Jump to content

evert

Members
 • Content Count

  3,495
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by evert

 1. Kan være du finner noe mer her: http://www.shotguns.se/html/aya.html
 2. "de som kan slikt" bruker visstnok Kiwi skovoks. Denne danner et tynt vokslag når den påføres med børste. Edit: det var mange som svarte det samme samtidig!!!
 3. Har faktisk fått veldig bra presisjon med den lotten 115grs frontier jeg har liggende. Fikk dem tilnærmet gratis Og, ja, metoden med måling av kula og visuell sammenligning er som jeg har prøvd å få frem "det verktøyet man har", og ikke noen idiotsikker metode....
 4. Ingen av de trådstarter lister er spesielt gode militærfelt-pistoler. Det går an å kombinere pistol for IPSC standard og NSF militærfelt, men pistoler som er godkjent i IPSC production vil være ganske problematiske for de fleste skyttere når det kommer til militærfelt.
 5. Gjorde noe lignende for mange år siden, 180grs 44cal XTP som ifølge Hornady er beregnet på ekspansjon under 1350fps. En kompis hadde en 44mag Balckhawk, og vi jazza kula opp i 1700fps... Den ble eksplosiv på alt av gammel frukt! For at dette ikke skal være helt OT; her er en link til ekspasnjonstabell for de forskjellige XTP'ene om trådstarter vil ha info: https://www.chuckhawks.com/underrated_hornady_XTP.htm
 6. Tror ikke de vil ekspandere stygt, det er jo uansett lave hastigheter det er snakk om her. Men, jeg har ikke testa, så da er det bare "tror".... Du må nok teste kruttyper også, for å finne noe som gir best mulig presisjon. Personlig ville jeg startet med N-330, men det er meg, det er mange meninger derute om 9mm og krutttyper....
 7. Tror det kan være verdt forsøket å få tak i noe 147grs XTP Er til og med på "tilbud": https://www.brownells.no/XTP-PISTOL-BULLETS-Hornady-9mm-147-gr-HP-XTP-9-mm-355-356-Hollow-Point-Extreme-Terminal-Performance-HPXTP-749002556
 8. Victoryene dukke opp støtt stadig til rundt tusenlappen på finn.no, og det ser ikke ut som de blir solgt, de ligger ute lenge. Etterspørselen er nok veldig lav her i hjemme.
 9. Nja. Feltskyttere har en tendens til å dytte kula langt nedi hylsa uansett. Om du har tilsvarende volum under kula er ikke litt lengre hylse noe problem.
 10. Har du fått sjekket om yoke/crane linjerer riktig med ramma? Første sted å starte når timingen ikke er som den bør. Når du har såpass mye som er mishandlet kan andre ting være skjeve også....
 11. Man kan kjøre Quick-load simuleringer, eller måle trykkringer. Men dersom man ikke er ute etter å dytte kula opp i maks hastighet er bruk av kronograf og litt tankevirksomhet egentlig nok. Personlig ville jeg tatt utgangspunkt i data for en kjent 124grs FMJ, og målt lengde på kula, slik at jeg kunne sette den aktuelle kula til tilsvarende hylsevolum. Jeg ville også gjort en visuell sammenligning av bæreflater, og målt at kulene ikke var overdimensjonerte. Deretter ville jeg ikke gått høyere enn 1100fps. Med en slik tilnærming(data for tyngre kule og kontroll på bæreflater og hylsevolum) vil man ANTAGELIG holde seg godt innafor makstrykk. Men noen garanti er det ikke.......9x19 er ganske kilne greier
 12. Jeg siterer meg selv, for det er viktig. Gå ned til 4,5-4,7, og jobb deg opp. Lykke til!
 13. Hvis det er den korte rundnesede 115grs-kula til frontier, må den som du erfarer settes til en kortere patronlengde enn mange andre kuler. Volumet som er igjen under kula er en av mange faktorer som påvirker trykkoppbyggingen, og når kula er kort går volumet opp og kuleholdet blir mindre om du ikke reduserer patronlengden. Dersom du tar utgangspunkt i data for andre kuler, er det fornuftig å måle lengden til de forskjellige prosjektilene, slik at du kan tilpasse settdybden til å gi et lignende volum. Som nevnt i flere tråder her inne den siste tiden- TaperCrimp er iKKE en måte å få bedre kulehold Personlig har jeg sluttet å bry meg om litt sot på hylsene, får jeg god funksjon og presisjon, og hastighetene ikke varierer helt på viddene er jeg fornøyd. MEN; start uansett lavt når du setter kula dypere!
 14. Hvis pipa og mekanismen er fin inni, er det et bruksvåpen. Får du den billig og du vil ha den til bruk og ikke til pynt kan det være et bra kjøp. Men ikke regn med å få tilbake penga dine om du bestemmer deg for å selge ved senere anledning.
 15. Kalibreringsverktøy Kulesetter Krympeverktøy ..også synder jeg og sier Ekspander.
 16. evert

