Jump to content

amatør

Members
 • Content Count

  6,828
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

amatør last won the day on December 6 2020

amatør had the most liked content!

Community Reputation

641 Excellent

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Finn en passe o-ring, og sett i sprekken som en strikk
 2. Jeg har sammenliknet en HK MR223 med en MR556, og la raskt merke til til at finishen til den amerikanske var simplere. Pussig at i Europa har geværet navn fra tommer, og i USA fra millimeter....
 3. Er jeg frekk om jeg spør om du har hatt den på service?
 4. Det er bare å søke på vanlig skjema som om du skulle erverve våpendel, men skrive at du skal tilvirke selv. Mulig du må dokumentere at du har kompetanse. pipeemne er ikke våpendel før det har fått kammer. https://lovdata.no/forskrift/2009-06-25-904/§52
 5. Ja, det er jo alt for mange kalibre til jaktvåpen ute å går. Man må ha ett verktøy til hver patron. Enklere med standardisering for militærvåpen.
 6. Kaldhamrede piper blir da ikke profildreid? Er ikke det som er det geniale med kaldhamring, riflet løp, kammer og utvendig profil blir ferdig i en prosess. Prosessen ble utviklet under krigen, hvor tyskerne klarte å lage ei MG-pipe på noen få minutter.
 7. amatør

  Ny hagle

  Disse østblokk-geværene ble solgt under flere navn. Her er en mulighet. Vorm, er forkortelse for vormals, som betyr tidligere. Etter krangel med vesttyske Sauer, sluttet de å bruke merket Sauer og skrev Vorm Sauer. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=207135437
 8. amatør

  Ny hagle

  Jeg ville ventet til det dukket opp en østblokk-Merkel på Finn. Regner med at du ikke er venstrehendt, ellers så hadde dette vært en mulighet: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=210824022 Som du ser i annonsen, er den litt treg å åpne. Dette er typisk. Jeg kjøpte en slik til min datter for mange år siden. Den var brukt, men nesten ubrukt. Den var også treg og tung å åpne, så jeg tok den fullstendig ifra hverandre. Problemet var at de ikke hadde brukt tid på å fjerne alle grader innvendige på de delene som ikke syntes utenpå. Ellers var det topp håndverk.
 9. Nå handlet det innlegget kun om varmeovergang i form av stråling. større overflate gir bedre vilkår for konveksjon, men siden kjøleribbene er langs pipa, er de lite effektive så lenge løpet peker horisontalt. Peker man oppover, vil fluting ha mye større betydning, så sett geværet i stativet på skytebanen.
 10. Om geværet har snellert, er den omtrent alltid på fremre avtrekker. Om du ved et uhell, har spent snellerten, og trekker av bakre avtrekker, går nok begge skuddene. Bruk fremre avtrekker først.
 11. Ja, konveksjon er viktigs. Så det som hjelper er kjøleribber som hjelper konveksjonskjøling https://en.wikipedia.org/wiki/Thompson_submachine_gun
 12. Det hjelper ikke med større overflate, da kun stråling som går "ut" blir borte. Dvs om den ene veggen nede i en fluting stråler over til den andre, blir energien værende.
 13. Til storvilt, gå for noe med lavere forstørring.
×
×
 • Create New...