Jump to content

vavlo

Members
 • Content Count

  2,966
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

vavlo last won the day on January 18

vavlo had the most liked content!

Community Reputation

450 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. vavlo

  Deler til KV67

  Ølkassen er overkommelig. Men erverv av noen tusen...
 2. vavlo

  Lade 3006

  Tegn på overtrykk vil en før eller siden få, i et eller annet våpen, med en eller annen oppgitt ladning i en eller annen ladetabell. Ladetabeller er veiledende, ikke noen fasit. Til det er det for mange variabler som tabellutgiver ikke har noen kontroll på. Dette ser ut til å gå mange som slenger seg ut i hjemmeladingens vide verden hus forbi. Har brukt både Ladeboken og VV sine tabeller som utgangspunkt for egne ladninger i flere forskjellige patroner og våpen i mange år, og har vel heller funnet at VV oftere er på den « friske» siden.
 3. Prøv å varm opp basen. Loctite vil gi seg ved rundt 180 grader svjh. Få spent fast låskassa, få ut skruer, og gi basen en rapp vha en dor ell.
 4. vavlo

  Norma Nosler

  Sannsynligvis samme kule. Ofre ei til bausaga, så er du sikker. Kjenner ikke til at det skal være flere generasjoner av Partition. =Før i tida", dvs for en mannsalder eller så siden, da utvalget i jaktammo var temmelig begrenset ift til i dag, ble Partition vanligvis bare omtalt som Nosler (da det knapt var noen andre kuler fra samme fabrikant på markedet her.)
 5. Tok det på husken. Skal se om jeg har det i notatene når jeg får tid.
 6. Tror nok en skal ta reklamen for rekkevidde til slike med en skikkelig klype salt. Kan se ut som at det er mye de samme komponenter som brukes av flere fabrikat, og «optisk» kvalitet henger mye sammen med pris, iaf enn så lenge.
 7. Hmm. Har brukt Dali 240 og 246, samt Guide 510x noe. Spørs hva en skal observere. På de avstander du snakker om forekommer det meg at en bør ha noe dyrere apparat. Iaf om skal kunne identifisere det en ser som noe annet enn "noe".
 8. Det jeg har observert ved bruk av min billige plastikkloff (Pro Chrono) er at den forutsatt nøyaktig oppsett og greie lysforhold leser hastighetsvariasjoner rimelig riktig. Den ligger dog med en offset på 10 m/s ift til min LR/ MS. Bruker ordet "min" bevisst, da jeg selvsagt ikke vet om andre tilsvarende instrumenter vil gi samme resultat.
 9. vavlo

  Grovt kaliber

  Hei, og velkommen på Kammeret! Skal du ha noe som river skinnet av pølsa og som ikke koster skjorta og ei arm, så vær på utkikk etter en brukt Weatherby i .378 eller . 460, alternativt en Brno/ CZ i . 458 Lott eller .416 Rigby. Rifla får gjerne veie så lite som mulig og svinerygg eller MC stokk er foretrukket. Siden du bare skal brenne av et skudd i ny og ne så burde prisen pr skudd ( som gjerne ligger i området 100-300 kr) være overkommelig. Slike våpen selges også gjerne med ei pakke skudd der et par-tre er brukt.
 10. Yes, if your name is Arnold. Others will have to exert some force.
 11. De forsøk jeg har gjort med samtidig måling vha min LR og MS har resultert i en "uenighet"på 1 m/s. Jeg forventer vel heller ikke mer av måleinstrumenter til noen skarve tusenlapper.
 12. Så kan man alltids argumentere med at om de ikke finnes , kan de heller ikke stjeles.
 13. vavlo

  Ei rifle til alt

  Brems, og "går med hund ". Er det no særlig kombo da, eller er det hørselvern til hunden du må huske?
 14. vavlo

  MC bukse

  Har brukt sk cargobukse med kevlarforsterkninger fra John Doe i flere år nå. Virker å være god kvalitet. Behagelig plagg, spesoielt når det er varmt vær. Selv om reklamen sier det skal være vannavvisende, så stemmer det dårlig. Gir nok langt dårligere beskyttelse enn et sikkerhetsplagg, men dog mye bedre enn vanlige klær, iaf iflg reklamen. Har aldri fått sjekka det ut, heldigvis.
 15. Tja. En ny T3x koster fra rundt 11K og opp, avhengig av modell. En demper ferdig montert, 3-4 K? Spørs vel noe på bruk og tilstand. Selv om det generelt går greit å kjøpe våpen brukt, kan også grunnen til at det selges ( snakker av egen erfaring) være at selger av forskjellig grunner ikke er helt fornøyd med det. Ikke direkte feil eller defekter, men feks kanskje sær på ammunisjon, medioker presisjon, ustabil mating, utkast, magasinfunksjon, slarkete dempermontering, korrosjon, sjabert avtrekk osv. Dette kommer gjerne ikke frem ifm salg (rimeligvis). Slikt kan man jo ha noe subjektive oppfatninger om, så reklamasjon er ikke nødvendigvis enkelt. Mye styr blir det også med ervervstillatelser om en skal gjøre om en handel. Det er således en fordel om en kan få sett og prøvd våpenet før en kjøper. T3 modellene fremstår som rimelig greie kjøp, men man bør uansett ta høyde for at ikke alt nødvendigvis er tipp- topp.
×
×
 • Create New...