Jump to content

Bly

Members
 • Content Count

  2,496
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  15

Bly last won the day on January 1

Bly had the most liked content!

Community Reputation

452 Excellent

1 Follower

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Blir spennende å se om det holder, og evt. hvor lenge? Du må gi en rapport 😉
 2. Jeg har bestandig brukt en tynn plastfilm med små hull mellom peel ply og breather (https://www.easycomposites.co.uk/#!/vacuum-equipment-and-supplies/vacuum-bagging-consumables/release-film-perforated.html) for å bremse for stor flyt av epoxy over i breather. Men jeg antar at du har en vakuumpumpe som ikke suger like "hardt" som den jeg bruker og at kjøkkenpapir bremser og ikke tar opp så mye epoxy? Hvis man ser på forskjellige vakuumbagoppsett så er noen med pastfilm og noen uten. Uansett funker oppsettet ditt så er det ikke lurt å forandre noe. Akkurat her ville jeg ikke "spart på vekta". Jeg skjønner at du vil ha en lett stokk, men noen ekstra gram med "armert" epoxy øker ikke vekten betydelig. Jeg ville sørget for at det var epoxy med noe form for stekt fyll som var i kontakt med alle lagene av bærende spant og struktur rundt rekylklakken. Alle produsentene av komposittstokker jeg har sett har forsterkninger i akkurat dette området.
 3. Tipp-topp prosjekt 😃! Ser skikkelig bra ut. Blir spennende å se sluttproduktet. Et par spørsmål av nysgjerrighet; Har du ingen ting mellom peel ply’en og kjøkkenpapiret? Du bruker ingen perforert plastfilm om jeg skjønner deg rett? Så spørsmålet er, om du ikke har en perforert plastfilm, blir ikke duken veldig tørr når limet trekker over i køkkenpapiret? «Massen» rundt rekylklakken har den kontakt med ytterskallet eller er det skum mellom lagene her også? Hvordan har du fordelt overføring av kreftene i dette området ut i stokken? Ellers må jeg bare si; Stå på 👍 for dette er artige greier 🥳
 4. Hvis det er bilde nummer 2? Hva er det som er galt med den 10/22 en? Hvorfor har du høydespredning? Jeg har ramla litt av lasset.
 5. Du får begge deler til 10/22. Angående slagtiden på hanevåpen så pleier AR 15/ HK 416 og ligge rundt 10 ms. Man får kjøpt «Hi-speed» hane til AR15 som halverer slagtiden. JP hevder å ha en AR som bruker 4 ms på jobben. Det er bedre enn en M 98 til sammenligning.
 6. Det er ikke bare slaglengde som betyr noe for slagtiden. Både fjæra og vekta på det som skal flyttes er med på å påvirke den. Jeg tror ikke CZ skårer spesielt høyt på disse to punktene. Sammenlign innmaten (fjær og tennstift) i en CZ mot en Fortner så ser du virkelig en forskjell. En Volquartsen 10/22 har riktig nok lenger slaglengde enn en CZ, men massen på delene er nok en annen og det kan godt hende at fjæra er betydelig kraftigere? Jeg vet ikke, men jeg har skutt med begge og kan ikke si at CZ slo meg som en bedre rifle på noen måter. Snarere tvert om. Uansett så skal du vel ikke skyte ryper stående med høy puls? Jeg regner med at du ligger med anlegg (det gjør jeg), så problemstillingen er vel en smule hypotetisk🙄?
 7. Som Kriss94 sier, skal du jakte et sted det blåser litt, styr unna 17 HMR. Jeg har både 17 HMR og .223rem og jeg har helt sluttet og bruke 17 HMR. Ammoen er dyr, og i det siste har den også vært dårlig til ræva elendig. I 223 har du i hvert fall et utvalg eller kan lade selv.
 8. Det er typisk for siste skuddet ut av magasinet. Det skjer noe annet med vinkelen når det ikke er press nok fra undersiden tror jeg? Min pleier ikke å forkile seg, men matingen er bestandig ujevn på siste skuddet ut av magasinet. Jeg har 6 magasiner i .22LR og de er alle lik, også 10 skudds. 17HMR magasinet mater likt og jevnt, men det er lengere og vinkelen blir derfor litt slakere, også har patronen ikke en "blyklump" på tuten i hylsediameter. Jeg hadde ikke kjøpt verken Sako (eller for den saks skyld Tikka) igjen. Jeg hadde kjøpt en Anschutz! (Spesielt siden argumentet som jeg hadde med 17 HMR er strøket av min liste over bare må ha🙄 )
 9. @Balle klorinSi ikke det? Nå er det ikke akkurat godt dokumentert hva som er slagtiden til verken en CZ eller Volquartsen 10/22, men en Fortner bruker ca. 4 ms fra avtrekket til kula er ute av løpet. Det er omtrent det samme som en STR i 6,5 bruker på samme jobb. Det er et kjent fenomen at en hane øker slagtiden, men det er slettes ikke sikkert at en CZ er så mye bedre en en Volquartsen. CZ er ofte ujevn i produksjon.
 10. Hvis man skal bry seg med lukketid så er vel bedre å se etter en Anschutz Fortner og ikke en CZ 😏
 11. Er nå pris også blitt en faktor 😂. Bare for å komme med et poeng. Grunnen til at jeg ikke har 10/22 og har boltrifle i stedet er så enkel som at en boltrifle i .22 LR med lyddemper er lydløs. Det blir aldri en halvautomat 😉.
 12. Om jeg skulle jakte med en hadde jeg ikke hatt problemer med denne 😉 https://volquartsen.com/inventory_configurations/1598 Den er neppe noe dårligere enn en CZ, Sako Quad eller Tikka T1X.
 13. Etter å ha sett merittlista til dama, så er jeg tilbøyelig til å tro det jeg ser😗
 14. Det står vel bare feil navn på rifla? Ruger?😉 Volquartsen har fiksa den rifla for mins 20 år siden? Jeg har da skutt med en som fint samla minst like bra som en STR på 100 m. Den stappa hele magasinet og et par til senter senter. Her er et godt eksempel på hva man kan få til med en; https://youtu.be/CUtasDhjpI4
 15. Bly

  Sig Sauer Cross

  Ja nå sporer det helt av 😂.. Sitter man å YouTuber får man så sinnsykt lyst på alt mulig rart! https://youtu.be/u0c2bwG1Aa8 https://youtu.be/F8gUd3sdxq4 Hadde ikke en mini fix i 300 AAC Blackout vært en super «sekkerifle»? Lydløs «popping» av ender og gås helt uten å «forstyrre» skrullete hytteeiere og turgåere som på generelt grunnlag hater folk og jakt 😇
×
×
 • Create New...