Jump to content

Bly

Members
 • Content Count

  2,829
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Bly last won the day on June 9

Bly had the most liked content!

Community Reputation

647 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg forsvarer ikke handlingen til politiet, men etter at en viss kar har herjet rundt med en halvauto (uten å nevene børse og navn), så finner jeg det ikke så rart at det kan gå av en alarm på en sånn Finn annonse. Man må kanskje være litt av den mindre paranoide typen om man legger ut en slik Finn annonse?
 2. Hvis du nå tar ut tennstiften, så kan du finne ut om det er låsingen mellom pipe og sluttstykke som gjør at du opplever motstanden. Når du har tatt ut tennstiften kan du også prøve å kamre en patron og en skutt hylse for å kjenne om noe tar noe sted. En skutt hylse vil gi litt motstand. Slik tar du ut tennstiftten; https://youtu.be/gNfDffaCJfo
 3. Kan du ikke ta ut tennstiften av sluttstykke å sjekke om du fortsatt har problemet? Da vet du i hvert fall om det er noe med låseflater sluttstykke-pipe eller tennstift-avtrekker. Har du en STR kan du vel sette sluttstykke i 202en og motsatt for å sammenligne, og eventuelt finne ut om det er avtrekkerrelatert. Jeg ville utført test ut magasin for å utelukke det. Det burde ikke være vanskelig å lokaliser hvor problemet sitter.
 4. Den enkleste løsningen på problemet er å dra på en skytebane og få hjelp av noen som er våpen og skytekyndig. Fjerndiagnostikk er ofte veldig vanskelig når det kommer til feil på våpen og feil tilpasning og skyteteknikk. Man kan beskrive alle mulige forhold, men det hjelper lite hvis ikke vedkommende som får beskrivelsen ser dette selv.
 5. Jeg legger de rett ned i fryseren enten i en pappeske eller i en isoporkasse. Med pappeske så har jeg isopor i bunnen. Det som er viktig er at de ikke kommer i kontakt med fryserern. Da kan de få frostskader 🙄😂. Høres dumt ut, men de blir på en måte frystørra i kontaktflata i mangel av bedre måte å forklare det på. Har de mye skade etter å bli skutt, så spis de med en gang. De blir ikke bedre av å ligge i fryseren. Jeg pleier bar å fryse de som er "pent skutt".
 6. Det er nå stort sett bare det som stikker opp av vannet. Og ja, jeg har skadeskutt sel. Det er ikke spesielt gøy. Jeg hadde flaks og fikk avliva den umiddelbart da den kom opp for andre gang. Poenget med de selene er nå at man har sett hva som skjer ved hodeskudd. Jeg gjør jo som han som skjøt reinen, jeg unngår å skyte skudd fra siden. Nå forstod jeg det også slik at skulle reinjegeren ha reinen så var det bare hode som var alternativet? Så hvorfor ikke? Jeg hadde som sagt vært mest bekymra for «oppsynet»
 7. Jeg har jo holdt på med seljakt i noen år så jeg har bitte litt erfaring med å skyte på hoder. Når man jakter sel på den måten jeg holder på, så er det stort sett slik at du må skyte raskest mulig på ukjent hold på mål som er i en eller annen form for bevegelse. I praksis løsner man da gjerne skudd på målet raskere enn 10 sek etter at man har oppdaget det på hold ofte mellom 50 og 200m. Man gjør en vurdering på om man skal skyte mitt i eller litt høyt. Vind er sjeldent en faktor siden vind på havet gjør det tildels umulig å se et selhode. Men nokså ofte kan det være at hode er under forflyt
 8. Beklager at jeg ødelegger tråden med synspunkter som leder ut i snakk om sko til foxtrot og rumba.. 😁
 9. Det er forskjell på å teste skytter i forskjellige stillinger og overhold med kikkertsikte. Overhold med kikkersikte har ingen annen funksjon enn å skille på de som har rett retikkel til formålet. Hvis du ikke ser forskjell så skjønner ikke jeg? Det er jo derfor jeg synes det høres ut som et hinsides valg å legge inn i en konkurranse hvor det er et poeng å få med alle som har lyst, litt sånn uansett utstyr. Det er på nivå med å si at om ikke rifla er grønn så får du minus 10 poeng 🙄
 10. For å være helt ærlig så høres det bare teit ut 🙄. Hva skal man egentlig teste?
 11. Hva er poenget med det? (Det ekskluderer alle som ikke har rett retikkel)🙄
 12. Er det også en greie?🙄
 13. Jeg må jo som vanlig poengtere at jeg ikke skyter PMS, så for det det er verdt, det hender at jeg også skyter mål på forskjellige avstander i raskt tempo. En periode hadde jeg lyst på "juletre", horus, MSR og omtrent alt annet enn P4f (og tilsvarende), som jeg har, men jeg har innsett at jeg aldri kommer til å skyte fortere eller sikrere med noen av de fancye retiklene. Øye mitt interpolerer bedre enn jeg er i stand til å vurdere f.eks vind, og mer enn godt nok til under-/overhold. Faktisk så tror jeg at jeg skyter saktere med flere dingser og streker i retikkelet som jeg er nødt til å fo
 14. Så da snakker vi stort sett om skytting under 600 m? Og de gangene hvor det skytes over teller det lite i poengbildet?
 15. Basert på det jeg har sett tror jeg fint lite på det siden det er snakk om helt nye løp?
×
×
 • Create New...