Jump to content

Bly

Members
 • Content Count

  3,016
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Bly last won the day on June 9 2020

Bly had the most liked content!

Community Reputation

716 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bly

  200 str chassi/stokk

  Hvor holdbar den er over lang tid med hardt bruk skal jeg ikke gi meg ut på å si noe om, men den virker ordentlig laget på meg. Selve delene som låser mot hverandre er laget av stål (sikkert rustfri et eller annet). Det er også disse delene som slites mot hverandre ved åpning lukking. Personlig synes jeg JET er veldig bra laget med tanke på design og ikke minst utførelse. Vision har jeg bare sett på de aller første modellen og de syntes jeg var litt kjip og bar litt preg av rare løsninger og design. Vision er stadig i forandring så jeg aner lite om dagens produkt. Men uan
 2. En visjon av 5 mrad er med andre ord bare 3 til 3,5 mrad😂 Nå ble det dårlig humor, gitt...
 3. Her var en YouTube med litt bedre "bilder" https://www.youtube.com/watch?v=7RuHsCVDHJA Det er en fin rifle, og det mest interessante jeg har sett fra AI🙂 Det er første gang jeg har hørt "AI snakke om balanse og ergonomi"
 4. Jeg holder en knapp på at bak låsingen så bør de være karbon..
 5. Hvorfor det? Er det noe galt med de? Jeg er fan av funksjonell fluting slik som på eldre AI
 6. Det fine med f.eks Sauer STR er fat bolt som god gasstetting om noe skulle skjære seg med hylsa. Med et fluta sluttstykke så legger man opp til at gassen får bedre muligheter for å slippe bakover.
 7. Jeg kunne jo ha sagt 8 thuo in 1/3 feet😁
 8. Hvis jeg var deg, eller meg selv og starta på ny, så hadde jeg monter null tilt på rifla. Det er bedre å ha tilt i montasjen om man kjøper f.eks Spuhr. Da kan du tilpasse montasjen til sikte/bruk som f.eks langhold/PRS. Om du vil ha på en «innendørs» kikkert eller et jaktsikte så kan du bruke andre montasjer uten tilt og få bedre utnyttelse av optikken.
 9. Bly

  Sakoklubben

  Jeg har ikke prøvd noen av de, men T3en ser mere ut som «stående» skyting på utforming av stokk. Kolbekappa er down pitch og grepet er ikke riktig så rett. S20 er jo nøytral 😉. Jeg ville kanskje tenkt at ingen av de stokkene er noe særlig for stående skyting?
 10. Bly

  Sakoklubben

  Hva er forskjellene?
 11. På 10 cm er 0,2mm 2 mil og 0,3mm 3 mil. Jeg pleier å legge inn 1 mm på 10 cm som er 10 mil. Om skinna di har 4,5 mil skal den ha 0,45 mm høydeforskjell på 10 cm. Du kan måle det på partiet som du stikker inn på 11 mm sporet om du tar av skinna. Da får du et nøyaktig mål. 10 mil skinne ser slik ut; Det er ikke så lett å vurdere tilt på øyemål, men du ser at det er tilt. Skinna er tykkere bak.
 12. Jeg har ramla helt av lasset i resonneringen din🙃 Det hele begynner å bli komplisert å henge med på, men 45 klikk forskjell betyr, om det er låsekasse/picatinny, at den ene kassa er 0,45 mm lavere på 10 cm. Det vil jo si nesten en millimeter på 20 cm, som er ca låsekassa sin lengde. Legger du de ved siden av hverandre burde du kunne se forskjellen. Men jeg skjønner ikke at du orker å bruke tid på dette. Dere skal vel ikke drive på med å byttelåne kikkertsikte hele tiden? Og er det et poeng at det må være likt så kan du bare få justert picatinnyskinna slik at det passer.
 13. Hvis du absolutt må finne ut av det, kan du ikke låne pipa til kompisen din? Så prøver du den i oppsettet ditt og ser om du får forandring. Gjør du det så har du svaret. Da er det pipa😉
 14. @CastorJeg tror nok vi har forskjellig tilnærming og måte å vurdere presisjon og nøyaktighet. Og vi bruker sikkert begrepene ulikt😉 Og det er vel helt klart at jeg provoserer for jeg synes at sammenblanding av frihånsskyting og presisjonen til ei rifle har fint lite med hverandre å gjøre.
 15. Det er nå ofte egenpresisjonen til ei veldig god rifle med veldig god ammo. De som er på sinsykt nivå skyter ikke med rifler som sprer skudd på 30+ mm. Like fult utnytter de ikke potensialet i løpet og til ammoen fult ut.
×
×
 • Create New...