Jump to content

vavlo

Members
 • Posts

  3,692
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

vavlo last won the day on June 14

vavlo had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

vavlo's Achievements

Veteran

Veteran (13/17)

 • Dedicated Rare
 • Very Popular Rare
 • 10 years in Rare
 • Conversation Starter
 • Week One Done

Recent Badges

754

Reputation

 1. Villeden, ups veiledende knepp forekommer oftere enn ikke på billige sikter, er mitt inntrykk.
 2. Uansett ser det ut til at teksten i den nye loven innebærer en skjerping ift den forrige i og med at den tillater et videre skjønn. I forvaltningssporet er ikke det nødvendigvis heldig.
 3. Når vi nå diskuterer rundt dette. Sakset fra våpenlovens §16: http://§ 16.Krav til vandel og personlege eigenskapar Politiet kan berre gje løyve til å erverve og ha løyvepliktige skytevåpen, våpendelar og ammunisjon etter §§ 5, 6 eller 7 til personar som oppfyller krav til vandel og edruskap, og som ikkje av andre grunnar er uskikka. Med uskikka etter første punktum meiner ein helsemessige forhold, tilknyting til kriminelle miljø eller andre forhold som påverkar evna til å bruke, eller tilliten til at vedkomande vil bruke gjenstanden i samsvar med vilkår eller føresetnader for løyvet. Smak, lukt og tenk litt på hva dette kan bety i praksis. Hører slik "ull" hjemme i et lovverk i en rettsstat? Tilknytning til kriminelt miljø. Hva er legaldefinisjonen på det? Tillit. Påvirkes feks den av medlemskap i, eller sympatisering med, ytterliggående politiske partier? Kommunist/ marxist/ fascist, islamist, mmm... Fritt frem for synsing?
 4. Oho, det er massevis av folk som mener at verken en viss mullah eller leder av selvstendighetspartiet, pluss sannsynligvis en hel rekke andre som fortjener rettsstatens beskyttelse. Ikke spesielt gjennomtenkt.
 5. Som nevnt over, merkelig hvor stille det oftest blir etter slike oppslag om store mengde ulovlige våpen, ammunisjon, sprengstoff etc. Man skulle tro slikt ville være godt stoff å følge opp for dagspressen. Har fått direkteinformasjon, fra nærstående av involverte, i et par slike saker i etterkant, og det har vist seg at det har kokt ned til filleting. Når man har holdt på med jakt og skyting et helt liv, og gjerne arvet "skrammel og skrot" fra et par generasjoner i slekta, vil nok nitidig granskning finne noe man kan sette fingeren på, selv hos personer som anser seg som lovlydige. Ei av Sauerpipene mangler våpenkort- ulovlig våpendel. Et par kilo krutt over grensa-ulovlig oppbevaring av sprengstoff, et belte med "Nato" (minne fra førstegangstjenesten på 70-tallet)- ulovlige magasiner. "Grønn pølse" med ammunisjon (gave fra skytterkompis på 60- årsdagen)- ulovlig ammunisjon. Og så videre. "Sakene" blir fort mange og"alvorlige", men store og ressurskrevende aksjoner må jo forsvares på noe vis. Jeg verken oppfordrer til, eller vil forsvare ulovligheter, men jeg undrer meg litt over den bastante og fordømmende holdningen enkelte legger for dagen straks slikt kommer opp i media. Den uskyldige må gjerne kaste den første sten, den som aldri har oppbevart et gram krutt for mye, eller skutt en NM 60 (eller Gud forby, NM 61) i sitt private våpen, eller på ett eller annet tidspunkt, gjort noe annet ulovlig for den del.
 6. Disse billige digitale vektene. Nja. Uansett bør et sett med kontrollodd for å verifisere vekta, finnes på enhver ladebenk.
 7. Trenden ser ut til å være at det skal være så vanskelig og/eller dyrt å reise med våpen i bagasjen at det skal virke avskrekkende. Wizz air har tatt den helt ut og flyr ikke bagasje med våpen. (Finner det egentlig noe merkelig at konsesjonsbestemmelsene tillater å diskriminere en gruppe sportsutøvere på denne måten.) Edit. Våpenpasset skal etter det jeg forstår følge EU- formatet. Nasjonalt ID kort med rød ledetekst gjelder som reisedokument i EU, men om dette holder i denne sammenheng, ja si det. Dette burde være "mat" for jeger/ skytterorganisasjonene.
 8. M 83en har nok original stokk. Ser ut til å være Zeisslogo på siktet.
 9. Noen liker mora, og noen.. Uansett kan det være greit å holde seg til en av dem. Blir litt som CV vs CCV tårn på sikter. Kan bli tull av å styre med begge deler.
 10. 72en er nok ei utfordring uten picatinny ja. Haken med skinner er at de bygger mye, iaf type med klammer, og det er ikke trivelig når en evt skal smekke på et lite/ mindre sikte. Om en ikke vil gå den veien kan jo noe custom være en løsning. Få tak i Optilock 34 mm ringer og baser. Ta med til børsemaker eller verktøymaker og fortell hvor høyt du vil ha det. Bør være en overkommelig jobb
 11. Skytterlaget er vel Nidaros. Da er det skyting, for medlemmer, de fleste lørdager med skyteleder. Se banekalender på hjemmesiden. Bruk av banen utenfor oppsatte tider fordrer skytelederkurs. Ellers finnes Nidaros Jaktskytterklubb (NJFF). Terminfestede treninger og oppskyting fra slutten av april til september, 100 m elektronikk og elgbane. Se kalender på FB.
 12. Finnes noe lokale tolkninger av regelverket rundt omkring også.
 13. WD 40 ble vel utviklet fremst for korrosjonsbeskyttelse. (Water Displacing). Finnes vel flere meninger om dette enn 6,5 på elg, ulv og Blaser tilsammen.
 14. Det kan være verdt å gjøre noen søk på tysk for å se hva som finnes av materiale på det språket rundt både letalitet og rikosjettfare. Dette er ikke en stor diskusjon bare her på berget. Har vært bort i dokumenter, når jeg har rota rundt på nettet, som tyder på at de har utredet dette både omfattende og grundig.
 15. Nja, da slapp de iaf å destruere så mye.
×
×
 • Create New...