Jump to content

Malle

Members
  • Posts

    3,495
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Malle

  1. Jeg ladet en batch med S&B - hettene som jeg "etterpresset" med en Lee Ram Prime i en Lyman T- mag to. Det ble ingen klikk i min 686 med disse i dag, men en annen som prøvde patronene i sin 686 fikk flere klikk i løpet av et par sylindere. Rugeren, med letteste slagfjær, har ikke gitt meg klikk i løpet av 3-400 skudd.
  2. Jeg har aldri handlet mye hos J&F på Gjøvik, men de gangene jeg har handlet der har jeg fått god pris og enda viktigere: topp service og hjelp ved reklamasjon. Mitt neste kjøp blir også derfra.
  3. Etter en litt hastig måling har jeg kommet frem til en settedybde på -0,14 mm i snitt. Det nevnes at dette ble foretatt etter arbeidshelgen fra H... og med tilhørende kognitive ferdigheter. Jeg har testet omlag 150 av dem i en Ruger SP101 med slappest tilggjengelige slagfjær uten at dette har medført annet enn smell hver gang:-).
  4. Jeg lader .38 på en pro 1000 som har et veldig "følbart og positivt" hetteisett.Hettene er satt så dypt som det går. Som nevnt heller jeg mot at strammeskruen/ strain screw er så deformert at jeg har særdeles slappe anslag med redusert slagfjær. I tillegg virker tennålen på min 686 å være meget kort. På den annen side så har jeg aldri opplevd et eneste klikk i løpet av tusenvis av federalhetter.
  5. Nda har jeg fått testet disse jeg også. De var ikke pålitelige med reduced power spring fra Wilson i min revolver. Ca to klikk per sylinder selv om hettene var satt så dypt som jeg fikk dem. Jeg oppdaget at strammeskruen var veldig rundslitt så jeg shimset den og det hjalp litt. Jeg skal bestille en ny skrue og en lengre tennål (Cylinder&Slide) og se om det kan hjelpe.
  6. Jeg opplever det samme litt lengre nord på Hedmarken. Joda, jeg ser en og annen fugl, men i år har jeg ikke løsnet skudd. Faktisk har jeg stort sett "jaktet" uten å ha med børse denne høsten. Det har blitt dårligere og dårliger for hvert av de siste årene i de områdene hvor jeg jakter. For noen år siden var det en kjempeinnsats for å skyte mest mulig rev. Selv om det ble tatt ut mye rev ser det ut til å ha liten effekt. Samtidig ser jeg stadig oftere spor etter mår og jeg observerer mink på steder hvor jeg ikke har sett dem før. Jeg er for en lengre fredning over noen år for å se om det kan hjelpe. Mange påstår at dette ikke vil ha noen effekt siden de er av den oppfatning at jakten har liten innvirkning på bestanden. Samtidig innføres det "tiltak" i form av baglimit og det oppfordres til å spare hunnfugl. Akkurat her brister "logikken" for min del... Jeg er i hvertfall overbevist om jakttrykket vil være avgjørende at den dagen man skyter de to siste fuglene...
  7. Litt på siden, men likevel: på 90- tallet jobbet jeg mye sammen med mennesker fra Filippinene. Der var det så godt som forbudt å eie noen som helst form for skytevåpen. Likevel eide mange av dem illegale våpen for å kunne beskytte seg mot kriminelle og ytterliggående islamistiske terrorister. Men et forbud vil jo selvfølgelig fungere bedre i Europa...
  8. Jaktdepotet var tomme for disse hettene da jeg prøvde å bestille, så da blir det å finne andre alternativer.
  9. I likhet med herren over har jeg mest erfaring med .45-70 og .30-30. Flotte patroner til jakt så lenge man kan leve med den relativt krumme kulebanen. Jeg er ikke uten videre enig at .45-70 er uegnet som første storviltrifle, men under forutsetning at man har tanker om å lade selv. Fabrikkammo koster såpass mye at det vil begrense treningsmengden for de aller fleste. På den annen side er .45-70 en relativt lett patron å lade, og forutsatt moderate ladninger har hylsene lang levetid. For norsk storvilt er det heller ikke noe poeng i å lade oppunder rødmerkingen. Jeg startet en gang denne tråden om min .45-70: http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?t=30388
  10. Hei! Nei, jeg har ikke fått skrevet del to siden det siste halvannet året har krevd andre hensyn. Jeg har ikke skutt med riflen siden 7. mai i fjor. En annen årsak er at jeg har mistet "tenningen" for kammeret. Dette av mange årsaker, men først og fremst av at jeg er drittlei all kranglingen mellom selvutnevnte bedrevitere og det smale fokuset hva emner angår. Jeg kommer antagelig ikke til å skrive noen del to. Jeg er iinnom her daglig -siden jeg er for lat til å endre "startside" i nettleseren- og fordi at det tross alt finnes en del hyggelige og kunnskapsrike folk her fortsatt.
  11. Winchester var andrevalget, men jeg sliter med å finne dem også. Revolveren smeller av disse hver gang om jeg strammer fjæren helt.
  12. Da tennhetter fra Federal ser ut til å være vanskelige å oppdrive lurer jeg på tennhetter fra S&B . Det store spørsmålet for min del er hvorvidt de er knallharde eller ei. Jeg kan tåle noen klikk (tunet 686) i forbindelse med trening, men hvis de er like "umulige" som CCi sine bestiller jeg kun nok til å lade 9mm.
  13. Hei! Jeg var i samme situasjon som trådstarter i fjor sommer. Jeg hadde vært uten håndvåpen i fire-fem år, men aktiv før det. Jeg googlet meg frem til stevnelister og annen dokumentasjon på tidligere aktivitet og fikk beskjed om at jeg kunne søke omgående. Når det er sagt, så vil jeg nevne at jeg setter mer pris på skytingen nå, og etter langt fravær, enn jeg gjorde før. Jeg har også satt ny "pers" i antall starter på stevner og nedlagt trening (selv om jeg fortsatt klarer meg fint uten pokalhylle ).
  14. Jeg har ikke sett over hele utvalget, men kanskje du finner det du trenger her: http://www.ebay.com/sch/i.html?_from=R40&_trksid=p2054436.m570.l1313.TR0.TRC0.H0.Xbowtech+tomkat.TRS0&_nkw=bowtech+tomkat&ghostText=&_sacat=0
  15. Beklager, jeg glemte linken: http://www.topsknives.com/product_info.php?products_id=371
  16. Har brukt denne kniven på hver eneste tur -hvilket vil si hver fridag- det siste året: Praktisk slire, lett å sette opp og den holder eggen godt. Den tåler hard bruk og ligger godt i hånden.
  17. Malle

