Jump to content

Torf

Members
 • Content Count

  2,607
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Torf last won the day on July 24

Torf had the most liked content!

Community Reputation

256 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Torf

  Første Jaktrifle 6.5 x 55 eller 308.

  Browning Xbolt i 308 med demper brer seg som influensa blant mine jaktkompiser som ikke er veldig våpenfikserte. Omdømmet er "den bare funker, bra presisjon, tåler en støyt og kjekt med sikringen på samme sted som hagla". Xboltene har stort sett erstattet mer kostbare og veldig mer kostbare rifler. Det verste er at jeg kjenner jeg har lyst på en selv.. i 308 selvfølgelig
 2. Torf

  Nosler 175 i .308 win

  Til jakt er heller ikke Nosler 168gr Accubond LR heller et dumt valg hvis man strekker holdene med 308. Vetifisert g1 bc på 0,525.
 3. Synd ikke 458winmag passer i kassa så man kunne spart litt vekt..
 4. Jeg ble invitert på elgjakt idag og må stille med SSG3000, McMillan, 19mm/50cm 30-06 202-pipe og AseUtra SL5 demper Synes den veier et tonn så jeg setter en Leupold VX3 3,5-10x40 på toppen. Skal veie den i morgen.
 5. Torf

  Home Made Låsekasse

  Nesten.. Svarte egentlig på denne: "Alle tubeguns baserer seg jo på AR"
 6. Torf

  Home Made Låsekasse

  De fleste orginale tubeguns for seriøs baneskyting har ei Rem 700 kasse limt inn i tuben. Nå får om også helt runde "M700-pattern" kasser spesiallaget for tubeguns. Elisio lager tubechassis for "Rem700", Barnard, Anschutz og Tikka. Anschutsutgaven bruker frittflytende låskasse ig innfesting til tuben på pipa: Pierce "M700" tubegun låskasse: Elisio tube med Pierce låskasse:
 7. Torf

  Home Made Låsekasse

  Her er Anschutz nye 54.30. Her er det vel plass til settskrue mellom gjengepartiene.
 8. Torf

  Oppskrift på 7,62x51 NATO?

  ..og når man så lader 150gr Nosler Accubond eller Barnes TTSX til "identisk" balistikk, og med flaks samme treffpunkt, er synergien perfekt. Når jeg i sin tid hadde fri tilgang til Raufoss NATO, og trente en tre/fire/fem kasser skudd med denne i året, var 150gr Sierra SPBT en nobrainer på rådyr og rein. Jeg trente, konkurrerte og jaktet med samme rifle.
 9. Torf

  Home Made Låsekasse

  Hva er bredden på Lynx-magasinet?
 10. Er det noen som har testet Waters Rifleman 10 skudds T3 magasiner. Har sett noen 6,5x55 magasiner til salgs på finn. Imidlertid er det 10 skudds 223 magasinet som er laget for 66mm patronlengde som er interessant. Dette magasinet i en T3x Supervarmint eller Sporter .med 1-8" og 75-80gr matchkuler høres ut som en perfekt hurtigskytende kombinasjon ut til 600m. 223 magasinet er heller ikke så langt at et ser komisk ut på ei boltrifle.
 11. Torf

  Home Made Låsekasse

  Det nærmeste du kommer ferdig er vel rett og slett S&L Tactical tilpasset for Lynx magasiner. Monterer du magasinet så langt fram som mulig kan du sikkert også redusere sluttstykkevandringen på 6,5-bolten ved å "fylle igjen" sporet til boltstopperen til høvelig lengde.
 12. Torf

  Home Made Låsekasse

  Du glemte Sako TRG M10.. Tikka hadde forøvrig 10-skudds magasiner til gamle M65. Jeg synes det er kult at Aannerud mekker selv. Hadde gjort det jeg også hvis jeg hadde hatt kunnskaper og muligheter. Aannerud har sine designmål og går etter det. Jeg har noen andre og finner heller ingen rifle som møter mine.
 13. Torf

  Krag kasse

  Akkurat nå ligger det nyproduserte aluminium underbeslag for orginalmagasiner til L, M og S på egun.de
 14. Torf

  Krag kasse

  En Steyr M er ferdig til å implementere "Krag-mating" med patroner fra 6,5x55 til 9,3x62. Mategeometrien er ferdig i org-magasinet. Det burde være mulig å teste og prototype et magasin ved og "smelte sammen" et org-magasin med et Tikka T3 magasin som stikker 90 grader ut til høyre som på Krag.
 15. Torf

  Home Made Låsekasse

  Hvorfor kan du ikke bare sette inn låsklakkdelen av "moffa" som en foring i kassa og gjenge pipene på vanlig måte i selve kassa. Så slipper du unna problemet med lite gods i muffe/løp. Steyr gjør dette på alle riflene sine. Sluttstykket låser i en foring i kassa.
×