Jump to content

La linea

Members
  • Posts

    46
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by La linea

  1. Helt enig. Den kan du bruke fra barna er nyfødte og så lenge du klarer å bære dem. Når du ikke bruker selen kan den rulles sammen så den nesten ikke tar plass og blir den skitten så er det bare å hive den i vaskemaskinen. Trenger du å legge ned barnet kan du også bruke den som liggeunderlag eller pledd. Det å ha mulighet til å bære på magen er også praktisk. Jeg har båret ett barn i sele på magen og en i meis på ryggen evt en i sele på magen og ryggsekk på ryggen. Med barna på magen er det også lettere å gi dem mat og drikke underveis og skal du gjennom litt ulendt terreng med skog og kratt er det lettere å unngå pinner i øynene o.l.
  2. Dette tror jeg også kan være et godt tiltak. Det trenger jo ikke å være noen som har instruktørutdanning heller men rett og slett at klubbens mer erfarne medlemmer gir litt tips underveis. De første gangene kan det være kjekt å ha noen som loser en litt gjennom hvordan ting foregår. (Hvordan fungerer det å låne/leie våpen, oppførsel på standplass (lett å ha glemt detaljene selv om man har vært gjennom dette på sikkerhetskurset.) etc) Ennå bedre er det vel om mennene klarer å la være å le av damene eller himle med øynene når de stiller spørsmål man synes er banale eller merkelige. I stedet er det hyggelig å få en kort og enkel forklaring når man spør og jeg tror mange damer også vil synes det er hyggelig å få noen henvisninger til gode nettsider eller bøker hvor man kan finne svar på en del ting. Selv om de som har vært med en stund snakker om singleaction, doubleaction, feltskyting, sivilpistol og typer kaliber som den mest naturlige ting i verden så kan dette være ganske gresk for nybegynnere. Kanskje kan man tipse om forumet her - det er ofte enklere å stille "dumme" spørsmål når man får være anonym på et forum. Bærum pistolklubb har også mye bra på sine sider om skyteteknikk så det er også en god plass å henvise til. http://www.bpk.no/skyteteknikk/cms/118
  3. Ok. Meg som ikke klarer å lese mer enn en post om gangen
  4. På hjemmesiden står det Det er uke 29 om jeg ikke tar helt feil
  5. Hvis du ikke har noe i mot å kjøre litt ut fra sentrum www.askerskyteklubb.org
  6. Tror du ikke fukt, manglende smøring e.l. vil ha noen innvirkning?
  7. Det aller enkleste tiltaket er rett og slett å ta vare på de jentene som dukker opp. Inkluder dem i miljøet, snakk med dem, vis dem hvordan ting gjøres i klubben og pass på at de får invitasjoner til de sosiale happenings som er i klubben. Ikke legg så stor vekt på at de er jenter men la dem delta på lik linje med alle andre. Mitt inntrykk er at de fleste jenter er mer opptatt av selve skytingen og kanskje mindre av alt det tekniske som gutta kan synes er gøy. Sørg derfor for at de får skyte mest mulig og tilby dem gjerne å få låne forskjellige våpen for å prøve dersom det er mulig.
  8. Det dukker opp alle slags rare spørsmål i diskusjoner om våpen. Her er et som jeg lurer på om noen har noen meninger om. Om en revolver ble oppbevart ladet i en bod, garasje e.l. i 5-10 år. Hva tror dere er sjansen for at den vil virke om man prøvde å skyte med den?
  9. Både Listeria/listeriose og toxoplasmose kan være farlig for gravide. Fra folkehelsetinstittet.no
  10. Shampo trenger man vel selv om man har en korthåret hund? Jeg vil i alle fall anbefale det. Om du skal ha innehund vil en kjapp dusj med shampo ca annenhver uke (og når du kommer hjem fra skogstur) gjøre det mye hyggeligere å ha hund. Det er imidlertid ikke nødvendig å kjøpe de dyreste spesialshampoene og skulle hunden være veldig skitten og du ikke har shampo for hånden så fungerer grønnsåpe også.
