo litt med lagring. Alt i alt eit kjempegodt øl, det må eg sei.
×
×
 • Create New...