Jump to content

vavlo

Members
 • Posts

  3,647
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Everything posted by vavlo

 1. Vil man regnes med i premiumsegmentet, så må også prisnivå være der.
 2. Basert på at forholdet faktisk er slik som beskrevet. Det er vel nettopp slike saker som gjør at flere av oss, som våpeneiere iaf, kjenner på et noe anstrengt forhold til ordensmakten, til tross for at vi "har alt på stell". Saken har vært en stor belastning for tiltalte, og krevd store ressurser av fellesskapets midler. Tilliten til etaten/ systemet kunne i en viss grad vært reparert om tiltalte hadde fått oppreisning, og tiltale hadde vært tatt ut mot melder, men som nevnt betyr det innrømmelser, og det sitter for langt inne.
 3. vavlo

  Hvilken zeiss v8?

  Montasjesystemer med integrerte spor på våpen eller picatinny har god repeterbarhet, type innen et knepp eller to. Jeg har samme erfaring som @bardp når det gjelder svingmontasje. De virker å være mer kilne. Svingmontasjer gir ofte heller ikke mulighet for like lav montering.
 4. Det er mange faktorer som påvirker resultatet på skiva. Grunnen til at denne ammoen er mer presis enn den du lader selv behøver heller ikke ha noe å gjøre med differenser i retthet på patronen. Det er heller ingen selvfølge at du klarer å duplisere eller forbedre presisjonen til en viss type fabrikkammo, selv med samme kule og ladet til samme hastighet, evt. med forskjellige typer krutt. Hva slags resept fabrikken bruker på sine patroner får vi jo aldri vite. Men som nevnt over, bruk ei colletdie, halspress noen hylser, og se om du får rettere patroner. Om så, prøv da med samme ladninger og se om det hjelper noe. Jeg ville ikke satt penger på at resultatet blir noe bedre.
 5. Det går nok an å få det rimelig beint, uten at jeg skal si akkurat hvordan. Hør med BR folket. Har selv god erfaring md colletdia til Lee når det gjelder å få rette patroner. Kombiner evt med ei bodydie
 6. Pålitelig og ikke koster mer enn en Magnetospeed. Blir vel en Magnetospeed det.
 7. Nå driver jeg ikke med PRS ell skyting der slike FFP retikkel ser ut til å være greit, (eller har kjennskap til alle omtalte sikter)så det er mulig jeg er helt på jordet. Men hva er greia med å lage (benytte) sikter der zoomområdet er så stort at det må kompromisses på retikkeldimensjoner i en slik grad at de ikke er anvendelig på de lavere forstørrelsene? (Med forbehold mhp sikter som leveres med dagslysdot som kan erstatte retikkel på lav forstørrelse).Forkommer meg at det ville vært «smartere» å nytte feks et 3 eller 4 ggr område som 12-36, 12-48 ell. Siktet hadde vel blitt rimeligere å produsere, og mindre kompromisser når det gjelder optisk ytelse, samt at retikkel kunne vært dimensjonert slik at brukere med «normalt» syn kunne brukt hele området. Ble litt off topic det her, men..
 8. Ingen gratis lunch her heller. Jo dyrere, jo bedre. Mitt inntrykk er at selv de rimelige duger til å ta ut avstander til jaktbruk.
 9. Nå er det ikke alle våpen det bare er ta ut sluttstykket på. Uansett, ser ikke bort fra at bruken av kammerflagg kan ha en viss oppdragende effekt når det gjelder sikker håndtering.
 10. Bruk en vinkelnøkkel. Skru til med den korte enden mellom tommel og pekefinger
 11. Ja, gjelder både på DFS og NJFF anlegg.
 12. vavlo

  Ny rifle i 223.

  Tusenkronersspørsmålet egentlig. Man kan jo ikke vite før en har fått skutt. Kjøper du en annen T3 kan det jo være at den går tilfredsstillende. Ser ikke ut til at høyere pris gir noen garanti heller, men kanskje økt sannsynlighet.
 13. vavlo

  Ny rifle i 223.

