Jump to content

vavlo

Members
 • Content Count

  3,300
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

Everything posted by vavlo

 1. Dette ble tatt for et par, tre dager siden (kalender og klokke er ikke justert). På en liten skjerm på en fjernkontroll eller telefon kan det se greit nok ut, men en skal ikke zoome mye inn før en ser tydelig uskarphet/ pixelering. Har i grunnen regna med at bedre er det ikke.
 2. Er vel ikke overrasket i det hele tatt. Om noen skulle ha illusjoner om at kunnskap, vett, forstand og folkeskikk er rådende, er det feks bare å følge med litt på diverse jaktgrupper på feks FB.
 3. Har et 880 hengende ute hele året. Bildekvalitet er ikke noe hipp hurra med det heller. Synes ditt bilder ser bra ut. Får man slike kamera som gir gode bilder i hele tatt? Dette er vel enkle konstruksjoner med fast fokus, og er tilsynelatende laget akkurat gode nok til å kunne identifisere ( stort sett) hva som beveger seg framfor linsen, men heller ikke mye mer.
 4. Periodiske feil med lav frekvens er ofte tidkrevende (les kostbare) å finne ut av, stort sett uansett hva slags innretninger det er tale om. Feilen som er årsak, er oftest ikke lett synlig eller direkte målbar. I tillegg kommer erfaring og kompetanse til feilsøker inn i bildet. Feilen finnes, så det blir da gjerne et spørsmål om resultatet, i dette tilfelle ei hagle som ikke avfyrer utilsiktet, står i forhold til ressursbruken for å oppnå dette.
 5. Et ettersøk betyr vel ikke automatisk at en har med skadeskyting å gjøre. Man bør vel unngå å surre med begrepene her.
 6. Ja, har dæm bare itj snakka så rart!
 7. Ja, men den smeller noe høyere og rekylen blir mer tydelig, samt at balansen kan bli noe feil. Nei, det skader ikke løpet om en husker å demontere demper etter bruk, men utgangshastighet går ned ift ukortet pipe. Du vil ha min. 45 cm løpslengde igjen for bruk i Sverige.
 8. Finnes vel ingen skuddsikker løsning. Direkte svindel er vel omtrent ikkeksisterende ved omsetning av skytevåpen. Det som derimot kan forekomme er at varen ikke er riktig i den stand som det forespeiles i annonse. Få god muntlig kommunikasjon med selger og dann deg et inntrykk av vedkommende. Få bekreftet nødvendige opplysninger og viktige momenter skriftlig. Dvs hva som selges, tilstand osv Oppfatningen av hva som er bra, strøkent, feilfritt osv kan være forskjellig, så still detaljerte spørsmål rundt våpenet. Selger bør kunne besvare disse greit, og ikke være unnvikende. Be evt. om ekstra bilder. Har handla masse på Finn, både våpen, optikk, ammo, komponenter og annet utstyr. Har aldri blitt svindla, men som sagt, noen garanti finnes ikke.
 9. Om man ikke har noe erfaring eller peiling, bit i sureplet og kjøp nytt, komplett fra en renommert selger. Om noe ikke skulle fungere som forutsatt er det uvurderlig å kunne ta med "hele dritten" tilbake til selger og si fiks! Spesielt når en ikke er eier av ei backuprifle eller fem. Trening, jaktfelt, kikkertfelt, jakt. 6,5x55 eller .308. Tilgangen til rimelig og ok ammo er vital om en skal skyte noe. .308W om blyfritt på storvilt ( eks. rådyr) har prioritet. Både Sauer, Mauser, Browning og Tikka m fl. duger. Smak og behag. Kjøp gjerne et sikte med hurtiginnstilling på høydejusteringa. Det har du igjen Iaf ved feltskyting. 2-12, 3-12 fungerer til "alt".
 10. Når det først snakkes om Neopod. Foten virker solid nok, men vær obs på at tappen den er montert på ikke tåler all verdens sideveis belastning før den bøyer seg, og det kan den fort gjøre om tofoten hekter seg fast i vegetasjon når en brøyter seg fram. Det er ikke bare å bøye den tilbake heller, for snapp, så går den av. En svakhet som jeg vurderer å ta opp med produsenten. Om de vil gjøre noe med det er en annen sak. Jeg har også brukt å sikre den med en liten splittring gjennom hullet på tappen, så den ikke forsvinner i bushen, noe som kan skje om en skulle være uheldig. Uansett har jeg sluttet å ha den permanent montert. Bruker bare sekunder på å få den fra lomma og på rifla likevel.
 11. Med forbehold om at jeg husker rett. Et nytt rifleløpssett kostet ca 10 k ( for la oss si rundt 15 år siden). Solgte ei slik for rundt 10 år siden ( tror jeg. Tiden går då inni h..). Ved salg ville jeg prøvd å selge rifleløpene og det ene kombisettet hver for seg. I utgangspunktet 5 k pr stk om de er for kravepatroner, kanskje 3 k for rillepatron. Hagle, kombi samlet for en 5-7 k. Dette systemet har sine tilhengere, men markedet ser ikke ut til å være stort, så man skal treffe riktig kjøper.
 12. vavlo

