Jump to content

amatør

Members
 • Content Count

  6,191
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

amatør last won the day on July 11

amatør had the most liked content!

Community Reputation

306 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. https://www.jaktogfriluft.no/rottweil-waidmannsheil-tpl-hv-1270-36g-us6no5-27mm-10pk
 2. ??? Er ikke dette det som taler for systemvåpen?
 3. Her er en annen jaktbil: https://www.davidbrownautomotive.com/speedback-gt/
 4. Kunnskapsløst av journalisten, når han ikke nevner at det finnes egne jaktutgaver:
 5. F.eks løsningen @vavlobeskriver over
 6. Da er det bare å prøve det du har kjøpt.
 7. Nei, tikka har frest svalehalsespor i låsekassa, helt unødvendig å skru ekstra baser oppe på det. Null, er et svært kraftfult uttrykk. så null får du ikke, hvor bra må det være for at du er fornøyd?
 8. Jeg hadde flyttet den 1mm lengre bak.
 9. Nå er dette ingen ting å bry seg om. Du rekker nesten aldri å få avgårde skudd nr to på jakt. Prøv å skyte med de åpne siktene, hvor mye klatring får du da?
 10. her er et bilde fra katalogen. Så svaret er ja, R6 og H7 bruker samme base bak. Fremre baser er også i utgangspunktet like, men pga produksjonsvariasjoner er de ikke like nok til at to fremføtter normalt passer i samme base. Børsemakere pleier å lete igjennom de man har for å finne noen som er tilstrekkelige like om man ønsker å bruke to kikkerter på ei børse. Fremre base til boltrifler er vanligvis justerbare, men baser til brekkvåpen er ikke justerbare. Husk også at for svingmontasjer, gjør man ingenting for at basene skal bli like høye, man justerer høyden til montasjen i stedet. Recknagel bruker shims til bakre montasje.
 11. Alle motlysblenderene jeg har sett til kikkertsikter, har samme diameter utvendig som objektivets utvendige diameter. Det vil si at de har ikke spesielt mye større innvendig diameter enn objektivdiameteren. En Zeiss 3-12x56 Har 62mm utvendig diameter på objektivet, så en solblender har nok minst 2mm gods i røret. Dvs de er maksimalt 58mm innvendig.
 12. Ja, jeg mente egentlig det...
 13. Jo, de har nok kjent til problemet, som selvsagt ikke er stort, men så lenge de ikke er koniske med vinkelen til synsfeltet, så er effekten tilstede. Typisk synsfelt for en god 7x kikkert er vel rundt 8grader?
×
×
 • Create New...