Jump to content

vavlo

Members
 • Content Count

  2,840
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

vavlo last won the day on January 18

vavlo had the most liked content!

Community Reputation

402 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Gjør ei grundig vurdering av nesten. Jeg tør iaf ikke å skyte med luftgeværet i hagen lengre (bynært), da det er innsyn fra en vei som går forbi. Om man egentlig ikke har gjort noe ulovlig, er " egnet til å framkalle frykt" tilstrekkelig og ordensmakten på døra med påfølgende tomt våpenskap i uoverskuelig fremtid er en realitet. En hysterisk observatør er alt som skal til. Mulig jeg er overdrevent negativ, men likevel.
 2. Tja si det. Er vel diskutert mer enn et par ganger. Bidrar iaf til å finansiere drift og vedlikehold av baneanleggene, så noe godt kommer det ut av det. Om vi skulle holdt tilsvarende som dagens standard og ikke hadde denne inntekten så ville det blitt temmelig mye høyere medlemskaps og/eller treningsavgifter.
 3. Njæ. Hva som går godt i andre (tilsvarende) rifler gjelder ikke nødvendigvis for di. Du bør nok koste på deg noen esker ammo for å finne ut av det. Løp med 1:8 stigning kan være kilne å få til å gå godt med lette kuler, men det finner du og ut av når du prøver.
 4. Greia er vel snarere at Classicen ble prisdumpa her i Norge, så å få et nyprodusert sikte med tilsvarende kvalitet til 7 lapper er kan hende ikke realistisk. Prisen på feks en ny 3-12x56 Classic var ca 1300 Euro i Tyskland helt på tampen av produksjonen.
 5. vavlo

  375 i Afrika

  Er 750+ m/s realistisk hastighet ut av ei pipe i normallengde? Hva med trykk? Skal vel kanskje brukes i 30+ temperaturer.
 6. vavlo

  Verdi på våpen

  Mulig det. Ville vurdert å selge SuBen og Meoptaen separat.
 7. vavlo

  Verdi på våpen

  Baikalen- gi bort. Pumpa, 2-3. Browningen, 10-12. Huskyen, 7-8. 243en, 2-3. Mausern, hundrelapper.
 8. https://www.finn.no/139793284 Og prisen stiger stadig. Skulle vel investert i noen av disse, da J&F solgte disse for kr 2,- pr stk, her forleden.
 9. På dette området er det nær på like mange meninger som jegere, så om du blir særlig klokere til slutt... Uansett, med det budsjettet du har bør du klare å skaffe deg dugende utrustning uansett hvilket merke du velger. Du må nok finne ut selv hva som fungerer best for deg, og vil ha faktoren er ikke uvesentlig og bør ikke undervurderes. Nå om dagen er det også stort fokus på langhold og jakt og utstyret som anbefales er gjerne vel så egnet til oppdrag i Afghanistan som å felle hjort på Vestlandet. Ikke gå i fella med å kjøpe overdrevent tungt og solid utstyr med avanserte finesser for profesjonell bruk. Generelt gjelder vel muligens fremdeles at de hvasseste håndkikkertene er de uten avstandsmåler integrert, men forskjellen er kan hende mer på det teoretiske plan. Velg den løsningen du tror du vil trives best med. Mer og mindre alle produkter har fordeler/ ulemper, men i den prisklassen du tenker å kjøpe, er det vanskelig å finne dårlige produkter. Det skiller mest på løsninger, retikler, ergonomi osv. Vekt henger heller ikke nødvendigvis sammen med størrelse på objektivet. En Zwaro Z8 x42 veier for eksempel mer enn en Zeiss HT x56. Spørsmålet vil være hva som er mest nyttig for deg. En annen sak er at om en ung og sterk så gjør en kilo på utrustningen fra eller til, ingenting. De av oss som både har begynt å få både alders og vekttillegg har nok noe mer fokus på slikt. Så hva bruker jeg selv. Gammel Zeiss 8x20 til bevegelig jakt( vil nok kan hende byttes til en 8x30). Meopta B1 8x56 til postering.(finnes nok hvassere, men vil det gjøre noen praktisk forskjell?) Leica Rangemaster 1600B til avstandsmåling (finnes de som måler lengre, men Leicaen måler langt bortenfor det jeg kan skyte uansett). To sikter, sitter i QD montasjer på rifla. En HT 3-12x56, dekker det meste. (Har et par irriterende finnesser, men er god på skumring), og en Meopta 1-6 for drivjakter eller supertrange poster (kunne sikkert vært en rødpunkt, men blir ikke helt fortrolig med disse, så da så). I tillegg en termisk monokular, og et digitalt sikte i QD montasje, for bruk til evt ettersøk og i Sverige, men det er en annen skål. Kommer det gode, lette, 8x30 håndkikkerter med avstandsmåler etter hvert, vil jeg nok bli overmåte fristet, kjenner jeg.
 10. Note to self. Igjen. Sjekk datoer.
 11. Har ingen erfaring med disse rødpunktene fra Zeiss. De er vel av en eller annen grunn ute av produksjon nå. Uansett, om justeringsområdet ikke strekker til, bør man vel kontrollere om justering faktisk virker som den skal. Legg rifla i stabilt anlegg, slik at den ikke beveger seg. Skru justeringer fra ende til ende, og se om prikk beveger seg jevnt den avstand den skal ihht spec. Om det er greit må man vel mistenke at noe annet er feil, enten med våpen eller montering av sikte.
 12. Prøver forsvaret å skylde på andre? Link?
 13. https://www.jagderleben.de/news/jaeger-kuenftig-wolf-soli-zahlen Det blir stadig mer ulv i Tyskland også, og med den følger ekstra kostnader i form av skadekompensasjon, gjeting osv. Det tyske miljøverdeptet vil derfor innføre en ekstra årlig avgift til alle som løser jegeravgift for å finansiere dette. Om jegerne også skal få jakte på ulven er et åpent spørsmål. Hysj, ikke si noe til Elvestuen!
×
×
 • Create New...