Jump to content

Bly

Members
 • Content Count

  2,447
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Bly last won the day on August 15

Bly had the most liked content!

Community Reputation

431 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bly

  Optikk Sako 222.

  Har EuroOptic også gone bad nå? 😩
 2. Da virker jo alt som det skal 🤗
 3. Med mindre du er ekstremt sikker på dine egene skyteferdigheter så er det totalt bortkastet ammo og tid! Om du skulle være en super skytter er det mest sannsynlig like bortkastet. Dra til skruene med «sunn fornuft» og skyt. Samler ikke rifla er det antagelig ikke monumentet på skjefteskruene som er problemet. Diagnosen for STR som må «tunes» på skjeftreskruemoment er ødelagt/sliten stokk/bedding. Det er en grunn til at alubeddeblokk funker med omtrent hva som helst av momentvalg som tilsvarer at låsekassa henger tilstrekkelig fast i stokken.
 4. Bly

  Optikk Sako 222.

  Montasjen på bilde er til 30 mm rør. Den til 25,4 mm er et par mm lavere. Derfor tenker jeg en «tommekikkert» er lurt. Eller så må du på Leupold montasjer som jeg ikke synes er like gode som Sako.
 5. @hovdeknuten Hva skal det være godt for? 694/692 har jo samme løpsett - Steelium Pluss med Optima HP choker. Har Beretta gjort noen endreinger på "Steelium Pluss"?
 6. Bly

  Optikk Sako 222.

  Tja? Jeg har enda ikke hatt noen sikter som ikke klarer å kompensere for den lille forflytningen sideveis. Så egentlig er det et ikkeproblem i mitt hode 😐
 7. Bly

  Optikk Sako 222.

  Ca. så mye; Og det er nok til at man trenger en kolbeforhøyer, dessverre! 🤨 En annen sak er at jeg pleier å fjerne den «pluggen» som står i bakre ring for å få kikkerten langt nok frem på låsekassa.
 8. For de som ikke har sett denne YouTube'n; https://www.youtube.com/watch?v=S4Fm-CI18xU Her er det god informasjon om 694 design og forbedringer.
 9. Bly

  Optikk Sako 222.

  En Swarovski Z3 3-9x36 fra EuroOptic; https://www.eurooptic.com/swarovski-z3-rifle-scope-3-9x36-plex-59031.aspx?LineItemId=34e9bc78-78d7-4aff-9ce5-234a3eb3f1d5 kommer på ca. 9-9500,- ink frakt, moms og tollgebyr med dagens dollar kurs. Til sammenligning kostet kikkerten 10300,- (tror jeg det var ) på "messetilbud" med 10-15% rabatt i sommer. Nå er denne serien (Z3) borte fra markede i Norge av en eller annen merkelig grunn jeg ikke helt forstår? Kanskje selger de dårlig?
 10. Bly

  Optikk Sako 222.

  Jeg er nå tilbøyelig til å være enig med Torf. Vixen er nå liten og nett, så hvorfor ikke gå for en kikkert i samme gata. For meg ville antagelig den ultimate løsningen vært slik: Swarovski z3 3-9x36 med lavest mulig ringmontasje som i dette tilfelle er fra Leupold. Sako sine er litt høyere, men de hadde vel kanskje også funka fint?
 11. Bly

  Dyre hobbyer

  På en måte så driver jeg allerede med donasjon siden hun jeg er gift med har to hester og en hund ..
 12. Bly

  Dyre hobbyer

  Hva er det jeg ikke har forstått? Jeg får penger for «hobbyen» min som er å gå på jobb 😂
 13. Betyr det at dersom man har en ladning stipulert av f.eks Quick Load hvor man oppnår helt riktig munningshastighet med lav ES at man ikke en gang kan anta at trykkkurven er nokså riktig eller nært sannheten? Det du sier får meg umiddelbart til å tenke på tennhetter og haglelading hvor forskjellige hetter gir ulikt trykk avhengig av omtrent alle forandringer på ladedata. Her kan hetter omtrent"uvilkårlig" bytte på å lage høyest trykk ved forandring av ladningen etter det man leser og ser testet. Digresjon; Jeg har tydelig vis ikke vært like heldig med Blaser. Etter 2 piper med ullent medium resultat gikk jeg over på S&L som virkelig leverte... Men det kan selvfølgelig være flaks? (Eller uflaks?) Jeg har mest erfaring med Sauer og de har vært både god og dårlig, eller mer beskrivende ujevn!
 14. Jeg er ikke spesielt glad i å skyte med litten forstørrelse, men fortørrelse har fint lite å si for hvor tett kulene lander på blinken under forutsettning at man faktisk ser det man skal skyte på. Det krever kanskje litt trening å plassere et kryss midt på en runding? Forstørrelse hjelper i hvert fall ikke meg på dette punktet. Kanskje er det heller en ulempe? Personlig liker jeg "kontrollen" som oppstår med høy forstørrelse og det faktumet at man observerer alt som foregår under sikteprosessen. Men for å ta et et eksempel, så har jeg en under 2 kg rifle med fast 6x forstørrende Leupold med plex retikkel som jeg testa liggende over ryggsekken på 100m, standard DFS blink. 5 skudds gruppe på rundt 10-15 mm; Jeg og den rifla er ikke i stand til å gjøre det bedre med en annen kikkert.
 15. @bardpNå glemmer du av at det finnes jegere som skyter med rifle på mindre dyr enn elg
×
×
 • Create New...