Jump to content

amatør

Members
 • Content Count

  5,898
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

amatør last won the day on June 28 2017

amatør had the most liked content!

Community Reputation

140 Excellent

Recent Profile Visitors

1,080 profile views
 1. amatør

  Olabukser med sidelommer?

  Kanskje du finner noe du liker her: https://www.wrangler.com/shop/men-collections-riggs-workwear
 2. amatør

  Retikkel 4 (Zeiss) og MOA

  Synd at ikke franskmennene greide å overbevise oss om at sirkelen skulle deles i 400 grader. Da hadde vi vært kvitt MOA ute på havet også. 😉
 3. amatør

  Retikkel 4 (Zeiss) og MOA

  Tradisjonellt har alle Zeiss sine sikter retikkelet i første billedplan. Bare billigvariantene som var tiltenkt amerikanerene hadde okularplan. Det her endret seg med de nye siktene med større enn 4x zoom Ikke glem at om mekanikken ikke er perfekt, får man treffpunktforflytning når man zoomer med sikter som har retikkelet i andre billedplan, noe som er umulig for sikter med retikkelet i første.
 4. amatør

  Hagle skudd til rådyr

  Ikke kjøp magnum eller semimagnum. Kjøp helt ordinære 12/70 patroner. De gir bedre skuddbilde som regel og høyere utgangshastighet. (går utifra at det er snakk om kaliber 12) Selv i kaliber 20 er det ikke nødvendig med magnumpatroner for å jakte rådyr.
 5. amatør

  Hagle skudd til rådyr

  Patronen er jo gjennomsiktig, så det går an å telle. Det ser ut som det er sju lag på bildet og om man antar sju i hvert lag. (Én i midten og seks rundt) blir det 49 hagl. Det er vel omtrent 40g.
 6. amatør

  Hagle skudd til rådyr

  Om haglene er bly, så veier ett hagl 0.816g Så om du vet vekten av alle haglene, så får du bare dele. Er det f.eks 32g så har du 40 hagl. Alt for dårlig dekning til rådyr.
 7. amatør

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  Tja, med 35,3m synsfelt utnyttes ikke mye av det digre okularet. 35,3m på 100m tilsvarer 31,8mm på 90mm
 8. amatør

  Hvilken high end 1-8x kikkert

  http://www.schmidtundbender.de/en/products/police-and-military-forces/1-8x24-pm-shortdot.html 50mm diameter på okularet???
 9. amatør

  Skjøtekabel til icom antenne

  Hvis radioen er f.eks er en F34, passer ikke adapteret over.
 10. amatør

  Skjøtekabel til icom antenne

  Da var det tabbe å kjøpe ICOM, andre radioer bruker standard konnektor. F.eks bruker Zodiac SMA. De jaktradioene jeg har sett fra ICOM har bare en skrue, så du får bare kontakt til senterlederen, og ikke kontakt med jord.
 11. amatør

  Hagle skudd til rådyr

  Bruker som regel Rottweil weidemansheil i #1 Dvs 4mm blyhagl Jeg synes det er de groveste haglene som akkurat gir nok dekning. 3,75 og 3,5 mm hagl er også svært effektive men det kan bli for mye hagl i kjøttet.
 12. amatør

  Valg av kikkert til sako 222?

  Nei, det bidraget man får fra feil plassering av siktepunkt med 10x er langt fra det største feilbidraget.
 13. amatør

  Valg av kikkert til sako 222?

  Selv ikke de dyre siktene med stort zoomområde gir i pose og sekk. Ofte er størrelsen og vekten noe man må ofre. Ikke er de best i dårlig lys heller. Den eneste måten er å kjøpe både pose og sekk, dvs to sikter i hurtigmontasje. Så ja, om man vil betale, så kommer man langt.
 14. amatør

  Valg av kikkert til sako 222?

  Men trådstarter skriver at rifla først og fremst skal brukes til rådyrjakt. Om Rådyrjakta ikke bare er posteringsjakt, er det greit å ha lavere minstreforstørrelse enn 3x. Man får ikke i pose og sekk
 15. amatør

  Valg av kikkert til sako 222?

  Topp sikte som er svært lett. Under 300g etter husken. Mer eller mindre identisk med modellen som senere het AV3-9x36 og ennå senere skiftet navn til Z3 Men til din bruk hadde jeg gått for en 1.5-6x42.
×