Jump to content

evert

Members
 • Content Count

  3,554
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

evert last won the day on May 30 2020

evert had the most liked content!

Community Reputation

87 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om en fjærbørse har tilpassede fjærstyringer og er smurt riktig trenger den ikke "innkjøring". Når et gevær med underdimensjonert styring slutter å vibrere betyr det ofte at fjæra ikke er rett lenger, og dermed går trangere på styringen.
 2. Hvis bly i metallform ikke tas opp i fordøyelseskanalen, hvorfor finnes det da diverse medisinske publikasjoner som sier noe annet?
 3. En forhandler hevdet de hadde vært i kontakt med POD og fått vite at FX sine luftpilgeværer var lovlige å selge fritt.
 4. Jeg har noen eldre varianter av Hw50 og Hw30 med dette avtrekket som Weihrauch kaller "Perfekt". Det er dette avtrekket den nyere Hw50 m/II har, faren min har også en eldre Hw30 med dette avtrekket. Min erfaring er at de er litt variable, og at avtrekksvekten og slep i trykkpunktet varierer. Har ikke veid noen av dem, så jeg kan dessverre ikke gi deg noen presis vekt. Men de bedre av dem er nok rundt 1kg, mens den med mest kryp og grums i trykkpunktet antagelig er noe tyngre. En Hw med "Rekord" varianten av avtrekket kan justeres veldig lav i avtrekksvekt om du legger lit
 5. Det er ikke en slaktemaske-patron?
 6. Må bare støtte dette. Når folk insisterer på å lade 9x19 med N-310, får det være deres eget valg. Det kan gå helt fint, men man bør ha god forståelse for hvilke faktorer som gir trykkøkning i pistolpatroner før man setter igang, eller ihvertfall tilgang på gode data. Man gir fra seg mange av sikkerhetsmarginene med dette kruttet i 9x19. Jeg forstår at trådstarter sliter med kruttsøl og LEE Pro1000, jeg sleit med det samme selv i mange år, og ladet 124grs Kuler over 3,8-4,1 N-320, avhengig av kulekonstruksjon og settdybde. For å fa lavt kruttvolum i 9x19 børman gå til tyngre ku
 7. For hard tapercrimp gjør faktisk at kuler løsner. Tenk over det; hva er mest plastisk bly og kobber i kula, eller messingen i hylsa? Om die-settet og hylsene er riktig dimensjonert for kulene dine, skal det ikke trengs krymp for å holde fast ei pistolkule.
 8. Om du vil være litt mer konservativ, og unngå raske krutt, er min oppskrift på 9x19 følgende: -124grs kule -4,6-4,7grs N-330 -billigste tennhetta jeg får tak på -patronlengde varierer med kuleprofil, men for en "normal" fmj ca 29mm -lett taper-crimp med minst mulig deformasjon av kula
 9. evert

  STI/Staccato

  Jøss. Litt av et navn når man ønsker en mekanisme som mater jevnt, raskt og glatt!
 10. Du blander M60 og de andre J-rammene har spiralfjær. Det er K/L/N (og kanskje X?) rammene som har bladfjær og strammeskruen.
 11. Utenfor Norge er den sikkert lett å få en fin sum for, men her hjemme avhenger det av at du treffer riktig kjøper. Samlermarkedet for luftvåpen er litt vanskelig her hjemme, noen ganger kan riktig person med riktig interesse dukke opp, og da er ting plutselig "mye verdt". Andre ganger er det ingen som er interessert, og da får man ikke stort.
 12. Egentlig ikke forløperen til PCP, de tidlige gamle europeiske jakt- og armeluftgeværene var jo PCP'er. Men PCP fikk jo en moderne oppblomstring gjennom 1990-tallet, sånn sett var SSP foran moderne PCP'er.
 13. Jepp, "seriøse skyttere" er en av de største truslene for skytesporten her i landet, fordi de ofte bidrar til å kvele blivende skyttere eller trivelige miljøer.
 14. evert

  Mount

  Ja, generelt sett. Men også kulas skjørt og diameter, og sikkert en hel del annet spiller inn. Alt som er med på å definere starttrykket (altså, trykket når kula "slipper" og begynner å gå ned igjennom pipa) påvirker hvordan stempelet lander. Men også for tunge kuler kan gi økt følt rekyl, dersom stempelet "spretter" mye. Er helt vanvittig hvor mye man kan henge seg opp i fjærgeværer...
 15. evert

  Mount

  Observer at jeg skrev "stempelgevær" og ikke bare "fjærgevær" i første setning. En gas-ram er uansett også en fjær, en gass-fjær Min noe begrensede erfaring med gas-ram er at de kan være minst like skrape i rekylen som "vanlige" fjærgeværer. 25fpe er uansett langt forbi det som er å anbefale når man vil ha fornuftig og kontrollerbar oppførsel fra et fjærgevær, personlig liker jeg mellom 8 og 14fpe avhengig av konstruksjon. Har du utstyr for å justere justere trykket? Kan hende den blir mer medgjørlig om du senker trykket litt? Ett spørsmål til: Har du forsøkt fo
×
×
 • Create New...