Jump to content

Torf

Members
  • Posts

    5,167
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    44

Torf last won the day on March 3

Torf had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Torf's Achievements

GrandMaster

GrandMaster (15/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • 10 years in
  • Very Popular Rare
  • First Post

Recent Badges

2.1k

Reputation

  1. Hvis du bygger på Blaser R8 får du ca 60cm pipe med samme totallengde på rifla du spec'er med 51cm pipe.. Vil du bygge selv på kasse med tradisjonell låsing kan du slakte en Mauser 66 og bedde pipa i stokken som en "railgun" BR-rifle med "frittflytende låskasse".
  2. Rekylopptak på et godt MC-skjefte er i praksis et teoretisk problem. Med lavt montert kikkert får man god kinnkontakt med begge typer skjefter. Og, som tidligere nevnt, til sittende og stående skyting er MC-skjefter "overlegent" best.
  3. Man får som regel mye bedre sittende og stående stilling med montecarlo-skjefte enn med rett klassisk skjefte. Rett klassisk skjefte er best i liggende stilling. Sitter man mye på post, og feks i jakttårn, er MC "overlegent" best. På drivjakt er også MC best. Hev og senkbar kinnstøtte er jo egentlig et substitutt for vel utformede rifler med MC-skjefte. Nå har jo kikkertene blitt så store at hev/senk er påkrevet pga høye montasjer. I gamledager, når MC var moderne, var kikkertene slanke og fine og resulterte i god kinnkontakt.
  4. Snakket med en tysker fra Blaser på messen idag om 357mag-pipe spesielt, og pistolkalibre generelt, til K95. Tyskeren ble faktisk ivrig og vi diskuterte erfaringer fra Contender om riflestigninger, pipelengder, subsonisk 38spc vs 357mag-ladninger som er godkjent til rådyrjakt. Minnet han også på mengden ammo i 32s&w long som pistolskyttere i Tyskland sitter på. Hos Blaser hadde de aldri diskutert pistolkalibre til noen rifler. Blir det laget 357mag-piper til K95 engang er det min skyld
  5. Hvis det er polygon er det "ikke" rifling i løpet. Overflaten er "glatt".
  6. Produsert i 1941? Da bør du forsøke å finne ut hvem som bestilte eller fikk den. Krieghoff var på den tiden opptatt med krigsvåpen slik at sivile våpen ikke er veldig vanlige. Krieghoff var hoffleverandøren til Luftwaffe. Har du flaks er det "fettern til Gøring" som har eid den
  7. Pr. 2023 var det bare Beretta som hadde Bøhler Antinit stål på lager og de bruker det bare til haglepiper på SO5 og SO6.
  8. Torf

    300 BLK Erfaringer

    Igjen, her snakker vi om praktisk presisjon med subammo til ca 200m. Eksemplene fra metallsiluett med revolver viser hva slags presisjonspotensiale det er i 357mag på 200m når de skyter 3moa uten støtte med en rimelig revolver som skal være "urørt" fra fabrikk. Dette er før vi snakker om en Freedom Arms revolver med linjeborede kamre. Contendere er stort sett malen på hva man kan forvente å få av presisjon av ei rifle i håndvåpenkaliber. I et optimalisert lovlig jaktvåpen er 357mag en løsning med tilgang på rimelig fabrikkammo, både sub og rådyrammo, som har "lik" pris som 17hmr og er rimeligere enn 223.
  9. Torf

    300 BLK Erfaringer

    @M67 Han her skyter 3moa med en std production S&W 686 8 3/8" liggende uten støtte med åpne sikter. Tror du han hadde hatt problemer med å skyte 2moa med anlegg og optikk?
  10. Torf

    300 BLK Erfaringer

    Igjen, så snakker jeg egentlig om potensialet som ligger i patroner typ 357mag. At det er vanskelig å skyte 2moa med håndvåpen er helt klart, men med trening går det fint.
  11. Torf

    300 BLK Erfaringer

    Rugern har vel ikke hane? Det som er fint med Ruteren er at det er ei grovkalibret salongrifle. Skru på demper, kjøp 38spc-ammo til 4 - 5kr pr skudd og skyt småvilt, og som feks hare, lydløst med mye større effekt enn 22lr.
  12. Torf

    300 BLK Erfaringer

    Poenget mitt er ikke å bevise revolveres eller Contenderes fortreffeligheter, men hvilket potensial det ligger i patroner som 357mag. Så får de være opp til hver enkelt å finne ut om 357mag er brukbart til ens behov. Det finnes pr nå ei boltrifle i 357mag fra Ruger. Den går det også an å sette inn ei ny pipe i hvis orginalpipa ikke går bra nok. Buffalo Bore fabrikkammo, som lades til gammel 357mag trykkstandard, holder som eksempel i massevis til feks rådyrjakt i skogsterreng. 125gr og 158gr ladningene får også i blyfritt med Barneskuler. Se rifledataene:
  13. Torf

    300 BLK Erfaringer

    En 357mag med 180-200gr sub kule takler vind mye bedre enn 22lr. Den andre store fordelen med 357 til hyggeskyting, eller mengdetrening i en kipp, er prisen på fabrikkammo og at pipa varer "evig".
  14. Torf

    300 BLK Erfaringer

    @Bly Nei, men i Contender, som tilsvarer rifle, har du 1moa med 357mag. 357mag skyter ikke dårligere enn 22lr på "langhold" ref DFS på 100m.
×
×
  • Create New...