Jump to content

5,56

Members
 • Posts

  280
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

5,56 last won the day on September 12 2019

5,56 had the most liked content!

About 5,56

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

5,56's Achievements

Community Regular

Community Regular (8/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • First Post
 • Collaborator

Recent Badges

17

Reputation

 1. Jeg skyter standard, så har sikkert ikke stemmerett her. Jentungen har Swarovski 1-8×24 på si rifle. Kikkerten ble knabbet av jaktrifla mi, så den har retikkel 4 et eller annet. Fungerer fint selv om det ikke er et ideelt retikkel. Jeg ville i tillegg til zeiss og swarowski, sett på khales, ser fint ut det IPSC retikkelet. https://www.kahles.at/en/sport/riflescopes/k18i-1-8x24i
 2. 5,56

  NM-41

  Har ingen dele liste. Tror ikke det er helt riktig dette bildet heller, det er noe rart med høyde og sidejustering. Men det ligner hvertfall på miter stativene vi brukte i forrige årtusen. Synd de er skrotet, de fungerte jo helt rått. Kunne gjerne hatt de i Heimevernet.
 3. Har brukt det i 3-4 år, det blir minimalt fastbrent karbon sammenlignet med fireclean, froglube og breakfree. Totaktsolje har jeg ikke prøvd. Jeg smører avtrekket med flunatec også, det virker.
 4. Jeg bruker Flunatec på AR, er veldig fornøyd. Men som Slemmo sier så fungerer omtrent hva som helst av olje. Når jeg er RO på stevner ser jeg overraskende mange som ikke har olje på sluttstykket i det hele tatt.
 5. I Agder kan jeg anbefale Ole Bernt Vatland.
 6. Blir vel definert som helauto i våpenforskriften, fra paragraf 3: Helautomatisk defineres som en funksjoneringsmetode hvorav våpenet lades og spennes automatisk etter hvert skudd ved hjelp av den energi som genereres av våpenets ammunisjon eller annen tilført energi, og hvor man med et enkelt avtrekk kan avfyre flere patroner etter hverandre. Fra IPSC rifle rules: 5.1.11 Rifles offering only "burst" and/or fully automatic operation (i.e. whereby more than one round can be discharged on a single pull or activation of the trigger) are prohibited (see Rule 10.5.15).
 7. Du trenger ikke så mange magasiner nei. Den aller vanligste størrelsen er vel 30 skudd, kanskje med en pluss bunn. Pmag virker stort sett alltid. Kanskje et metall magasin og en magnet i beltet til "option 3" I open kan en enkelt justere høyden på tofoten etter forholdene, i standard må en nesten ha litt utvalg i lengder på magasiner for å få til magasinstøtte.
 8. Har du tenkt på fast forstørrelse? Brukt SB 10x42 PM2? Ang montasje, uansett valg av optikk: Sphur.
 9. Opp med hånda de som ikke har vært umodne/ivrige og uerfarne. Er vel nettopp et møte med det miljøet du beskriver i DSSN sånne trenger. Kan ikke skjønne at det blir noen snarvei inn i sporten.
 10. DSSN har forbedringspotensial på rekkruttering, spesielt på junior siden. Tenk hvis juniorene kunne ta kurs med mini rifle.
 11. Du er nesten avhengig av foreldre/foresatt som driver med dynamisk for å komme igang som junior.
 12. Snakket med en som har jobbet for SIG tidligere, er produksjon av sports pistoler og våpen til politi/forsvar som legges ned. Han antar de flytter produksjonen av STR til sør Tyskland, feks Sauer & Sohn. Skandinavia er et viktig marked.
 13. Mengde oppbevart ammunisjon går vel på å begrense kilo krutt i husstanden ved evt brann. Og siden en .22 patron inneholder lite krutt kan antallet økes. Det er jo kommunen en søker til for å evt oppbevare mer ammunisjon.
 14. Tydeligvis jeg som er dårlig i norsk....
×
×
 • Create New...