Jump to content

vavlo

Members
  • Posts

    4,699
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    12

vavlo last won the day on December 6 2023

vavlo had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vavlo's Achievements

Master

Master (14/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • Very Popular Rare
  • 10 years in
  • Conversation Starter

Recent Badges

1.3k

Reputation

  1. Og Helix er produsert hvor?
  2. Nullstopp er et «må ha» om en opererer med både CV og CCV sikter. Da begynner en iaf ikke å skru feil vei fra null.
  3. Man får nok ikke av oljefilmen helt ved tørrpussing uten bruk av kjemikalier, så korrosjonsbekyttelse vil en ha selv om en drar gjennom tørr pusselapp et par ganger før bruk.
  4. Dette er ei kule som tåler hastighet i målet, så mest mulig av den er ingen ulempe om nå holdet skulle bli litt over det vanlige. Jeg foretrekker derfor 5- serie kruttet fremfor 1 serien til denne bruk.
  5. Har vel ikke vært noen vanlig problemstilling på "vanlige" boltrifler Ei heller på Tikka.
  6. I prinsippet ikke, men det kan hende du må forske litt på hylsefabrikat. Gjelder å finne noe som ikke "klistrer".
  7. Har fremdeles ikke loggen eller patroner for hånden, men mener jeg setter den så bare BTen ( sånn ca) er under halsen. Mener første avlastningsrille er forran hals. 78-79 mm om jeg ikke husker feil.
  8. Jeg ville sjekka om matinga er ok fra "langt" magasin før jeg gikk til innkjøp av boltstopp og magasiner. Bare å prøve i rifla til noen som har det. Man trenger ikke å kamre fullstendig, så det duger med ei rifle til feks 30-06 eller annen "lang" patron. Ville laget både lange og korte dummier og prøvd. For øvrig vanvittig pris på nevnte boltstopp. Skjønner at logistikken koster mye mer enn produksjonskostnaden, men om den hadde kostet 190,- så burde det vel likevel gitt rimelig god dekning i alle ledd dekning etter "normale" mål. Men slik har det blitt med mye, prisene synes å bli mye godt satt etter markedets (norsk) tåleevne (pluss litt til), og ikke etter rimelig nivå på dekningsbidrag. Ville iaf hørt med Schou. Edit; Sjekka litt på nettet, og finner at det burde gå an å få inn en boltstopp i stål fra UK for en femhundrelapp inkl mva og frakt. Svindyrt også i Canada for en original, men likevel halve prisen av den nevnte ovenfor.
  9. Har ikke støtt på problemer med disse diene til de tre kalibrene jeg har ladet. Har riktignok slipt og polert dor til riktig tykkelse og fjernet grader og polert litt ellers. Heller omvendt da jeg sleit med ordinære NS dier fra både Redding og RCBS i 8x57. Problemet var tung kamring (skrapa kula). Samme greia i to forskjellige våpen. Fant egentlig aldri årsaken. Patroner uten unormalt kast eller andre åpenbare feil. Pressa på colleten, ingen problem, så det ble ikke forsket noe videre på saken. Må få legge til at jeg går helst for bushingdier, om de finnes å få tak på.
  10. vavlo

    Thermisk og IR

    Noen som abonnerer som kan fortelle om innholdet i artikkelen?
  11. Om en kikker litt i VV sine tabeller så ville jeg tippet opp i området 45-47 gr kunne være passelig. Kronografering burde gi en pekepinn.
  12. vavlo

    Trykktegn

    Hvordan forestillingen om at det er mulig å lese ut trykk på utseende på hetter, tyngde på hevarmsløft, nivå på smell/ rekyl osv har satt seg så grundig hos så mange er ikke helt til å forstå. Selv utvidede hettelommer er ingen sikker indikator på for høyt trykk (som Per S nevner over). Det beste verktøyet vi «vanlige» har for kunne bedømme trykknivå sånn noenlunde er en pålitelig kronograf. Bruker man ladetabeller og kjente komponenter skal man ikke klare å lage farlig ammo, men det betyr ikke nødvendigvis at ladningen er «sunn» i en gitt kombinasjon av våpen og komponenter. Eksempel; .300 Winmag ladet i lette Normahylser godt innenfor maks i tabell og verifisert til hastighet innen forventet ut fra tabell, begynner å gi slappe hettelommer ila 2-3 omladinger. For høyt trykk ift «maks», neppe. For lette/ myke hylser for denne ladningen, sannsynligvis.
  13. Du har vel allerede ei slapp ladning. Überslapp med N160 betyr vanligvis sot, mye sot.
  14. Har ikke loggen for hånden, men mener det er 52 gr N540 (såvidt over maks ihht VV data). 51 cm pipe.
  15. Om det er en M98 som ikke er «oppbrukt» så bør man vel være «good to go» med trykk på 30-06/ .308W nivå
×
×
  • Create New...