Jump to content

Malle

Members
 • Content Count

  3,495
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

About Malle

 • Birthday 05/04/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg ladet en batch med S&B - hettene som jeg "etterpresset" med en Lee Ram Prime i en Lyman T- mag to. Det ble ingen klikk i min 686 med disse i dag, men en annen som prøvde patronene i sin 686 fikk flere klikk i løpet av et par sylindere. Rugeren, med letteste slagfjær, har ikke gitt meg klikk i løpet av 3-400 skudd.
 2. Jeg har aldri handlet mye hos J&F på Gjøvik, men de gangene jeg har handlet der har jeg fått god pris og enda viktigere: topp service og hjelp ved reklamasjon. Mitt neste kjøp blir også derfra.
 3. Etter en litt hastig måling har jeg kommet frem til en settedybde på -0,14 mm i snitt. Det nevnes at dette ble foretatt etter arbeidshelgen fra H... og med tilhørende kognitive ferdigheter. Jeg har testet omlag 150 av dem i en Ruger SP101 med slappest tilggjengelige slagfjær uten at dette har medført annet enn smell hver gang:-).
 4. Jeg lader .38 på en pro 1000 som har et veldig "følbart og positivt" hetteisett.Hettene er satt så dypt som det går. Som nevnt heller jeg mot at strammeskruen/ strain screw er så deformert at jeg har særdeles slappe anslag med redusert slagfjær. I tillegg virker tennålen på min 686 å være meget kort. På den annen side så har jeg aldri opplevd et eneste klikk i løpet av tusenvis av federalhetter.
 5. Nda har jeg fått testet disse jeg også. De var ikke pålitelige med reduced power spring fra Wilson i min revolver. Ca to klikk per sylinder selv om hettene var satt så dypt som jeg fikk dem. Jeg oppdaget at strammeskruen var veldig rundslitt så jeg shimset den og det hjalp litt. Jeg skal bestille en ny skrue og en lengre tennål (Cylinder&Slide) og se om det kan hjelpe.
 6. Jeg opplever det samme litt lengre nord på Hedmarken. Joda, jeg ser en og annen fugl, men i år har jeg ikke løsnet skudd. Faktisk har jeg stort sett "jaktet" uten å ha med børse denne høsten. Det har blitt dårligere og dårliger for hvert av de siste årene i de områdene hvor jeg jakter. For noen år siden var det en kjempeinnsats for å skyte mest mulig rev. Selv om det ble tatt ut mye rev ser det ut til å ha liten effekt. Samtidig ser jeg stadig oftere spor etter mår og jeg observerer mink på steder hvor jeg ikke har sett dem før. Jeg er for en lengre fredning over noen år for å se om d
 7. Litt på siden, men likevel: på 90- tallet jobbet jeg mye sammen med mennesker fra Filippinene. Der var det så godt som forbudt å eie noen som helst form for skytevåpen. Likevel eide mange av dem illegale våpen for å kunne beskytte seg mot kriminelle og ytterliggående islamistiske terrorister. Men et forbud vil jo selvfølgelig fungere bedre i Europa...
 8. Jaktdepotet var tomme for disse hettene da jeg prøvde å bestille, så da blir det å finne andre alternativer.
 9. I likhet med herren over har jeg mest erfaring med .45-70 og .30-30. Flotte patroner til jakt så lenge man kan leve med den relativt krumme kulebanen. Jeg er ikke uten videre enig at .45-70 er uegnet som første storviltrifle, men under forutsetning at man har tanker om å lade selv. Fabrikkammo koster såpass mye at det vil begrense treningsmengden for de aller fleste. På den annen side er .45-70 en relativt lett patron å lade, og forutsatt moderate ladninger har hylsene lang levetid. For norsk storvilt er det heller ikke noe poeng i å lade oppunder rødmerkingen. Jeg startet en gang denn
 10. Hei! Nei, jeg har ikke fått skrevet del to siden det siste halvannet året har krevd andre hensyn. Jeg har ikke skutt med riflen siden 7. mai i fjor. En annen årsak er at jeg har mistet "tenningen" for kammeret. Dette av mange årsaker, men først og fremst av at jeg er drittlei all kranglingen mellom selvutnevnte bedrevitere og det smale fokuset hva emner angår. Jeg kommer antagelig ikke til å skrive noen del to. Jeg er iinnom her daglig -siden jeg er for lat til å endre "startside" i nettleseren- og fordi at det tross alt finnes en del hyggelige og kunnskapsrike folk her fortsatt.
 11. Winchester var andrevalget, men jeg sliter med å finne dem også. Revolveren smeller av disse hver gang om jeg strammer fjæren helt.
 12. Da tennhetter fra Federal ser ut til å være vanskelige å oppdrive lurer jeg på tennhetter fra S&B . Det store spørsmålet for min del er hvorvidt de er knallharde eller ei. Jeg kan tåle noen klikk (tunet 686) i forbindelse med trening, men hvis de er like "umulige" som CCi sine bestiller jeg kun nok til å lade 9mm.
 13. Hei! Jeg var i samme situasjon som trådstarter i fjor sommer. Jeg hadde vært uten håndvåpen i fire-fem år, men aktiv før det. Jeg googlet meg frem til stevnelister og annen dokumentasjon på tidligere aktivitet og fikk beskjed om at jeg kunne søke omgående. Når det er sagt, så vil jeg nevne at jeg setter mer pris på skytingen nå, og etter langt fravær, enn jeg gjorde før. Jeg har også satt ny "pers" i antall starter på stevner og nedlagt trening (selv om jeg fortsatt klarer meg fint uten pokalhylle ).
 14. Jeg har ikke sett over hele utvalget, men kanskje du finner det du trenger her: http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2054436.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xbowtech+tomkat.TRS0&_nkw=bowtech+tomkat&ghostText=&_sacat=0
 15. Beklager, jeg glemte linken: http://www.topsknives.com/product_info.php?products_id=371
×
×
 • Create New...