Jump to content

Bly

Members
 • Content count

  1,954
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Bly last won the day on May 9

Bly had the most liked content!

Community Reputation

125 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bly

  Hjelp min kjæreste vill ha engelsk staff

  Jeg ville brukt litt tid på å tenke hvordan den eventuelle hunden kan få det best mulig. Og da tenker jeg på mosjon, forskjellig stimuli, sosialt samvær og slike ting. Når man har tenkt grundige gjennom hva man kan tilby hunden så kan man begynne å vurdere vilken rase som kan passe. Man finner fort ut at det og ha en hund er på hunden sine premisser og ikke dine. For å si det rett ut på godt norsk så er det tidkrevende å ha hunder. Jeg husker det var en stund alle skulle ha border collie med det resultatet at overalt hvor man gikk var det nervøse understimulert gjeterhunder som kjedet vette av seg og oppførte seg som gal med en gang de fikk sjangsen til å stikke fra eierene. Lysløypa var full av disse skapningene som skulle gjete på alle de kom over. Det var få av de som så ut som om det hadde det godt. Nå har jeg og madammen en 13 år gammel labrador schæfer rottweiler blandingshund og jeg tror ikke jeg kunne hatt han alene med tanke på hvor mye mosjon og aktivitet han trenger for å være tilfreds og ikke oppføre seg som en rastløs rabiat masete bajas, selv om han har et fantastisk gemytt man skal lete lenge etter. Da hadde jeg antagelig ikke hatt et liv uten annet enn hund og jobb. Sånn som med unger bør man kanskje tenke grundige gjennom hva man går til før man lar det stå til. Selv om det er enklere å bli kvitt en hund enn barn, bør man ikke ta for lett på anskaffelsen.
 2. Bly

  Vannrensing i Norge/vannrenser

  Det at Idoform "ikke hjelper stort for feriemage" kan man kanskje ikke bare skylde legemiddelfabrikanten for. Det er vel heller slik at forbrukerene ikke skjønner hvordan og når dette produktet kan ha nytte for seg. For at forbrukerene skal ha noen glede Idoform (selv om det er reseptfritt), så bør de kanskje snakke med apoteket eller legen om når det er hensiktsmessig å bruke dette produktet i stedet for å kaste penger ut vinduet og kjøpe det "for sikkerhets skyld". Det andre alternativet er å lære seg mikrobiologi og tenke litt selv😉.
 3. Bly

  Vannrensing i Norge/vannrenser

  Om du finner en statistikk så er den neppe representativ for noe som helst 😉 Hvor mange tilfeller tror du blir rapportert? Man får vondt i magen og rennaræv en dag eller kortere også drikker man ikke vann uten å koke det i en periode til man ha glemt ubehaget det medført. Det trenger jo heller ikke vær vannet man drakk! Mange av disse «tingene» man kan pådra seg er meldepliktige funn til folkehelsa, men det er nok store mørketall siden antagelig bare en brøkdel av de som pådrar seg slikt går til legen og får tatt prøver som påviser hva de faktisk har. Jeg har et subjektivt inntrykk av at de fleste som blir plaget og går til legen, i hvert fall i Nord-Norge, får påvist campylobacter. I hvert fall med klinikken; har drukket ubehandlet vann fra elv/bekk/vann ute. Det er sjeldent farlig for «friske folk», men selvfølgelig ubehagelig når det står på. Av alle årene jeg har gått i fjellet på jakt kan jeg bare huske å ha blitt dårlig en gang, og da ba jeg vel egentlig om det siden jeg drakk «stillestående» vann fra et «bitte lite fjellvann» i beiteområde med sau. Det var kanskje ikke et vann en gang, mulig det bare var en dam med regnvann for alt jeg vet. Jeg drikker nesten alt som renner uten å kokke det, er det stillestående blir det kaffe av vannet 😎. Er man usikker, eller på langtur er det i mine øyne en enkel forsikring å kokke eller rense vannet man drikker. Mere vitenskaplige enn det trenger man neppe å være 😉. På enkelte utenlandsreiser er man nok mere eksponert for farlige greier enn på fjellet!
 4. Stor tommel opp!😃 Men når du gjør alt det arbeidet, hvorfor lager du ikke «nytt» med egen design? Fattbolt med tre klakker, stiv kasse med picatinny, løp med gjenger som kan skrus inn og ut for hånd. Alt tilpasset akkurat den patronen du vil ha. Det er i mitt hode en nobrainer om man skal bruke så mye tid bak fres og dreiebenken.
 5. Bly

  Kjøpe meg ny ladepresse

  Har vi samme ladepresse? Hva slags holder kan ta alt fra 416 til 22? Jeg må snu "kjeftene" for å lade 6,5 og 223.
 6. Bly

