Jump to content

amatør

Members
 • Content Count

  6,252
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

amatør last won the day on July 11

amatør had the most liked content!

Community Reputation

338 Excellent

1 Follower

About amatør

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Om du først skal ta den helt ut, hvorfor ikke kjøpe en 6-24x72?
 2. Jeg vil slå et slag for ordet dem, snart er det ingen som kan det lenger. https://www.sprakradet.no/sprakhjelp/Praktisk-grammatikk/De_dem/
 3. Schmidt & Bender sin convex-skinne var laget slik at man kunne tilte siktet litt, men siden S&B nå lager sikter med Zeiss-skinne, slo det nok ikke an.
 4. Disse montasjene lages av recknagel, men jeg tror de neppe er billigere om man kjøper dem uten zeisslogo.
 5. Det er ikke bra med for store okularer til noe som helst. Jeg har inntrykk av at det finnes brukere her inne som omtrent får angst om det er glippe mellom pipa og objektivet, de må bli helt satt ut av at det er okularet som begrenser hvor lavt man kan montere siktet.
 6. amatør

  Optikk Sako 222.

  Er det så lurt? Siden Sako har sitt varemerke i å ha koniske spor til montasjene, betyr vel det å flytte bakre ring, det samme som at ringen også blir flyttet til siden. Det er egentlig ikke så rart at Sako leverer optilock. Med det koniske sporet, og festeskrue på en side, blir det aldri rett.
 7. Ikke egentlig, men det er typisk for de nyeste modellene, og de har stort sett også fått større zoomområde. Ett eksempel er Zeiss sin nye V4 modell, den har 44mm okularrør. Den første victory-serien til zeiss, hadde 40mm
 8. Det er ikke hvor stort zoomområde et sikte har som avgjør diameteren til okularet. Det kommer av at store tall i salgsbrosjyren er det som selger. Store okularer er en nødvendighet når man skal reklamere med stort synsfelt, og lang øyeavstand. Jeg sa til en selger av optikk engang, at jeg syntes sikte han solgte hadde for stort synsfelt. Det hadde han aldri hørt noen si før.
 9. Ser ut som man måtte bestille i går, her er det 8999,- https://www.xxl.no/zeiss-conquest-v4-3-12-x-44-kikkertsikte-std/p/1164576_1_style
 10. amatør

  Optikk Sako 222.

  Jeg har lest at man skal ta de første 2 sifferene å legge til 1930.
 11. Kan jo bare kjøpe formfett på matbutikken
 12. Laksekniven min er 30cm Ja, det er tullete.
 13. Ha Ha Dette er en kniv alle burde ha på kjøkkenet. Kjempegod til svært mye. Synd at Clas Ohlson ikke lengre selger utgaven med plastskaft.
 14. Jeg tror 3000,- for det siktet er mer enn markedsverdien. Det er veldig gammeldags å ha dioptriinstillingen slik at man skrur ut okularet og låser med en kontramutter.
×
×
 • Create New...