Jump to content

vavlo

Members
 • Content Count

  3,108
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

vavlo last won the day on January 18 2019

vavlo had the most liked content!

Community Reputation

494 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. vavlo

  Hylsevolum 8x57is

  Nosler måler hylsekapasitet på en noe uvanlig måte, ved at de oppgir vannvekta (volumet) med aktuell kule satt til oppgitt COAL, så det er ikke så rart at dette ikke stemmer om en måler dette på vanlig måte. Nå skal det likevel sies at de har brukt Federalhylser til sine data og de er gjerne tunge ift feks Norma. (Feks på .300 Win Mag hylser skiller det over 30 gr på hylsevekta). I tillegg er kanerne gjerne svært konservative på ladedata til patroner som ofte kamres i gamle europeiske (surplus) våpen. Har titta i loggen og finner at hylsevekt og volum på Norma og Sako (Normaprodusert?) hylser er hhv ca 177 gr og 62,3 gr vann, iflg mine målinger. Kan nok variere litt mellom produksjonsloter. Fø har vi en samletråd for 8x57IS, det kan være verdt å ta en titt i. Edit; ser Kjella var før meg.
 2. vavlo

  Leica PRS

  Hm. Retikkeldekning oppgis ved 10x. Er ikke dette en FFP? I den norske brukerhåndboken omatales retikkel som gratikul. Det har jeg ikke sett før. Jeg kverulerer vel noe nå.
 3. vavlo

  Valg av ladevekt

  Et sett med kontrollodd er obligatorisk inventar på ladebenken uansett type vekt (iaf for de av oss med et snev av OCD). Ei mekanisk balansevekt er i utgangspunktet "skuddsikker", men det forutsetter likevel at den er i orden (som det meste annet) om den skal fungere som forutsatt.
 4. vavlo

  Sikte til 17HMR

  Ligger en Classic x50 på Finn til 4,5 K ser litt shabby ut, men skal være greie linser. Ellers mener jeg vagt å huske (kan være jeg tar feil) at det ligger et par brukte Z4 x56 med lysretikkel i disken hos Hagemo i Trondheim Kjenner ikke prisbildet på disse!, men det går jo å ta en telefon. Edit. Evt prut på denne: https://www.finn.no/168083352 Ville uansett fått rede på hva "så å si ingen riper eller merker på linsene" egentlig innebærer.
 5. Noen som har sammenlignet i denne tråden. https://www.kammeret.no/topic/59591-hvilket-kikkertsikte-er-best-i-mørketskumring/page/2/ a Har HTen, men har sikla litt på Magnusen. Skulle gjerne gjort en "side by side" selv. Vekta på Magnusen (er over to hg tyngre enn Zeissen) er et moment å ta i betraktning. Spesielt om den skal brukes på ei lettere "bærerifle".
 6. Nope. Det er nok feil paragraf jeg refererte til. (36 i den gamle) Det er paragraf 42 i den nye loven av 2018. Ordlyden er den samme. https://lovdata.no/dokument/LTI/lov/2018-04-20-7 Edit: Se fø. den gule fanen med teksten "Ikke i kraft" på toppen av dokumentet.
 7. Nja. Den har jo et formål, som stikk, avlivningkniv i jaktsammenheng. Kanskje så vanlig i bruk her til lands da.
 8. vavlo

  Brukt kikkertsikte

  Ved sammenligning av mine eksemplarer av Classic og Meostar i x56 så fremstår Classic som merkbart bedre optisk ved skumring. Hva angår Leupold så har jeg ikke sammenlignet.
 9. Kortversjonen er at kravepatroner er foretrukket i brekkvåpen pga sikrere ekstraksjon av hylsa. Den er også lettere å få tak på hylsa når den har krave. Kravepatroner er tradisjonelt ladet til et noe lavere trykk også. Noe som reduserer belastning og slitasje på låsingen i brekkvåpen. Utvalget av kombier med hagle på fremre avtrekker er vel noe begrenset. Tradisjonelt er rifle på fremre, og da gjerne i kombinasjon med snellert. Dette er diskutert i mange tråder her inne, så om du søker litt rundt vil du finne mye info rundt dette.
 10. Ville anta evt. gledespoeng renner ut i høyt tempo om kvalitetssvikt resulterer mest i prakk og utgifter, i stedet for kunne kose seg på banen eller i skogen.
 11. Materialvalg og festeløsning gir nok både styrke og vekt.
 12. Kan vel legge til at HG skinna er et solid stykke maskinert stål, så om en er opptatt av hva stasen veier til slutt, så finnes det alternativer i aluminium.
×
×
 • Create New...