Jump to content

308w

Members
 • Posts

  33
 • Joined

 • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

308w's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

 • First Post
 • Collaborator
 • Conversation Starter
 • Week One Done
 • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

 1. 308w

  Røykeovn

  Skal prøve å fyre med spon på gulvet i røykbua og måle temp. Går det, blir ting mye enklere.
 2. 308w

  Røykeovn

  Er det noen som vet om et oljefat er lagd av rent stål? Har noen tanker om å bruke oljefat som brennkammer til et røykehus, og lurer på om de er galvanisert eller behandlet på andre måter innvendig? http://www.ebay.com/itm/Cast-Iron-Barre ... 0711047998" target="_blank" target="_blank
 3. Du finner en tilsvarende klædd på innsiden av kjeven.
 4. Det skal jeg gjøre også....pløye igjennom skogen, for å finne de aller aller siste....
 5. http://www.jaktojagare.se/aktuellt/fa-k ... gsfaglarna
 6. Jaha, ser det er mange gode grunner til at det er greit å "fylle" opp kjøtt og fisk med 10-15% vann, før det selges. Norsk mat er dyrt, folk klager, hva gjør vi da? Jo, vi setter ned prisen med div prosent og fyller opp kjøttet med like mange prosent vann og alle er glade. Ooops...og så må vi huske på å skrive i innholdsfortegnelsen at vi har tilsatt fosfat. (vi behøver jo ikke å skrive hvorfor vi tilsetter fosfat)
 7. Legg merke til avsnittet om fosfat. Reinspikka svindel. http://www.wedlinydomowe.com/sausage-making/additives
 8. Fileter gjedde og skjær den opp i passe stekestykker. Knus en hel sitron i en frysepose (bruk neven og kna og klem den i filler) sammen med en ca en spiseskje salt og putt gjeddebitene i posen. La den marineres tre til fire timer. Ta ut gjeddestykkene og vend dem i mel, krydret med litt pepper og stek dem. Blir bare KNALLGODT.
 9. Skjær ut brystene så du får to fileter. Legg dem i grovsalt i 24 timer, i romtemp. Når det danner seg lake, øser jeg den over filetene, for å få jevn "fukt" i salt og filet. Skyll og tørk av filetene og pakk dem stramt inn i et rent glasshåndkle. La pakka ligge et døgn i romtemp, før du legger den i kjøleskapet i en tre fire dager. (ikke i plastpose). Er den seint skutt, er det kraftig viltsmak på kjøttet. Har de spist mye furunåler kan spekekjøttet bli en anelse bittert.
 10. Har lett i det vide og breie, på Tullverkets nettsider, for å finne regler ang inførsel av lyddemper til Sverige, uten hell. Må man søke spesiellt for å ha med lyddemper til Sverige?
 11. Scenar er hulspiss og ekspanderer kraftig hvis den møter motstand. Bruker den på fugl og da går det stort sett greit, men på rev vil du kanskje oppleve store ødeleggelser.
 12. 308w

  Røyking av ost

  Har prøvd flere ganger. Må være kaldt i været og kald røyk, ellers begynner osten og "flyte" Brie tror jeg du kan glemme å røyke på rist....kanskje i en skål? Osten må være fast og kort. Røkte mine i 3-4 timer. Knallgodt.
 13. Har brukt det i flere år, det det fungerer utmerket. Har ennå ikke glemt å åpne den ved skudd.
 14. En 308, vil etter 8-900 meter, (6,5x55, noe lengere) gå under lydens hastighet. Forstyrelsen når den bryter lydmuren, vil gjøre at den mister rotasjon og begynner å woble. En woblende kule mister meget fort fart og anslagenergi. Faren med en fallende kule på lengre hold er derfor begrenset.
×
×
 • Create New...