Jump to content

evert

Members
 • Content Count

  3,453
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

46 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. evert

  Think! - S&W model 14-3

  Burde gå greit å installere en sånn her uansett antall tommeltotter: https://www.brownells.no/SIGHT-ASSEMBLY-REAR-086-BLACK-SMITH-WESSON-Universal-Handguns-Factory-Replacement-940000486
 2. evert

  Think! - S&W model 14-3

  Du kan jo bare bytte til et annet smith-baksikte med lavere sikteblad, eller er det et spesielt poeng å ha LPA? Om du er villig til å bryte mutteren på originalsiktet er det billigste et lavere sikteblad i originalsiktet.
 3. evert

  Think! - S&W model 14-3

  Lettere å bytte ut siktebladet i baksiktet, de kommer i forskjellige høyder. Letteste er vel egentlig å bare å bytte hele baksiktet.
 4. evert

  Think! - S&W model 14-3

  Med 148grs wadcutter i original smithpipe vil du ikke under 700 fps, heller opp mot 740-750. 1-18,75 riflestigningen i smithpipene stabiliserer ikke disse prosjektilene skikkelig i lave hastigheter, noe du kan se tegn til på endel av hulehullene du har avbildet. Det er skrevet en del om dette på amerikanske fora.
 5. evert

  1911-tråden

  Tilbake i "attenhundreogdazumal" (rundt 2006 eller deromkring) husker jeg en kar som skøyt en større Praktisk-match med en Pardini i 40. Den så ut til å virke, tror ikke han plasserte seg helt halvgæærnt heller.
 6. evert

  1911-tråden

  Kan like gjerne være Pardini-eiere som Pardinier det er noe galt med Litt som at det ofte er 1911-eieren det er noe galt med, og ikke 1911'en.....
 7. evert

  Fenomenet "napping" / skuddredd

  Tørravtrekk, tørravtrekk, tørravtrekk... Avtrekkstrening med fokus på å unngå bevegelse i siktebildet. Mange synes det er kjedelig.
 8. evert

  Gammel hagle, uregistrert, verdi?

  Med denne tabellen kan du tyde stemplene, og gjøre en grov datering: http://www.hallowellco.com/british_proof marks - syntax by date.htm For meg ser det ut som børsa di er produsert mellom 1875 og 1887, og trykkskutt i London. Dermed er den et svartkruttvåpen produsert før 1890, og er ikke registreringspliktig, så om min tolkning av stemplene er riktig trenger du ikke bekymre deg for registrering, den kan omsettes fritt.
 9. evert

  Trykkule og avtrekksvekt

  Liker selv en ettervandrings-stopper bak avtrekkeren. Det hindrer all vandring etter at hanen har falt, og er mer kontant enn løsninger med ting og tang på hanen.
 10. evert

  Trykkule og avtrekksvekt

  I mitt hode den beste løsningen. Kan gjøres enkelt ved å montere noe som hindrer ettervandring ved DA-avtrekk, noe som også hjelper enkelte av oss til mer presis skyting.
 11. evert

  Trykkule og avtrekksvekt

  Nei, det er ikke smak og behag, det er det eneste riktige;-) DA-skyting skal foregå uten kontante stopp, det er nettopp det som gjør det presist og raskt. Men, det krever en treningsmengde mange ikke er villige til å legge inn. "Focus on your front sight, ROLL the trigger"
 12. evert

  Omkammring av donor våpen

  Han burde kontaktet deg før han gjorde noe annet enn det som var bestilt. Dette er dessverre en sykdom jeg har vært borti hos børsemakere selv, de vil rette opp i noe de anser som et problem, uten å kontakte kunden. Sikkert godt ment, men jeg forstår frustrasjonen, god kommunikasjon er viktig for tillit..
 13. evert

  Buckshot

  https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=5857&prodid=12409
 14. evert

  Vokskuler .38

  Det kan man da lage selv!
 15. evert

  Hvilken choke for slugs?

  Nja. Har sett en Remington 870 med sprukket munning og utskutt choke, som etter eierens utsagn var resultatet av slugskyting. Dette var i 1996, og jeg hadde ikke mulighet til å inspisere våpenet nærmere enn at jeg så sprekken. Men det har gjort meg skeptisk til å skyte slugs også i moderne våpen med full trangboring.
×