Jump to content

vavlo

Members
 • Content Count

  2,776
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

vavlo last won the day on January 18

vavlo had the most liked content!

Community Reputation

382 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå må jeg finne på noe annet å gjøre enn å sitte å lese her. Kjenner marken kommer krypende. Tror jeg lader noen skudd men det ennå går an.
 2. vavlo

  Blaser optikk?

  Ut fra kommentarene i denne tråden kan man jo få inntrykk av at dette er noe skrale greier. Jeg har aldri kløpet i en, så jeg vet ikke.
 3. Om utgangspunktet er ei rein rifle med åpne sikter er vel alle slike «utvekster» estetiske vederstyggeligheter.
 4. Finnes da vel ikke dumme skyteledere. Gjør det?
 5. Alle vet jo at det er på onsdager!
 6. vavlo

  Lovex krutt

  Skal man gå ut i fra advarslene som kommer med QL er kanskje VV det kruttet som er mest «ruskete»?
 7. vavlo

  Lovex krutt

  Ser at i beskrivelsen av de forskjellige kruttypene at endel av de er "similar to" Accurate kruttyper. Vanskelig å tolke det på annen måte enn at det er samme krutt. (Produsert av Lovex?) I så fall vil det gi tilgang til mye mer ladedata for de nevnte.
 8. Magasinet koster vel rundt 5 K alene.
 9. Vupps! Du fikk meg der. Jeg burde vite bedre enn å formulere meg upresist her inne.
 10. Rammes vel av våpenlovens §1 bokstav a den der. Om noen kjenner behovet bør man vel skynde seg før salget blir stoppet.
 11. Det er jo operert med 30 års garanti uten serviceplikt på flere av de dyrere optikkmerkene. Det bør vel gi en indikasjon på hvor lenge en bør « berge» uten inngrep. Mekanisk og termisk lever ikke sikter et spesielt hardt liv, så tetninger burde holde lenge. Min 8x20 Zeiss fra 79 har vært i aktiv bruk siden og fungerer like godt ennå, likeså mine Diavari C sikter fra 80 tallet. Har tenkt at jeg nok burde ha sendt de til en inspeksjon, men har blitt med tanken da jeg er noe tilhenger av tesen «If it aint broken, dont fix it», forutsatt at det ikke er snakk om utstyr der det er foreskrevet, eller som åpenbart/ erfaringsmessig har behov for periodisk vedlikehold eller utskifting.
 12. Det kan synes å være en generell oppfatning blant de fleste? "ikkevåpeneiere" og de fleste politikere/ embetsmenn er nok dessverre også der, at den totale mengden våpen på sivile hender bør være lavest mulig. At dette har liten eller ingen sammenheng med antall lovbrudd begått med slike synes å være irrelevant. Å lage et lovverk som hever terskelen for å komme til skytevåpen er derfor et mål. At det også effektivt kveler rekruttering til både skytesport og jakt er nok heller ikke å anse som noen ulempe i de nevntes øyne. Nå har jo kniv, i den siste tiden, blitt mer "inn" som verktøy ifm kriminelle handlinger. Skal bli interessant å se hvilke vanvittige krumspring som blir gjort for å gi et skinn av handlekraft ift det. Macheteforbud er vel bare begynnelsen. Det eneste man kan være rimelig sikker på, er at elefanten fortsatt vil være fredet.
 13. Er vel ikke sannsynlig at mange av de hagla hadde havna i elektronikkskiva på 100-metern. Noen som har testa skuddbilde, med buck, på slik avstand forresten? Iaf har enerhagl overhode ingen effekt på slike hold på rådyr. Det har vel de som har glemt å stille om løpsvelgeren til rifleløpet erfart.
 14. Det var sikkert det TS lurte på. Fø er det nok en del av oss som bryr oss om at våpen og utstyr (og det meste annet vi eier for den del) bærer det preg som kommer av forsiktig behandling og omtanke.
×
×
 • Create New...