Jump to content

magn(e)um

Members
  • Posts

    177
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

magn(e)um's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Første gang jeg opplevde en matlei valp slo instinktene inn, og jeg ville lokke mat på den. Da kom det fra oppdretter "ta det rolig, ingen frisk valp har noen gang sultet ihjel frivillig..." Jeg gir mat og lar den stå i 10 minutt, har den ikke spist da får det vente til neste gang.
  2. Det jeg første reagerer på er at kommunen gjør seg til part i en nabokonflikt, kan jo egentlig ikke kalle det en nabokrangel når ingen krangler... Det neste er at de insisterer på å forbli part i denne konflikten, hva er motivet? Hvor mye balletak kan en nabo ha på kommuneadministrasjonen? Ta en runde til naboene og sonder terrenget (gjerne med en lett latterliggjøring av motparten dersom det passer, men ikke overdriv), gjør det klart at du ikke finner deg i at kommunen lar seg benytte av privatpersoner. Når runden er tatt får du en erfaren advokat til å skrive et brev til kommunen.
  3. Det er godt mulig at mye oppmerksomhet fra deg i forbindelse med jakta har medført at bikkja, i egne øyne, har klatret til nestsjef. Da må du tydelig markere at i dine øyne er det resten av flokken som har denne plassen, og dyret skal holde seg borte fra å kjefte på de dere har sluppet inn i hiet. Du må hilse først på de tobeinte, faktisk gi kone og barn oppmerksomhet (mulig dette vil gi noen trivlige synergieffekter fra konemor:roll:. Men vær forsiktig, det er ni måneder til elgjakta...). Ellers må de trene litt med dyret, gi det mat og avvise det litt. Men først bør du sjekke om den har vondt noen plass.
  4. Takker for svar! Er det noen som kan forklare meg hvor mye ED glass vil bety i en slik kikkert? Det er jo en vesentlig rimligere utgave uten dette, men blir det alt for dårlig da? Jeg har egentlig bare erfaring med dyre spottekikkerter fra forsvaret, og har ikke erfaring med "økonomi klassen".
  5. Når det gjelder optikk er det som kjent en sammenheng mellom pris og kvalitet. Har du mye penger er det ikke vanskelig å finne en god kikkert, utfordringen er å finne en som er god nok til en gitt mengde penger. Eller som jeg litt for ofte prøver på, en som gir meg endel mer en det jeg betaler. Jeg har vurdert denne: http://www.optcorp.com/product.aspx?pid=108-102-103-3487. De har og noen litt rimligere uten ED glass. Noen med erfaring med merket?
  6. Lada noen skudd til 300en igår, med 75grs RP15 krutt. Målte hver ladning, men måtte ikke korrigere en eneste. Jeg har som vane å tappe lett med pekefingen på spaken når den er i øvre og nedre possisjon, tror dette hjelper endel. Konkluderer med at kruttmålet som Lee leverte til meg holder mål... Tror det er noe galt med ditt.
  7. magn(e)um

    håndvarmer

    Ser det praktiske med kok-og-bruk varianten på jakt turer, men jeg tenkte å bruke disse under "tjænest" der jeg er ute i felt over noe lengre tid og fryser på fingrene... Derfor vil jeg ha noe som ikke må inn til koking før det virker. Kull eller bensin må det være.
  8. Ja øl har mange spennende smaker! Når jeg er ute å reiser har jeg som hovedregel å drikke det lokale ølet, på den måten treffer man nye smaker og nye mennesker. Her hjemme er Aas fatøl etter min mening av de bedre, og av en eller annen rar grunn synest jeg 0,33 boksene jeg kjøper på taxfree smaker bedre en 0,5 boksene på butikken. Ellers har vi jo et brukbart bryggeri som heter Nøgne Ø, mye spennende og godt derfra, men da må man jo på polet.
  9. Jeg bruker og Lee målet, også med grovt krutt som N160 og MRP. Da med avvik på +/- 0.2grs, noe jeg mener er helt greit. Tror det er noe feil med målet ditt.
  10. Du skriver at du ikke får jevne ladninger. Hvor ujevne, og med hvilket krutt?
  11. magn(e)um

    .416 hjelp?

    Jeg har en 416Taylor i en m98 kasse, og er fornøyd med den. Hadde jeg bygd "grovbørse" idag tror jeg hadde gått for en 458winmag, bedre tilgang på treningskuler og ferdigrulla.
  12. magn(e)um

    håndvarmer

    Men det føles litt feil å putte brennende bensin i lomma, sikkert helt OK men det føles zpoooky!
  13. magn(e)um

    håndvarmer

    Ja, jeg mente og å ha sett dette på Biltema og Magasinet men ingen hadde det i katalogen nå. Skal se på Clas Ohlson.
  14. magn(e)um

    håndvarmer

    Har sett flere versjoner av håndvarmere, slike som ser ut som en sånn boks du har brillene i (hva heter det!), som du fyrer opp med kullstaver eller sprit. Er det noen som har prøvd disse, og vet hvor man får kjøpt det?
  15. Det er en tanke som alltid faller meg inn når vi diskuterer våpen og grensesnittet våpen/samfunn: Hvor enkelt det er å være enig med sine meningsfeller.... Sektisme kan man muligens kalle det. De fleste har gode og ganske reflekterte tanker. Vi prater sammen, dunker hverandre på ryggen og sier "sånn er det", men vi kommuniserer ikke med de som står på utsiden. Jeg er ingen komunikasjonsrådgiver, men er helt sikker på at det er mulig å komme langt med å vise skyting og jakt frem for "den store masse". Det vi driver med er ikke noe som skal gjemmes bort, ufarliggjør det og riv ned noen stengsler. Jeg vet at vi er i vårt midtre har svært dyktige skriveføre og medievandte personer, dersom disse brukes rett kan vi oppnå svært mye.
×
×
  • Create New...