  Avstandsmåler

  Ligger vel noe i sakens natur å skulle tjene penger når en driver butikk. Uansett, om en først ikke skal gå for en håndkikkert med avstandsmåler, så gå i alle fall for en måler som er såpass liten at den lett går ned i bryst/ skjortelomma. Alle merker og modeller klarer vel å måle jaktmessige avstander, men brukeropplevelsen blir rimeligvis bedre på dyrere produkter, som på annen optikk. Ingen gratis lunch her heller.
 13. Når vi snakker om momentnøkler og moment, så vær obs på at disse ikke gir særlig nøyaktig forspenning av en gjengeforbindelse. Ikke nødvendigvis fordi nøkkelen er dårlig, men mest fordi en har dårlig kontroll på hvor mye av momentet som «forsvinner» i friksjon fra en skrue til en annen. Det er også grunnen til at det brukes vinkelangivelser (med lavt grunnmoment) på kritiske boltforbindelser, heller enn moment.
 14. Det du ser etter når det er snakk om så små moment et helst en momentskrutrekker. Ellers kan du bruke trikset med å skru til med den korte enden av en vinkelnøkkel. Da skal du ikke klare å overtrekke om du ikke heter Arnold. Du kan også bruke litt harpiks for å øke friksjonen mellom sikte og ringer. Finn en klump kvae og stryk litt på sikterøret.
 15. Definer meget bra. Ikke engang Meopta klarer å lage et «øverstehyllesikte» , og selge det til 10 lapper. Når det er sagt så er mitt inntrykk at de lager god optikk til en grei(ere) pris. Har et par stykker selv og har eid flere. I sk tester blir de gjerne omtalt med «mye for pengene». Importørsevice er iaf upåklagelig, om det skulle være noe.
 16. Finnes en tråd allerede om disse. https://www.kammeret.no/topic/85620-ny-i-2019-meopta-optika-6/?tab=comments#comment-1269570 Har ikke erfaring med noen av disse selv, men når pris og ytelse erfaringsmessig henger rimelig sammen, kan man jo dra sine slutninger.
 17. Nåja, det glipper av og til det borte i øst også. Men på langt nær ikke så jevnt og trutt som i vest.
 18. Er sikkert en mannsalder siden jeg lada til revolver nå, så ta dette med ei klype. Generelt gjelder vel at en ikke får type overtrykkstegn som i riflepatroner, iaf ikke før trykket er langt hinsides. Ville holdt meg til publiserte data, gjerne fra flere kilder og kronografert for verifikasjon. Generelt har vel ikke de fleste revolvere særlig godt av en stødig diet med ++P ammo. Finnes sikkert mye spørsmål og svar rundt dette om en googler litt.
 19. Finn ballistiske data på 147 gr fmj kule fra en eller annen produsent. Mål hastighet og kalkuler. Tipper du vil havne temmelig nært.
 20. Hmm. Noe ullent dette med festing av våpenskap. Det enkleste er selvsagt om en kan vekte opp skapet ved å lime inn ekstra vekt, slik at fastbolting ikke er et krav. Gulv med varmekabler og/ eller lettvegger skaper utfordringer om en skal gjøre dette forsvarlig iaf ift fagmessighet. Produsenten foreskriver gjerne hvilket festemateriell som skal nyttes, men det er vel ikke definerte krav til hvor godt skapet skal sitte fast. Er det betong/ stein eller mulig å treffe trestendere så er det jo greit nok. Om en skal feste i ei veggplate eller panel blir det jo ei vurdering hva som er "godt nok". Hvilke krav kan en så stille til folk som ikke er håndverkere når det kommer til denne type vurderinger. Om en kan få skikkelig feste ved å lage et par ekstra hull i bakveggen på skapet er jo det heller gjerne ikke ihht produsentens anvisninger, selv om det er vanskelig å se at det skal svekke skapet på noen måte. Jeg laget iaf et par ekstra festehull i bakveggen for å få bolta fast skapet skikkelig (selv om det holder vektkravet), så får jeg heller ta den diskusjonen om den noen gang blir aktuell. (Tviler sterkt på det.)
 21. Tror de fleste som har disse, sitter godt på de. Knapt praktisk forskjell på Classic og Victory. De blir heller ikke gamle på Finn etter det jeg kan se. Du får vanligvis regne med å betale rundt de priser som er nevnt over for feilfrie eksemplarer. Ikke så mye under det de kostet nye, men markedet bestemmer.
 22. vavlo

  Sakoklubben

  Regner med det er prøvd med flere sorter ammo, og ingen samler tilfredsstillende. Ville starta med skikkelig, som i skikkelig, løpspuss med mantelfjerning. Sjekk evt at pipa ligger fritt, og at kassa ligger "dødt" i stokken.
 23. Nå er vel denne modellen erstatteren til VX1. Om det ikke er gjort forbedringer på optisk kvalitet ift til den, mener jeg den er priset for høyt. Har en VX 1 3-12x40 til bruk på elgbanen, og den er ikke bedre i optikkavdelingen enn den må være for bruk i dagslys. Nøye på øyeplassering er den også
 24. Låseringene til Lee bytter jeg i Hornady sine. Problem løst
 25. vavlo

  Problem med optikk

  Tror nok jeg ville avskrevet det der.
×
×
 • Create New...