Jump to content

Bly

Members
 • Content Count

  2,321
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Bly last won the day on May 24

Bly had the most liked content!

Community Reputation

338 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bly

  Sakoklubben

  Kondolerer ☠️ Jeg hadde akkurat samme opplevelsen med min, men en bedding løste problemet. Det jeg gjorde (tror jeg-siden det er en stund siden nå) var å lage pilar foran og bak som passer slik at det blir metall mot metall fra underbeslag til låsekasse. Så limte jeg ned hele den løse metallåseklakketellerannetfaensjævladrittløs-ting, også gjorde jeg en helt ordinær klassisk bedding på toppen som ligger fra tangen av kassa frem til et par cm på pipa. Det ble dag og natt forskjell i presisjonen, og det er til og med en 223 som er nærmest rekylfri. Jeg kan ta et par bilder ned i stokken, men kan ikke gjøre det før til uka siden jeg drar på sjøen etter arbeid og kommer til og være der til været blir dårlig. Er det en kasse i xs kan også du få kjøpe stokken min om du vil. Jeg har ikke bruk for den lengre siden Sakoen min har gjennomgått en ekstrem makover med heftig fettsuging 🙄😁
 2. Jeg har ikke prøvd F16 bare F3, men F3 var fantastisk balansert. 692 er nokså forskjellig fra 686. 686 er tynger i forskjefte, og sikkert løpet også. Den nye løsningen for innfesting av fortreet på 692en er letter. Det merkes nokså godt på svingbarheta.
 3. @hovdeknuten 692 har vært litt halvfabrikat, men jeg synes den er bedre å skyte med enn en 686. Jeg synes kanskje at den største svakheten med 692 er problemet med den lille skruen som fester avtrekker til tangen; https://www.shotgunworld.com/bbs/viewtopic.php?f=57&t=447159 Jeg liker de to andre funksjonene med mulighet for å velge mellom ejektor og ekstraktor, og at fortreet er laget slik at det tar opp slakken i systemet. Ulempene er jo at det blir litt mere sårbart for feil. Skulle jeg kjøpt ei ny sportinghagle i denne prisklassen hadde jeg nok sett to ganger på en F16.
 4. Hva baserer du det utsagnet på? Jeg kjenner begge to ganske godt og kan ikke skjønne at en 686 skal være bedre, eller for den saks skyld dårligere enn 692. Konstruksjonsmessig er de så å si identisk, minus et par småting som ejektorer og måten forskjefte er festet. 692 har en helt anne "balanse/svingbarhet" som jeg oppfatter som mye bedre enn hos 686.
 5. Hvis du måler litt på forhånd så trenger du ikke å kamre på ny. Jeg har gjort dette på en eldre Sako hvor jeg brukte et 308 løp fra STR. Null problem! En annen ting du kan vurdere er å lage en låsemutter som du kan bruke for og sette riktig kammerdybde, slik som mange løpsprodusenter lager. Her et et eksempel; https://kineticresearchgroup.com/product/barrel-nut/ Det er den enkleste måten å unngå problemet med manglende diameter for brystning og så trenger du ikke tenke på kammerdybde under maskineringen. Men siden du spør så tenker jeg at du ikke har tenkt å gjøre jobben selv? Jeg ville snakka med han eller hun som har utstyret for å gjøre jobben før du kjøper pipa 😉
 6. Hæ? Hva har jeg gått glipp av? Det er lett og ordne opp i! Det er bare å kjøpe en dyrere bil. Lommeboka trenger ikke være tykk. Kredittkort er for tiden nokså flat 😁 Men helt ærlig hvis jeg var deg ville jeg slanka rifla først. Der er det potensial for betydelig større reduksjon av vekta enn i optikken. Ender du opp med 100 gram mindre på sikte så er de antagelig 1000 ganger dyrere enn tilsvarende slanking fra rifla 😉
 7. Carbon og greier! Nå snakker vi... Jeg var en stund bekymret for at stokken skulle være i "rat rod" stil med mye patina fra skogen
 8. Jeg har nå hatt en 870 hvor jeg bygde egen bakstokk. Den originale i plast er jo helt ubrukelig! Selv med kort løp var den ikke vanskelig å skyte med når kolben var riktig. Problemet er pumpinga! Skal man skyte dubleer med dårlig tid, som på skeetbanen, så ødelegger man flyten med pumpinga noe så jævlig. I sporting kan man tildels klare seg bedre siden det er litt mere tid, men det er bedre med halvautomat og definitivt best med to løp. Poenget mitt er vel at så lenge man kan få hagla til å passe, så funker en pumpe greit nok uansett lengde. Balansering kan man få til med blylodd om behovet melder seg. Det man ikke får til, som både gjelder halvautomat og pumpe, er å holde lik balanse med fult og tomt magasin. Men det er vel prisen man betaler for å ha muligheten til flere skudd enn det som er praktisk og tillatt til norsk jakt 🤫.
 9. Men det er vel neppe likt for hagle og rifle?
 10. På skytebanen betyr det vel ikke noe? Der har du vel alltid hørselvern på. Jeg skal ikke mene for mye om lyden på ei kortere pipe har høyere lyd. Men lyden kommer i hvertfall nærmere ørene med ei kort pipe, og oppfattes mye høyere og ubehagelig.
