Jump to content

Sunnmøring

Members
 • Content Count

  593
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sunnmøring last won the day on January 17

Sunnmøring had the most liked content!

Community Reputation

109 Excellent

About Sunnmøring

 • Birthday 05/23/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @pondoro hadde du svart som du gjorde nå..hadde du ikke fått noe kritikk fra meg.. jeg respekterer at andre har et annet syn, samt oppfatning til hvilke våpensystemer som de foretrekker.. og hadde den tilleggs informasjonen og begrunnelsen som du kom med i ditt siste innlegg så hadde jeg ikke reagert.. men når du formulerte deg slik du gjorde..ja da kom det et lite motsvar😉 sarkasme og i mange tilfeller av «smal» humor kan være vanskelig å få fram i det skrivende språket👍🏼
 2. @pondoro og @Nyati jeg vet ikke hvorfor mange har et slikt brennende behov for å slenge dritt om andres våpenvalg..skyldes det misunnelse eller trangsynthet? Eller er det en dårlig skjult hersketeknikk, eller kanskje mangel på oppragelse.. hvem vet? (når en ikke har noe konstruktivt å komme med så er det i mange tilfeller lurt å sette seg selv i tastatur karantene) Blaser R8 er et gjennomprøvd våpensystem som det er svært lite problemer med..de få tilfelleneav problemer jeg har vært borte i, kan som oftest skrives på kontoen for brukerfeil.. uten at det Nødvendigvis er gjeldende i dette tilfellet.. feil oppstår på de fleste våpensystem .. God helg..og kjekt å se at moderatorene er på ballen og maner til skikkelige svar👌🏼
 3. @Djupsnøjægern noen bilder av "problemet" kan være en fordel! Og har du funnet ut om de hadde knekt eller bare kommet ut av posisjon ? Og fungerer riflen som den skal nå? Jeg har 3 R8 låskasser/stokker og en mengde forskjellige sluttstykker.. og har aldri opplevd problemer med noen av de.. det som er viktig når en bruker R8 i kalde omgivelser med snø og is..er at sluttstykket er "tørrpusset" dvs at en tørrpusset alle glideflater.. for å sikre sikker funksjonering.. olje/fett alt etter type kan ha forskjellige egenskaper alt etter temperatur og kan skape problemer når det blir kaldt ute..
 4. Den var kort..spesielt med tanke på at min K95 med 52cm pipe er 95 cm..men den var tung med tanke lengden..
 5. En Blaser R8 er i snitt 7-9 cm kortere enn en tilsvarende tradisjonell jaktrifle med samme løpslengde.. min Blaser R8 med 43 cm 8x57is løp er 90 cm uten demper..
 6. sunnmøringen har vel aldri vært redd for å investere ..så lenge prisen/tilbudet er god😉 opplever forøvrig sunnmøringene som både investerings /risiko villige..
 7. @M67 skal være enig i at 308w ikke kan stile med god kjøpe ammo for bruk på litt hold.. og jeg hevder som nevnt tidligere ikke at 308 er bedre enn 6.5x55.. men mitt bruksområde for 6.5x55 er egentlig likt ..100-600m pluss minus..avstander over det så har jeg kaliber som jeg synes rett og slett er bedre enn 6.5x55.. da velger jeg heller div..7mm kreasjoner..300NM eller 338LM.. 7mm 180 grs ELD M i V0 855ms er tilsvarende bedre enn 6.5x55 i forhold til 308w..men uansett så er det smak og behag.. 308 er for meg billig mengdetrening som gjør jobben og gir meg sjansen til å skyte ekstra mye med M10..som jeg trives veldig godt med ..
 8. Det bestemmes litt av evnen til skytterne til å lese vind.. jeg skjøt 1000 meter web cup i 6-13 ms vind.. fikk 79 poeng.. de andre lå på 40-67 poeng med samme kaliber om jeg ikke husker mye feil.. er 308w skytteren bedre til å bedømme vind så kompenserer en relativt mye i forhold til handikap kaliberet medfører.. jeg skyter mye 6.5x55 også.. og jeg hevder ikke at 308w er bedre..bare at det er bedre enn sitt rykte😉
 9. Hehe..det er sant.. og jeg sa ei heller at 308w er bedre..poenget er at det er skytteren som bestemmer hvor en havner på resultatlisten..ikke nødvendigvis kaliberet..
 10. I fjor skjøt jeg 6400 skudd fra 300-1500m regner med at ca 2-2500 av skuddene var på avstand over 600m..
 11. Bruker IF sin hunde forsikring .. min IS måtte inn og operere og jeg ringte samme dag til IF og pengene var på konto dagen etter..
