Jump to content

urogallus

Members
 • Posts

  838
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

urogallus's Achievements

Experienced

Experienced (11/17)

 • Conversation Starter
 • First Post
 • Collaborator
 • Posting Machine Rare
 • Week One Done

Recent Badges

1

Reputation

 1. Dette er ingen kammerlader, men ett Lundgevær. Kammeret er bytta ut med et sluttstykke som inneholder tennstempel. Kaliber 4 linjer. (12,17 mm)
 2. Her i midten av Buskerud må en regne med at de er felt i alle fall fra midten av november (dessverre). Men alt fra begynnelsen av november til midten av desember er vanlig.
 3. Ja. Poenget er at om en bruker tyngre kuler, bruker en også mer saktebrennende krutt. Dette er ikke bra i en Garand, for overskuddsgass blir ikke frigjort på disse. Bedre med 150 grs kuler/raskere krutt, for da er det ikke så stort gasstrykk igjen ved munningen hvor gassporten er. Har sjøl en sånn gassplugg i bestilling. Men har ikke lyst til å bruke 180grs kuler i den for det.
 4. Nå har jeg fått tak i ein fin Springfield-produsert fra Juli-44. Men greier ikke å få lasta ned bilder. Og ja- har prøvd å følge "bruksanvisninga" til kammeret, men skjønner ikke hva disse fremmedorda som URL og lignende betyr.
 5. West4658: Poenget mitt var at ikke all utvikling er god utvikling!
 6. West4658: Vømmøl er mye mer egna til lydløs smygjakt enn syntetiske -texklær!
 7. Der har arrangørene her sørpå virkelig noe å lære av dere! Korte skytetider og litt større blinker- det høres bra ut!
 8. Ja, bare fortsett utviklinga (avviklinga) av felt. Dette med 6 skudd har blant annet med tradisjon å gjøre. DFS-felt har også 6 skudd. Jeg holdt ut sjøl om dårligste hånd ble borte, men feltskytinga ble mer fattig etter det. Nå som spesialpistolklassa i mine øyne er ødelagt av nedkappa matchpistoler har min interesse for felt fått enda en knekk. Har alltid vært listefyll, men om jeg skal bomme vil jeg ha det gøy. Derfor har jeg begynt med praktisk skyting igjen (DSSN). Og bowlingstevner går foran alt annet på kalenderen!
 9. Jeg kjøpte messinghylser og filtmellomladninger hos Trond Alvestad i vinter.
 10. Nei, dessverre. Er også den lykkelige eier av en M71. Fikk tak i et nytt uoriginalt reservemagasin på ei messe i Kassel i fjor høst. Dette er like bra som originalen, men det står ikke noe produsent-navn på det.
 11. Det var godt å høre. Da er det ikke pga det at jeg er døvhørt!
 12. Ja, vakkert! Har sjøl laga et par hylster og mag-holdere til pistol, men jeg har mye igjen å lære når det gjelder det estetiske, ser jeg!
 13. Synes synd på elefanten på det aller første bildet i denne tråden. Om de har tenkt å skyte med 1895 "Potatodigger`n der vil elefanten få seg noen harde rapp i nakken av gassarmen! Den slår jo i ei bue ned i stedet for rett bakover inne i en sylinder.
×
×
 • Create New...