Jump to content

5,56

Members
 • Content Count

  256
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

5 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sporer helt av her, men biathlon orientering finnes det i Norge? http://ifkar.dmif.dk/idraetsudvalg/biathlon-orientering/
 2. Litium batteri. Koster mer, men varer lenger og fungerer bra i kulde. Så slipper man batterier som lekker om man skulle glemme å ta de ut. Får 10pkn med AA eller AAAbatterier på de fleste Ahlsell, Tools type butikker.
 3. Har av og til hatt samme problem. Da holder det stort sett å tørke av kjøttet med kjøkkenpapir. Litt tungvint plan B: Sette posene med kjøtt åpne i fryseren til yttersiden er frossen. Og deretter kjøre vakuum.
 4. 5,56

  Test av haglepatroner

  Ja, den flyttet på seg, men fortsatte å spise gress... Greie treff, men lite effekt.
 5. 5,56

  Test av haglepatroner

  Har testet disse litt tidligere, har fått grei presisjon på papp i benelli med glatt løp. Brukte Hexolit 32 på gris i dag. Men ble litt sånn "Da'n Petter-Lorns slakta grisen has s Knut Nolistun" stemning. En rømt gris som skulle avlives, råne ca 160Kg, 4 skudd, ingen nevneverdig reaksjon. Et skudd gikk ikke igjennom skinnet engang. Avstanden var 15m, og grisen stod stille. (Godt naboen hadde rifle med) Min konklusjon: hexolit=søppel
 6. Leste innlegget ditt litt fort første gang, først nå oppfattet jeg hva du faktisk skrev, og da er jeg enig.
 7. Så hvordan blir det galt å svinge innom butikken på vei til/fra trening, selv om butikken ligger lenger hjemmefra en banen? (Og hvor står det at en må ha bil for å komme seg på banen)
 8. Så da jeg som bor i Agder, reiste på ferie med familien til Florø i sommer, brøt jeg loven fordi jeg skjøt et stevne i Bergen?
 9. Lurer på hvor ditt lokale politikammer hjemler den påstanden. Jeg har ikke hørt noe lignende før.
 10. Jeg ville hatt en vital del i lomma. Blir sekken din stjelt, er det jo kjipt at uvedkommende får tak i et komplett våpen. Hjelper lite at det er adskilt da.
 11. Trijicon acog retikkel fungerer tilsvarende som Torf beskriver. Bredden på avstands merkene tilsvarer skulderbredde på gitt avstand. Minuset er fast forstørrelse, passer best på AR, og ingen mulighet til å få lagd eget retikkel til egen ladning. Må ha løpslengde og kulevekt tilsvarende uncle Sam.
 12. Danskene hadde hvertfall fullauto på "M fem og halv fjers" (M75/G3) før de byttet til Diemaco på 90 tallet. Nummerlike underbeslag, så originalt ut. Kolbe og forskjefte i tre....
 13. 5,56

  Hvordan stikke gris?

  Bladet på kniven er 18cm, stikker helt inn. Viktig å vri kniven. Med litt trening så er det ganske enkelt, treffer somregel blodårene over hjertet. De første gangene måtte jeg stikke et par ganger for å få det til. Jeg brukte derfor litt tid på de første grisene når vi vommet ut. Når brystbenet er åpnet og hjertet fortsatt er på plass så ser du ganske enkelt hvordan det skal stikkes for å treffe. Evt stikk kniven inn i samme hullet. Jeg er ingen ekspert, har bare slaktet 15 griser etter prøve og feile metoden. Og jeg lærer noe nytt hver gang. Nå bruker vi en god halvtime fra skyting, til ferdig skoldet gris. Synd det er langt mellom de gamlingene som virkelig kunne dette. Trynetau er å anbefale ved avliving, et tynt tau med renneløkke som settes over trynet og strammes. Da stritter grisen imot, og hodet står helt stille. Enkelt å få god treff med boltepistol eller skytevåpen.
 14. 5,56

  Hvordan stikke gris?

  Etter at grisen er skutt, har en noen sekunder før krampene setter inn. Så en må være litt kjapp og bestemt. Jeg stikker som vist i brosjyren fra animalia, men litt mer til høyre, 3-4 cm fra senter (grisens venstre side) stikk rett inn mot hjertet og vri kniven 90 grader. Ved treff kommer blodet momentant og i mengder. Krampene som setter inn etterhvert er ganske kraftige i bakbeina, så her bør en passe seg. Skal du bruke blodet, pleier vi å vri grisen på rygg etter skyting, og så stikke. Da kan man holde den fast på rygg i frambeina, mens blodet samles opp, og bakbeina sparker fritt i lufta. Kniven jeg bruker er en sånn kjempe taktisk hissatsu "japan look alike" jalla kniv fra crkt, men den fungerer utmerket til dette.
×
×
 • Create New...