Jump to content

HB

Members
  • Posts

    320
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by HB

  1. Moro og lesa att kveiken virkar som den skall.
  2. Steike denna tråden hadde eg nesten gløymt heilt bort,moro og lesa den att! Me har brygga joleølet i år au og gjort det slik me bestandig har gjort det, fulkt tradisjonene med med 3steg mesking og vore veldig nøye på reinhold ,og resten gjeng av seg sjølv altså slump og på augemål! ellers vil eg ambefale den nye boka Garsøl av Lars Marieus Garshol han skreiv et avsnitt det om Morgedals øl!
  3. HB

    Kraftkok

    Etter å ha flytt rundt på dessa jævla kraftbeina i frysen,så fekk eg eit innfall at nå måtte eg koke kraft elles blei det sikkert ingen ting i år heller!!!!! Så til alle jegrar som har tenkt at "dessa beina er for jævlig å kaste ,så dessa kokar ,me kraft på seinare i vinter"!!!! her kjem ei oppskrift!!! Fyst ca 3 kg med kraftbein som ein skal brune i steikeovn. i ovn på 250 grader i ca 30 min (det luktar ikkje godt så det er ein fordel og vera aleine heime!!!! ) Me har ein gamal Ulabrand på kjøkkenet så den passar utmerket å koke kraft på !! Fyst så tar ein alle beina som ein har svidd på 250 grader ut av steikeovn og har i ein stor kjele med ca 3 liter vatn ,sammen med 3 fedd kvitlauk 3 stk gullrot, 1/2 1stk purre og 2 stk lauk 1/2 selerirot 1/2 persillerot og 2 ss salt detta må koke/puttre i ca 5-6 timar Etter koking så rask nedkjøling , ta av fettet som er på toppen av krafta!! Under fettlokket er dei gyldne dropane med kraft !
  4. HB

    kraft_01.jpg

    From the album: Hobby

  5. HB

    kraft_02.jpg

    From the album: Hobby

  6. HB

    kraft_03.jpg

    From the album: Hobby

  7. HB

    kraft_04.jpg

    From the album: Hobby

  8. Fekk inn denna bukken på viltkamraet, Har det vore gaupe og forsynt seg av pelsen ,er det nokon som har ei annan som har ei forklaring???
  9. HB

    Raadyr_01.JPG

    From the album: Ville dyr

  10. Jau då, eg har bruka vørteren som me bryggar på i brøddeigen, ,med veldig godt resultat men då med vørteren som er veldig svak på smak (den som er til slutt i meskeprosessen) Brødet smakar søtt og har endå meire maltsmak. eg har ennå ikkje prøvd ølgjær til brødbaking,men kan ein bruke ølgjær til brød tru?
  11. Som den profesjonelle husfaren eg er, så er det ein husfars plikt og skaffe resten av familien mat Nå er eg ganske god til å passe på at me har kjøt i huset, ,men at eg skulle bjønde å baka brød, det må eg innrøme at var ei dørstokkmil. Men mat må ein jo ha ,og etter som eg har fått meir og meir dreis på bakinga, så er kaupeblød som å banne i kjerka. Så eg vil oppfordre alle husfedre på kammret til å bjønde å bake brød, det er både moro og godt!! her er ei lita oppskrift på det me likar best her i huset! Detta er heilkornbrød. Korna skal leggast i vatn natta over. detta er til 4 brød i form. 7 dl heilkorn, ca ein dæsj (dl) med solsikkefrø , ein dæsj med Linfrø og ein dæsj med sesamfrø. Detta has i ein bolle med ca 6dl vatn, og la det stå natta over! Alle som skal bjønde og baka ,bør kaupe seg ei brødbok, og følge oppskrifta der nøye, og så kan ein jo bjønde å slompe etter kvart. Her har korna ligge natta over, og eg har og i 5 dl med skumma surmjølk som varmes til 37 grader Eg brukar 05 kg med Grovbakst og 3 dl med samalt kveite grov sammen med 2 ts salt, 3 ss med matolje og ei pakke med tørrgjær som blandast i ca 7 dl med finmalt kveite mjøl. Så er Bjåland Jakt og Fritid i gang med bakinga!!! Eg har funne ut at er deigen opp til skaftet på rørepinnen er det akkurat passe deig til 4 brød. Klar til heving i ca 1,5 time heves til dobbel størrelse. Fomene må smørast ellers blir brøda fastbrent. Klar til etterheving i form i ca 50 min Inn i ovn på 180 grader på varmluft. etter ca 50 min på 180 grader så er det avkjøling under kjøkkenhandklede,og pensle brøda forsktig med litt smør. Jada, nå kan dei bare koma att frå skule og arbeid for nå har husfaren gjort sin plikt
  12. HB

    brod_11.JPG

    From the album: Hobby

  13. HB

    brod_12.JPG

    From the album: Hobby

  14. HB

    brod_13.JPG

    From the album: Hobby

  15. HB

    brod_06.JPG

    From the album: Hobby

  16. HB

    brod_07.JPG

    From the album: Hobby

  17. HB

    brod_08.JPG

    From the album: Hobby

  18. HB

    brod_09.JPG

    From the album: Hobby

  19. HB

    brod_10.JPG

    From the album: Hobby

  20. HB

    brod_01.JPG

    From the album: Hobby

  21. HB

    brod_02.JPG

    From the album: Hobby

  22. HB

    brod_03.JPG

    From the album: Hobby

  23. HB

    brod_04.JPG

    From the album: Hobby

  24. HB

    brod_05.JPG

    From the album: Hobby

  25. Då kan ein vel sei at eg har gjort mitt for og få julestemningen i boks her på garden Me hadde oppskåk for ei veke sida og ølet blei eit fyldig godt joleøl om eg skal skryte litt av kån sjave!!! Her er nokre bilde av seansen!! Tradisjonen tro hadde me invitera naboar og venner på oppskåk god stemning var det,og mange verdensproblem blei løst, der framfor bålet. (er oppskåka vellykka skal det gå med 10% øl ) Suslelaget blei spude om å halde kurs i ølbrygging nå før jol ,noko me gjorde sefølgeleg, Det var 6 elevar og dei fekk med seg ca 25l kvar,noko dei var veldig godt fornøgde med!!!! Er det nokon av kammerbrukarane som kjenner att plassen det blei brygga på??
×
×
  • Create New...