Jump to content

evert

Members
 • Content Count

  3,507
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by evert

 1. Sunt vett og høflighet. Kommer mye lenger med det enn med alskens macho-holdninger, dessuten slipper man å bli bura inne.
 2. For oss som trener førsteskudd i kjelleren hjemme, og skyter felt til vanlig, er faktisk Gamo PR45 eller Weihrauch HW40 utmerkede treningsverktøy. En ny Hw40 koster ca 1500kr i butikken.
 3. evert

  HW 90

  https://www.nettsport.no/products/jsb-exackt-heavy-452mm-luftgevar-kuler?utm_source=shopello_no&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping&utm_term=luftgevær+%26+luftpistol-1288&utm_content=aeb5abba21f0c9e2f3dbaa66fbc3a9fb https://www.nettsport.no/products/jsb-test-diabolos-exact-luftgevar-kuler?utm_source=shopello_no&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping&utm_term=luftgevær+%26+luftpistol-1288&utm_content=2ef378fde9c09fe5fd20d125d301626f
 4. Hw25 er laget spesielt for små skyttere. Veier visstnok 1,9 kg: https://plymouthgunsandtackle.co.uk/product/weihrauch-hw25-starter-kit/
 5. evert

  Weihrauch hw35

  Har nylig fått liv i en gammel BSA improved fra mellom 1909 og 1911. Original lærpakning, som ble smurt inn med litt neetsfoot olje. Fungerer helt som ønsket med 110 år gammel lærpakning, ganske kult at det fungerer bra fortsatt.
 6. evert

  Weihrauch hw35

  Lærpakninger diesler alltid litt, men det kan være ganske stabilt om man finner et smøremiddel som oppfører seg pent. De fleste luftbørser med lærpakning har også lavere kompresjon enn moderne fjærgeværer, det er nok med på å redusere brutaliteten i dieslingen noe.
 7. evert

  Weihrauch hw35

  Vær litt kritisk til pyramyd air bloggen (Tom Gaylord). Han anbefaler silikonolje for pakningssmøring, det bør du være forsiktig med. Hvis silikonoljen havner der metall løper direkte mot metall skaper den økt slitasje.
 8. evert

  Weihrauch hw35

  Hvordan er ballistol med tanke på forbrenning/diesel?
 9. evert

  Weihrauch hw35

  "neets foot oil", altså klovolje er det rifktige for lærpakninger. Stempelets anleggsflater, styringen og fjæra kan du smøre med molybden-fett.
 10. evert

  Weihrauch hw35

  Lærpakninga trenger nok bare litt olje
 11. evert

  Weihrauch hw35

  Kan være ganske hyggelige en del av de gamle HW'ene ja! Angående fjærbytter, husk at eldre HW35 ikke er noe å prøve å få mye kraft utav hvis du ikke skal gå veldig grundig til verks innvendig. Slik eldre børser oppfører seg ofte best med den originale lærpakningen. 35'en er beryktet for å ha mye dødvolum, i form av lang transferport og områdene der løpsgaffelen er festet i sylinderen. En del folk går så langt som å helle loctite inn i sylinderen, og trykksette dette for å få det til å tyte inn og tette igjen hulrom.
 12. evert

