Jump to content

Bly

Members
 • Content Count

  2,604
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  16

Bly last won the day on February 14

Bly had the most liked content!

Community Reputation

529 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Får riflene lovt å komme ut derfra, på luftetur liksom? Det må kanskje i så fall planlegges og avklares med en meteorolog? Har du noen form for akklimatiseringsrutiner? 😇😂 Sånn personlig så satser jeg på at om jeg selv overlever der rifla står, så går det vel forhåpentlig vis bra med den også....?
 2. Bly

  Leica PRS

  @ElgjaegerDen ser jo skikkelig fin ut😁. Jeg har lyst å prøve en sånn selv, men gikk glipp av muligheten jeg hadde til å se på en for en stund siden. Hva skal du med rødpunkt opp på «toppen av kaka»? Er ikke 5x lite forstørrelse nok?
 3. Jeg ville kjøpt en Gamebore patron med plastforladning (Black gold, Buffalo eller Mammoth). De setter ofte standarden for hastighet og jevne skuddbilder, nesten uansett hagle. Min erfaring er at de holder farten de lover og har runde haggel med riktig hardhet, som bidrar til jevne skuddbilder og lite randhaggel. Som Gillen sier pleier plastforladning på generelt grunnlag å gå trangere enn filt/ull, men det kan også være løpsforskjeller som bidrar til hvordan sluttresultat i papiret ser ut.
 4. Hvordan ser det skuddbildet ut på 20 meter da?
 5. Jeg tenker jo det samme, men jeg har ikke erfaring med å skyte på den type dyr med hagle 😉. Jeg tenker jo også med en gang at stål og vismut er en dårlig deal om det skulle blir litt avstand til målet. En annen sak er skuddplasering, hvis man skyter på dyr i høy fart og «sikter» så treffer man vel gjerne bak? Jeg har skutt mange nok harer i ræva på grunn av »siktestopp» i svingen til at jeg ser for meg at det kan være et problem for en utrent skytter.
 6. Må jo takke for kompliment. Du skal ikke se bort fra at det dukker opp en lett bakdel i karbon også. I disse koronatider blir det mye tid til «overs» på et vis. Klarer man bare å holde seg koronafrisk og ikke bli innkalt til samfunnstjeneste så får vi se?😷
 7. Nå driver ikke jeg haglejakt på rådyr, men jeg leste gjennom den greia, og det eneste jeg kunne trekke ut av den var at «folk» skyter for dårlig på bevegelige mål til å skyte på hold lengere enn 20 meter. Ergo ikke skyt på hold over 20 meter. ?? Hva med å trene litt mere da?
 8. Stokken fikk seg en runde med «lett bedding» til låsekassa og noen små tilpasninger slik at alt passet fint sammen. Så er det en runde med våtsliping før lakk. Jeg lakker med Cerakote C matt klarlakk. På denne stokken valgte jeg i tillegg å lage noen diskré «svampmerker» med sort lakk for å bryte litt opp og gjøre stokken litt mere interessant å se på. Rett før lakkdusj; ..også til lakk og til tørk. Her ser man beddingen som låsekassa skal ned i. Så kommer fasiten, eller vekta om man vil. Jeg har laget denne for å passe til MDT ESS sin foldekolbe. Den er blytung! Jeg tok av rekylkappa og la den på vekta. 332 gram! 🙄 Så til «hjemmebygget»; Knappe 10 gram mer 🥳 Og helt til slutt et par bilder for å se helheten. Foldet! Bruksklar! På sikt blir det antagelig bare hengselen igjen i fra MDT 😉. Den bakstokken er verken god, lett eller ergonomisk. Også har det brukt tommeskruer. «MDT» må jo ha været sinnssyk i gjerningsøyeblikket! 😂
 9. På generelt grunnlag liker jeg å lage deler hvor skruer skal festes i metall av noe slag. Grepsfestet til stokker jeg har laget har bestandig vært stål eller aluminium som her. Men side dette bygget går ut på å teste grenser så prøver jeg meg på karbon. Jeg har likevel valgt å lime inn en bronseforing siden material testen viste at gjenger i karbon går dårlig nært en kant som det er her. Det er nesten ikke gods til gjenger. Her er et grepsfest i alu og karbon. Den i karbon var selvfølgelig 3 gram letter enn den i alu. Med andre ord er dette en helt meningsløs øvelse🙄 Slenger jeg alle delene så langt på vekta så er det ikke mange gram å snakke om. Dessverre må jeg ha noen gram til for å få til en komplett stokk. Jeg begynner med å fylle og tilpasse skallen der det trengs. Så limer jeg delene sammen. Her kan man se hvordan «låsekasse pluggen» i alu passer inn. På dette tidspunktet i prosessen har jeg dessverre rotet bort bilder. Men det jeg videre har gjort er å lime inn en forsterkning langs midtlinja der de to skallene er sammenføyd. Jeg har også satt inn 3 spanter i fremstokken for å oppnå stivhet. Så har jeg limt inn delene som ble laget på låsekasse pluggen sammen med et lett fyllstoff der det ikke er behov for høy styrke. Her freser jeg bort overflødig material fra limingen av disse delen med en komposittfres. Etterpå ser det hele slik ut der låsekassa skal ned i stokken. Den grå massen er lett fyll mens fremme og bak er karbon for å ta opp rekyl og krefter fra monterings skruer. Jeg vurderte på et tidspunkt og droppe det grå fyllet for å spare vekt, men fyllet bidrar til stivhet og mindre «hul lyd», så de ekstra 30-40 grammene fikk bare være i denne omgangen. Det kan hende jeg fluter vekk noe av dette på et senere tidspunkt? Fortsettelse følger..
