Ghillie Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Noen som har smakt smalahove av elg? Det er helt fantastisk! Hvorfor ikke? Det krever en stor ovn, men det fungerer. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
5,56 Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 hadde rigga med en 12 tagger på bordet, mat for gutta det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
LabRat Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 hmm.. no får eg litt merkelege bilder her. Trudde verkeleg at smalahovud var ein saueskalle, men har tatt feil før. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ghillie Posted January 12, 2009 Author Share Posted January 12, 2009 kan vel kalle det elghove kanskje? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
La linea Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Smale = sau så å få til smalahove av elg blir nok vanskelig uten hjelp av noen som kan mye om genmanipulasjon Men å lage til elghode på samme måte som smalahove må vel la seg gjøre det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Cameron Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 ÆSJ!Så sulten er ikke jeg!.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Dunkerante Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Interessant! Noen som har prøvd rådyr? Mer håndterlig størrelse, men lite mat? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Skaaning Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Meiner jag har lest om at snuten ("mulen") på elg er ansett som en delikates av den opprinnelige befolkningen i nord amerika. Jag har aldri prøvd men vi spiser så mange andre rare ting så hvorfor ikke?? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
vavlo Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Ikke noe kan bli verre enn med sau! Jada, jeg har spist det Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
mrwhite Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Jeg jakta elg med en del tyskere i fjor og et par av dem var raske til å skjære av snuta/snoken/mulen for å lage seg mat av.de påstod det var veldig godt,jeg fikk aldri prøvd dessverre. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Burde vel ikkje vere noke hokus pokus å få til. Men du trenge ei relativt svær panne dersom du skal tilbrede det på same måte som smalahove. I alle fall dersom du skal gjere det på den måten vi gjer heime. Veit at folk ete hjortehaud, det skal vere godt. OT: Får meg til å tenke på ein arti episode frå suehaue-laget i slekta før jul. Ein jentunge på 4 år sitte å maula på eit auge. Får ein kommentar på det og svara; "Jammen eg liiiiika det!" Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
omega Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Meiner jag har lest om at snuten ("mulen") på elg er ansett som en delikates av den opprinnelige befolkningen i nord amerika. De blander kjøttet med sjokolade og lager såkalt chocolate moose. Av resten av hodet lager de gjerne elgedosis. Nei da. Det er riktig at mulen er en delikatesse, jeg smakte det da jeg var i Minnesota en gang, på besøk i Red Lake Nation. (Ikke noe spesielt godt, akkurat, men det er nå min mening.) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Omega skreiv : De blander kjøttet med sjokolade og lager såkalt chocolate moose. Av resten av hodet lager de gjerne elgedosis. He, he, he, den var ikkje dum nei... Nei til saken smalahove er sauehode på godt Norsk. Men eg har full forståelse for at elgehove kan være ein delikatesse. Det er veldig ofte at det ligger mykje godt kjøtt på hodene, og som ikkje blir nytta. Torskehoder, svinehoder ( til sylte f.eks). Eg drøfta dette med ein kompis i høst, at me skulle tatt vare på hodet og laga middag av dette. Så kanskje til neste år, så blir det svidd, salta og røkt hjortehode på bordet her... Her blir fanden ikkje så mykje som ein fjert slept avgårde uten den har gjort nytta for seg.. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
HB Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Eg huksar når eg bjønda med elg jakt for x antall år sidan :roll:og me var så heldige og få ein elg,då skulle skyttaren ha elg skallen og innmaten,vist ikkje han ville ha den,så var det nesten sloss kamp mellom kjeringane om skallen,denne blei nytta til lungemos eller i syltre.. huksar att mor mi koka elg skalle og den var vist noko av det beste ein kunne blande i lungemosen så der fekk me noko og tenke på,me som likar og lage mat Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