  Weihrauch hw35

  Om du klarer å koke de rustne delene i vann før du går løs med olje og fin stålull, blir det enda bedre.
 13. Kan være du finner noe mer her: http://www.shotguns.se/html/aya.html
 14. "de som kan slikt" bruker visstnok Kiwi skovoks. Denne danner et tynt vokslag når den påføres med børste. Edit: det var mange som svarte det samme samtidig!!!
 15. Har faktisk fått veldig bra presisjon med den lotten 115grs frontier jeg har liggende. Fikk dem tilnærmet gratis Og, ja, metoden med måling av kula og visuell sammenligning er som jeg har prøvd å få frem "det verktøyet man har", og ikke noen idiotsikker metode....
 16. Ingen av de trådstarter lister er spesielt gode militærfelt-pistoler. Det går an å kombinere pistol for IPSC standard og NSF militærfelt, men pistoler som er godkjent i IPSC production vil være ganske problematiske for de fleste skyttere når det kommer til militærfelt.
 17. Gjorde noe lignende for mange år siden, 180grs 44cal XTP som ifølge Hornady er beregnet på ekspansjon under 1350fps. En kompis hadde en 44mag Balckhawk, og vi jazza kula opp i 1700fps... Den ble eksplosiv på alt av gammel frukt! For at dette ikke skal være helt OT; her er en link til ekspasnjonstabell for de forskjellige XTP'ene om trådstarter vil ha info: https://www.chuckhawks.com/underrated_hornady_XTP.htm
 18. Tror ikke de vil ekspandere stygt, det er jo uansett lave hastigheter det er snakk om her. Men, jeg har ikke testa, så da er det bare "tror".... Du må nok teste kruttyper også, for å finne noe som gir best mulig presisjon. Personlig ville jeg startet med N-330, men det er meg, det er mange meninger derute om 9mm og krutttyper....
 19. Tror det kan være verdt forsøket å få tak i noe 147grs XTP Er til og med på "tilbud": https://www.brownells.no/XTP-PISTOL-BULLETS-Hornady-9mm-147-gr-HP-XTP-9-mm-355-356-Hollow-Point-Extreme-Terminal-Performance-HPXTP-749002556
 20. Victoryene dukke opp støtt stadig til rundt tusenlappen på finn.no, og det ser ikke ut som de blir solgt, de ligger ute lenge. Etterspørselen er nok veldig lav her i hjemme.
 21. Nja. Feltskyttere har en tendens til å dytte kula langt nedi hylsa uansett. Om du har tilsvarende volum under kula er ikke litt lengre hylse noe problem.
 22. Har du fått sjekket om yoke/crane linjerer riktig med ramma? Første sted å starte når timingen ikke er som den bør. Når du har såpass mye som er mishandlet kan andre ting være skjeve også....
 23. Man kan kjøre Quick-load simuleringer, eller måle trykkringer. Men dersom man ikke er ute etter å dytte kula opp i maks hastighet er bruk av kronograf og litt tankevirksomhet egentlig nok. Personlig ville jeg tatt utgangspunkt i data for en kjent 124grs FMJ, og målt lengde på kula, slik at jeg kunne sette den aktuelle kula til tilsvarende hylsevolum. Jeg ville også gjort en visuell sammenligning av bæreflater, og målt at kulene ikke var overdimensjonerte. Deretter ville jeg ikke gått høyere enn 1100fps. Med en slik tilnærming(data for tyngre kule og kontroll på bæreflater og hylsevolum) vil man ANTAGELIG holde seg godt innafor makstrykk. Men noen garanti er det ikke.......9x19 er ganske kilne greier
 24. Jeg siterer meg selv, for det er viktig. Gå ned til 4,5-4,7, og jobb deg opp. Lykke til!
 25. Hvis det er den korte rundnesede 115grs-kula til frontier, må den som du erfarer settes til en kortere patronlengde enn mange andre kuler. Volumet som er igjen under kula er en av mange faktorer som påvirker trykkoppbyggingen, og når kula er kort går volumet opp og kuleholdet blir mindre om du ikke reduserer patronlengden. Dersom du tar utgangspunkt i data for andre kuler, er det fornuftig å måle lengden til de forskjellige prosjektilene, slik at du kan tilpasse settdybden til å gi et lignende volum. Som nevnt i flere tråder her inne den siste tiden- TaperCrimp er iKKE en måte å få bedre kulehold Personlig har jeg sluttet å bry meg om litt sot på hylsene, får jeg god funksjon og presisjon, og hastighetene ikke varierer helt på viddene er jeg fornøyd. MEN; start uansett lavt når du setter kula dypere!
×
×
 • Create New...