Jump to content

Bly

Members
 • Content Count

  2,045
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bly last won the day on May 9

Bly had the most liked content!

Community Reputation

146 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bly

  Home Made Låsekasse

  Tenkte egentlig på noen form for plast, hvis målet var å prototype. Men jeg har ingen erfaring med 3D printing og de er kanskje ikke nøyaktig nok til formålet?
 2. Bly

  Home Made Låsekasse

  Hvorfor ikke 3D printe?
 3. Bly

  Home Made Låsekasse

  Gjenger meg her og gjenger meg der! Problemet heter vel egentlig Remington 😬 @Aannerud la du aluminiumen på hylla likevel?
 4. Bly

  HAGLESIKTE

  Dårlig! Denne er bedre https://olightworld.com/olight-pl-2-valkyrie 😂
 5. Bly

  Home Made Låsekasse

  Over-Engineered på norsk blir vel overingeniør 🙄
 6. Bly

  Home Made Låsekasse

  Det han har som ikke du har er en betydelig større diameter. Når du begrenser deg til Remington 700 print så har du ikke mye å gå på i forhold til å lage hylser som skal sitte inni hverandre. Skulle forresten likt å pille på en sånn Tubb Gun. Den er jo full av arti leamikk og annerledes design.
 7. Bly

  Home Made Låsekasse

  Jeg tror ikke det er en spesielt god design. Når du lager et flatt parti så har du bestemt hvor pipa skal «bryste/låses» i rotasjonen. Normalt skal denne stoppen være fronten av låsekassa og ingen andre steder. Med en settskrue risikere du låsing en annen plass i rotasjonen. Om settskruen låser mot noe rundt ville det vært bedre, men en klemme ala AI sin er bedre. HSS og frihåndsliping 🤗
 8. Bly

  Home Made Låsekasse

  Problemet er vel ikke at pipa «løsner og skrur seg ut av kassa». Det er, slik jeg forstår det, siden std gjenge «bærer og sentrere kunn på de første gjengene», et problem som kan oppstå ved varmskyting at pipa teoretisk kan skifte retning i vinkel med aksen og forårsak spredning siden den sitter «løst i gjengene bak». Det er vel noe ala STR og olje mellom løp og kasse som ved varmskyting kan gi merkelige resultater på papiret. Vektor kan helt sikkert utrede det bedre! Jeg tror nå dette er mere et teoretisk problem enn praktisk, men skal man ha det ultimate? Tja, da må man vel gå all inn for sjelefredens skyld 😂
 9. Bly

  Home Made Låsekasse

  Finner du ut at du vil ha en helt vanlig 60 graders std gjenge så er det kunn pipa og ikke låsekassa som må maskiners om. Mye mindre arbeid å få til det på ei pipe enn ei låsekassa. Når du først er i gang, og for vitenskapens skyld, kunne du også lage en pipe med hver. En som har std 60 grader og en med lock ett eller annet TM. Test de ut og se om det faktisk er noen forskjell, eller om det bare er teoretisk tullball. Personlig tror jeg at på den AI designen kommer du ikke til å finne noen forskjell, men man vet jo aldri?
 10. Bly

  Home Made Låsekasse

  Skal du bruke Spiralock el.l. tror jeg at jeg ville lagt «rampa» på løpet og ikke i låsekassa. Da har du i hvert fall angrerett.
 11. Bly

  Home Made Låsekasse

  Du har ikke laget rett design. Sjekk ut patenttegningene så blir du nok litt klokere: https://patents.google.com/patent/US8910408B2/en
 12. Jeg er ikke uenig, men det er nå mest fordi mye av rødt kjøttet suger balle hva angår kvalitet. Er det dårlig så trenger ikke jeg å spise det. Da kan jeg heller ta til takke med noe grønt.
 13. Herregud altså! Her gjør jeg alt jeg kan for at maten skal bli bærekraftig. Jeg har til og med gått til det skrittet å fyre med RØKSVAKT krutt..😂
 14. Bly

  Home Made Låsekasse

  Sekketransport?
 15. Bly

  Home Made Låsekasse

  Når du skrur inn pipa med håndmakt og lyddemperen med håndmakt..., så blir det litt tilfeldig hva som kommer løst først. Det er i hvert fall min erfaring. Nøkkelspor i pipa er et verktøy mere enn en umbrako/torx som passer til alt annet på rifla også.
×