Jump to content
Adventspatronquizen 2018 er i gang Read more... ×

evert

Members
 • Content Count

  3,471
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

53 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. evert

  1911 i 40s&w med 9mm pipe?

  Kan hende du får det til å fungere med litt kreativ modifisering av utdragere, men i utgangspunktet er støtbunnen en god del større. En skytterkompis hadde en 40 bygget på en para med 9mm-sleide, der var det tatt ut en god del gods for å få inn 40'en. Har noen lignende ideer, kunne vært artig med en ekstra 9mm pipe tilpasset 10mm'ern. Ville starta med å få til en fungerende utdrager før jeg la penger i ny pipe.
 2. evert

  Førstegangskjøp av pistol - hva og hvorfor?

  Det positive med Berettaer er at de jeg har vært borti har hatt en merkelig tendens til å være meget funksjonssikre. Har selv hatt forskjellige .22-varianter, og de er helt supre skytemessig også.
 3. evert

  Førstegangskjøp av pistol - hva og hvorfor?

  Dere som skyter mest dynamisk skal jo uansett bare mæle ut mest mulig ammo på kortest mulig tid, så det teller liksom ikke
 4. evert

  Førstegangskjøp av pistol - hva og hvorfor?

  Må si meg enig med Thor her, Glock foran Beretta hver gang. Det jeg har skutt med Berettaene og Tauruser av diverse årganger har aldri overbevist meg, det bare funker ikke. Rekylopptak og avtrekk er vel hovedankepunktene. På tross av at jeg er 1911-fanatiker fungerer Glock ganske bra for meg. Har noen syke ideer om en G34 med jernsikter og godt avtrekk som militærfeltpistol, tror det kan bli ganske så bra... men så var det det å ofre noe av det man har brukt tid og krefter på å få bra.
 5. evert

  1911 typer?

  Nja, halvspennhakket på series 80-haner er ikke likt som på series 70. Det går an å konvertere ved bare å kaste ut deler og installere en såkalt slot-filler i ramma, men det beste er å få på plass de riktige avtrekkdelene også, så du er bedre sikret mot dobling og automatild dersom du skulle få hanefall.
 6. evert

  Benjamin Sheridan 5mm luftrifle

  Et lite googlesøk fant disse: http://www.actionshop.no/products/benjamin-20-cal-cylinder-pellets---500stk Utsolgt står det i nettbutikken, men kan jo være verdt en telefon.
 7. evert

  Benjamin Sheridan 5mm luftrifle

  Tror Børselars hadde noe .20"/5mm JSB for en stund siden. Verdt å sjekke i det minste.
 8. evert

  Ny kule fra H&N sport

  Kjøpte noen hos Landrø for endel år siden, av de som er produsert av H&N. Tror det egentlig bare er rebrandede FTT og baracuda. Har ikke fått testa dem stort, altfor mange andre ting som skal testes.
 9. https://www.2alfa.no/alsa-pro-9mm-147-fmj-rn-.355-500pcs.html https://www.2alfa.no/alsa-pro-9mm-158-fmj-fp-.355-500pcs.html http://kulegrossisten.no/portfolio/vare-tjenester/ http://www.blykula.com/411949134
 10. evert

  Uregistrert Anschutz 6mm.

  Bare husk å presisere at det dreier seg om en HAGLE i kaliber 6mm glatt, og ikke en SALONGRIFLE kaliber 6mm glatt. Ordet "rifle" hører ikke hjemme her, det vil kunne gjøre saksbehandler forvirret. Ja, det er samme mekanismen som på salongrifler, men det er en HAGLE, og ble i sin tid solgt lovlig uregistrert nettopp på grunn av dette. Og som chiefen indikerer: IKKE ta med deg våpenet fra eieren FØR du har innvilget erhvervstillatelsen på DETTE spesifikke våpenet. Når du sender inn søknad om dette våpenet, med dette nummeret, sjekker saksbehandler at våpenet ikke er i systemet allerede. Dermed får du når du mottar erhvervstillatelsen en bekreftelse på at dette våpenet ikke er knyttet til en tidligere eier, og at du har ditt på det tørre uansett hva selger hevder er våpenets historie.
 11. evert

  Salg av pistoler

  Kommer an på om du er aktiv eller ikke, og klubben din. Er du aktiv, ikke noe problem. Har du ikke vært aktiv i klubben på en stud kan det godt hende at de krever ny aktivitetsperiode før de vil bekrefte at du er et aktivt medlem.
 12. evert

  Hvor mange skudd for å "slite inn" en 1911 pistol?

  Har en i klubben som sleit fælt med en. For trang bushing, det var ikke noe rom for pipa til å gå i lås. Helt greit å rydde opp i, men neppe noe som "sliter seg til" sånn helt uten videre.
 13. evert

  577/450 Martini Henry

  Bringer denne tråden opp fra de døde... Det har dukket opp en 1887 Martini-Henry i heimen, som jeg tolker som en mk3, og da må det jo undersøkes om dette er noe det er mulig å lade for. Ser at Lee har tang for hulbase .459", er det noen som har prøvd denne i 577/450? Hulbasen skal jo kunne gi mulighet for tilpasning mellom et litt underdimensjonert prosjektil og pipe.
 14. evert

  Bytte avtrekk Mauser 98

  Putt børsa i en stabil skrustikke (med egnet mellomlegg så du ikke skader stålet).
×