Jump to content

vavlo

Members
 • Content Count

  3,571
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

vavlo last won the day on December 18 2020

vavlo had the most liked content!

Community Reputation

688 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det er visst vanlig å betegne alt "grøvre" enn, .22 LR, som grovkaliber. Her omkring var det vanlig å betegne sentertent som "skart". Ellers er vel dette diskutert i flere tråder tidligere.
 2. Man skulle tro alle de renommerte produsentene hadde ressurser og kunnskap til å lage Den Beste Kikkerten (eller siktet), så når de oppleves såpass forskjellig kan det kanskje bero på forskjellige prioriteringer mhp ytelse. Og så kommer i tillegg brukerens øyne inn som en del av systemet.
 3. Vi gamliser klarer vel ikke å utnytte potensialet i en slik 8x56, så en x42 fungerer nok like bra. Dog behagelig å se i da øyeplassering blir lite kritisk.
 4. Nei, du kan aldri være helt sikker, uansett om du handler på Ebay, Finn eller hvor som helst privat. Seriøse butikker bør nok være tryggere. Bruk uansett Pay- Pal. Om du blir svindlet, eller varen ikke er som forutsatt, så har du muligheten til få igjen kjøpesum og frakt. Mva og tollgebyr går nok skjeisen. Når det er sagt, de langt fleste selgere er er rimelig ærlige folk, så det vil helst gå greit. Jeg har en Meopta B1 8x56, om det er den du sikter til. Koster vel ca 15k veiledende nå. Synes det er er en god kikkert, men kan ikke si noe om hvor bra ift andre kikkerter i samme prisklasse
 5. vavlo

  Tikkaklubben

  Har man små ( mindre) hender kan nok det bratte grepet være verdt å prøve.
 6. Om man ikke har fått med seg at lovgivning generelt er blitt skjerpet fra «forrige» våpenlov trådte i kraft (1960 svjh) så har man fulgt med dårlig. Bare det å flytte krav om varsling av forvaltningskontroll av våpenoppbevaring fra lov til forskrift, nå ved ny lov, bør få alarmklokkene til å ringe, og det er langt fra det eneste betenkelige. Ser ut til at det eneste mange ser er glasuren på kaka- de får erverve 2 jaktvåpen til. Hipp hurra?
 7. Har både originale adjustable stokker og GRS sportster. Til jaktbruk, originalstokken- hands down. Til jaktfelt og banebruk utenom jakta, GRS.
 8. Jakt koster gjerne det noen er villig til å betale for den, så det er med på å bestemme prisnivået. Kan ikke se for meg at grunneiere som er opptatt av å ha minst mulig villsvin i marka overpriser jakta i utgangspunktet, men så var det dette med mulighet for næringsinntekt da. Jakttilbud kommer ofte med tilrettelegging som feks åteplasser, jakttårn, slaktebod, ettersøkshund, overnattingsmulighet osv, så noe får en regne med å betale, også på andre sida av grensen. Selv er jag så heldig å ha tilgang på "gratis" (ikke akkurat gratis å kjøre 180 mil t/r) jakt i Sverige, men det gjelder nok ikke d
 9. vavlo

  Rødpunktsikte

  Joda, kikkertsikte på ei lita smekker bøylerifle «ser ikke ut». «Rødpunkt» er heller ikke spesielt elegant. Bare synsing seff. Ødelegger også muligheten for enkel bæring med et grep rundt låskassa. Sliter etterhvert med sk gammelmannssyn ( +3 lese, +1 kjørebriller) så optiske sikter gjelder, men den lille .357 Marlinen fungerer ( på et vis) med diopter/ ghost om jeg bruker briller (fra Nille, med passe styrke så jeg ser både korn og mål sånn passelig). Iaf ikke noe problem å klare skyteprøven sittende på stubben. ( Jada, skal justere treffpunkt før jeg evt. bruker den på jakt).
 10. Selv om en kan få inntrykk av at alle rifler samler på klistrelappen, både her inne og på andre fora, så er nok realiteten en annen. Av og til er det bare slik. Det finnes jo en årsak, og om en ikke finner noe åpenbart, så er gjerne pipa problemet. Alt sjekka i hue og ræva, mantelfri, frittliggende pipe osv regner jeg med. Sjekka tilstand med borescope? Av og til kan det hjelpe å kappe av en bit av pipa. Så er det jo som du sier. Alltid hyggelig med klistrelappsamlinger, men hvor mye ressurser skal en legge i å jage presisjon i ei storviltrifle som er tiltenkt bruk på "normale" avstander.
 11. Var litt spissformulert den, men 30-06 og bare fabrikk. Uansett, som skyteleder ser man at noen mekanismetyper/ fabrikat går igjen oftere enn andre når det kommer til feilfunksjonering. Virker som en del mekanismer med roterende bolt har lite moment på initiell uttrekkskraft, og derved er noe kresne på hvilken ammo de funksjonerer med. Browning BLR er også et eksempel på det samme. Kan gjerne ikke fores med hva som helst.
 12. Mager trøst, men pumpeversjonen Mod 760 klasser heller ikke inn som påliteligheten selv. Var en på jaktlaget som brukte en slik noen år. Hver gang det var avfyrt et skudd måtte han finne en trelegg å klaske kolbekappa i, for å få ut hylsa. Elgen datt den, men ugreit å få mer enn en, eller få av gårde oppfølgingsskudd.
 13. Nja, skal du være sikker på at selger ikke velger å reparere varen, bør du bruke angreretten. Du må da returnere varen innen 14 dager etter mottak, forutsatt at det fulgte et utfylt angrerettskjema med varen. Om ikke har du inntil 12 mnd å klage. Reklamerer du på varen, er det opp til selger om han vil reparere varen eller gi deg en ny vare.
 14. https://www.jaktogfriluft.no/hornady-headspace-kit-wbody Kanskje ikke må, men kjekt å ha verktøy, spesielt for de som er i "plukkhylsebransjen".
 15. Går vel mot blyforbud, så det ordner seg selv etterhvert.
×
×
 • Create New...