Jump to content

Torf

Members
 • Content Count

  3,329
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Torf last won the day on August 6 2019

Torf had the most liked content!

Community Reputation

690 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Dette var triste nyheter. Da er det exit X5, X6 og P210.
 2. Favorittrevolveren til Hallbing var vel en S&W mod.19. Skal se om jeg kan finne serienummeret på den. Min tidligere sjef sitter på Gresvigs salgslogger fra 60-70-tallet. De er sirlig skrevet for hånd og ser ut som kirkebøker..
 3. Jeg var med på å selge Browningen til Hallbing. Han ville absolutt ha den levert med en Leupold VX-III i hakemontasje. FN kontaktet oss flere ganger for å være sikre på om de hadde oppfattet ordren riktig.. Skjeftet ble bestilt på mål tatt av børsemakermester Kjell Enerhaugen. Hvis jeg husker riktig betalte Hallbing litt over 30k for Browningen. Året husker jeg ikke men det kan ha vært ca 77-79. Browningen var til salgs gjennom Rogne for et år eller to siden. Om den ble solgt vet jeg ikke. Denne rifla er ganske enkel og prisen antydet av Rogne var ikke gal.
 4. Jeg har skutt GGG 155 og 175 på 1000yds samtidig med samme rifle, AI AT med 26"/ 1-12". 175 fungerte best.
 5. Som Valmet 412 eier har jeg alltid undret meg over prisforskjellen på 100000.- opp til Krieghoff K80 som egenlig er nesten identisk teknisk.. Finnene er tross alt ikke kjent for å bruke dårlig stål..
 6. Torf

  Avslag på 9mm grovfelt

  Tipper 32WC lager større hull i elektronikken enn mantlet 9mmRN hvis det er skiver med gummiduk i skivekammeret.
 7. Torf

  Ballistikk nm60

  147gr NATO kule ligger i kalkulatoren på http://www.feltskyting.no "Sierra 146gr"..
 8. Kanalen til Drachinifel er verd mange besøk. Han har den tørreste humoren av alle jeg har sett Så til saken: https://www.youtube.com/watch?v=cbXyAzGtIX8
 9. Dette er paragrafen som slo inn i de første minuttene og timene i den uavklarte situasjonen etter angrepet 22.7. Ingen visste hva som foregkk de første timene; terror, militært angrep, etc. "Fra plakaten på veggen" tatt fra Lovdata.no: 8. Grunnsetninger for forsvarskampen. Ved planlegging og gjennomføring av forsvar mot vepnet angrep skal militære befalingsmenn følge disse grunnsetningene: a) De skal uten videre gjøre motstand mot et vepnet angrep med alle midler som står til rådighet og sette all kraft inn på forsvaret i løpet av kortest mulig tid. Denne setningen gir "carte blanche" for vedkommende befal inkludert rekvirering av alle resurser vedkommende finner for godt. Når Politiet ba om bistand fra Forsvaret mange timer etterpå var det bare en ren formalitet. Garden, og andre militære, fulgte "Plakaten på veggen" med alle rettigheter det innebar.
 10. https://www.optics-trade.eu/int/meopta-meopro-optika6-4-5-27x50-ffp.html
 11. Per-S: Når det gjelder Forsvaret har det vært mange dårlige avgjørelser på våpen og ammofronten opp gjennom tiden jeg var i grønt i Hæren og HV. Her er et par fra bakhodet Innkjøp av svak 9mm ammo etter norsk spesifikasjon for at ikke P08, P38 og BHP skulle bli ødelagt. Resultat: 40000 maskinpistoler tømte magasinet med et avtrekk fordi sluttstykket ikke gikk langt nok tilbake i låskassa til å henge seg opp i avtrekkeren. Første redningsforsøk på fadesen: kapp rekylfjæra. Resultat: MP'en kan ikke skyte oppover fordi rekylfjæra ikke greier å drive sluttfrykket fram for å kamre patron og avfyre den. Resultat: 40000 (tror jeg) MP'er til spikerverket. Så har vi jo miljøammosaken generelt og innkjøp av tyrkiske MG3'er speselt. Disse MG'ene var av så dårlig kvalitet at de ble forsøkt reddet med nye polygonpiper fra HK som viste seg å gi overtrykk med miljøammo (hvis jeg ikke husker feil.) Hele greia har jo endt med skroting av MG3 ig innkjøp av FN MAG. Glock er jo også et stikkord i denne samenheng. Av større kaliber har vi MLRS. Når det gjelder hendelsene rundt 22.7. savner jeg bare litt kompetanse og det viktigste som M67 sier: evne til improvisasjon. Folk flest burde lese "Plakaten på veggen" nøye. Den gjelder egentlig alle, ikke bare befal.
 12. "20 skudd hver NRK kjenner til at forsterkningsstyrker som ble kalt inn for å hjelpe politiet med å sikre viktige offentlige bygg hadde store utfordringer knyttet til utstyr og våpen da de ble kalt inn: Soldater hadde i første fase så lite som 20 skudd hver I enkelte avdelinger manglet rundt halvparten av soldatene fungerende våpen Tennstempler som var tatt ut av våpnene av sikkerhetshensyn, var ikke tilgjengelig da våpnene skulle brukes" Søk, det finnes mange slike reportasjer i media. Det var mye som ikke ble publisert også. Jeg jobbet der selv i media og hadde bla ansvar for et datasenter med ca 500 fysiske servere som var ca 100m fra ground zero med havari som resultat. Jeg var på ferie når det smalt og kom på jobb i Akersgata visavis regjeringskvartalet dagen etterpå. En av mine folk unngikk et 6m2 vindu som kom ned fra 7.etg med ca 10m klaring når det smalt. Når man ser noen av reaksjonene i innleggene i denne tråden tror jeg mange ikke greier å fatte omfanget og konsekvensene av hendelsen. Jeg følte at jeg plutselig var i en helt annen verden hvor alle gamle referansepunkter var visket bort. Bla gikk jeg å lette etter folk jeg visste hadde vært på jobb i Akersgata når det smalt som vi ikke fikk tak i. Heldigvis hadde "idiotene" bare slått av mobiltelefonene for å spare nettkapasitet uten å si fra først at de var i live.
 13. Litt humor må man ha. Her er en fantastisk forklaring på forsvarskapabiliteter fra verden beste TV-serie: Yes Prime Minister - Bernard Woolley on defence capabilities https://www.youtube.com/watch?v=IKQlQlQ6_pk
 14. Jeg kjenner vedkommende som var på jobb i våpenavdelingen på XXL. Han var tross alt bare 200m fra "ground zero" og var overhodet ikke i tvil om at det var noe seriøst alvorlig på gang. Først et kjempesmell så varene ramlet ut av hyllene. Knuste glassruter over alt, "atomsopp" retning regjeringskvartalet, alarmer som ulte over alt, ambulanser, skadde mennesker, panikk, etc. Så kom det mange soldater i gatene. Han var ikke i tvil. Han hadde hjulpet soldatene med å lade opp magasiner hvis de hadde kommet innom.
 15. Kriterier? Spøker du? Regjeringskvartalet sprengt og ammo er tilgjengelig 200m lenge ned i gata. Som utskremt HV-soldat "rekvirerer" man selvfølgelig det man trenger, med makt hvis nødvendig, i en slik situasjon uten å spørre noen.
×
×
 • Create New...