308w Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Mulen? Sitter den på under eller overkjeven? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Elgen Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Mulen? Sitter den på under eller overkjeven? Mulen er selveste nesegrevet. (fremre del av hodet, om det skulle være noen tvil) Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperlink Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Kjenner flere som lager hjortehove - er mye arbeid. Smaker godt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Ja spørs om ein ikkje skulle prøve dette til neste år. så lenge eg ikkje får ein storbukk på kornet. Då blir det nok preparering tenker eg. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinchesterM94 Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Jeg vet det er nedgangstider osv i verden men fy flate spise på ett hode som sitter og ser på deg når du spiser det NEI TAKK.....Så sulten håper jeg at jeg slipper og bli noen gang Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Malle Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Jeg vet det er nedgangstider osv i verden men fy flate spise på ett hode som sitter og ser på deg når du spiser det NEI TAKK.....Så sulten håper jeg at jeg slipper og bli noen gang Spis øynene først, så er problemet løst . Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperlink Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Sauer200STR: hvor i landet er du vokst opp? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Blood Trail Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Hei hei. Dette var noe i min gate det må prøves. æ et det mæste har fått servert smalahaud en 3-4ganger de har vert flådd, blir det det samme eller setter skinnet prikken over i-en? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Sauer200STR, eg skal sei deg ein ting, at hadde du fått ein runde rundt middagsbordet mitt, og hatt bind for augene, så skal eg love deg du blitt veldig positivt overraska med hoder, altså smalahove. Det smaker som pinnekjøtt, men er faktisk 20 % betre. Det beste er faktisk augene og øyrene, sjølv om det høyrest bestialsk ut. Du er hjertelig velkommen til ein tur over, for å klå på gamlestokken din, og ha ein aldri så liten kulinarisk opplevelse. Blood Trail, skinnet er fantastisk godt, så du går glipp av litt av godsakene med å flå det. Skinnet har et lite fettlag under, og det smaker fantastisk godt. Eg må sei hadde det ikkje vært for den gode gamle tradisjonen her, så hadde eg nok spist smalahove på julaften. I år hadde eg riktignok et fantastisk pinnekjøtt av hjort, så eg skal ikkje klage på det, men smalahove er fabelaktig god mat, og ein ressurs som mange skulle ha prøvd. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 12, 2009 Share Posted January 12, 2009 Hadde samme tanke som deg mauser ang. smalahaude til julemiddag Og ja skinnet er det beste. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Mauser! Skal påbesøk til en kompis snart, i år som i fjor blir det smalahove på menyen (jada, det er den feige sorten, flådd). Men hva slags akevitt passer best til den retten? (kan ikke huske hvilken vi drakk i fjor) he he. Elgmule kunne jeg faktisk tenkt meg oppskrift på... (til å skremme vettet av kjerringa) Noen som sitter på data? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Hmm... Spiste, uten at jeg visste hva det var, kokt kalvehjerne hos en bonde i fjellene i sør-Frankrike for tjue år siden, måtte svelge hver bit 3-4 ganger før den havna i magesyretanken! En elgskalle må da bli barnemat i forhold, den er det jo kjøtt på! Men da må du da ha en helsikes diger steikovn, eller tilberedes det ute på spidd/grill? Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
sakotrg Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 De som først smakte smalahove må har hatt det uminnelig trangt om maten og mest sannsynlig vært sunnmøringer. Smalahove av elg?... Bare for å prøve? Synes folk er tøffe som orker å spise slik "mat". Tror ikke jeg hadde klart å prøve uten å ha relativt lange tenner. Ser gjerne en stemningsrapport fra middagsbordet om noen prøver! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ulken Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Men hva slags akevitt passer best til den retten? Vil tro at en hvilken som helst akevitt vil passe bra, det må jo være akevittens evne til å få meg full nok til å i det hele tatt vurdere å sitte å gomle på en ælj/fåreskalle, og ikke smaken på akevitten som vil være avgjørende. mvh Ulken Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Zetor Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 På vårt elgjaktlag lager vi spekepølse av kjøttet på elghodet + litt annet elgkjøtt. Det blir meget bra, selv om det er noe jobb. Med vår kvote blir det omlag 20 spekepølser pr. jeger eller omlag 120 totalt. Jeg tror det er en bedre utnyttelse av elghodet enn smalahove av elg.... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinchesterM94 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Sauer200STR: hvor i landet er du vokst opp? Østlandet( og ikke oslo,akershus som mange mener er østlandet men det virkelige østlandet ) Oppland og hedmark selv er jeg Totning Sauer200STR, eg skal sei deg ein ting, at hadde du fått ein runde rundt middagsbordet mitt, og hatt bind for augene, så skal eg love deg du blitt veldig positivt overraska med hoder, altså smalahove. Det smaker som pinnekjøtt, men er faktisk 20 % betre. Det beste er faktisk augene og øyrene, sjølv om det høyrest bestialsk ut. Du er hjertelig velkommen til ein tur over, for å klå på gamlestokken din, og ha ein aldri så liten kulinarisk opplevelse. Hehe Takker for begge tilbudene Mauser68 men tror jeg står over og smake på hoder Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Men hva slags akevitt passer best til den retten? (kan ikke huske hvilken vi drakk i fjor) Da gjorde dere det rett i fjor, MYE akevitt er passende til denne noe snodige maten. Passer sikkert godt om en skal spise troll også, binyrene feks. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
