Jump to content

evert

Members
 • Content Count

  3,517
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

69 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Få laget en plastikkhylse som du limer inn i et av hullene. Da kan du brotsje denne til det volumet du ønsker deg. Eller skaff en såkalt Micro-disc.
 2. For ett eller annet sted mellom 12 og 16000 får man en brukt STI sekstommer i 9x19. Med noen små justeringer(avtrekk, noen ganger link, noen ganger utdrager) er en sånn mer enn nok til å vinne felt-NM. Joda, du kan sikker kjøpe noe som er hakket vassere satt sammen, men det vil ikke gi store utslag på resultatene dine.
 3. N-330 pleier å fungere utmerket til normale ladninger i 9x19. Frontierkulene har for min del være veldig variable, noen lotter har gitt strålende presisjon, mens andre har vært helt ubrukelige.
 4. Varierer. Noen har lakkforseglet tennhette, og da er det lett. Andre kan man gjøre en kvalifisert gjetning på, men du bør studere hylsene grundig på flere punkter før du tar dem i bruk. (se på tennhetten, observer slitasje, sjekk hylsemunningene for trimming, kjenn etter hvordan hettene støtes ut, se etter mulige trykktegn, sjekk tendenser til hodeseparasjon)
 5. Har hjulpet to skytterkompiser med på å installere såkalte drop in piper, en av dem en ed brown i en para, den andre husker jeg faktisk ikke hva var lenger. Uansett, begge krevde noen få filstrøk for å dette riktig på plass. Men det var veldig lite som skulle til i begge tilfeller. Ed Brown'en trengte to lette filtstrøk på den ene siden av "hooden". Men det vil alltid være variasjoner, som nevnt tidligere, man må ha det mellom hendene for å identifisere hvor det ligger.
 6. Jo, det er den. Ed Brown tar opp en del ting ved løpstiming som kuhnhausen ikke klarer å formidle like godt. Ed Brown sin bok virker kanskje noen enklere, men den går mer rett på de viktige punktene uten å pakke det inn i så mye unødvendig svada.
 7. Vanskelig å identifisere problemet uten å ha det mellom hendene. Korreksjon av problemet bør gjøres av noen som er vant med tilpasning av 1911-løp, det gjøres mye rart der ute(OGSÅ av børsemakere) fordi man TROR man vet hvor det skal files Dersom du vil gjøre det selv anbefaler jeg Ed Browns bok om 1911, den tar for seg ting på en grundig, korrekt og lettfattelig måte. Les deg godt opp på løpstilpasning, bushingtilpasning, låsing og link-timing, før du setter fila i ting...
 8. Finnes da vismut med filtforladning i handelen?
 9. evert

  Nytt luftvåpen

  Støtter disse! Moderne HW50 er den perfekte kombinasjonen av kraft og presisjon i et format som passer de fleste.
 10. Joda, men du kjenner til "serviceproblemet" når den trenger nye pakninger og fjærer Mange av disse som finnes rundt omkring er overmodne for service, og all den tid det er tilnærmet umulig å få utført service på disse for alt annet enn tekninsk kompetente luftvåpennerder, synes jeg det er problematisk å anbefale fjærvåpen med Giss-systemet til noe som helst..
 11. Sunt vett og høflighet. Kommer mye lenger med det enn med alskens macho-holdninger, dessuten slipper man å bli bura inne.
 12. For oss som trener førsteskudd i kjelleren hjemme, og skyter felt til vanlig, er faktisk Gamo PR45 eller Weihrauch HW40 utmerkede treningsverktøy. En ny Hw40 koster ca 1500kr i butikken.
 13. evert

  HW 90

  https://www.nettsport.no/products/jsb-exackt-heavy-452mm-luftgevar-kuler?utm_source=shopello_no&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping&utm_term=luftgevær+%26+luftpistol-1288&utm_content=aeb5abba21f0c9e2f3dbaa66fbc3a9fb https://www.nettsport.no/products/jsb-test-diabolos-exact-luftgevar-kuler?utm_source=shopello_no&utm_medium=cpc&utm_campaign=shopping&utm_term=luftgevær+%26+luftpistol-1288&utm_content=2ef378fde9c09fe5fd20d125d301626f
 14. Hw25 er laget spesielt for små skyttere. Veier visstnok 1,9 kg: https://plymouthgunsandtackle.co.uk/product/weihrauch-hw25-starter-kit/
 15. evert

  Weihrauch hw35

  Har nylig fått liv i en gammel BSA improved fra mellom 1909 og 1911. Original lærpakning, som ble smurt inn med litt neetsfoot olje. Fungerer helt som ønsket med 110 år gammel lærpakning, ganske kult at det fungerer bra fortsatt.
×
×
 • Create New...