 12. @Bly enheten leser alle vindverdier ut til 500yards.. den vil detektere alle de forskjellige luft strømningene og sette verdier for disse.. den bruker dopler radar til å lese partikler i luften, støv, fukt, dråper, mirage, damp osv.. ved skyting på feks 1000 meter så vil det hjelpe mye å ha kontroll på vinden 50% av distansen.. kontra kun der skytter står, eller ved hjelp av Kun vindflagg.. kan en i tillegg koble den opp mot feks Steiner IFS siktet så vil en få vindverdiene (hastighet og retning) rett inni displayet til siktet..setter en trijicon enheten i scan modus så har en live oppdatering om vind verdiene inn i siktet under hele skyte økten.. ved skyting på 500m vil en ha nesten 100% kontroll på vinden.. teknologien er ikke unik..har du 900K kan en få tilsvarende innretning som måler ut til 1500 yards.. men her har trijicon klart å få dette ned i en spiselig pris (70-80K) og som måler ut til 500yards i stedet for 1500 yards men med en rabatt på 820K.. at den i tillegg måler avstand ut til 5000yards gjør også at en vil få en avstandsmåler som måler lenger ut enn de fleste noensinne vil klare å skyte..
 13. Felt mye "dissing" av 338LM da😉 (ikke misforstå, jeg er for så vidt enig) men jeg kan ikke noe for at jeg digger å skyte med 338LM Og ved siden av 308w og 6.5x55 så er det 338LM jeg skyter definitivt mest med.. skyte teknisk så får skytteren en del mere tilbakemelding i forhold til liggestilling, pust, avtrekk og rekylopptak med 338LM enn med feks 6.5x55.. skyter en godt med 338LM så skyter en godt med det meste.. Som sagt jeg digger 338LM men det er dyrere.. gir få presisjons fordeler i forhold til feks 6.5x55 på hold under 1000m.. og definitivt ikke om skytteren ikke skyter mye med kaliberet.. Når det kommer til 308w så er det et "undervurdert" kaliber.. mange hevder at den slutter å virke på 800-meter.. det er feil.. en kan fint skyte akseptable samlinger med 308w på både 1000-1200m om en håndterer vinden og skytteren kan sitt.. og en lærer fortere om vindens påvirkning på kulen ved skyting av 308w enn ved 6.5x55.. ganske enkelt fordi den påvirkes i større grad..(har ikke tall på alle gangene jeg har skutt bedre samlinger på 8-9 og 1000 meter med 308w enn andre har skutt med 6.5x55) så 308w fungerer fint (mye har hendt med tanke på gode 30kal kuler de siste årene).. det er skytteren som betyr mest uansett valg av kaliber.. Skal en først gå for 338LM rifle..så kjøp et system våpen slik som jeg..da får en ikke dårlig samvittighet fordi en har en 100K pluss rifle i skapet som ikke blir brukt nok..AI har blitt nevnt..Sako TRG M10 som jeg har (bilde) er en annen..et 308w..6,5x47..6mmBR osv..løp ekstra så vil riflen bli brukt mye.. Uansett så har du et godt utgangspunkt i STR200 du har.. har du 30K til disposisjon så bruk de på optikk, montasje og en god tofot..(finnes ingenting mere frustrerende enn dårlig optikk) og kom i gang med å skyte.. Langhold kan du trene nesten hvor som helst..i alle fall det å trene på å lese vind (og det er en vesentlig del av oppskriften for å bli virkelig god) jeg har vindmåler i lommen nesten alltid når jeg går ut..og trener på å tippe på vinden der jeg kan..setter en seg ned en plass så kan en bruke litt tid på å observere vegetasjon.. kjenne på følt vind..tippe vind verdi..og sjekke fasit med vindmåleren..hvordan kjennes vinden mot håndbaken..mot kinnene.. osv.. det gir resultater..på banen.. avtrekk..pust og liggestilling kan billig trenes på 15m inne på vinteren..og en har et stort fortrinn når en møter alle de som satt bort og oljet riflen når jakta begynte..og tok den fram igjen når gradestokken kom over 10 grader.. så et rekrutt 22LR sett til STR200 blir aldri feil.. lykke til..
 14. .volumet er der..hvordan du organiserer inndelingen av kofferten bestemmer hvor mye du får plass til..
 15. @magnum_mauser Denne fungerer veldig bra.. tåler mye mere enn den orginale Blaser kofferten.. her er optikken beskyttet på en helt annen måte.. https://www.norma.as/plano/6450011/plano-koffert-aw-94cm-rifle-hagle-1-våpen-plukkskum-innvmål-94x33x12cm
×
×
 • Create New...