Jump to content

amatør

Members
 • Content Count

  6,314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

amatør last won the day on January 2

amatør had the most liked content!

Community Reputation

372 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Enheter oppkalt etter en person skrives med stor bokstav, av respekt for de gamle fysikerne. Liten n er reservert for prefiksen nano.
 2. Må du ha politimesterens tillatelse for å gå på kondomeriet, eller har de autorisasjon? https://lovdata.no/forskrift/2009-06-25-904/§22
 3. Eller glidestykke, som er det norske navnet 😏
 4. amatør

  Swarovski Z5i

  Dukker nok opp som parallellimport.
 5. amatør

  Benelli 828 o/u

  Det er helt meningsløst å velge en versjon av jägerlås i en hagle. Som alle vet har haglepatroner rettveggede hylser, så i et tradisjonelt brekkvåpen går kraftstøtet fra rekylen, rett i baskylen. Dette er en "løsning" av et ikke eksisterende problem, som kun er laget for bruk til villedende markedsføring.
 6. Federal fusion finnes i 156gr https://www.federalpremium.com/rifle/fusion/fusion-rifle/11-F6555FS2.html
 7. Ragnar Hansen importerer Recknagel. Jeg kjøpte engang en Z6 med skinne i USA, da fulgte det med montasjer i esken til siktet.
 8. Med andre ord, god og rask å skyte med på en gang?? (kryssning mellom ergonomi og ergometri?)
 9. Den må ikke det, man kan skyte inn med fast avstand fra siktelinjen til treffpunktet. Det er snakk om elgjakt, så man må ikke. Er geværet innskutt på f.eks 100m og siktet er 50mm lagt ut til siden, bommer man med mindre enn 25mm for alle avstander mellom 50 og 150m. Helt ubetydelig for elgjakt. Men jeg er enig i at å starte med ett linksgevære er beste løsning
 10. Til og med Ingeniører sliter med å blande begrepene toleranser og passninger. Man kan godt ha romslige passninger med "tight" toleranse,
 11. Det finnes montasjer for kikkertsikter som gjør at man kan skyte fra høyre skulder, og sikte med venstre øye. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=30744586 Egentlig litt rart at børsemakeren har bygd om en EAW montasje, da det finnes deler i EAW-katalogen, som man kan sette sammen til en slik montasje.
 12. Om det virkelig er en 4,2-16x56 er det kanskje ikke så rart om den ikke er topp😉 er der en 2,4-16x56 er det bare å få sendt den på service. Det er sikkert bare en partikkel inne i siktet.
 13. Det er ikke maks trykk som gir hastighet, men arbeidet trykket gjør på kula. Dvs trykket ganger arealet integrert over veien. Så om det ene kruttet brenner litt saktere, og får lavere makstrykk, vil det ikke være usannsynlig av at trykket holdes høyere over en lengre strekning som kula vandrer. Så det de dataene forteller meg, er at energi pr vektenhet er ganske likt for de to lot-ene, mens den ene er litt raskere enn den andre.
×
×
 • Create New...