  Sånn generelt. Tror nok en del har overdrevne forventninger til "ut av eska" presisjon fra masseproduserte jaktvåpen. Man kan jo på herværende og andre fora få inntrykk av alt samler på en klistrelapp, men er det slik i de fleste tilfelle? Ja. de fleste våpen kan nok skyte ei og anna gruppe på klistrelappen, men hvor mange gjør det hele tiden (forutsetter at skytteren gjør jobben). For de fleste er det ikke mange våpen en får prøvd i løpet av et jegerliv, så det er vanskelig å ha noen formening om hvor bra det er jevnt over. Har bladd gjennom noen numre av Jakt og sett på div. jaktvåpen Jørund Lien har testskutt. (Nå er det mange som har meninger om både Jakt og JL, men det kan ligge her) Han får testet flere våpen ila et år enn de fleste av oss i et liv, og jeg har ingen grunn til å tro at han ikke kan skyte eller lade. Her er et utvalg. Resultatene kommer frem som gjennomsnitt av skyting av både 2x3 og 2x5 skudds grupper. Har definert MOA som 29 mm rundt for enkelhets skyld. Benelli Lupo 30-06. 4 av 11 med fabrikkammo bedre enn 1 MOA. 3 av 10 med hjemmeladd bedre. Remington 700ADL. 6,5x55 4 av 11 med fabrikk bedre. 5 av 13 med hjemmeladd bedre Sauer 303. 1 av 14 med fabrikk bedre.3 av 9 med hjemmeladd bedre. Remington 700 Mountain. 30-06 6 av 13 med fabrikk bedre. 0 av 11 med hjemmeladd bedre Tikka T3 Lite .308. 6 av 12 med fabrikk bedre Remington 700 VS .223 Rem. 3 av 7 med fabrikk bedre. 4 av 6 med hjemmeladd bedre. T3X Lite .308 W. 4 av 13 med fabrikk bedre. Mauser M18 .308 W 7 av 10 med fabrikk bedre. Er det noen grunn til tro at 1/2 MOA (klistrelapp) jaktvåpen er vanlig forkommende?
 14. vavlo

  Ny rifle i 223.

  Min erfaring er at bedding på disse ikke gjør iaf mer enn minimal forskjell. Jeg har «filt ned» forsterkningsribba som ligger an mot pipa i framstokken, men vet ikke om det gjør noen forskjell heller. Mest for at jeg liker det slik. Noen løp kan « gå seg til» etter noen hundre skudd, men hvor ofte det skjer, og om det er verdt å prøve...
 15. Hmm. Noe for skapnudister!
 16. vavlo

  Zeiss HT

  Solgte J&F disse siktene over tid som rent produktsalg (ikke del av et tilbud, pakke ell) til den prisen?
 17. Hmh! Driver du å «push feeder» ei rifle med kontrollert mating? Da er det i så fall ikke merkelig at det blir noe motstand når utdragerkloa presses over hylsebunn. Men du beskriver at dette skjer kun med dine helpressede hylser, og ikke de halspressede, noe som i så fall er merkelig.
 18. I farten kan det se ut som den nye prøven er identisk med den svenske. 80- meteren kommer vel av at svenskene operer mye med 80m baner.
 19. Du får se å flytte til et sted i landet der hysteriet ikke har tatt helt av , da vet du. Vi har ikke hatt stengt en dag pga virusen. I grunnen litt i overkant merkelig at en arena som til en hver tid frekventeres av edruelige og pålitelige folk, der det ikke burde være noe som helst problem å overholde verken avstandsregler eller andre anbefalinger, ikke skulle kunne brukes. Ble skikkelig ut av tema, men...
 20. Skal ikke ha noen mening om disse to, da jeg ikke har brukt noen av dem, men Leuoplden får du vel for under fire lapper. Sikter er ikke bare glass, og opplevd kvalitet har en lei tendens til å henge noenlunde sammen med pris, bare som en generell betraktning. Priskonkurransen er nok skarpere på Leupold, og den er vesentlig lettere, om det teller.
 21. Om du prøver trikset, som nevnt over, med å legge en bit "kontor"tape mellom hylsebunn og sluttstykke, og hylsa nå ikke eller vanskelig lar seg kamre i hele tatt, så begynner du å ha lokalisert problemet.
 22. Den er altså treg kun i siste del av lademomentet, dvs når arma er på tur helt ned? Ellers ingen ting å utsette?
 23. Verktøyet leveres med et utvalg av foringer, så det passer nok begge. "Henger" hylsa noe ved ekstraksjon etter at bolthåndtaket løftet helt og en skal dra bakover? Har du prøv å rotere hylsa for å se om det gjør noe forskjell?
 24. Tok kanskje i noe, men mellom forskjellige fabrikat kan det skille opp mellom 1 og 2 tideler som jeg har målt. Uansett byttes ikke denne ukritisk, om en skal ha kontroll på patronspill. Bruker dette verktøyet Hornady Headspace Kit W/Body (jaktogfriluft.no) av og til selv for å kontrollere pressing. Ikke noe må ha, men kjekk når en kommer borti trøbbel og vil kontrollere bedre hva en holder på med. Lett å sammenligne patronspill mellom pressa og upressa hylser.
×
×
 • Create New...