Jump to content

vavlo

Members
 • Content Count

  3,279
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  5

vavlo last won the day on April 14

vavlo had the most liked content!

Community Reputation

549 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Finn ballistiske data på 147 gr fmj kule fra en eller annen produsent. Mål hastighet og kalkuler. Tipper du vil havne temmelig nært.
 2. Hmm. Noe ullent dette med festing av våpenskap. Det enkleste er selvsagt om en kan vekte opp skapet ved å lime inn ekstra vekt, slik at fastbolting ikke er et krav. Gulv med varmekabler og/ eller lettvegger skaper utfordringer om en skal gjøre dette forsvarlig iaf ift fagmessighet. Produsenten foreskriver gjerne hvilket festemateriell som skal nyttes, men det er vel ikke definerte krav til hvor godt skapet skal sitte fast. Er det betong/ stein eller mulig å treffe trestendere så er det jo greit nok. Om en skal feste i ei veggplate eller panel blir det jo ei vurdering hva som er "godt nok". Hvilke krav kan en så stille til folk som ikke er håndverkere når det kommer til denne type vurderinger. Om en kan få skikkelig feste ved å lage et par ekstra hull i bakveggen på skapet er jo det heller gjerne ikke ihht produsentens anvisninger, selv om det er vanskelig å se at det skal svekke skapet på noen måte. Jeg laget iaf et par ekstra festehull i bakveggen for å få bolta fast skapet skikkelig (selv om det holder vektkravet), så får jeg heller ta den diskusjonen om den noen gang blir aktuell. (Tviler sterkt på det.)
 3. Tror de fleste som har disse, sitter godt på de. Knapt praktisk forskjell på Classic og Victory. De blir heller ikke gamle på Finn etter det jeg kan se. Du får vanligvis regne med å betale rundt de priser som er nevnt over for feilfrie eksemplarer. Ikke så mye under det de kostet nye, men markedet bestemmer.
 4. vavlo

  Sakoklubben

  Regner med det er prøvd med flere sorter ammo, og ingen samler tilfredsstillende. Ville starta med skikkelig, som i skikkelig, løpspuss med mantelfjerning. Sjekk evt at pipa ligger fritt, og at kassa ligger "dødt" i stokken.
 5. Nå er vel denne modellen erstatteren til VX1. Om det ikke er gjort forbedringer på optisk kvalitet ift til den, mener jeg den er priset for høyt. Har en VX 1 3-12x40 til bruk på elgbanen, og den er ikke bedre i optikkavdelingen enn den må være for bruk i dagslys. Nøye på øyeplassering er den også
 6. Låseringene til Lee bytter jeg i Hornady sine. Problem løst
 7. vavlo

  Problem med optikk

  Tror nok jeg ville avskrevet det der.
 8. vavlo

  Gunslick

  Nesten 10000 kr pr kg! Dette må være greier! Alternativt stikker man innom verktøysjappa og kjøper en 400 g patron med grafitt eller molyfett til en hundrings eller så. Kan brukes til så mangt.
 9. Finn er nok ikke den eneste aktøren som driver med slikt. Det begynner å bli slik at det er flyselskapene som bestemmer om vi får dra (langt av gårde) med våpen til jakt eller konkurranse. Dette er nok bare begynnelsen.
 10. Av og til får man kalkulere risiko og gjøre noen valg, selv om det kanskje ikke er optimalt. Jeg har iaf gitt opp papirkart og føre bestikk når jeg er på sjøen i åpen båt (i normalt trøndersk grisevær). Plotter og telefon som backup får holde. Jeg har kan hende ikke noe på sjøen å gjøre heller, men skitt au!
 11. Min tilnærming er begrunnet ut fra at størst mulig avstand mellom ringer gir størst stabilitet og sannsynlighet for mindre (ingen) treffpunktsendring ved av/ på montering.
 12. Finnes mye om dette om en søker på feks YT, men her kommer noen triks jeg bruker. Optimal øyeavstand vil være vanskelig å oppnå i alle skytestillinger. Har en hurtigjustering av lengde på stokken vil det være noe enklere. Man kommer nærmest siktet i liggende skytestilling, så om denne skal brukes bør en gå ut fra denne og sørge for å ha tilstrekkelig øyeavstand i denne skyestillinge, så får en evt strekke nakken litt i andre. Start med noe kort avstand og flytt ut til det blir et klart og skyggeløst bilde i hele siktebildet (både på høyeste og laveste forstørrelse). Man må gjerne prøve seg litt frem, og drive sikteøvelser før en går til endelig montering. Sett ringene så langt fra hverandre som siktet tillater, når du har riktig øyeavstand, og bruk denne posisjonen hver gang du setter på siktet. Om du har gammel type QRW, legg fliker av feks printerpapir mellom øvre overfall og sikterøret når du smetter ringen på, for å evt unngå merker på siktet (fjernes etterpå). Sett bunndel på ringer i valgte spor og skyv disse fremover mot anslag og skru til med hendel. Gni noe harpiks (finn en klump kvae på nærmeste gran av noe størrelse) på sikterøret i området der ringene havner. Bruk gjerne en liten dråpe blå Loctite ell. på skruene til overfallene. Skru disse løselig ned. Sørg for å ha samme glippe på begge sider. Sett våpenet horisontalt i et pussestativ, skrustikke ( med beskyttelse) ell. Legg et rettholt (kan feks være en løs skrutrekkelklinge ell) på tvers over skinna og et tilsvarende på høydejusteringstårnet på siktet. Ta et skritt tilbake, sikt og vri forsiktig på siktet til rettholtene er parallelle med hverandre. Skru til skruene vekselvis til de sitter. Sjekk at det er glippe på begge sider av ringer. Om en trekker til med den korte enden av torxnøkkelen, det en klarer med tommel og pekefinger, skal momentet være rimelig ok.
 13. Hva har blitt greia med kart og kompass nå da? Brukte ikke å være på nivå med rakettforskning.Hva er det DNT lærer folk om dette som ikke henger på greip?
 14. Sukker i form av sk druesukker (glukose) er vel det som gir kjappest virkning. Fås kjøpt som både pulver og tabletter.
×
×
 • Create New...