    Brownells Norge

    Om du er så misfornøyd kan du vel returnere varen iht norsk kjøpslov og handle det du trenger fra annet hold? Joda, jeg måtte vente en liten evighet før jeg fikk det jeg bestilte, men gjennom en oppklarende og svært hyggelig telefonsamtale fikk jeg -i tillegg til beklagelse- en forklaring på hvorfor det forholdt seg slik i oppstartfasen og at det kom til å bli bedre bedre for fremtiden. Nytt firmanavn, nytt papirarbeid og generelt mye knotete byråkrati er etter mitt syn ikke forenelig med å stemple brownells.no som et "møkkafirma".
  18. Malle

    Valg av børsemaker

    Jeg har samme erfaring som razumny vedrørende XXL i Sandvika. Godt arbeid og ferdig innen angitt tid.
  19. Nå er det et par år siden jeg la buene på hyllen for godt -bortsett fra noen tradbuer som jeg lufter av og til- så mye kan ha endret seg. Jeg kjøpte to buer fra Humlekjær, men jeg kan på ingen måte si meg fornøyd med pris sett i forhold til kundebehandling. Det hele toppet seg da jeg kjørte fra Hamar til Fredrikstad, og etter å ha gjort avtale, for å kjøpe ny bue. Da jeg kom frem var ingen til stede. Cato i Horten har jeg hørt mye bra om, men aldri handlet hos. Den siste buen jeg kjøpte (en Hoyt Matrix) bestilte jeg fra Huntersfriend i Finland. Med utstyr sparte jeg nesten 5.000,- kroner sammenlignet med norske priser. Om jeg skulle rote meg bort i bueskyting igjen (den desidert dyreste skyteformen jeg har bedrevet), så kommer jeg nok til å handle fra utlandet igjen.
  20. Jeg ser for meg at disse buene har såpass kort ATA at du vil få for skarp vinkel på strengen til fingerskyting. Til slik bruk bør du nok se etter en bue med 40" ATA eller lengre, og som har litt mer recurveaktige lemmer. Hvorfor vil du ha en compound til instinktiv skyting og ikke en recurve- eller langbue?
  21. Malle

    Brownells Norge

    Jeg fikk faktura fra Brownells i dag. Dette er samme faktura - rent utseendemessig- som jeg fikk på min siste ordre fra midway.no sammen med varene jeg hadde bestilt. Jeg betalte den samme dag som jeg fikk pakken -jeg brukte kundenummer i kid- feltet- men noen dager senere fikk jeg ny faktura fra Klarna på samme beløp. Jeg kontaktet midway/ brownells per telefon og fikk ordnet det. Jeg kommer derfor til å vente noen dager før jeg betaler for å se om det dukker opp en faktura fra Klarna (med riktig kid- nummer). Jeg mistenker litt rot i systemet her....
  22. Jeg kan herved bekrefte at Pedersens Vaabenlager er MEGET serviceorientert !
  23. Hat-tråd? Hvor fikk du den ideen fra? Jeg lurte på hvorvidt pvas var en av dem som aldri tok telefonen -de finnes det noen av-og jeg foretrekker i så måte andre forhandlere. Jeg hadde ikke fått med meg at butikken var stengt den dagen, fikk en forklaring og forsøker å nå dem igjen på mandag. Forhåpentligvis ender det med en god handel for begge parter. Så stapp sabelen tilbake i sliren, senk skuldrene og ikke la deg stresse. Jeg har fått svar på det jeg spurte om, så om noen vil slette tråden er det i sin skjønneste orden.
  24. Det hadde vært artig å bla i disse igjen! Jeg husker spesielt en utgave som jeg bladde ihjel på rekruttskolen. Det var særlig en duotone Springfield 1911 med Pachmayergrep jeg drømte om. Mine Aaserudkataloger forsvant sammen med et par banankasser fulle av amerikanske våpenblad som ble MIA i forbindelse med en flyttesjau.
  25. Jeg skjøt noen skudd med en slik på slutten av 90-tallet og husker at jeg likte den svært godt så lenge jeg skjøt single action. Den kostet vesentlig mindre enn en smith hos Rye sport i Bergen (tror de er nedlagt) og vurderte lenge å kjøpe en, men avstod siden de eksemplarene jeg kom over hadde portet løp. Det var i hvertfall ingen problem med å sote kornet... Oslo skytesenter har Taurus på sine sider, men ingen i .44. Jeg hadde ikke gitt mer enn 3.000,- med utgangspunkt i alder på våpenet og det faktum at antall oppgitte skudd ikke alltid samsvarer med virkeligheten.
×
×
  • Create New...