Jump to content

urogallus

Members
 • Posts

  838
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by urogallus

 1. Dette er ingen kammerlader, men ett Lundgevær. Kammeret er bytta ut med et sluttstykke som inneholder tennstempel. Kaliber 4 linjer. (12,17 mm)
 2. Her i midten av Buskerud må en regne med at de er felt i alle fall fra midten av november (dessverre). Men alt fra begynnelsen av november til midten av desember er vanlig.
 3. Ja. Poenget er at om en bruker tyngre kuler, bruker en også mer saktebrennende krutt. Dette er ikke bra i en Garand, for overskuddsgass blir ikke frigjort på disse. Bedre med 150 grs kuler/raskere krutt, for da er det ikke så stort gasstrykk igjen ved munningen hvor gassporten er. Har sjøl en sånn gassplugg i bestilling. Men har ikke lyst til å bruke 180grs kuler i den for det.
 4. Nå har jeg fått tak i ein fin Springfield-produsert fra Juli-44. Men greier ikke å få lasta ned bilder. Og ja- har prøvd å følge "bruksanvisninga" til kammeret, men skjønner ikke hva disse fremmedorda som URL og lignende betyr.
 5. West4658: Poenget mitt var at ikke all utvikling er god utvikling!
 6. West4658: Vømmøl er mye mer egna til lydløs smygjakt enn syntetiske -texklær!
 7. Der har arrangørene her sørpå virkelig noe å lære av dere! Korte skytetider og litt større blinker- det høres bra ut!
 8. Ja, bare fortsett utviklinga (avviklinga) av felt. Dette med 6 skudd har blant annet med tradisjon å gjøre. DFS-felt har også 6 skudd. Jeg holdt ut sjøl om dårligste hånd ble borte, men feltskytinga ble mer fattig etter det. Nå som spesialpistolklassa i mine øyne er ødelagt av nedkappa matchpistoler har min interesse for felt fått enda en knekk. Har alltid vært listefyll, men om jeg skal bomme vil jeg ha det gøy. Derfor har jeg begynt med praktisk skyting igjen (DSSN). Og bowlingstevner går foran alt annet på kalenderen!
 9. Jeg kjøpte messinghylser og filtmellomladninger hos Trond Alvestad i vinter.
 10. Nei, dessverre. Er også den lykkelige eier av en M71. Fikk tak i et nytt uoriginalt reservemagasin på ei messe i Kassel i fjor høst. Dette er like bra som originalen, men det står ikke noe produsent-navn på det.
 11. Det var godt å høre. Da er det ikke pga det at jeg er døvhørt!
 12. Ja, vakkert! Har sjøl laga et par hylster og mag-holdere til pistol, men jeg har mye igjen å lære når det gjelder det estetiske, ser jeg!
 13. Synes synd på elefanten på det aller første bildet i denne tråden. Om de har tenkt å skyte med 1895 "Potatodigger`n der vil elefanten få seg noen harde rapp i nakken av gassarmen! Den slår jo i ei bue ned i stedet for rett bakover inne i en sylinder.
 14. På min M/67 satt det en diopter merket "Søderin". Børsa er nå ombygd til jaktfelt.
 15. Det var vel M1923 som fikk navnet "kringkasteren".
 16. Du tar feil. Det er Landrover som er engelsk. Grunnen til at det er mye Toyota der nede er MANGEL på deler og mekanikere!
 17. Jeg synes du sier veldig bra hvordan det er. Helt enig med deg!
 18. Veldig enig med de tre siste her
 19. Ja, det 32-40 skriver er skremmende bra analyse av dagens samfunn!
 20. En lite vitenskapelig rapport: Jeg er ekstremt dårlig til å sortere hylser. Lader til de sprekker (riflehylser) eller til de blir borte(9mm). Om ei hylse har sprekk i halsen i 3006 etter diverse omladninger er sannsynligheten for at det er ei S&B hylse større enn at det er Norma, Remington, Lapua, Winchester e.l. Men dette betyr veldig lite for meg, for de er plukka gratis på banen, og holder uansett mange omladninger (2-5). Angående 9mm går dette også greit, bare jeg holder meg unna Federal-hetter. De blir ofte klint delvis på utsida av hettelomma i min 550. Magtech, CCI og lignende går mye bedre. Fordel med så små hetter som mulig, og ikke for bløte. Jeg har også inntrykk av at de nyeste S&B hylsene i 9mm har bedre hettelommer enn før.
 21. Reint prinsipielt burde sånn praksis sikkert frarådes. Men jeg vil tro at i nevnte eksempel er det ufarlig. Pga større hylsevolum i 3006 kontra 308Win vil du ganske sikkert få lavere trykk (og hastighet) enn i originalhylsa. En skal jo være forsiktig med for små kruttladninger i store hylsevolum, men i dette tilfellet er kruttet fhv hurtigbrennende, og da er vel faren mindre for denne såkalte "secondary explosion effect".
 22. Enig i at børsemakere generelt må mases/ventes på. Men Ragnar Hansen er virkelig noe av det bedre etter mi erfaring. Ikke minst i kvalitet! Han har også levert som lovt tidsmessig.
 23. Hvor får du tak i slike briller? Har vanlige optikere det?
×
×
 • Create New...