  6,5x55 med 42 cm løp

  Kanskje best å bare forby hele greia? Så er man helt sikker 🤣
 7. Bly

  6,5x55 med 42 cm løp

  Og igjen! Hvordan ville du se for deg en kontroll på hjemmelaget ammo? Kanskje en lapp fra mamma om at du har fulgt oppskriften?
 8. Bly

  Kjøpe meg ny ladepresse

  Ulempen med Co-Ax er at man må "åpne" hylseholderen ved å føre håndtaket helt til åpen posisjon, både for å få ut og sette i hylsa. Også går håndtaket over hylsa på en slik måte at du må slippe den på et tidlig tidspunkt. Det er i tillegg plundrete å bytte mellom f.eks 223 og 6,5 siden hylseholderen må bygges om fra liten til medium. Her er det skruer fjær og faenskap som har en egen evne til å havne på gulvet. Brukte "large" tennhetter har en egen evne til å henge seg fast i røret som fører de ned i avfallsbeholdere med de problemene det medfører. Det trenger ikke nødvendig vis å være slik på alle? Min gjør det i fvert fall! Jeg lader antagelig raskere på en Rock Chuck type presse, men RC'en gav jeg bort til en trengende da jeg kjøpte Co-Ax. Så hva var egentlig bedre på Co-Ax? Jeg liker rødfargen 😍
 9. Bly

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Jeg tenkte nå mest på å kjøpe innmaten og sette den inn i differensialen. En Torsen pleier å ligge på 500 dollar per stykk, i hvert fall til Jeep.
 10. Bly

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Skal man ha et kompromi til mest vei og terreng en gang i mellom, så må vel Torsen være den ultimate løsningen. Jeg kunne tenkt meg en slik både foran og bak. Ikke koster de all verden heller sammenlignet med ARB og OX locker.
 11. Bly

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Det var vel kanskje bare Grand Cherokee som hadde 2,7 l Mercedes på tidlig 2000 tallet en gang? Sør på er vel det en OK tilnærming? I Nord-Norge har de glemt å vedlikeholde veien de siste 10-20 åra, og enkelte fylkesveier begynner å ligne nokså mye på terrenget rundt veien. Lavprofil dekk er ca. like dumt som å gå i shorts hver dag gjennom en hel nordnorsk sommer. Det er stadig vekk en eller annen i lokalavisene som klager over punktert dekk og knust felg fordi det var et hull i veien de ikke klarte å styre unna. 80 sone på disse veiene er som om man skulle få kjøre i 200 på motorveiene i sør. Det er antagelig tilsvarende fart som må til før det begynner å bli like farlig. Av den lille kjøringa jeg gjør så begynner "traktor" å bli et ganske lukurativt kjøretøy. Jeg holder en knapp på den nye wranglern rett ut fra fabrikk kan den tydelig vis gjøre mye; https://youtu.be/rsh2yqoTeWI
 12. Bly

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Så lenge den ikke er utstyrt med "Fiaten" så er vel motoren grei? Mercedesen skal jo være bra?
 13. Bly

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Jeg har en halvny Subaru Forester men den er jo full av plast over alt i tillegg til at den er laget av folie. Den er fin på brøyta vei og helt grei om det skulle blir 10 cm snø, men den kan ikke kjøre gjennom en hard brøyteskavel på 50 cm uten å måtte en tur på verkstedet for reparasjon av både det ene og andre. Jeepen min tåler det derimot helt fint. Jeg har selvfølgelig mest lyst på en totalt custom bygget JK med en LS eller LT V8, long arm kitt og dobbel coilovers, samt nye akslinger med mere "kjøtt" på. Men realiteten er at vi bor i lov-forbud-regel-helvetes-forbanna Norge hvor alt som muligens kan ha et snev av moro er livsfarlig og selvfølgelig så forbudt at bare tanken kan medføre straffbare forhold. En JL med 35" hjul og 2" løft fra fabrikk er vel det beste man kan håpe på å få i dag? Om man vil "krype til butikken" med den blir vel valgfritt? Ser man litt på YouTube så er den i stand til mere enn å forsere en parkeringsplass med "gale shoppere" i elbiler.
 14. Bly

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Dagens geländewagen er et mystisk produkt både med tanke på pris og bruksområde 🤔. Man må nok være litt oljesjeik med tilgang på ørken for å ha glede av en slik? Jeg holder en knapp på Jeep 😉,og krysser fingrene for at de får en ny importør som klarer å se potensialet.
 15. Bly

  Forskjellige firehjulstrekksystem.

  Nei de gamle Jeepene suger! Jeg har en TJ og den kommer aldri opp i 120-130 km/t med mindre jeg kjører utfor et stup. Tror jeg har hatt 100 km/t med et nødskrik på min, og for å si det slik så er 300 km/t på to hjul mindre nervepirrende. Det sies at JL skal ha kjørekomfort som en normal SUV i motsetning til alle foregående modeller som har vært produsert. Men vi må vel til Sverige eller lengere for å finne ut om det stemmer?
×