Jump to content

vavlo

Members
 • Content Count

  2,871
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

vavlo last won the day on January 18

vavlo had the most liked content!

Community Reputation

413 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå har jeg ikke gjennomført eller holdt noe jegerprøvekurs selv, så jeg skal være forsiktig med å uttale meg bastant om hverken innhold eller gjennomføring, men at enkelte instruktører kan falle for fristelsen til å drive med noe synsing, eller ikke klare å styre unna egne kjepphester kan vel ikke sees bort fra. Man kan sikkert her som i de fleste andre opplæringssituasjoner ønske seg mer av mye, og når det gjelder jegeropplæring er det vel fremst (kan det se ut til) ønske om mer fokus på våpenhåndtering og sikkerhet. Også på det praktiske plan. Samtidig bør en ha tanker om hvor terskelen skal ligge for å kunne bedrive jakt. Det ingenting som kommer gratis. Hvordan ville rekruteringa til denne aktiviteten blitt med for eksempel dobbel, tredobbel (eller mer) inngangspris på opplæringa. Et større antall klubbvåpen, ammunisjon og banetid ville vel fordyre kurset betraktelig. For oss (veletablerte) som har skyting og jakt som fritidsaktivitet #A1 er det lett å glemme at for en ungdom uten særlige økonomiske ressurser kan selv en moderat prisøkning bety en jeger mindre. Blir vel litt som diskusjonen rundt skyteprøven som mange mener er aaalllt for lett slik den er i dag. Man skal kanskje være noe forsiktig med hva man ønsker seg.
 2. vavlo

  Spredning

  Går greit med lettere kuler da?
 3. Eneste alternativ i Trondheim er vel Nidaros Skytterlag (DFS).
 4. vavlo

  Ny rifle 223

  Om snellert er "må ha" så er dette tilgjengelig til Sakos 85 modeller. Mener varmintmodell er levert med det som standard. Men haken med disse er at utkastet ikke nødvendigvis er ok. Ta det heller ikke for gitt at de liker lette kuler. Ville prøveskutt før kjøp.
 5. Sier vel noe om forskjellen med å drive med kommersiell virksomhet sentrumsnært i Oslo og frivillig virksomhet i provinsen.
 6. Akkurat like smertefritt som det fungerer for kanera med inches, quarts, pounds osv.
 7. vavlo

  Ny rifle 223

  Se der ja. Helstål/ tre og en finish og kvalitet som går utenpå nyere billigrifler (samt en del dyrere) samt Brno/CZ. Om en skal ha flere magasin kan de være vanskelig å oppdrive, men om en følger med dukker det opp med mellomrom. Finnes ettermarkedsstokk til disse fra KKC og GRS.
 8. Kan legge til at GRS også lager laminatstokk til M 55en.
 9. Jeg vet om et par- tre stykker med god kompetanse på våpen og skyting som har prøvd seg som ledere i våpen/jaktavd. hos XXL. En oppgave så til de grader frustrerende at de har gitt opp etter relativt kort tid. Med en innkjøpspolicy som tilsynelatende er styrt ut fra rent økonomiske vurderinger er det svært vanskelig eller umulig å yte tilfredssstillende service. Ikke merkelig at disse avdelingene i stor grad betjenes av medarbeidere med mindre enn ønskelig kompetanse.
 10. Det er vel ikke mye tvil om at sterke krefter i forvaltningen lenge har ønsket, og jobbet målbevisst for å redusere mengden skytevåpen i sivilt eie. Dette skjer ikke over natta, men de er på god vei til å lykkes. I og med at agendaen er satt, vil enhver hendelse med eller rundt skytevåpen gjerne bli vinklet på en måte som slår negativt ut for våpeninnehav/ erverv generelt.
 11. Bruk av offentlige midler eller stilling til å fremme egne interesser, men K- ordet sitter langt inne. Finnes ikke slikt her til lands må vite.
 12. Sk test av slike i siste utgave av Jakt. Begrenset utvalg ift hva som tilbys på markedet da.
 13. Pluss på seksogenhalv, elg og R 93, så hadde vi garantert hatt tidenes tråd.
 14. vavlo

  Ballistikk-app

  Nå finnes det jo allerede et bra utvalg av gratis/ rimelige ballistikkapper, så jeg lurer bare litt på hva som er motivasjonen. Ballistic AE har en loggfunksjon (som jeg aldri har brukt).
 15. Hva man kommer unna med av øyeavstand har vel også mye med stokken å gjøre, spesielt "pull" (finnes det ikke noe godt norsk uttrykk for dette?). Får av og til tilbud om å prøveskyte magnumrifler, men sier glatt nei om stokken kjennes for kort. Det er vanskelig å unngå kontakt med siktet på feks ei lett rifle i .375, selv om en vet det, og prøver å hold avstand, når stokken er for kort. Unødvendig øyeavstand spiser synsfelt slik jeg har forstått.
×
×
 • Create New...