Jump to content

vavlo

Members
 • Content Count

  3,506
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

vavlo last won the day on December 18 2020

vavlo had the most liked content!

Community Reputation

653 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå vet du iaf hvor du kan gå løs med vinkelsliper uten at gnistskura står inn i skapet, men inn i boksen til låsmekanismen.
 2. https://no.wikipedia.org/wiki/Gjenge Valg av gjenge begrenses av kaliber og utvendig pipedimensjon.
 3. Hvem sitter på definisjonsmakta på "tilsvarende låsbare innretninger"? Et låst skap, en låst boks, låst kott, et låst rom? Hvor stor må kassen være? Hvor lite må "rommet" være, eller hvor tung må boksen være? Intensjonen er at ammoen ikke uten videre skal være tilgjengelig for uvedkommende. Skal forskriften tolkes slik at ei låst dør er utafor, men en hengelås på ei kassa innafor?
 4. Excel er greit å lage tabeller, matriser ol i. skriv ut og sett i ringperm. Fyll ut med blyant når du lader. Ta med på banen og skriv inn resultat. Bruker sjelden eller aldri alle poster. Trykkring feks driver jeg ikke å måler.
 5. vavlo

  One Norseman

  Regner med at løsningen er "skuddsikker". Dvs ingen mulighet for at den kan blokkere for påfølgende kule. Skal bli interessant å se hvordan dette er konstruert.
 6. Er vel best å gjerde inn den da, så rådyrene berger og familien blir fornøyd.
 7. JD har iaf RCBS FL die-set for .308 Win på lager. Ellers er det ikke behov for noe krymp på .308en. Ikke på .300 magnumen heller, er min erfaring. Uten å ha prøvd, så er det vel for stor lengdeforskjell på disse to til at seaterdien fra .300en kan benyttes. Om man skulle få justert kuleisetter ned tilstrekkelig så styrer ikke denne dia .308 hylsa under isetting heller.
 8. Får opp flere treff om jeg Googler M 65 og picatinny.
 9. Må få sitere en gammel mekaniker jeg kjenner. «Det er ingen ting her i verden som er helt rett.»
 10. Landrø har noen Hawkesikter beregnet for luftvåpen iaf.
 11. Jaktrifle. Start med ei rifle som veier 3 kg eller mindre bar. Når sikte montasje og demper, reim og skudd i magasinet er på plass så veier den +/- 4 kg. Det er nok om en skal dra den rundt i skogen eller på fjellet hver dag i ei uke eller to. Man vet ikke om en skal gå kilometer eller mil før dagen er slutt, og en trenger å ha med mer enn bare kniven om dagen blir lang og været dårlig.
 12. vavlo

  Jakt i Sverige

  Midlertidig innførsel til Sverige deklareres elektronisk ved å gå til Tullverket. https://www.tullverket.se/sv/privat/resa/resamedskjutvapenforjaktellertavling.4.5c3d004415b89fa6ac7adf.html Skal du ha med demper må det søkes om dette til Polisen, og du vil få en lisens som gjelder for ett år i gangen.(gebyr) https://www.njff.no/jakt/Documents/BILAGA - Tillfällig införsel av ljuddämpare från Norge.pdf Husk også å deklarere våpen inn og ut av Norge, om du da ikke har europeisk våpen pass på det våpen du har med deg.
 13. Nå vet ikke jeg hvor vanlig det er, men at boringa for pipeinnfesting i kassa ikke er helt på linje forekommer, ser jeg. På min STR peker pipa synlig mot venstre. Kan måles sånn noenlunde ved å legge kassa på et planbord, vende på den, og måle utover pipa.
 14. Ordlyden er den samme i paragraf 79 og 80. ( ubebodd osv) Man skulle derfor anta at ammunisjon også skal oppbevares innenfor det som er regnet som eiers bopel. Se fø rundskriv 009-2009
×
×
 • Create New...