Jump to content

5,56

Members
  • Posts

    287
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by 5,56

  1. Tja, bolt vs AR: det er jo veldig gøy å skyte både raskt og kontrollert da...
  2. Jo, men ikke i kikkertklassen. Er egen klasse for 416 (og tidligere også AG3)
  3. Det røde lokket er tilbringeren. Begynn i andre enden av røret så blir det enklere. Jeg er dårlig til å forklare, men et YouTube søk så er du nok fort på rett spor.
  4. Jeg er i likhet med Jegermeisteren mer opptatt av hvor og hvordan våpnene ble skaffet, en hvilke typer. Men når en først skal spekulere, så gir et bildesøk av baggen/sekken fra åstedet mest sannsynlig er en "Head alpha sanyo monstercombi" Hvis vi antar det, sier google videre at den måler: 60Cm x 41Cm x 29Cm. En umodifisert PPSh er da for lang. Så er det ganske lav skuddtakt på videoene som er publisert, MP38/40 er kun fullauto om den fungerer som den skal. At en ansatt i forsvaret ikke kjente igjen våpenet, betyr ikke at forsvaret ikke kjenner til våpentypen. Det finnes masse nyttig å jobbe med i forsvaret som ikke inkluderer våpen. Det står respekt av de som handlet og la gjerningsmannen i bakken, vet helt ærlig ikke om jeg hadde tenkt like klart i en sånn situasjon.
  5. Forholdsvis normalt å kjøpe inn store kvanta ammunisjon og ladekomponenter. En avklaring i forkant med kommunen/ lokalt brannvesen om oppbevaring, deretter en søknad til politiet. Det er vel stort sett bare det som skal til for lovlig å oppbevare mer enn 15000 patroner og 5kg krutt i hjemmet.
  6. Det ser ut som en granat til en framladet kanon. (Mulig 9.6 Cm granat til M1864) Vær obs på at brannrøret også kan være skarpt.
  7. Kalles vel rørmagasin. Og et magasin er pr def i våpenforskriften, både løst og fast: I denne forskrifta vert følgjande omgrep nytta slik: 1. Magasin: belte, boks, trommel eller liknande anordning som er laga for å mate patroner inn i skytevåpen. 2. Laust magasin: magasin som er konstruert for å enkelt kunne fjernast frå skytevåpen.
  8. Jeg skyter standard, så har sikkert ikke stemmerett her. Jentungen har Swarovski 1-8×24 på si rifle. Kikkerten ble knabbet av jaktrifla mi, så den har retikkel 4 et eller annet. Fungerer fint selv om det ikke er et ideelt retikkel. Jeg ville i tillegg til zeiss og swarowski, sett på khales, ser fint ut det IPSC retikkelet. https://www.kahles.at/en/sport/riflescopes/k18i-1-8x24i
  9. 5,56

    NM-41

    Har ingen dele liste. Tror ikke det er helt riktig dette bildet heller, det er noe rart med høyde og sidejustering. Men det ligner hvertfall på miter stativene vi brukte i forrige årtusen. Synd de er skrotet, de fungerte jo helt rått. Kunne gjerne hatt de i Heimevernet.
  10. Har brukt det i 3-4 år, det blir minimalt fastbrent karbon sammenlignet med fireclean, froglube og breakfree. Totaktsolje har jeg ikke prøvd. Jeg smører avtrekket med flunatec også, det virker.
  11. Jeg bruker Flunatec på AR, er veldig fornøyd. Men som Slemmo sier så fungerer omtrent hva som helst av olje. Når jeg er RO på stevner ser jeg overraskende mange som ikke har olje på sluttstykket i det hele tatt.
  12. I Agder kan jeg anbefale Ole Bernt Vatland.
  13. Blir vel definert som helauto i våpenforskriften, fra paragraf 3: Helautomatisk defineres som en funksjoneringsmetode hvorav våpenet lades og spennes automatisk etter hvert skudd ved hjelp av den energi som genereres av våpenets ammunisjon eller annen tilført energi, og hvor man med et enkelt avtrekk kan avfyre flere patroner etter hverandre. Fra IPSC rifle rules: 5.1.11 Rifles offering only "burst" and/or fully automatic operation (i.e. whereby more than one round can be discharged on a single pull or activation of the trigger) are prohibited (see Rule 10.5.15).
  14. Du trenger ikke så mange magasiner nei. Den aller vanligste størrelsen er vel 30 skudd, kanskje med en pluss bunn. Pmag virker stort sett alltid. Kanskje et metall magasin og en magnet i beltet til "option 3" I open kan en enkelt justere høyden på tofoten etter forholdene, i standard må en nesten ha litt utvalg i lengder på magasiner for å få til magasinstøtte.
  15. Har du tenkt på fast forstørrelse? Brukt SB 10x42 PM2? Ang montasje, uansett valg av optikk: Sphur.
  16. Opp med hånda de som ikke har vært umodne/ivrige og uerfarne. Er vel nettopp et møte med det miljøet du beskriver i DSSN sånne trenger. Kan ikke skjønne at det blir noen snarvei inn i sporten.
  17. DSSN har forbedringspotensial på rekkruttering, spesielt på junior siden. Tenk hvis juniorene kunne ta kurs med mini rifle.
  18. Du er nesten avhengig av foreldre/foresatt som driver med dynamisk for å komme igang som junior.
  19. Snakket med en som har jobbet for SIG tidligere, er produksjon av sports pistoler og våpen til politi/forsvar som legges ned. Han antar de flytter produksjonen av STR til sør Tyskland, feks Sauer & Sohn. Skandinavia er et viktig marked.
  20. Mengde oppbevart ammunisjon går vel på å begrense kilo krutt i husstanden ved evt brann. Og siden en .22 patron inneholder lite krutt kan antallet økes. Det er jo kommunen en søker til for å evt oppbevare mer ammunisjon.
  21. Tydeligvis jeg som er dårlig i norsk....
  22. Vanskelig å forstå våpenlov og forskrift, mye dårlig norsk. Avsporing: Hvis en finleser våpenforskriften § 2 punkt a og b, kan det jo tolkes til at dobbeltløpet rifle og hagle er forbudt. Det står et løp. § 2.Typer skytevåpen Haglegevær, rifle og kombinasjonsvåpen skal i denne forskrift forstås som tohånds skytevåpen som støttes mot skulderen under avfyring. Totallengden skal være minimum 840 mm, og løpet skal være minimum 400 mm. I tillegg skal a haglgevær ha et glattløpet eller riflet løp og benytte haglepatroner som ammunisjon, b rifle ha et riflet løp og benytte patroner med rand- eller sentertenning, og c kombinasjonsvåpen ha minst to løp og benytte patroner med rand- eller sentertenning og haglepatron som ammunisjon. Pistol og revolver skal i denne forskrift forstås som enhånds skytevåpen som benytter patroner med rand- eller sentertenning. Totallengde skal enten være under 840 mm, eller så skal totallengde på løpet være under 400 mm. Revolver skal benytte en fastmontert revolverende tønne som magasin. Politidirektoratet kan dispensere fra denne paragrafen. Er ellers enig med M67
  23. Har en eldre type av denne: https://www.brownells.no/MAGNA-TIP-ADJUSTABLE-TORQUE-WRENCH-Brownells-Magna-Tip-Adjustable-Torque-Wrench-Torque-Wrenches-080001294
  24. En sånn sak svir jo mer for en jeger og/eller konkurranseskytter med full garderobe, en for en hvilken som helst annen person uten interesse for våpen. Selv om de får lik straff.
×
×
  • Create New...