  STP/BUL 9mm

  Med litt is i magen finner du en pent brukt STI trojan, targetmaster eller rangemaster for de pengene.
 17. Kort historie: Har erfaring med tre hatsanproduserte fjærbørser. Konklusjon: de slurver så mye i produksjonen at de ofte ødelegger delene.
 18. Høres ut som om noe er galt med ventilen din. At sjokkfylling fra flaske kan hjelpe er kanskje sant, men det skal ikke være sånn på et fungerende PCP-våpen, men her prøver leverandøren å sno seg unna ansvaret sitt. Dette er en reklamasjonssak.
 19. Para-ordnancen min går meget bra med samme kule. Sizer til .451", og sorterer ut de jeg kjenner går lett i sizeren.
 20. evert

  Fiber sikter

  Og ganske umulig å kontrollere.. Skal dommeren nå stå og hevde at: "nei, lillefingeren din var ikke i minimal kontakt med nedre del av grepet under skyting"?? ... eller "det var ikke kontakt mellom venstre hånds pekefinger og underside av avtrekkerbøylen"??? Skjønner ikke hvordan de har tenkt at dette skal kunne utføres i praksis.
 21. evert

  Fiber sikter

  Det skal bli spennende å se hvordan dette skal håndheves, det kan bli mange "spennende diskusjoner" .... Kanskje litt OT, men jeg observerer at det nye reglementet sier dette om tvungen tohåndsskyting: 5.1.10.1.2 "Skyting med to hender innebærer at skytter skal bruke begge hender til å holde våpenet med, og at begge hender skal være i fysisk kontakt med våpenet med minimum håndflate og en finger for å få minimum to punkter i hver hånd som er i kontakt med våpenet." Er det noen andre enn meg som synes dette er merkelig, vagt, og umulig å tolke presist? EDIT: ikke tolke, KONTROLLERE presist var det jeg mente, hvordan i huleste skal man som arrangør kunne sjekke at alle har fingerkontakt med begge hender under tohåndsskyting??
 22. evert

  BUL SAS

  Variasjon i denne radien flytter kontakten mellom hanen og blokka/stopp-platen. Dette endrer utvekslingen mellom sleiden og hanen, og påvirker dermed hvor mye hanen låser sleiden i den første delen av sleidebevegelsen. Kraft ganger arm tror jeg det het tilbake på ungdomsskulen.
 23. Du kan jo lade patroner og skyte? Grunnen til at folk her på forumet ikke er spesielt positive til ideene dine, er antagelig at mange av oss har sett slike prosjekter havarere eller bli avsluttet med dårlig resultat alt for mange ganger. Da er det bedre å akseptere våpenet for det det er, og heller bruke litt tid på å oppnå brukbare resultater med originalvaren. MEN, siden du antagelig er ustoppelig, hvorfor ikke få tak på et gammelt og slitent skjefte, og eksperimentere litt med det? Eldre baneskjefter for kragen bør ikke værehelt umulig å oppdrive. ...også kan du sette tilbake originalskjeftet om ting ikke blir helt som håpet
 24. Tanken har vært tenkt ja.... av undertegnede. Men som vanlig har det blitt med tanken, jeg har en 10mm som er ganske hyggelig. 9x25mm-patronen finnes fra før som en eller annen obskur gammel europeisk sak.
 25. Kan hende du får det til å fungere med litt kreativ modifisering av utdragere, men i utgangspunktet er støtbunnen en god del større. En skytterkompis hadde en 40 bygget på en para med 9mm-sleide, der var det tatt ut en god del gods for å få inn 40'en. Har noen lignende ideer, kunne vært artig med en ekstra 9mm pipe tilpasset 10mm'ern. Ville starta med å få til en fungerende utdrager før jeg la penger i ny pipe.
×
×
 • Create New...