Jump to content

evert

Members
 • Content Count

  3,532
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

73 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Joda, men den dunken har du antagelig hatt en stund? Samfunnet har blitt kjemikalie-hysterisk, det å få handlet kjemikalier til legitim hobbybruk har blitt ganske vanskelig.
 2. Har en M41 som er litt ammunisjonssensitiv. Noen lotter med CCI std fungerer bra, andre fungerer dårlig. Geco semi-auto fungerer bra.
 3. Jeg fikk faktisk til å zinkfosfatisere noen smådeler med "ferro-bet" rustfjerner (enkleste tilgangen på fosforsyre, men den inneholder noe annet tull også) og sinkspon fra en anode kjøpt på biltema. Det skal være mulig å få tak i renere fosforsyre fra firmaer som driver med utstyr for hjemme-brygging av øl, brukes visstnok til rens av bryggekar.
 4. Vel, jeg opplever problemet som reellt, og problemet er absolutt tilstede med 38special og lette kuler. Opplever at førsteskudd, der en løfter fra 45grader, og påfølgende skudd har veldig forskjellig hastighet når man skyter over kronograf. Det er nærliggende å anta at dett handler om kruttets posisjon i hylsa, kombinert med lav fyllingsgrad. Har ved flere anledninger sett resultatet av det på skiva også, der førsteskuddet sitter lavere enn resten. Som du selv sier er maksladninger med n-310 mer stabilt enn mye annet, men jeg opplever Hodgdon Clays som hakket bedre. 148grs wadcuttere fyller opp såpass mye av hylsa at problemet forsvinner, men med 125grs wadcuttere er det absolutt tilstede.
 5. evert

  1911-tråden

  Ok, du slår min "klinke fast forsikte på commanderen med snekkerhammer og spiker under feltstevne" 😂 ..men siktet sitter fortsatt
 6. Bruker Clays til den kula, har landet på at maks er ca 3grs etter diverse trykkringmålinger og litt hjelp med QL-simuleringer. Ser at H&N oppgir 3,0grs N-310 for kula, jeg tror ikke det bør overstiges da N-310 og Clays har vist seg å ha ganske like maksladninger i flere tilfeller. Data fra H&N her: https://www.hn-sport.de/en/reloading/wc-h-hb-357-125-gr-hs
 7. evert

  1911-tråden

  Polering av materampe er ikke noe vidnudermiddel... men det skader ikke, dersom man veit hvordan det skal gjøres. Nøkkelen er å IKKE avrunde hjørner, eller å lage buet rampe, men kun skape en bedre overflate. Svært mange "poleringsjobber" gjør mer skade enn nytte.
 8. evert

  Hvordan tørke kjuke?

  https://snl.no/knivkjuke
 9. Som hobby-vaktel-bonde med fokus på dyrevelferd kan jeg vel bare si at å ale opp fugl for bruk til hundetrening en ganske tvilsom hobby. Men det er kanskje bare velferden til bikkja som teller?
 10. evert

  1911-tråden

  Ja, ofte behov for litt småjusteringer, men det gelder også ting over 20.000 i dagens marked. For eksempel STI har titt og ofte behov for avtrekksjustering, justering av linklengde og tilpasning av utdrager for å bli funksjonssikre konkurransevåpen. Mange eksemplarer er bra utav esken, men det dukker opp småplukk.
 11. evert

  1911-tråden

  Hvis jeg husker riktig har VP70 overdimensjonert løp, for å redusere trykkoppbyggingen, og dermed redusere sleidehastigheten... Så det som kommer ut av munningen er egentlig "9mm redusert", og jeg vil tro at overdimensjonerte piper ikke leverer den presisjonen man ønsker seg ut av et konkurransevåpen..
 12. Som andre har svart deg, det kommer an på konkurranseform. Det finnes andre skyteformer for luftvåpen enn 10meter ISSF/NSF-øvelsene..
 13. Nettopp. Hodet i sanden kommer vi ingen vei med, vi må faktisk "følge med i tiden". Personlig håper jeg forbundene våre tar problemstillingen seriøst, og forsøker å gå i front for å finne løsninger som minimerer avrenning fra skytebaner.
 14. Men da bør vi jo anerkjenne forskningen som forteller oss at blyholdig ammunisjon faktisk er skadelig for både oss og andre organismer?
 15. Få laget en plastikkhylse som du limer inn i et av hullene. Da kan du brotsje denne til det volumet du ønsker deg. Eller skaff en såkalt Micro-disc.
×
×
 • Create New...