Jump to content

vavlo

Members
 • Content Count

  3,063
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

vavlo last won the day on January 18

vavlo had the most liked content!

Community Reputation

485 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Hvorfor? Fordi jeg hater når hetter går av under innsetting, selv om jeg ikke er spesielt skvetten. Svært sjelden foreteelse skal sies. Har som sagt ikke noe erfaring med slik gjenbruk, men ser bare for meg at slike hendelser vil opptre oftere. En annen sak er vel at klikk også vil forekomme oftere, men der har vel dere som driver gjenbruk en statistikk å vise til.
 2. vavlo

  Kikkert til jakt

  Terra er vel Kinazeiss. Om en skal ha en bit av lavprismarkedet i Statene, som vel utgjør noenognitti prosent av volumet der borte, er det kanskje ikke mange andre hensiktsmessige steder å få produsert optikken. For hva det er verdt; https://www.opticsreviewer.com/zeiss-terra-ed.html
 3. Uten den erfaring, men jeg ville ikke gjort det, så lenge nye hetter er å oppdrive. Hvorfor ønsker du å gjøre dette? Er hylsene for lite presset til å kamre. I så fall går det vel an å fjerne utstøternåla og presse de noe mer. Et annet alternativ er å bruke bodydie på ferdig patron.
 4. Allemannsretten fungerer så lenge det finnes en felles oppfatning av hva som ansees som alminnelig folkeskikk i utmarka. Om urbane mennesker uten begreper om hva folkeskikk utenfor asfalten innebærer, utfordrer næring eller andre økonomiske interesser, som feks storviltjakt, med å pukke på det de mener er sin lovfestede rett til fri fedsel og aktiviteter, kan vel det på sikt føre til en innskjerping eller detaljregulering, som de fleste nok ikke ønsker seg.
 5. OT, men 1:25K kartene til Garmin har grenser. Kan hende disse ikke kan brukes på Astroen.
 6. vavlo

  Kikkert til jakt

  Har et par Monarch 8x42 (Kinanikon), kjøpt på Finn brukt, men i nystand for kr 1500 pr stk. Selvsagt ikke i klasse med dyrere optikk enten den nå er europeisk eller japansk, men helt greie å se i. Dessuten koster de ikke mer enn at jeg tør å la en ligge i bilen og den andre i båten. Dukker jevnlig opp slike på Finn til pris rundt 1500 til 2000.
 7. Nope. Har gjort det sporadisk, bare for å se om mantling som har vært tilstede kunne påvirke presisjon. Når vi nå først diskuterer dette. Jeg har aldri brydd meg særlig om dette så lenge løpet samler ok til mitt formål. Drar gjennom en runde eller to med lapp fuktet med KG 12 eller Patch Out ifm med puss etter skyting. Sjekker løpa mine med borecam en gang i mellom og er vel så heldig stilt at ingen av dem oppviser noen betydelig mantling, ved nevnte pusseprosedyre. Kan hende en må følge med bedre ved bruk av kobberkuler.
 8. vavlo

  Optikk Sako 222.

  Forskjellige erfaringer ute og går. Mine to fra rundt 90 har virket utmerket hele veien. God optikk.
 9. Enda mer lettvint. Vanlig puss for å få ut sota, så sett i kammerplugg. Fyll løpet med KG 12. La det stå ei stund. Tøm ut, og puss med olje.
 10. Behovet for å markere seg "riktig" er nok større en å sørge for å ivareta proporsjonalitet i slike sammenhenger hos våre folkevalgte. Jfr forslaget om forbud mot kniver med bladlengde over 25 cm. Noen som faktisk tror at det gir noen annen effekt enn at hvermannsen blir kriminell som følge av lakse eller glavakniven som ligger i bua?
 11. Har brukt vesten til Heat Experience noe tid. Fungerer greit den. Etter at jeg anskaffet har det også kommet en jaktmodell, som blant annet har fått radiolomme og avblending av betjeningsknapp. Finnes sikkert andre produkter som fungerer greit også. Pass på plassering av betjeningsknapp, slik at denne ikke kommer i konflikt med feks sekkereim eller annet utstyr en bærer på kroppen.
 12. Ville brukt våpenet (gjort meg kjent med det) med sikte som det er. Det er bare du som kan finne ut om du liker det. Kombi brukes typisk når det kan felles forskjellige typer vilt under samme jakt og/ eller det kan forekomme skuddmulighet for både hagle og rifle. Rådyrjakt er et typisk bruksområde. Valmeten er tung ja, men om vekta er akseptabel eller ikke finner du jo ut av selv.
 13. Det der er vel ikke helt uvanlig på rifler med noe rekyl. Feks bruker Brno/CZ en tredje rekylklakk på pipa på sine magnumrifler, for å unngå dette. Bedding er vel stående anbefaling på rifler med trestokk, og iaf på de som skyter grove patroner. Velkommen på kammeret forresten.
 14. Nåh så. Det første treffet jeg får opp i Safari sier «Deutsches Waffen Journal».
 15. Reportasje på Mirouku- produsert mod 1866 i siste DWJ, for den som er interessert.
×
×
 • Create New...