Jump to content

En tråd for Kipplaufbrukere


8x75RS

Recommended Posts

29 minutes ago, Roe said:

Jeg prøvde å få laget en karbonstokk noen år tilbake, men det var bare prat og lite action.

Kjipe greier! Er det noen form for custom shop på Balkan som driver å reklamerer for sånt? Jeg trodde Italia kanskje var mere frempå med karbon på custom stokker. Beretta lager vel alt du vil ha og er villig til å betale for virker det som. Betale er vel elefanten i rommet.

Link to comment
Share on other sites

Kiwi skrev (På 30.12.2022 den 1.01):

Minuset med slike krumme stokker er at de er stort sett bare brukbare fra hochsitz og mindre egnet om man ligger og skyter bortover og kanskje litt oppover…. 
Et stokkbytte bør man regne inn?  

Det er sånn at k95 kommer med både rett og krum stokk? Vet du når denne endringen skjedde?

Link to comment
Share on other sites

Man fikk rett stokk typ American classic som tilvalg tidligere. Jeg har en slik stokk på min K95. Hadde ikke Roe en slik K95 med rett stokk også, eller husker jeg helt feil? 
 

Denne syntetstokken fra Thomas Novak, er den det real shit, eller er den en relativt «myk» stokk? Noen som har hatt kontakt angående evt pris? Fristende med en slik stokk for alpin jakt. 

Link to comment
Share on other sites

Min opplevelse av de ulike stokkene er at forskjellen ikke er så stor. Mulig at skyteferdighetene er så dårlig at resultatene uteblir:) På stokker med krum rygg oppleves grepet som mer fyldig og riktigere enn de gamle med rett stokk. Rekylopptaket blir også litt anderledes da krum rygg ikke gir like god kinnkontakt og man får rifla litt lengre ned i skuldra. Jeg fikk lagd en stokk slik som jeg ville ha den. Den er bra mye større enn originalen. Men jeg er usikker på om jeg skyter bedre med den enn de andre. 

Under praktisk jakt er det sjelden jeg ligger å skyter og gjør jeg det har jeg god tid. Da merker jeg ikke forskjell i det heletatt. 

 

Har prøvd å få kontakt med Novak flere ganger, men han svarer ikke på mail.

Edited by GOS
Lagt til litt tekst
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

@GOS Novak er sær å kommunisere med, så Egun er en god kanal om det dukker opp brukte.
@Kiwi Jeg har aldri holdt i en slik til K95, men en til D99. Den var i alle fall stiv og solid.
Dersom det er litt interesse, så kanskje det kunne være en ide å oppfordre de hos Carbonomix til å lage en for K95 også. De har noen nydelige saker til R93 og R8.
https://carbonomix.si/

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Ja det var stas, men lange partier med helt bedritent underlag. Utover kvelden visualiserte jeg mer og mer hva som ville skje med kneskålene om jeg gikk på trynet... og ikke minst trynet. 😵. Det var en heltforjævlig værmelding så jeg pushet litt lengre enn jeg normalt ville ha gjort, lite stas med våt snø oppå det der.

 

Fikk omsider bilder avreceived_907945393571063-01.jpeg.39cd5a86675993e1641f3a60f6ba576b.jpeg  gemse med gode farger

Edited by Roe
  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Har varsling på Finn på alt som dukker opp vedr. K95. Kan jo være ei pipe, eller stokk etc. av interesse. 

Omtrent hver dag popper disse annonsene fra forhandlere på K95 Ultimate opp, med den fæle tommelhull kompositstokken.. grøss.. ;)

Noen her som har kjøpt denne, eller er det som jeg antar, de sliter med å få  solgt til  Blaserpriser noe så rævstygt ? 

Skal man ha en stygg kipp, kan man like godt kjøpe en Bergara til 1/3 av prisen :wink:;)

Eiergleden, fin ved, og et skudd teller, er det som appellerer til meg med en kipp. Tacticool blir det aldri... 

 

B|

 

 

  • Like 4
  • Haha 3
  • Dont like 1
Link to comment
Share on other sites

19 hours ago, Ruger #1 said:

Noen her som har kjøpt denne, eller er det som jeg antar, de sliter med å få  solgt til  Blaserpriser noe så rævstygt ? 

De tommelhull-greiene er sykt rævstygg uansett om de kommer i bøtteplast eller karbon. Det spiller ingen rolle om det er K95, R8, Sauer eller Sako, det ser helt jævlig ut på alle. Jeg skjønner ikke at det selger?

Link to comment
Share on other sites

gordon setter skrev (6 timer siden):

Har lyst på et løp i 22 lr til min K95. 
Bør vel være mulig for Blaser å lage rimfireløp til k95 også. 
Lydløs 22 lr er kjekt å ha i sekken. 

Sikkert enklere med 38/357mag eller 32S&W long. 

Ferdig lyddemperammo til begge.

 

Sunnmøring må da ha ei utskutt pipe du kan kjøpe som kan bygges om til 357?  8)

Edited by Torf
Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

God kväll, 

 

Nu har jag tagit steget och köpt en kipplauf, med tre pipor och tre tillhörande sadelmontage och i samma veva gjort mig av med i stort sett hela kulvapengarderoben. En rejäl vårstäding och det känns bra!

 

Geväret blev en K95, "gamla lådan" och kalibervalen har fallit på 5,6x36R, 5,6x50R, och 7x57R. 22hornet -pipan är av standardutförande med längd på 60cm och öppna riktmedel. De två kraftigare är också 60cm långa men är beställda utan öppna riktmedel och med fabriksgänga M15x1. 

 

I huvudsak så är 7x57R-pipan tänkt till smygjakt (i skogsmark) efter kronvilt, 5,6x50R-pipan är tänkt att brukas vid jakt efter i huvudsak bäver, rådjur och räv. Den mindre 22 hornet-pipan ska testas vid åtejakt efter räv, smyg/vak/lockjakt på gås, hare, järpe och kanske någon duva.

 

Den primära tanken med 22 hornet-pipan är som ni kanske kan läsa mellan raderna införskaffad för underlätta en återupptäckt av det småskaliga jaktäventyret. Där kan strävan efter att fälla ett par duvor på ärtåkern eller en inlockad järpe längs någon skogsbäck få utgöra målbilden med en hel jaktdag. Stillsamma jaktdagar som i alla fall jag hade mycket  fler av och närmare till då jag var yngre. Nu har jag själv barn och vill för framtiden damma av och trimma mina färdigheter i de för mig mest grundläggande delarna inom jakten.

 

Nu till några frågor jag inte lyckats hitta svar till t.ex. hur högt får jag från kolvkam till siktlinje med Blasers lägsta montage, dessa är beställda med 1" ringar och för swarovskis SR-skena.  Har fått höra allt mellan 50 & 75 mm. Den senaste rävbössan jag hade var en Sako A1 Deluxe med hunterkolv och då hade jag ca 45-50mm upp till siktlinje med ringmount och Z4i med 30mm tub. 

 

Överväger nämligen att skicka bössan till kolvkam.se för montering av justerbar kolvkam och på så vis närma mig önskat anlägg med ca 45mm. från kolvkam upp till siktlinje. Känns inte helt självklart och har ju sett andra lösningar som t.ex Roe:s K95-kolv som är höjd med hjälp av påsnickrad träbit, fastnar kanske mindre remmar, rep och grenar vilket känns förnuftigt.

 

Fördelen med justerbar kolvkam just justerbarheten, men tråkigt att såga i en kolv.

Jag skulle kunna bygga på kolven men jag har ingen direkt nytta med en helt rak kolv(som iof. är mycket tjusigt) då jag inte får många skottchanser i liggande läge, låt vara för banskyttet, och kanske någon enstaka orre. En sak som känns självklar är i alla fall att ett kulvapen för precisionsskytte gärna få ha ett bra anlägg i förhållande till kikarsiktet.

Det blir väl oavsett till att få hem och känna lite på bössan innan åtgärd vidtas, men skulle vara mycket intressant att höra vad forumet har att säga i frågan om kolvkamshöjder och eventuella åtgärder på k95:or.

 

En annan fråga gäller 22 hornet-pipan som alltså har öppna riktmedel. Jag har ju för avsikt att vaka räv i månskenet och önskar därför montera dämpare för att minska mynningsflamma och knall i och med att grannar kanske gjort kväll då räven kommer smygande. Så hur gör jag då, monterar jag bort de öppna riktmedlen sätter dit täckskruvar gängar pipan och sätter dit en teleskopdämpare? Eller ska jag montera kornet lite längre bak på pipan och låta göra en gänga framför kornet för att sedan skaffa en frontmonterad dämpare? 

Har t.ex. sett att A-tec har en AR 30-4 som bygger runt 127mm framåt med totallängd på 142mm med diameter på 30mm samt dämpar 24db i 5,56.

Hittar gärna en mycket smidig dämpare till hornetpipan, frågan här blir kanske hur mynningsflamman i mörker ter sig vid jämförelse mellan t.ex. denna A-tec AR 30-4 och en Stalon Victor(26db i 308)?

 

Ska också sägas att jag övervägde en ultimate med justerbar bakkappa för den enstaka orrens skull, så finns någon bra/beprövad lösning på eftermarknadsvariant likt L.R.D. för Sauer mottages tips tacksamt!

 

Ska sägas att kikarna jag kan välja mellan idag är:

Habicht 3-9x36

Z3 3-10x42

Z3 4-12x50 BT

Z4i ≈3-12x50 SR

 

/Martin

 

 

 

 

thumbnail_image0000001.jpg

thumbnail_69296207466__0EBA8635-BBC1-4660-9EC7-835EDA38670D.jpg

  • Like 8
Link to comment
Share on other sites

Molnigt skrev (1 time siden):

Fördelen med justerbar kolvkam just justerbarheten, men tråkigt att såga i en kolv.

Grattis med en vakker rifle, med tilhørende piper :grin:

Vær så snill og forsøk alle andre alternativer før du sager i stokken. 

Ikke noe besudler fint trevirke, i et tradisjonelt våpen som hevbar kolbekam. Nr. 2 er demper B| 

Edited by Ruger #1
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Flott våpen og velkommen til Kammeret. 

Det ser ut som om at du har en plan for bruken av våpenet,  og du må sørge for at våpenet fungerer slik som tenkt. Om det innebærer justerbar kolbekam, lyddemper, tofot eller termiske sikter spiller egentlig ingen rolle. Det viktigste er at man bruker det, ikke bare tar det ut når været er bra og visse stjerner står på linje.

Jeg bruker også flere løp, noen er gjenga for lyddemper,  andre ikke.  Jeg bruker også flere stokker, der noen har krum rygg og andre er mer moderne med rett rygg og litt mer tyngde. Jeg får forøvrig lagd en ny stokk i  nær fremtid som skal bli fin stokken. 

Angående kikkertsikter liker jeg personlig sikter med litt størrelse på kippen. Montasjen er jo høy, så jeg vil ofte ha sikter med 50mm eller 56mm objektiv. 

Jeg har også en Blaser BBF95,  der jeg sterkt vurderer å  få lagd en justerbar kolbekam for å nytte meg av våpenet fullt ut. 

  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

Tack för goda råd!

Vad gäller kolvkammen så hade det önskvärda naturligtvis vart att kunna använda den i originalutförande. Har tidigare haft en drilling med bajersk kolv där jag hade ca 70-75mm upp till siktlinjen. Ville inte såga i kolven, med följden att ett anlägg med kikarsikte aldrig kändes bra, lite tråkigt det också. 

 

Har från Jaktsidan fått tips på Kalixtekniks CR2 och tycker nog att den framstår som väl så bra som andra, bilden på montaget är lånad från av Brian Pedersen AB:s sida på FB. och i klippet vid 2:30 kan man se Hooked prata med Kalixteknik ang CR2.

 

Vad gäller dämpare så begränsas min tidigare erfarenhet till en gammal RCC t25 som följde med vid köp av min tidigre rävbössa (222rem), jag var mycket nöjd med den obefintliga rekylen och dämpade mynningsflamman vid skytte med sämre ljusförhållanden, som åtejakt efter rödräv gärna medger. I övrigt har jag inte känt något behov av dämapre.

 

Med K95 har jag förstått att man som skytt utmanas pga. vapnets låga vikt, i alla fall eller framförallt om man skjuter med kalibrar som 6,5x55 och uppåt. I och med det har jag också börjat betrakta dämpare som en bra lösning. Jag kommer att använda olika kombinationer av dämpare, kikarsikte och någon form av kolvkamshöjning men ska verkligen försöka hålla det så enkelt som möljigt och inte tappa bort balansen i vapnet, det är ju ändå en kipplauf. Hur mycket kikare jag kan sätta på utan att k95:an får lika hög tyngdpunkt som Wasaskeppet återsår att se, jag föredrar också en lite större glugg som t.ex. 50mm då många viktiga jaktsituationer avgörs i gryning och skymning. Hade det fungerat galant hade jag gärna provat en Zeiss 6-24x72, iaf till åtejakten, i övrigt ska jag försöka hitta en Z4i 2,5-10x56 just för att sadelmontagen medger det utan svårighet.

 

Hooked pratar kolvkamshöjare med Kalixteknik:

https://www.youtube.com/watch?v=Q8O8LDl5ogY

 

 

 

 

BP ab.jpg

Link to comment
Share on other sites

Vær oppmerksom på at enkelte løsninger for kolbekam kan legge mye vekt på våpenet og potensielt "ødelegge" en balanse (min R8 fikk 600 gram ekstra!). Sjekk før du sager.

En børsemaker kan også legge på et matchende stykke treverk og forme kolben på ny uten at dette gir nevneverdig vektøkning.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Vurderte den selv, men med pris mellom en K5 og K95 bør en forvente et topp avtrekk og en god opp/nedspenner i det minste. Men smak og behag er jo viktig. For ordens skyld, jeg har ikke skutt med den selv.

Nå er nok disse testene noe tilfeldig, men denne testen virket jo ganske troverdig:  Test av Rizzini RK1 Kipplauf | JEGER.NO

Edited by asterix
  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jeg har også vært innom Landrø å kikka på denne. Uten at jeg skal være skråsikker virka det som om at rifla var lengre enn K95, med samme løpslengde. Kvaliteten virka bra og om jeg ikke husker feil bruker denne samme montasjer som Blaser.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Grunnet skulderskader ser jeg meg nødt til å kutte litt på vekt, ser derfor etter en fin kipplauf- Jeg veit at Landrø tar innbytte, derfor er Rizzini RK1 aktuell. 

Finnes særdeles lite informasjon/videoer av RK1 på nett, noe som gjør meg litt usikker på den.

 

Veit noen om andre forhandlere som tar innbytte som også selger kipplauf? Jeg har idag en nydelig Sauer 202xt påkostet litt av vært  😂

Link to comment
Share on other sites

3 hours ago, Sunnmøring said:

Prinsippet er likt.. men andre hull/fester i løp/montasje så montasjene kan ikke brukes om hverandre 

Jeg fikk også dette svaret fra Landrø for en 3-4 år siden, men i følge "testen fra 2022" jeg viser til lenger oppe i tråden passer også blasermontasjen. Tillater meg å sitere litt fra artikkelen:

Kikkerten monteres rett på pipa og man har mulighet til å benytte det meste av ringer/ skinner som passer 11 mm montasjespor……….I tillegg har RK1 frest inn spor slik at man kan benytte Blasers sadelmontasje... ..Oppspenneren og avtrekket på RK1 står derimot ikke helt i stil med resten. Oppspenneren er ganske hard å spenne, med et distinkt knepp på toppen. Å spenne den ned er enda hardere og mer høylytt………………

Hva som er riktig vet jeg ikke, jeg har ikke testet med blasermontasje selv.

