Jump to content

amatør

Members
 • Posts

  6,915
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  18

amatør last won the day on July 18

amatør had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

amatør's Achievements

GrandMaster

GrandMaster (15/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • Conversation Starter
 • First Post

Recent Badges

682

Reputation

 1. Jeg tror på deg @Torf
 2. Vi har norske ord for dette. direkteavtrekk og trykkpunktsavtrekk.
 3. Strengt tatt kalles det rustbrunering, selv om fargen kan bli litt blåaktig. Ordet blånering, var i følge noen eldre verktøymakere jeg har møtt, kun overflatebehandling av messing.
 4. Mange produsenter av kikkertsikter legger ut målsatte tegninger på nettet. Derimot har jeg ikke sett tegninger av gevær. Har man tegninger er det en smal sak å finne riktige montasjer. Nå er vel snart tegninger umoderne, så snart finner vi vel CAD-modeller.
 5. Det beste er å kunne koke hele delen i vann, og børste bort alt løst etterpå med en messingbørste.
 6. Der har du jo den tredje grunnen til å ikke bytte de to siktene du har i kun én.
 7. Det hadde ikke jeg gjort. Dumt å bruke penger på noe som er dårligere enn det du har i dag. Har du noen gang sammenliknet hvor god samling du greier med Z6´en på 6x og VX5´en på 15x ?
 8. Jeg tror absolutt det kan gå. Leupold er flinke til å oppgi dimensjoner. Mål på den kikkerten du har hvor langt det er fra bak på okularet, og frem til bakre base. Pass på at du tenker på om siktene har forskjellig øyeavstand. https://www.leupold.com/vx-6hd-2-12x42-cds-zl2-illum-firedot-duplex-riflescope
 9. Det enkle svaret er ja. Hva er drømmesiktet? Men det er fortsatt ikke slik at hvilket som helst sikte blir lett å montere. Man må velge både sikte og montasje samtidig. Før du kjøper sikte, må du enten ha det for å prøve (og måle) eller du må finne en målsatt tegning som denne: (dette er en Schmidt & Bender 2,5-10x40 Det som skaper utfordringer er om justeringshuset kommer i veien for bakre base, og om man finner en passe montasje foran. Om du velger et sikte med skinne, blir det aldri problem med bakre base. Det finnes løsninger med ringer til bakre base som er forlenget, men ofte blir det et kompromiss med ønske om å montere siktet lavt. Når det gjelder fremre montasje, så må den enten være en ring rundt mellomrøret, eller rundt objektivrøret. Til objektivet får du kjøpt ringer i alle dimensjoner. http://www.huntandguns.bg/images/products/eaw--hebelschwenkmontage--cz,-brno_916503743_large.jpg Ringen kan av åpenbare grunner ikke være rundt den koniske delen. Så for å montere et sikte hvor basen kommer rett under det koniske partiet, må ringen ha forlengelse. Brosjyre fra EAW om ombygging av hake- til svingmontasje: http://www.st.uk.com/wp-content/uploads/PDF/npVP_EAW-SEM-SM.pdf Selv om du ønsker stor forstørrelse, så ville jeg ha valgt et kompakt lett sikte med så liten objektivdiameter som mulig. Dessverre er det mange av de fineste kompakte siktene gått ut av produksjon.
 10. Det er bare flerløpsvåpen hvor kravet er bare 3 skudd. Skal man skyte opp med kipplauf, enkeltskuddsrifle er kravet 5 skudd.
 11. Både Zeiss og Swarovski sin, du nevner er like over 300 mm lange. Dvs 20 mm for lange for drillingen det her er snakk om.
 12. Selv om jeg har lånt den på biblioteket mange ganger, og den er tilgjengelig på nettet, kjøpte jeg meg en brukt, jeg også.
 13. Ikke tro du finner noe du blir skikkelig fornøyd med, om det skal fungere til alt.
×
×
 • Create New...