Jump to content

Sunnmøring

Members
 • Content Count

  624
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Sunnmøring last won the day on January 17

Sunnmøring had the most liked content!

Community Reputation

157 Excellent

About Sunnmøring

 • Birthday 05/23/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. @bly jo da..våpene «slipper ut» titt og ofte.. og i alt slags vær også..
 2. Sunnmøring

  Zeiss v8

  Opplevelsen av Optikk fra øverste hylle er ofte styrt av subjektive preferanser.. det som gjør at Zeiss ikke havner på mine børser.. er at de ikke er "kantskarpe" jeg foretrekker det "optiske bildet" i Swarovski framfor Zeiss.. det er ikke det at jeg ikke har prøvd å like Zeiss.. jeg har hatt div V8 og HT sikter på «langtidstest» men de blir som regel fort pakket ned i esken sin igjen..og Swarovski er fort på plass der den hører hjemme..på toppen av riflene mine.. På langholdsriflene mine har jeg kjørt Kahles K624 og K525.. så jeg holder det innad i familien.. Som sagt.. dette er min subjektive mening/opplevelse av Zeiss.. andre står fritt til å ha sine subjektive meninger..
 3. Dette stemmer med noen ELD M kuler..men andre ELD Mkuler får høyere BC hos Litz enn hos Hornady..
 4. @Strikkejeger Hornady ELD M har jeg skutt mange tusen skudd med i 30 cal..6.5mm 7mm og 338 de fungerer veldig bra.. 10 skudd 1000m 285grs ELD M ca 25 cm samling.. 155 grs ELD M 500m har bestilt 300grs A tip men de er ikke kommet ennå..ei heller A tip 7mm.. og ut i fra det du kaller "salgspraten" til Hornady så holder den ganske bra.. det den lover..
 5. Høy BC vil merkes på alle avstander..men forskjellen vil bli større og større alt etter at avstand øker.. en kule med høyere BC vil ha mindre hastighetstap og vil bli mindre påvirket av vind en en kule med lavere BC.. de fleste kuler vil ha forskjellig BC alt etter fart..twist og slitasje i løpet.. i forhold til å skyte langt så er Scenar fraløpt av mange produsenter med tanke på kuler med høy BC ..
 6. Våpenskapet står på lade rommet..og der er det 22 grader hele året.. Med overvåkning av luftfuktigheten i rommet og i våpenskapet..
 7. Mine løp er enten Blaser R8 standard eller match løp..eller orginale sako trg m10 løp.. ingenting custom
 8. @PerS hva jeg oppnår.. tilfredstillende samlinger.. 5 skudd 400m 10 skudd 1000m ca 25 cm samling 3 skudd 252m 3 skudd 200m @beaker jeg skjøt 6400 skudd i fjor..uten feil.. med drivjakt i utlandet 70 dyr..uten feil..hvorfor skal jeg forandre på noe?
 9. @PerS i utgangspunktet aldri..eller det har aldri skjedd på mange 10 tusen av skudd..og og mesteparten av jakt skuddene blir skutt i Blaser R8 eller i K95 Kipplauf.. bruket body die og bushing neck sizing die til alle mine 11 kaliber.. alle hylsene blir glødet i AMP før hver omlading.. opplever ikke noen form for spring back eller andre problemer..
 10. @bardp Jeg har flere måter å måle dette.. Redding Instant indicator Willson Case Gage Depth Micrometer Forster datum dial system Eller en bruker sorting stand og en Head space gauge.. bruker alle litt om hverandre og en har mulighet til å kontrollmåle på forskjellige måter for å sikre at det ikke har sneket seg inn en feil..
 11. Æææ.. nei!! Ingen kommafeil.. For bane bruk..så setter jeg skulderen tilbake 0.01mm for jakt ammo så setter jeg skulderen tilbake 0.03mm..
 12. Når det kommer til hylser så har lengden på halsen en del og si i forhold til kulehold og dermed også Trykk.. hastighet og ES.. Å helpresse hylsene gjør at en sikrer at hylsene er like..jeg setter alltid skulderen tilbake 0.01mm ved hver ladning.. En kan sortere hylsene på vekt og volum.. Gløding av hylser og måling av settetrykket som oppstår når en setter i kulen vil også gi en indikasjon på kuleholdet er så likt som mulig.. målet som må være likt er til ogiven på kulen..det er der «bæreflaten» på kulen begynner..og det er denne delen av kulen som kommer først i kontakt med «bommene» i rifleløpet ikke spissen.. om en har col som gjør at en setter kulen nært bommene og kulene har ujevne overflater slik at ogiven ikke er lik på kulene så kan en risikere at noen kuler står i bommene og andre ikke..og dermed vil en få forskjellig trykk og hastighet.. gjør hastighet forskjellene at en ligger på hver sin side av en presisjons node så vil dette medføre at samlingen ikke blir så bra som den kunne blitt.. Hvor nøye en skal være bestemmes egentlig av ambisjonsnivået og hvor langt en skal skyte.. til PRS og Felt skyting så trenger en ikke BR ammo.. men om målet bare er at ting skal være så bra som overhode mulig.. koste hva det koste vil..så er det bare å sette i gang..og være nøye.. men å måle COL gir bare en indikasjon.. den forteller ikke hvor nært kulen står bommene.. det er ogiviale målene som gjør.. en kan også sorter kulene på vekt og ogiv på forhånd..og på den måten sikre at kulene er mest mulig like før en begynner å lade..
 13. @Bergara-Man hvilken farge hylsen har etter gløding kan variere i forhold til hvordan hylsene har vært behandlet på forhånd.. feks så får en ikke «Lapua» blåfargen på hylsene..om de har vært «stainless steel thumblet» i forkant.. om en bare lader om samme hylsen uten å vaske den så blir fargen en helt annen.. så ikke se deg blind på at hylsene skal ha en «hvis farge» for at hylsene skal være «riktig» glødet..
 14. Jeg var vel en av de tre første i Norge som kjøpte AMP Annealing Made Perfect maskinen.. jeg glødet med gass og temp stift tidligere..men det ble for mye «styr» for min del.. nå så annealer jeg rett før jeg skal lade..skal jeg lade 50 skudd så gløder jeg rett rett før.. slik at messingen er så «fersk» som overhode mulig.. jeg har 103 stk Norma 7x64 hylser som er på sin 63 omladning.. de er like «jomfruelig» i messingen nå som nye..utenom at noen av hylsene har fått romme tennhettelommer.. gass vil også gjøre jobben..men med mye mere «innsats» for at alt skal bli like likt mellom hver gang..
 15. Skal du ha demper til jakt så kan den godt gå bakover løpet.. skal du ha demper til feltskyting og jaktfelt..samt trene mye.. hadde jeg gått for en ståldemper som feks Ase Utra https://www.2alfa.no/ase-utra-s-series-sl5i.htmleller https://www.2alfa.no/ase-utra-s-series-sl7i.html det blir ujevn temperatur i pipen.. og i tillegg så vil en alu demper svekkes om den blir skutt for varm.. en ståldemper kan skytes rødglødende for så å kjøles ned i en bøtte med vann..i snø..en våt fille viklet rundt demperen.. uansett den kan kjøles ned fort og være klar til bruk.. og helt upåvirket av temperaturen den har vært eksponert for..
×
×
 • Create New...