Jump to content

Torf

Members
 • Content Count

  3,733
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Torf last won the day on February 23

Torf had the most liked content!

Community Reputation

957 Excellent

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Historielæreren min på ungdomsskolen hadde, med skrått blikk, to teorier hvorfor romerriket kollapset: 1. Alle vannrør var laget av bly 2. Romerne hadde "fri innvandring" av alt mulig rart slik at de tilslutt endte opp som italienere..
 2. Har et par bekjente, med mye penger, som var i samme situasjon. For enkelthets skyld kjøpte de 2 av hver av alle toppklassekikkertene til skumringsjakt og testet dem "ved siden av hverandre" i felt. Begge endte opp med blytunge Minox 8x56hd..
 3. Enten har han allerede ei pipe i std magnum kaliber eller så kan man lage muffe av 8x68-pipa. Det går ikke an å konvertere ei 202-pipe i 8x68 til noe annet enn å skjære nye rifler og kammer til 375H&H. Da tror jeg det blir billigere med ladekomponenter og fabrikkammo til 8x68..
 4. Hvilket kaliber er alternativet? 300winmag? Du må jo opp i 30.- pr skudd der også for "rådyrammo" på tilbud med enkle kuler. Magnum idag = hjemmelading
 5. Alle desperate handlinger for å endre kaliber i dette løpet koster penger.. Disse pengene hadde jeg heller brukt på ladekomponenter til en av verdens fineste jaktpatroner; 8x68S. Uansett er jo Sauer 200 i 8x68 en magnumutgave så billige patroner til andre magnumkalibre er vel ganske hypotetisk unntatt "rådyrpatroner" til 7mm rem mag. Hjemmelading må nesten til og da hadde jeg beholdt 8x68 uten å blunke.
 6. Huntershouse har Ruger 77/357 på lager: https://huntershouse.dk/kat576-77-44-77-357/side15586-Ruger-77-357.html
 7. Jada, men her mente jeg Rafdal std muffepiper. Hvis man absolutt skal ha denne Steyr'en er 8x57 riktig kaliber med 8-10k skudd levetid på løp. Samtidig er det idiotisk av Steyr og ikke lage en strømlinjeformet "Wichita"-versjon når bdet ikke er en overgang mellom låskasse og løp. Bare se på denne drømmen av ei rifle, Wichita Varmint: Sammenliknet med det heselige greiene her:
 8. Vel, det "positive" med Steyr'en er at Rafdal&co kan lage muffeløsning rett i låskassa uten muffe 😉
 9. Med Rem700 lang låskassesystem for et std og et mag-kaliber er det bedre, og ikke noe mer kostbart, med 2 stk komplette mekanismer med løp og et chassis med v-blokkbedding.
 10. Jeg har sett 11mm spor frest i løpet for "22lr" ringer og også Valmet 412 montasje. Tror det er en enklere løsning hvis løpet har stor nok diameter. Ellers finnes det korte baser for rødpunkt som festes med en brakett i sporet til baksiktet.
 11. Blaser prøver seg på en "Rolex", dvs hype merkenavn og status som ikke har sammenheng mellom produksjonskost, utsalgspris og annenhåndsverdi. Det verste er at det ser ut som de lykkes.. Det verste nye eksempelet er egentlig Steyr Monoblock der låskasse og løp er hamret i et stykke. Antagelig kunne låskasse løp, uten sluttstykke, kostet det samme som ei Blaser STR-pipe + 20%. Så forlanger de 70K+ for rifla med plastskjefte.
 12. Torf

  Ny hagle

  Som førstegangskjøper bør du kjøpe denne selv om det er O/U. Så kan du kjøpe en s/s senere til koseskyting etter at du har lært ordentlig å skyte med O/u-en først: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=209657814 Eller denne 201 Merkelen: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=205964519
 13. Den beste måten å lette pipa på er å gå opp i kaliber og hylsestørrelse Som Corvetteingeniørene gjorde i 60-tallets muskelbilrace da de fikk avslag for å øke antall HK ved å bore opp motorblokka av ledelsen i Chevrolet. Neste begrunnelse gikk igjennom; vektsparing ved å bore opp blokka til større volum uten å nevne mer effekt
 14. SteelAction synthetic i 308 med 5 og 10-skudds magasiner:
 15. Ignorant, Først og fremst Steyr piper i SSG69. Mål husker jeg ikke. Var på besøk i fabrikken på begynnelsen av 80-tallet og så på produksjonen. Så piper fra KV til AG3/G3 og matchpiper men her var det endel variasjoner. KV-pipene hadde bedre presisjon enn HK-piper i G3 med std rifling og KV-pipene var litt trangere i munning målt med tolker. Noen mål husker jeg ikke. Alt skutt med 7,62nato, NM60 fra Raufoss og Rano 9,7g/12g match. Formålet dengang var å finne piper som gikk bra med militærammo til skarpskyting i tilfelle krig. Franske GIAT oppgir selv at de bruker choke i
×
×
 • Create New...