  11. Bøkene til Jørn Mazzarino kan være verdt å lese.
  12. www.nok200.com har en del treningsklær men det er kanskje mer ytterklær du er ute etter?
  13. Smale = sau så å få til smalahove av elg blir nok vanskelig uten hjelp av noen som kan mye om genmanipulasjon Men å lage til elghode på samme måte som smalahove må vel la seg gjøre det.
  14. I begynnelsen av januar er ikke alltid Lovdata oppdatert. Det er veldig mange endringer i lover og forskrifter som trer i kraft ved årsskiftet så da er det ofte en forsinkelse i systemet - spesielt på forskrifter.
  15. Om du vil ha en litt mer "voksen" marsipan så kan du blande litt likør, konjakk eller lignende i marsipanen også
  16. Boka er rett og slett ikke verdt pengene. Kjøp Schønberg-Erkens kokebok i stedet, orginalen finner du i kassen med rot etter bestemor, ny-utgivelsen har de på bokhandelen. http://www.aschehoug.no/fakta/matogdrik ... Id=4896499 Den har jeg allerede så da tar jeg en titt i den
  17. Noen som har en link til hvor denne kan kjøpes? Jeg prøvde å søke litt på nettet men fant den ikke.
  18. Hjemmelagete pølser høres ordentlig godt ut. Har du noen erfaring med å blande forskjellige typer kjøtt i samme pølsedeig?
  19. JD kan bare gi forskrifter der de har fått delegert myndighet eller hvor det fremgår av loven at de har myndighet. For en del paragrafer hvor hjemmel til å utferdige forskrifter i utgangspunktet ligger til Kongen i statsråd, er dette delegert til departementet, jfr delegeringsforskriften. For enkelte andre paragrafer, f.eks. §5 bestemmes det direkte i loven at det er departementet som kan gi forskrifter. I §31 gis Kongen (i statsråd) en generell hjemmel til å gi forskrifter til loven.
  20. Det nyeste jeg kan finne på Justisdepartementets side er denne pressemeldingen hvor det står i løpet av høsten 2008 men høsten må vel sies å nærme seg slutten etterhvert...
  21. Du må ha ett skjema for hvert våpen men om du leverer dem inn samtidig så er det bare ett gebyr.
  22. Marinade - olje, eddik, smak Lag en base av olje og eddik og putt oppi presset appelsin (legg evt appelsinskiver rett på kjøttet) og det av krydder du måtte like.
  23. Du tenker kanskje på røsti? I så fall er det noen oppskrifter her http://tradisjoner.no/oppskrift1656.html http://www.matprat.no/oppskrift.aspx?artid=7733
  24. Denne serverte jeg som forrett på Halloween Gresskarsuppe 1 ss flytende margarin 1 løk 1 fedd hvitløk 600 g gresskar 6 dl kyllingbuljong 2 dl lettmelk 1/2 lime 1 ts koriander 1/2 ts chilipasta 1/2 ts salt 1/2 ts pepper Slik gjør du: Hakk løken og press hvitløken. Rens gresskaret for frø og skall og skjær i terninger. Ha margarin i en panne og surr løk og hvitløk blank. Ha i gresskar og kyllingkraft. La det hele koke under lokk i ca. 30 minutter til gresskaret er mykt. Bland alt i en hurtigmikser. Ha purèen tilbake i kjelen og rør inn melk. Smak til med lime, chilipasta, salt og pepper og kok opp på nytt. Server med et dryss finhakket koriander på toppen.
  25. Forskriften er vedtatt så om den skal endres så må man gjennom en prosedyre med endringsforskrift men det lar seg selvfølgelig gjøre og det kan jo også skje etter at forskriften har trådt i kraft. Regler er til for å endres - noe skal juristene i statsforvaltningen jobbe med Litt info om hvordan en forskrift vedtas for dem som ikke er så inne i det: Myndigheten til å gi forskrifter etter våpenloven er delegert til Politi- og justisdepartementet. delegeringsforskriften Om det er sannsynlig at forskriften endres er en annen sak
×
×
  • Create New...