Jump to content

vavlo

Members
 • Content Count

  3,423
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

vavlo last won the day on April 14

vavlo had the most liked content!

Community Reputation

622 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nei. Hylsa tørkes av for hånd. Bruk noe som løser fettet. Unngå å få noe væske inn i hylsa etter at ny hette er satt i. Njæ. Om en bruker sparsomt med smørefett bør det ikke ha mye å si. Kuleholdet vil nok variere noe mer. I det store og hele kommer prosedyrer an på hvilke presisjonskrav en stiller. Om en gjør det kjapt og enkelt holder det til de fleste praktiske formål som feks jakt, jaktfelt eller DFS.
 2. Det er nok vanlig å henge villsvin med frakken på når det henges på kjøl av det jeg har observert. Sannsynligvis for ikke få for rask nedkjøling. Jeg flår heller ikke rådyr eller kalv før dagen etter om det er kaldt( ned mot 0 eller lavere) av samme grunn.
 3. Man bør nok vurdere både temperatur og tid om en ikke åpner mellomgulv ved utvomming. Uansett stripser jeg spiserøret før vomma fjernes. Har helst beholdt mellomgulv ved vomsøl, slik at dyret fraktes ut og bukhula kan rengjøres før brysthula åpnes.
 4. Mnja. Nytt for meg at villsvin skal ha kortere modning enn annet vilt. Uansett, burde ikke være megaseigt likevel. Kan de ha fått for hurtig nedkjøling? Sk kuldeforkortning. Det gir seigt kjøtt. Tatt på husken; ikke under 10 grader de første 12 timer(eller deromkring).
 5. Diavari C er også et alternativ om en vil ha god optikk i en liten pakke, men ikke ofte de dukker opp på bruktmarkedet. Når det gjelder kvalitetsforskell; jeg ser kulehøla i skiva vesentlig bedre med Diavari C på 9x enn med VX1 på 12x, sammenlignet side ved side.
 6. vavlo

  Ei rifle til alt

  Er (var?) en formalitet å få byttet. Før kunne man føre opp et par- tre ulike patroner på ervervstillatelsen. feks 6,5x55/ .308W, men det er mulig det ikke går lenger.
 7. Den stolen er som laget til Vornsekkene. På Gaupemodellen smettes den bare under kompresjonsreimene på motsatt side av våpenlomma. Veier lite og passe høyde for skyting, men litt lav til å være behagelig i lengden.
 8. Har valgt sikte som har nok forstørrelse til å gi meg muligheten for å se om fjordyret som dukker opp på andre siden av myra, har noen antydninger til hodepryd eller ikke. Tid er oftest et begrenset gode, så studier med håndkikkert utgår. Så får det heller veie et par- tre hekto mer og være passe usexy.
 9. Er vel mer snakk om en irriterende «finesse» enn en feil tipper jeg. Rimelige, masseproduserte våpen har gjerne noen slike.
 10. Kanskje polere framsiden av utdrager slik at den glir litt lettere over og ned i rilla. Virker som det er røff finish på denne modellen.
 11. Hei, og velkommen på Kammeret. Temaet 6,5 på elg slutter nok aldri å engasjere, så her fikk du en rivstart. Det virker som du jakter et sted der det er aktuelt å strekke holda på elgjakta. På steder jeg har vært der skuddavstander på 300 m og utover er nok så vanlige, har jeg sett at .300 magnumer er populært. Nok " punch" på litt hold i ei rifle som fremdeles er bærbar.
 12. Warne lager QD ringmontasjer som passer rett i sporet på kassa. Om du bare skal bruke siktene på dette våpenet ville jeg vurdert det.
 13. Poncho/fjellduk av noe slag. Så får det lage litt lyd da. Hjelper ikke at hjorten kommer på post om du er så våt og frossen at du ikke får avgitt skudd.
 14. Ville ikke tro det, men det kan jo tydeligvis oppfattes slik. Jeg er mer interessert i begrunnede argumenter og avveininger rundt høringsforslaget, både for og imot. Jeg har synspunkter på det og vil nok gi innspill til det, da jeg blant annet synes det svakt begrunnet.
 15. Å bruke gjengelås på skruene sikrer ikke mot at rekylen over tid kan klippe de. Derfor er liming av selve skinna å foretrekke om en vil være sikker.
×
×
 • Create New...