 11. Det er stor forskjell i lydbilde på ei hagle med «full» pipelengde og 40-50 cm pipe. Jeg hadde en sånn 870 som jeg kappa pipa ned til 47 cm som var kortest tillatt på tidspunktet. Etter kuttinga var det absolutt umulig å skyte uten hørselvern uten å få sinnsykt vondt i øra. Men ei kort pipe med lyddemper er sikkert OK?
 12. Eneste måten jeg ser for meg at dette forumet skal bli mere interresant er om brukere kan skrive om prosjekter. Det kan være hva som helst fra lading, avansert lading, hvordan sette opp ei rifle, hvordan bygge den, hvordan skyte med den, egentlig nesten hva som helst. Det kan jo også omhandle hvordan man utfører jakt av ulik karakter, det er uante muligheter. Å skrive om prosjekter inviterer til mere engasjement enn hvilken «rifle skal jeg kjøpe? = T3 i 6,5 tråder» Jeg har prøvd å skrive, og skriver en blogg om bygging av riflestokker i håp om at det skal være konstruktiv, men jeg er litt usikker på om «blogg formen» er riktig? Jeg kan styre og rediger alt mulig, men føler litt at blogg formen ikke helt inviterer til spørsmål eller diskusjon? Men temaet er kanskje også litt snevert eller sært for de fleste? Ikke vet jeg? Jeg liker kanskje best å skrive i tradisjonell tråd form siden det oftest fører til diskusjon og at interessante vinklinger og synspunkt oppstår på den måten. Jeg er sikker på at veldig mange gjør flere små eller store prosjekter relatert til jakt og skyting. Å skrive om de ser jeg på som en dugnad for å holde et forum levende med relevant, fornuftig og interessant innhold som kan appellere til lesere. Jeg som de fleste andre har hobbyer som ikke innbefatter skyting. Jeg liker både motorsykler og gamle biler og har prosjekter med det også, men jeg lar være å skrive om de på kammeret da jeg ikke synes de hører hjemme her. Jeg har også som de fleste en fjæsbok konto. Den bruker jeg så og si bare til å finne informasjon om aktiviteter, og for å kunne se litt på hva produsenter legger ut om forskjellige produkter. Når det kommer til grupper som holder på med f.eks skyting/lading så blir jeg bare irritert når jeg forsøker å lese noe på fjasboka. Der er det helt uten struktur, målform og viten. Jeg fatter ikke at noen gidder å lese noe som helst i den formen? Tommelen opp for kammeret sier nå jeg!
 13. Eller bare kjøpt en vinkelsliper og vært ferdig med det 😉...
 14. Jeg løser det problemet med å ha mindre fall på hælen, altså en rettere kolbekam, og en litt for kort kolbe som jeg bytter rekylkappa på avhenging av årstid. På vinteren vet jeg at jeg må ha mere klær, det er nokså forutsigbart. En rettere kolbekam blir ikke like følsom for om kinnet ditt lander på litt forskjellige plasser i lengderetningen. Ulempen er et man må ha en mere "fremoverlent" skytestilling siden kolbekappa sitter høyere i skulderen. Men for jakt så synes jeg ikke at det er en stor ulempe. På en skytebane blir det litt mere anspent når du skal skyte 250-500 skudd på en kveld. (Ikke at det lenger er en problemstilling der jeg bor☹️)
 15. På en måte så er det sant, men man må jo komme dit først. For å komme dit må man kanskje ha litt hjelp og ikke minst få tak i en hagle som «passer», og hvem skal da gjøre det? Det var den med høna og egget... Jeg mener at når man har en relasjon/forståelse av hvor og hva hagla gjør og er mens man skyter mot et mål så kan man begynne og forandre på ergonomien ut fra hva man selv bevisst velger å gjøre med kroppen under skytingen. Men man må jo også være super konsis og bevisst på hva man da faktisk gjør. En EvoComp gir muligheten til å lete seg frem til optimalt tilpasning, men det er uendelig med fallgruver i et sånt prosjekt. Jeg tipper at før man vet ord av det så prøver man ut tilpasninger i 10 år og kommer bare tilbake der man startet? Personlig har jeg mest tro på å få kvalifisert hjelp til å få satt riktige nok mål på hagla fra dag en, også får man arbeide med skytingen med dette som utgangspunkt, helst under kyndig veiledning i en eller annen form. Har man ikke noen som kan hjelpe med instruksjon på selve skytingen, finnes som sagt YouTube. Der kan man både se, høre og få tips fra folk som ikke bare er litt god, men sinnsykt god til det de gjør. Og med moderne kameraløsningene får man på en god måte en forståelse av ulike «siktebilder» når målet kommer fra forskjellige vinkler, fart og avstand. Så kan man få opparbeidet seg de referansene man trenger for å få til skytingen bra nok til at det blir en artig opplevelse og ikke bare frustrasjon og spørsmålstegn.
×
×
 • Create New...