Jump to content

Torf

Members
 • Content Count

  2,874
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

Torf last won the day on May 7

Torf had the most liked content!

Community Reputation

432 Excellent

About Torf

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Nå setter XXL igang prispress i markedet med en veldig fin kikkert til 6k. Kommer sikkert til å slå ut på priser i bruktmarkedet også.
 2. Torf

  Remington Rand 1911

  Idag er disse krigsmodellene mer verd når de er i urørt orginalstand, selv i Norge. I USA koster en mint 1911a1 nå astronomiske summer.
 3. Følg OL og VM-medaljene. Hi Standard Supermatic Citation. Fåes i strøken tilstand til 2000.- på finn. Utrolig lett å lage piper til denne eller kjøpe fra butikk ved å slakte et annet bruktvåpen. Da får man også reservedeler. Uansett om det heter S&W mod 41 eller alle utgaver av stenguns fra Ruger, HiStandard'en var førstevalget til det amerikanske landslaget på 60/70-tallet. Hammerli 208. Gikk en strøken på finn for utrolige 2200.- for en uke siden. Hjerterått å montere lyddemper på denne. Har fremdeles verdensrekorden på std pistol satt på 80-tallet hvis jeg ikke husker feil.
 4. Test av presisjon i 222rem kan gjøres med Sierra 52gr MK foran 19,5gr VV N120 eller Norma N200 i Normahylser. Ladningen emulerer den gamle 50gr Norma Jaktmatch med bedre kule og har vært i bruk til internasjonal viltmålskyting siden begynnelsen av 70-tallet. Hvis denne ladningen ikke skyter pleier det som regel å være noe feil med rifla.
 5. Erik Bekkevold, jobber bla for Børselars
 6. Mener jeg så noe liknende hos XXL i Sandvika for noen år siden så det er ikke umulig. Snakk med børsemakerne der. Det står forøvrig en Mauser M98 magnumkasse 100 års jubileumsmodell i 375 på finn med "Mauser Werke Oberndorf" på kassa. Ikke blasfemisk engelsk "Made in Grøss!!!" som det er på de nye. Prisforlangende er 65k.
 7. Torf

  Sako 75

  McMillan Lazzeroni thumbhole sporter. Koster ca 8-9K. Et av de mest solide jaktskjeftene man kan oppdrive. Bør bestilles med innstøpt finish (moulded finish). Den tåler en krig eller 3. Skjeftet kan bestilles hos Ragnar Hansen i Hokksund: http://www.magnumhansen.com https://mcmillanusa.com/mcmillan-rifle-stocks/hunting-stocks-lazzeroni-thumbhole-sporter/
 8. Her er 10-åringen min i aksjon :
 9. Torf

  Go light!

  Mye ekstremt ekspedisjonsutstyr beskrevet i denne tråden. Har en historie litt utenom det vanlige. Min jaktkompis er amatørgourmet og liker å kose seg litt over middels. Vi jaktet rein nordvest for Mår på Hardangervidda. Rein var ikke observert i omådet så tidlig om morgenen plukket kompis multer. Ferdig kakebunn, sukker og kremfløte hadde han i sekken. Bløtkaka med multer ble perfekt! To ukjente fiskere ved Kosadalsvannet ble svært overrasket da de ble vekket til bløtkake og kaffe på morgenkvisten
 10. Fordi Sierraen egner seg best til kråker.. Forøvrig rart at ingen har nevnt 60gr Nosler Partition. Jeg har brukt den i 1-14" med godt resultat før det ble opplyst at den er ustabil i 1-14".. Eiere av finsk Valmet 412 i 222 kan utnytte at denne har 1-12" i løpet. En kjenning har skutt mange rådyr med Nosler Partition og han ser ingen grunn til å skifte kule.
 11. Ja, men å rette på opplagte forståelser som løp/pipe, slagtid/lukketid, etc i en forstått sammenheng mener jeg er unødvendig.
 12. Kan dere ikke diskutere sak istedet for form når det overhodet ikke er tvil om hva saken gjelder? Dere skremmer vekk enkelte fra å skrive om saker på forumet fordi de ikke er helt sikre på formen.
 13. En helt vanlig T3 i 223 med full lengde løp, demper og en "lett" ca 500g kvalitetskikkert veier ca 3,5 - 3,7kg. Dette er bortimot ideelt for en nybegynner som skal lære seg å jakte OG skyte. Min erfaring med nybegynnere (og veldig mange erfarne..)er at de ikke garantert klarer å treffe vital sone på et rådyr på 25m i en smygjakt-setting. Ståendeskiva på skiskyting er tilsvarer omtrent vital sone på rådyr. Hvor mange treffer denne 50 av 50 ganger på avstander mellom 25 og 50m i en smygjakt-setting / skyting, lydløst, uten forberedt støtte med litt tidsbegrensning? En nybegynner trenger all hjelp han/henne kan få. Ei kort lita lettvektsrifle i storviltkaliber er virkelig ikke til noe hjelp. Smygjakt kan man forøvrig trene på hele året med kamera.
×
×
 • Create New...