Jump to content

Torf

Members
 • Content count

  2,435
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Torf last won the day on April 23

Torf had the most liked content!

Community Reputation

155 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Torf

  Kikkertsikte til toppjakt.

  Kikkert fra steinalderen, men det er en fin og ikke minst rimelig kikkert. Dette er faktisk en mil/mil versjon av Weaver FFP Tactical fra 90-tallet laget av Light Optics Works i Japan: 4,5-14x44. Vekt er 615g, mil/mil, FFP, pris 5877,50. https://vertebrae.no/no/optics/delta-optical/delta-optical-titanium-4-5-14x44-ao-ffp-hft_no https://www.youtube.com/watch?v=2ebbMYjCBJw
 2. Torf

  Hvordan ryker en Krag Jørgensen?

  Lurer på hvor mye Kragen hadde tålt hvis det hadde vært plass til en Remington 700 ekstraktor på sluttstykket.
 3. Jeg forstår ikke hva du mener med venting på parring. Sivilt eller militært er det snakk om kontinuerlig networking (nynorsk) enten det er bt, wifi, etc. Et spotter/skytterteam med samhandlingsverktøy er bedre enn et uten. På natta er man avhengig av batterier uansett.
 4. Det er simulert ffp på samme måte som Swaro ds. Ds'en har ffp juletre i tillegg. I grønt har jeg skutt på oppdukkende mål opp til 700m med veldig kort visningstid, 5 - 10sek, med Nato M60. Et slikt system hadde doblet antall treff den gangen. Ikke pga bom men pga skudd på skiver man ikke rakk i tide. Spesielt når mål på forskjellige hold ikke dukker opp i synk. Jeg ville, som tidligere sagt, også hatt laser i kikkerten. Jeg synes dere undervurderer tidsaspektet. Det går an å ha så korte skytetider at konvensjonelle kikkerter er "ubrukelige" pga tiden det tar å kalkulere og skru fysisk.
 5. M67: Spotteren laster data rett inn i siktet. Dette gjør de jo i de mobile blekkboksene idag. Selve appen brukes jo bare til konfigurering og endringer. Det er vel bare et spørsmål om hvilken kvalitet og pris utstyret skal for at det skal virke i felt. Hvis tid er skillefaktoren på en toveis bane vinner hitechgjengen statistisk selv om elektronikken bare virker i 50% av tilfellene og resten er 50/50 i manuell mode. Blekkboksene har jo testet ut dette..
 6. Her er også en svensk fristerinne med makeup fra Holland&Holland i 270 med røde lepper. Hun har til og med knær i blusen..:
 7. Alt trenger ikke være Mauser eller BRNO/CZ. Denne custom Enfielden 375H&H fra 50/60-tallet står i hylla hos Børselars for 7,5K. Her er det brukt mye tid og penger. Jeg har ei rifle bygd på Enfield selv og det er ingen tvil om at disse blir fine og størrelsen på mekanismen gjør at ingenting blir krampeaktig med store magnumpatroner. Sjekk også innfestingen av Paul Jaeger sidemontasjen ( som kostet ca $40 i 1950!!) . Synes denne hører hjemme hos noen som hos noen som setter pris på å være litt alternativ.
 8. Torf

  Nye rifler fra Sauer?

  Hvis det er rifle i 223 til jaktfelt/elgbane man skal ha blir disse utkonkurrert av Tikka T3x Sporter. Det er klasseforskjell på skjeftene favør Tikka. Til samme pris som Sauerne det er linket til kan man kjøpe en STR i 6,5 med ei ekstra pipe i 6mmBR. 6mmBR fungerer i STR med modifiserte magasiner. Hvis man ikke vil tulle med magasiner kan man kjøpe pipe i 6XC.
 9. Torf

  270 Weatherby Magnum.

  https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=117553506&fks=117553506
 10. Torf

  270 Weatherby Magnum.

  Fin M70. Har du sett den "nye" Kimberen i 270wsm på finn til 6k?
 11. Veldig GGG Til jakt må hele kostebinderiet verifiseres på alle etiske korrekte hold for den enkelte. SIG hevder at presisjonen i systemet er 1moa hele veien ut uten ytre påvirkninger.
 12. Vel, vel, på en toveis skytebane kan spotter og skytter bli ganske effektive med kort responstid tror jeg. Spesielt hvis skytteren også har laser i siktet ala Swaro ds. Det som var litt morsomt med SIG siktet var at man kan lagre skyteavtandene i feks jaktfeltløypa.
 13. Torf

  Dan wesson revolvere .44mag noe å satse på?

  En kul detalj med DV er at ved rask omlading kan du åpne og tømme revolveren med venstrehånda i en bevegelse mens høyrehånda henter ny hurtiglader. Så dette gjort av en expert. Det gikk fort.
 14. SIG Sauer kommer nå med automatisk overføring av skytedata fra avstandsmåleren til kikkertsiktet. Kikkertsiktet kompenserer automatisk for avstand med en lysende dot for korrekt treffpunkt pr avstand. Fordelen jeg ser med dette systemet er at kikkertsiktet beholder normal lysgjennomgang og størrelse i forhold til laserscopene fra Swarovski og Burris. Kommer på markedet i juli. Startprisen på rimeligste sikte og avstandsmåler er så lav at dette kommer til å lage bølger og sette presedens for andre produsenter. http://bulletin.accurateshooter.com/2018/05/new-bdx-electro-optical-system-shows-hold-overs-in-scope/#comments https://www.sigsauer.com/press-releases/sig-sauer-electro-optics-transforms-hunting-launch-bdx/ En forferdelig reklamevideo..: https://www.youtube.com/watch?time_continue=77&v=lQyQ3g7YRpc
 15. Torf

  rettleiing vedr. riflekjøp/kikkert.

  M67; SSG69 er dessverre ute av prod.. XXL har en ny Weatherby Mk5 Accumark i 308 på finn til 12k. 3,8kg, 60cm fluta pipe og skikkelig skjefte med alubedding. En kompis har hatt en slik i ca 10 år og den bare fungerer. Det er hans eneste rifle. Kunne tenkt meg en slik selv.
×