Jump to content

amatør

Members
 • Content Count

  6,418
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  12

amatør last won the day on February 24

amatør had the most liked content!

Community Reputation

447 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har ikke de aktuelle siktene, men når man ikke kjenner et design av et optisk system, er beste gjetning at det er best på den midterste innstillingen. Siden det nå bare er forstørrelsen som kan stilles, er 6-24x siktet nettopp på den midterste på 12x, mens 3-12x er helt i enden, så jeg er ganske sikkert på at 6-24x siktet er best av de to på den forstørrelsen.
 2. Ingen treffpunktsforandring når man forandrer forstørrelse. Retikkelen kan brukes til avstandsbedømming
 3. amatør

  Picatinny på M67?

  Nå finnes det ikke noen norsk artikkel, men den svenske hevder x https://sv.wikipedia.org/wiki/M-gänga
 4. amatør

  Picatinny på M67?

  Det har jeg aldri sett brukt. Alle maskintegningene jeg har sett bruker x mellom diameter og stigning. Og bortimot aldri at stigningen angis, når det er standard grovgjenger.
 5. Jeg blir fascinert av utsagn som inneholder alt eller ingenting....
 6. Det blir helt håpløst å søke i forumet om man ikke bruker de samme begrepene. Da er det viktig å lære seg de norske begrepene. Her er tråder som omhandler kontrollert mating: https://www.kammeret.no/search/?q="kontrollert mating"&updated_after=any&sortby=relevancy
 7. Nå kom det ikke opp et bilde med den linken, men på Schou sine sider kaller de den nedre delen for base. Du finner også andre deler der som Weaver-baser https://www.schouvapen.no/weaver-baser. Jeg mener denne sammenblandingen skaper forvirring. Ser man på EAW-montasjen under, er det liten uenighet hvilke deler som er basene. Her er også ringene skrudd sammen av to deler.
 8. Ja heldigvis. Ellers hadde jeg nok hatt enda flere brekkvåpen.
 9. Hold deg unna, kjøper du brekkvåpen blir du raskt hekta.
 10. Da hadde jeg heller lett etter et Zeiss Victory sikte i bruktmarkedet. Den har mindre okular.
 11. Her er katalogen, modellen for Sako heter 1271-00114, det står for Sako 75, men om jeg ikke tar helt feil, er sporene like på Sako 85 https://www.eaw.de/wp-content/uploads/2019/03/EAWak_d2017.pdf
 12. Det blir fort misforståelser når man kaller den nedre delen av optilock-montasjer for baser. For meg er alltid basene det som skrues fast i våpenet, og som man ikke trenger til en Sako siden den har freste spor i låskassa. Uansett blir montasjer for sikter med skinne fort høy om montasjen består av to deler skrudd oppå hverandre. Derfor anbefaler jeg å finne montasjer som bare er en del. Så til Sako finnes en egen versjon av EAW sin modell 1271.
 13. Jeg har 1:12 i min CZ 527, og den går bra med federal fusion.
×
×
 • Create New...