 10. Jeg ser at det var en uheldig formulering, og beklager det! Det var meningen å si at på et generelt grunnlag kan det være en god kompromiss å bruke rødpunkt om man ikke vil bruke tid på å trene seg opp til et annet nivå. Eller for den slaks skyld plages med syn, eller at våpenet ikke passer eller hva vet jeg? Det kan jo være mange grunner til at et rødpunkt vil fungere bedre for noen enn uten. Og det trenger ikke nødvendigvis å være mangel på trening, men for de fleste er det jo ofte det. Som sagt, det var ikke meningen å insinuere at akkurat du ikke trener 😉
 11. Jeg går sterkt ut i fra at du ikke skyter sporting eller skeet? Jeg har aldri sett at rødpunkt fungerer for noen nå de blir pressa på tid. Du kan jo sammenligne det med at noen kaster en tennisball til deg. Du tar i mot helt uten å gjøre noen refleksjoner om hva, hvor eller hvorfor. Det bare skjer-intuitivt. Forskjellen på om du gjør det bra eller dårlig er om du har trent koordinasjon. Sånn er det tildels med hagleskytting også. Det er en opplest og vedtatt fasit! At man kan få til å skyte med hagle og sikte hvis man bruker ekstra tid på å komme til skudd er greit nok. Og er man ikke villig til å trene så kan det hende at det er dette som fungerer best for akkurat deg. I de aller fleste jaktsituasjoner på flat mark så har man ofte nok tid til å få til skudd med «sikting». Og man trenger jo ikke skyte på alle situasjoner som oppstår heller 😇. De aller fleste haglejegerene har jo lite trening bak seg på samme måte som det finnes nok 35 skudds elgjeger. Det er jo helt greit og en ærlig sak i mine øyne. Jeg skjønner at ikke alle er genuint interessert i å skyte mye 😉 Da har han bare ikke lyst på jobben 😂. Jeg ville trolig sakt akkurat det samme, men sannheten er at litt fornikling er lett å fjerne. Det er jo bare og ta et kutt med et hardmetallskjær i overflaten, også er det vekk 😉. Med mindre børsemakeren er på hobbynivå, så er det jo ingen som bruker HSS skjær til gjenging lengre?
 12. Jeg ville ha fiksa på det løpet du har. Et nytt løser antagelig ingen av ønskene dine bortsett fra choke. Men det å sette inn choke i ei pipe er verken vanskelig eller mye arbeid for en som kan. Det er også mulig at du bør «polere» overgangskonen mellom kammer og løp. På billige hagler pleier de å være helt jævlig, og det skulle ikke forundre meg om skuddbildet blir jevnere og trangere etter polering. Remington hagler er som Remington rifler halvfabrikat av meget varierende kvalitet 😉 Skal du skyte med hagla som om det var ei rifle er rødpunktsikter helt sikkert greit, men det ødelegger for hurtigheten og intuitiv skyting som er litt av poenget med ei hagle. De jeg har sett som skyter med sikter, inkludert meg selv, bruker betydelig lengre tid før de drar i avtrekkeren, og bommer ofte like mye som andre på bevegelige mål. Nå skal det også sies at med den hagla du har så har du ikke nødvendigvis gjort det lett for deg selv. Hvis jeg var deg ville jeg vurdert å få børsemakeren til å se på muligheten for å feste sikte lavt og rett i låsekassa. Det er mye gods i 870 kassa og mange muligheter for hull og skruer. Man kan sikkert til og med frese et plant parti på bakre halvdel for montering. Den kassa jeg hadde fikk jeg sveisa picatinny rett på toppen for å ha mulighet til lav montering av rødpunkt og for å kunne se over/gjennom når sikte ikke var påskrudd. Et annet tips; hvis du først vurderer å gå til det skrittet at skal kjøpe et nytt løp, kjøp heller ei ny hagle 😇
 13. For meg høres det ut som tull med mindre du har et veldig kort løp. Pumper og halvautomat har jo gjerne løpet 10 cm lengre frem enn ei knekkhagle siden «låsekassa» bygger ekstra.
 14. Bly

  Cerakote på STR

  Tok et par nye bilder! Med litt godvilje ser du at lakken flasser av på utsatte steder. Den er f.eks helt slitt vekk der hylsene treffer låsekassa. Som det meste hos meg så er stokken et hjemmebygg 😉
 15. Jeg har hatt rem870 med 45 cm pipe i kanskje 10-15år? Det er ikke noe problem bortsett fra at det smeller noe helt for jævlig siden pipa er kort, men med lyddemper så er blir det sikkert veldig bra. Er hagla ei remington så er det rikelig med gods i løpet for å slå ei ny chokegjenge hvor som helst. Jeg hadde Ikke vært betenkt med å kappe.
×
×
 • Create New...