Jump to content

Torf

Members
 • Content count

  2,505
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Torf last won the day on April 23

Torf had the most liked content!

Community Reputation

196 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Torf

  Rifle i 9x-større enn 19

  Ja, men 9x23/winmag har nesten identisk støtbunn som 222rem og burde fungere i umodifisert magasin i en Vixen med lange spisse kuler.
 2. Torf

  Rifle i 9x-større enn 19

  9x23 eller 9mmwinmag ladet lang med feks 180gr Speer spitzer i en Sako Vixen er ikke feil. Jeg hadde også satt et krav til hylse om å kunne lade mye fort med carbidsizer.
 3. Torf

  Pistol kaliber 22 - S&W41

  Jeg hadde ekstrajobb hos S&W importøren Gresvig på slutten av 70-tallet. Dengang importerte de sikkert et par tusen smith'er i året. Mod 41 toppet reklamasjonslista. De fleste pga dårlig funksjon, og noen pga at de ikke hadde rifling i deler av eller hele løpet.. Av samtidige våpen dengang var det liten tvil om at man fikk en bedre pistol til konkurranse i samme prisklasse hvis man kjøpte en HiStandard Citation eller Victor istedet. Mest pålitelig i denne prisklassen var FN. Hammerli 208 og GSP var i en helt annen divisjon. 208 har vel fortsatt verdensrekorden i std-pistol. S&W 41 solgte vi helst ikke hos Gresvig. Da fikk vi misfornøyde kunder.
 4. Torf

  Ny rifle til jaktfelt, er det så enkelt?

  Rygge våpen har nye T3 Supervarmint, gammel modell, på lager i 223 til 12k. Legg til et KRG Bravo skjefte og AICS magasiner. Eller skyt med den som den er..
 5. Torf

  Ny rifle til jaktfelt, er det så enkelt?

  Den kassa er for svak, helt på grensa, for 222/223.( Fin til 22 Hornet) Man bør "lade ned" 222 i disse ved mengdeskyting. Usymmetrisk låsing bak, pipa er presset inn og sikret med to pinner, etc, etc. Steyr fikset dette riktig med låsklakkene bak i sin SL.
 6. Torf

  Ny rifle til jaktfelt, er det så enkelt?

  Når jeg tenker meg om er ikke AICS en god ide i 1900/222/223 Sporter. GRS-skjeftet Sluttstykkevandringen er redusert til en minimum i Sporteren og er for kort til å plukke opp en patron fra et AICS magasin. Man kan selvfølgelig "ødelegge" sporet i bolten for å forlenge sluttstykkevandringen.
 7. Torf

  Ny rifle til jaktfelt, er det så enkelt?

  Skal man ha 1900 bør man kjøpe en brukt Sporter i 222 i Sverige. Denne sporteren har redusert åpningsvinkel på sluttstykket, redusert slaglengde på tennstempelet /raskere lukketid. Avtrekkene er trimmet fra fabrikk til å justeres ned mot 500g. Har tenkt tanken på å montere AICS underbeslag selv. Det hadde blitt en usåelig kombinasjon på Stangskyting hvis den hadde vært tillatt.
 8. Torf

  Beretta sp vs rizzini

  Eldre Miroku kan være litt lave for meg. SKB passer bra. Jeg er veldig std..
 9. Torf

  Beretta sp vs rizzini

  Jeg sa "nøye" og de er der av og til. Når den 98% samme hagla brukt koster 5000.- med Mirokustempel og 13000.- med Browningstempel er det verd en tanke. Hvertfall hvis man tenker budsjett. Man skal imidlertid vite/google endel for å vite hva som er hva av modellene. Japansk SKB har også blitt en "sleep'er". Når man kan få ei 500-serie i nystand til 3500.- er det over min fatteevne at man kan kjøpe nye "skrotmerker" til 10k. Vi har en slik SKB som klubbhagle som har vært i uavbrutt drift siden slutten av 70-tallet uten et eneste hikk. Hvert år blir den også brukt av ca 70-80 medlemmer i et klubbstevne hvor det ikke er lov å bruke eget våpen. Da smeller den altså kontinuerlig fra tidlig morgen til sen ettermiddag/kveld uten problemer med stål i åpen boring. Som jakthagle bør man også tenke på Merkel 200/201. Disse selges egentlig til latterlige priser på bruktmarkedet. En fin Merkel til 10k er et smykke som varer livet ut hvis den blir tatt vare på. Sjekk hva det koster å kjøpe en ny tilsvarende..
 10. Torf

  Beretta sp vs rizzini

  Skal du kjøpe brukt hadde jeg også kikket nøye etter Miroku på finn.
 11. Torf

  Sakoklubben

  Styreskinna er fjernet fordi den sklir framover pga rekylen i grove kalibre og låser sluttstykket i låst stilling. Da blir det umulig å ta ladegrep. Sporene til festeringene til styreskinna er er slipt skrå for at ejektoren skal kunne skli over og ikke stoppe sluttstykket på vei bakover i ladegrepet. Hullet i kassa er ventilasjon for kruttgasser hvis hylsa ryker. Håper du ikke har betalt mye for denne.. Det står noen veldig billige Sakoer i 338 på finn. Kjøp en slik og slakt den for alle deler unntatt kasse og løp. Eller enda bedre, kast 458'ien og kjøp en 338 i nystand for 3500.-..
 12. Torf

  Din drømmerifle i .22LR?

  1000.- på finn nå. Få ut fingern! Anschutz med match 54 mekanisme. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=124234498
 13. Jøss!! Da er jo rikdommenne bedre fordelt i SA enn i resten av verden. Hva er det de krangler om da?
 14. Dessverre har http://armalon.com/public/static/page/7/ sluttet å produsere disse men her er noen bilder til ispirasjon for prosjekter her hjemme: Og i 30US Carabine..: Og som gallerygun i alle pistolkalibre fra 9mm til 44mag:
 15. Torf

  Underbeslag rem 700 sa

  Se på KRG Bravo hos Vertebrae. Alt i ett i fin ergonomisk design for en billig penge. Skulle jeg ha et skjefte med AICS magasiner til en Tikka eller Remington hadde Bravo vært mitt valg uansett pris pga design og grep.
×