Jump to content

Torf

Members
 • Posts

  3,832
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  20

Torf last won the day on February 23

Torf had the most liked content!

2 Followers

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Torf's Achievements

Master

Master (14/17)

 • Reacting Well Rare
 • Dedicated Rare
 • 10 years in Rare
 • Very Popular Rare
 • First Post

Recent Badges

1k

Reputation

 1. Torf

  Modifisere Sauerpipe?

  Korrekt beskrivelse på våpenkort er egentlig ">40cm" Jeg skriver dette på pipelengde når jeg søker på rifle.
 2. ..til ethvert bruksområde.
 3. Tja, jeg skyter og konkurrerer sammen og mot noen OL, VM, EM og WC-vinnere fra inn og utland på viltmål med rifle og alle bruker direkte avtrekk.
 4. Torf

  6,5x47 Lapua

  Overvekt? Da må du forklare hva slags rifle og kikkert det er snakk om. (Poster mellom seriene. Er oppe i 120 skudd nå)
 5. Torf

  6,5x47 Lapua

  Kortest mulig pipe med lengst mulig frontmontert demper for å få optimal balanse. 55cm pipe med AseUtra SL7i demper er en bra start. 6,5x47 heter egentlig 6.5IHMSA og er laget for 15" pipe i XP100 pistoler
 6. Nja, det er en sannhet med modifikasjoner. Skal man skyte raske skudd, med kanskje et raskt oppfølgingsskudd, skyter man som regel bedre med direkteavtrekk.
 7. Det kommer litt an på bruksområdet og hva du er vant til å bruke. Lette, under 1kg, direkte avtrekk er fint til det meste i sommer/høstsesongen før det blir minusgrader. Når det er kaldt er det lett å feilberegne et slikt avtrekk. Et lett trykkpunktavtrekk er lettere å kontrollere fordi trykkpunktet gir "tilbakemelding" til skytteren hvor ufølsom fingeren er før avtrekket tas slik at skuddet ikke kommer som en overraskelse. Det er en grunn til at skiskytterne bruker trykkpunktavtrekk når avtrekksvekten er 0,5kg. En annen fordel med EKTE trykkpunktsavtrekk er at de er mekanisk sikrere enn direkteavtrekk fordi inngrepet mellom vitale deler, og dermed de mekaniske marginene, er mye større enn på et direkteavtrekk som nødvendigvis "balanserer på en knivsegg" for å unngå kryp. Uekte trykkpunktsavtrekk er direkteavtrekk med hengslet avtrekker for trykkpunktet. Unngå disse.
 8. De fleste på disse bildene kommer fra Oslo Sportsskyttere og Bærum JFF. Undertegnede sitter på kne foran til venstre på første bilde bak en Steyr SSG match. Erlu her på forumet sitter i midten på kne ved siden av meg med en Steyr SSG 69. Til høyre for Erlu på kne sitter Trygve Bagåsen som tok imot mange slipp med våpen i Nordmarka under krigen. Et av hans hemmelige våpenlagre i marka er idag en geocaching post innenfor Lommedalen. Denne ordningen varte inn på 2000-tallet tror jeg. Jeg ble regulær HV-soldat i 84 og var etter det ikke med på dette selv om vi trente og konkurrerte mye sammen i andre sammenhenger. Svein Solli, Våpenjournslen, var også ofte med på skytetreningene. Han var skarpskytterinstruktør i Hæren hvis jeg ikke husker feil. Vi var en 'hard kjerne" på 4-5 stykker som skjøt mye langhold. All skyting ble standardisert på NM60 pga tilgangen på ammo i krig. 6,5 var aldri inne i bildet. Til langhold med NM60 ble det testet mange våpen for å se hva som ga best presisjon med denne patronen. Steyr SSG var stort sett best på presisjon med NM60. Bildene er tatt i Avgrunnsdalen på Hurum.
 9. Winchester/Miroku er på lager i Hovedstaden: (Danskene trekker fra moms på nye våpen så det er kun valutakurs som gjelder + eventuelle kostnader i Nyhavn..) https://huntershouse.dk/kat918-Leveraction-brugt-og-nye/side14529-Winchester-M.-1886-45-70-Short-Rifle.html https://huntershouse.dk/kat918-Leveraction-brugt-og-nye/side14530-Winchester-M.-1886-Deluxe-45-70.html
 10. Hmm, det er jo helt vanlig at folk har 3-4 piper i samme kaliber til Saueren. