Jump to content

Sunnmøring

Members
 • Content Count

  534
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

71 Excellent

About Sunnmøring

 • Birthday 05/23/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sunnmøring

  Ei rifle til alt

  Kun en børse (gud forby) men om det skulle være tilfelle så hadde jeg gått for en Sako Carbonligt.. lett..rustfri..og solid som bare f....
 2. 7x57R eller 7x65r er løpene jeg har til min K95 og den er førstevalget på bukkejakten..
 3. Tanken bak "side justerings tårn" på venstre side er at de er tenkt brukt sammen med en halv/helautomatisk rifle ala AR15 der en i motsetning til en boltrifle slipper å manipulere bolten for hvert skudd.. på en boltrifle så må en ta ladegrep med høyre hånd for hvert skudd og det er derfor helt uproblematisk å måtte justere for sideveis treffpunkt i samme slengen, på en halv/helautomatisk rifle så holdes hånden på pistolgrepet og venstre hånd blir brukt til alle andre operasjoner..
 4. Tja en må justere sideveis for andre ting en bare vind.. rifle twist og jordrotasjonen ..så selv om det overhode ikke er vind så må en justere sideveis om avstanden er lang nok..
 5. Av alle Swarovski Z8 jeg har så anser jeg 1.7-13.3x42 som det siktet jeg har som er mest allsidig.. (jeg har også 1-8x24..2-16x50..2.3-18x56) et mere langholds inspirert sikte men som også fungerer perfekt til alt du nevner er Kahles K318.. eller Kahles K525..
 6. Hva er variasjonen på Headspace på skutte hylser før du presser de?
 7. Jeg har skutt med alle tre modellene du nevner, eier en av de (F16) 692 hadde en del barnesykdommer når den kom, men det er luket bort på de siste 2 årene.. Selv så skyter jeg/eier jeg Blaser F3 SuperSport, Beretta DT11, Blaser F16 sporting .. jeg liker balansen og "svingen" bedre på Blaser haglene, F16 sporting har på samme måte som F3 superSport mulighet for å skru på løpsvekter for å optimalisere balansen til deg, dette har ikke de to andre modellene du velger.. Uansett så er alle modellene våpen som er laget for å skyte med og og vil overleve din bruk med god margin (uansett hvor ivrig du er) men som jeg nevner så ville jeg prøvd haglene for å kjenne på balansen i de for å kjenne på hvilken som kjennes mest "naturlig" for deg.. (og med prøve..så mener jeg å skyte med de) mange forhandlere rundt om i landet vil i tiden framover mot jakta avvikle skytebane dager sammen med leverandørene (Norma, Schou, Magne Landerø) og om du snakker med din forhandler så kan han sikkert spørre leverandørene om de kan ta med langs versjoner til en slik dag for deg..
 8. Jeg har ingen erfaringer med de to kaliberne som du nevner.. men har K95 Norway Edition med rett kolbe.. vær oppmerksom på at Norway Edition ikke ble levert i alle kaliberne.. jeg har to løp til min 7x57R og 7x65R.. om du skal til det store utland å jakte så kan det være en ide å velge et kaliber som takler homogene kuler da flere og flere Europeiske land har og vurderer et blyforbud.. Vær også oppmerksom på rekylen i en liten Kipplauf på 2.2 kg.. min K95 gir mere "juling" enn 338LM børsa mi gjør😉 meg plager det ikke men jeg vet mange som har testet den har blitt svært overrasket..
 9. Har brukt 160grs TTSX og CFE223 krutt med stor suksess de siste årene i 8x57is når det kommer til jakt V0 850 m/s...fine slakt..
 10. Gir litt mere eier glede med en trestokk @Skaubjønn enn med plast stokk😉 grattis med fin Luxus👌🏼
 11. Det å ha widage justeringen på venstre side er tenkt brukt sammen med en halv auto rifle der en ved valg av windage justering på venstre side, faktisk kan ha fingeren på avtrekkeren hele tiden.. på en bolt rifle der en må bruke høyre hånd til å manipulere bolten, så er det å i tillegg måtte flytte venstre hånd fra baksekken for å justere for vind en unødvendig og ekstra bevegelse.. vinden justerer en da samtidig med at en skal ta ladegrep..
 12. 7x57r.. 154grs kule..
 13. En tur på banen for å verifisere årets jakt ammunisjon til K95, notatene mine fra i fjor sa at V0 skulle være 801m/s og førsteskuddet viste at dette stemte..samt at gjennomsnittet for 5 skudd er 801 m/s.. 2.3 kg børse er nådeløs når det kommer til det å avsløre skytterfeil, men herregud hvor den går når skytteren klarer å gjøre sitt .. alle skuddene er skutt "feltmessig" med sekken som støtte.. 5 første skuddene viser akseptabel ES og SD.. Om skytteren gjør sin del av jobben så er samlingen til K95 innafor, 5 skudd 100 meter..
 14. Swarovski Z8i 1,7-13.3x42 er et av mine favoritt sikter til jakt, har et slikt sikte til flere av mine rifler, litt større 33.6 cm og tyngre 650g en @amator sine forutsetninger for valg av sikte.. men optiske egenskaper og forstørrelse veier opp for litt økt vekt og lengde, liker siktet spesielt godt på min Blaser K95
 15. Forskjellige stokker.. en stokk satt opp for langhold.. en fin trestokk med gravert kasse.. og en som er lettest mulig med karbon framskjefte og kolbe..
×
×
 • Create New...