(Det er jo litt merkelig om de som jobber hos Landrø ikke vet hva de snakker om)

Edited by asterix
Link to comment
Share on other sites

1 hour ago, EspenDuff said:

Veit noen om andre forhandlere som tar innbytte som også selger kipplauf? Jeg har idag en nydelig Sauer 202xt påkostet litt av vært  😂

Den 202Xt en får du solgt på finn.no på et øyeblikk. Men om skal du innom Landrø kan du jo ta turen opp til Gardemoen og se på en K5 i samme slengen- før du bestemmer deg.(om de har en på lager)  Enkeltskudd rifler Archives - Sisu Villmark 

Edited by asterix
Link to comment
Share on other sites

asterix skrev (På 2.3.2023 den 12.52):

Hva som er riktig vet jeg ikke, jeg har ikke testet med blasermontasje selv.


om en bruker  ett minutt eller to og studerer bildene så ser en at de to montasjene ikke går om hverandre..


Rizzini Høyre side

874CC96A-2B16-44EA-BD77-9B19248ACA6F.jpeg.9b8573056b698ccdc036e8cc5e65aa8b.jpeg

 

blaser Høyre side:FAD771EB-E0B2-49BC-99A1-11B9DBFDEE20.jpeg.3dc8f03cc169d2ad4661a417c979e95e.jpeg


 

Rizzini vestre side

BE7A09C4-9969-48CC-9A79-4D901966B0B2.jpeg.68d17c68f3f1d911a116541fd9c23610.jpeg

 

 

Blaser vestre side

9F862604-EA95-4A93-A274-A3585828DCF6.jpeg.0fd2dd22c1ab868e9eba71326ae95e8c.jpeg

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Det ser ut som det finnes flere valg av montasjer til den børsa.  Her er et bilde av den Rizzinien de hadde på Landrø i 2018- da jeg vurderte en RK1.  Sitat fra annen test: Kammerblokka er utstyrt med både skinne for 11 mm montasje og grep for Blasermontasje. Den børsa fikk forøvrig en mye bedre "skår" en siste test. Test av Rizzini RK1 (njff.no)

Rizini Høyre.png

Edited by asterix
Link to comment
Share on other sites

Skaubjønn skrev (På 28.1.2023 den 15.40):

Skulle gjerne hatt et ekstra løp i 7x57r til min k95, og fortre. Så kunne jeg ha dempet den. Stutzen som jeg har er griselekker, men kan ikke dempes 

Der røk jeg på en k95 til. Fra Tyskland. Rett stokk, 6,5x57r, med en z6i 1,7-10x42 med skinne. Denne skal dempes! Mulig jeg selger den grisefine Stutzen jeg har fra før (nederst) etter hvert. 

CC2462DF-4B38-4DCB-9DBB-4732EFB3A495.jpeg

7409CD81-C202-4CC9-9842-0713FF9A84FD.jpeg

Edited by Skaubjønn
  • Like 3
Link to comment
Share on other sites

GOS skrev (9 timer siden):

Du må aldri selge😉 

… det toget forlot nok stasjonen for mange år siden for min del… 

jeg har fire drillinger nå. Får neppe brukt mer enn to. To kip’er før jeg ikke brukt. Må selge, i alle fall om jeg skal fortsette å kjøpe. 

Link to comment
Share on other sites

Skaubjønn skrev (4 timer siden):

Jeg trenger neppe en stutzen i 7x57r og en vanlig i 6,5x57r

Trenger og trenger.

Det får da være måte på hvor ansvarlig man skal være da..

Hvis vi skal måtte ta hensyn til hva vi "trenger" blir det ikke mye igjen å diskutere her på forumet. Du fremstår jo som reine sosialdemokraten🤭.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...