evert Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 vel Ghillie, da har du fått en utfordring: skyte rådyr, og servere rådyrhode til høsten! husk mye sprit. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
hyperlink Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Ja, nå syns jeg det er på sin plass å nevne at: visse steder spises rømmegrøt med stekt sik (fysj!), saueføtter (!), fylte brosmehoder - kams (fy og fy), på Nesodden har jeg til og med hørt at de lager vafler av morsmelk (!!), blodbrød i nord , syresuppe (daaa er det lite mat i huset), jenteost (hmm - hva nå enn det er), kalvesuss (stort sett kjøtt fra kalvehode og innmat). Syns ikke smalahove er så veldig barbarisk etter dette. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Buster Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Jeg skaut ei elgku på 233kg, slaktevekt, her for noen år siden. Det er det styggeste, og lengste elgtryne jeg har sett. DET hadde vært noe å fått liggende å glane tomt på deg, på et digert fat, med en dill-kvasst på toppen............haha. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 For ikke å snakke om hvor mye snørr et sånt snyteskaft rommer...! Mulen er delikatessen? - Må være på grunn av den naturlige dressingen det da! Jepp, frister mindre og mindre å sette gaffer´n i et elgtryne! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinchesterM94 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Ja, nå syns jeg det er på sin plass å nevne at: visse steder spises rømmegrøt med stekt sik (fysj!), saueføtter (!), fylte brosmehoder - kams (fy og fy), på Nesodden har jeg til og med hørt at de lager vafler av morsmelk (!!), blodbrød i nord , syresuppe (daaa er det lite mat i huset), jenteost (hmm - hva nå enn det er), kalvesuss (stort sett kjøtt fra kalvehode og innmat). Syns ikke smalahove er så veldig barbarisk etter dette. Spiser folk detta Kunne jeg aldri tenkt meg....Hmm men lurer litt på hva jenteost er Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Mauser68 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Egil skreiv : Men hva slags akevitt passer best til den retten? (kan ikke huske hvilken vi drakk i fjor) he he. Aller best passer kanskje Smalahove akevitt, men den trur eg er bestillings vare på polet. Tidligere blei den kun solgt på Vinmonopolet her lokalt, men det er mulig den er spredd utover det ganske land. Ellers så likar eg vel Løitens Linje og Gammel Oplandsk best, men så er det med den smaken då... Og til Sauer200STR så er det masse rart som blir spist rundtom i landet. Og du skal ikkje sjå bort frå at du har spist både det eine og andre i form av pølser eller pålegg. Det er utrulig kva som havner i kverna av og til. Og så må eg nett fortelle kor lett det er å lure kjerringa, dei svinesnitzlene som eg lager, er proppfull av både marmorert fett og diverse, som kjerringa plukker av, når ein spiser vanlige nakkekoteletter. Men så snart denne er dekka av litt griljermel, så slurper ho i seg alt. Og eg holder godt kjeft og sitter og gliser for meg sjølv... Mangt folk spiser, så lenge dei ikkje er klar over det. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Misty Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Det er nok flere som lurer på hva jenteost er. Her er svaret, kanskje ikke det dere hadde trodd. http://mat.glomdalen.no/matvis.php?id=13015&offset=0 Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
WinchesterM94 Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Til mauser68 Hehe helt rett det...Derfor leser jeg heller ikke innhold på det jeg kjøper heller...Det man ikke vet har man ikke vondt av er det noe som heter Skal sies jeg har spist slange og det var godt helt til jeg spurte hva det var slags kjøtt de hadde brukt Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
VestlandsJeger Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Av akevitt vil vel dei fleste som er tiltenkt kjøt duge. Blir vel mest smak og behag. Tips: Gilde juleakevitt, Løitens Linie, Gammel Opland, Gammel Reserve. Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Egil Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Prata med en taksidermist jeg solgte ei gaupe til en gang, og jeg lurte på om dem spiste noen av kjøttet de fikk inn, jada sa han, og jeg spurte videre om han hadde smakt gaupe. Å jada sa han igjen. Da jeg spurte hvordan den smakte, sa han: Det smakte bedre enn rev... Jeg er ikke særlig kresen i matveien, men jeg skulle ha sulta ei stund før noen hadde fått meg til å spise rev... Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Ranger Posted January 13, 2009 Share Posted January 13, 2009 Det er nok flere som lurer på hva jenteost er. Her er svaret, kanskje ikke det dere hadde trodd. http://mat.glomdalen.no/matvis.php?id=13015&offset=0 Ja ja, ville heller uansett ha prøvd "jenteost" framfor manneost om jeg måtte velge! Quote Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts
Join the conversation
You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.