Jump to content

Bly

Members
 • Content Count

  2,748
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Bly last won the day on June 9

Bly had the most liked content!

Community Reputation

625 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Sånn som Fjasbokgrupper mot alt mulig rart 😉 😂 Skulle av og til nesten ønske at det ble et forbud mot (u)sosial medier av slik art. Og ikke minst aviser!
 2. Min erfaring er at har man først fått «Lynsjemobben» mot seg hjelper ingen ting! Det holder at de vet at det skytes 🙄. Ser de et rødt flagg blir de olm som en okse og alt er galt dessverre. Da er det bare et tidsspørsmål før det er kroken på døra..
 3. Det er ingen vits å bruke det til plen mat. Jeg hadde blanda det godt inn i boksen, merket den med uhellet (skrevet det på boksen), og fortsatt å lade med kruttet. Jeg hadde vært litt forsiktig med minimumsladninger siden kruttet nå er litt tregere. 30 gram er uansett ikke mye på de 1000 som er i boksen 😉. Jeg har nettopp laget noen mix lot med krutt bare for å bruke opp slanter. Men det er mer av typen forskjellige loter av skytterlagskrutt.
 4. 😂kameler er vel ålreite dyr? Men leste du hva jeg skrev? Alt var nå tiltenkt om man skulle kjøpe den "billige" kula. Det kom kanskje ikke godt nok frem? Jeg hadde gjort akkurat det samme med Scenar som førstevalg. DL hadde jeg styrt unna om de var sort, men det er nå bare meg😉
 5. Nei, jeg kjøper ikke Nosler på generelt grunnlag siden jeg stort sett bare har dårlig erfaringer med det jeg har prøvd, og nå er jeg på et punkt hvor testing ikke står på lista over det jeg bruker tid på. I mengder bruker jeg enten Lapua 139 Scenar i Blaser/Sauer og Hornady 147 ELDM i S&L.(Før brukte jeg 140 A-Max i begge), disse virker veldig godt for meg og da endrer jeg ikke på noe 😉 Men @M67 har jo skutt disse «tidligere i tråden», og de lander da som NCC123 også på skiva bare med betydelig bedre BC. Er det noen grunn til at de skal være så mye dårligere enn 123 NCC som du anbefaler? De er kanskje litt mere krevende med tanke på ladning/settedybde, men det vel verdt om man skal ha en langholdsladning? Det er kanskje øynene som ser? Hadde jeg ikke hatt skapet fult av kuler fra før, så hadde jeg med den prisen kjøpt Nosler RDF kula, spist en kamel og testet til jeg fikk presisjon nok. Prisen er absolutt ikke dårlig sammenlignet med andre høy BC kuler i det segmentet. Jeg tipper at om kula står nært bommene og får litt fart så går den vel under den magiske moa’en i de fleste pipene som ikke er søppel.
 6. Hvorfor ikke bare kjøpe disse i stedet? https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=29F2&prodid=13003 Til ca. 2,70 så har du ei kule til både kort og lang 😉
 7. 🤠hagleninja! Skjønner ikke et kvekk av hva han sier, men «gymmøvelsene» taler for seg selv.. https://youtu.be/SpXAOd-Crx0
 8. Jeg har holdt i McMillan til STR som ikke veier mer enn GRS bifrost. Man kan få de med lett fyll. En annen sak er selvfølgelig om man liker stokken. Jeg liker de ikke. Det er noe rart med grepet og den orginalen løsningen på kinnstøttejusteringen suger når sluttstykke skal ut av kassa. Men man kan sikkert få stokken levert med noe annet. En annen sak er at McMillen lager stokker i dårlig kvalitet til litt for høy pris slik jeg ser det. Manners virker bedre på alle måter. Det har også dukka opp en god del andre som lager komposittstokker i høy kvalitet sammenlignet med McMillan. McMillan virker ofte «billig» til sammenligning.
 9. Nå trenger en stokk ikke være sinnsykt stiv. All den tid man klarer å holde pipe og stokk/fortre fra hverandre, så holder det greit nok. Klart det kan være litt ubehagelig om den er så myk at den «henter tilfart og hopper» om den står på en tofot, men da skal den være myk. STR har en tilgivende design, og kassa i seg selv er stiv nok til å bære nesten hva som helst i motsetning til veldig mye annet rart. Det hjelper også at rekylflaten sitter bak i mot grepet og energien skal ikke tas opp i stokken gjennom to tynne sidestykker som de aller fleste riflestokker er konstruert og designet for. Holder man seg til å bruke STR konstruksjonen, slik den er designet, er det mulig å lage veldig lette og spinkle konstruksjon. Låsekassa må bare sitte godt og riktig montert bak uten skjevheter, spenn eller andre rare løsninger som kompromitterer designet.
 10. Det er jo synd at sporten bare forbeholdes de som skyter pistol, siden (som jeg oppfatter) det er en forutsetning for å skyte dynamisk hagle. Jeg så forresten et par videoer til.... Det er jo ingen som treffer bevegelige leirduer 😉
 11. Må bare presisere at dette ikke er ment som noen form for kritikk, så ikke misforstå spørsmålet jeg kommer med. Jeg spør fordi jeg er uviten om skyteformen. Jeg er jo vant med at hagle er laget og tilpasset skyting på bevegelig mål. Derav haglesverm. Hvorfor er det interrrese for å skyte på mål på nokså kort avstand som ikke er bevegelig med hagle. Jeg skjønner pistol og rifle, men hagle gjør vel neppe noe annet som rifla ikke gjør, kanskje med unntak at man kan skyte litt dårligere? Jeg skjønner 3 gun hvor de bruker hagla for å plukke bl.a bevegelige mål. For meg som ikke kjenner sporten ser det ut som om de har bytta ut rifla med ei hagle uten at jeg ser hva man skal oppnå med det?
 12. Det er vel neppe stokken som engasjerer. Det er heller komikken i debatten tenker jeg 😉
 13. Det var informativt 😉 Er det slik det foregår? https://youtu.be/OXi3Hk6n0vs
 14. Er den avlyst? Jeg ville nå uansett ikke kjøpt de første. Jeg ville ventet å sett om låsekassa i alu tåler bruk før jeg hadde vurdert den 😉
 15. Jeg har ikke noe ønske om at det skal inntreffe. Da misforstår du meg helt 😉 Det har du helt rett i! Jeg synes nå heller ikke at den GRS stokken på 1,35 kg er spesielt tung heller. Egentlig er den overraskende lett på lik linje med f.eks Tikka stokker. De veier heller ikke så mye som man skulle tro. Angående vekt på STR så har jeg en konfigurasjon som veier under 5 kg. Da er det karbon stokk, kikkert og montasje på nesten 1,5 kg (her kan det slankes mye), lett og kort pipe med liten lyddemper. Så på en måte er det mulig å få ned vekta, men det blir aldri en lettvekter. Kanskje er det mulig med nye 200 MAX?
×
×
 • Create New...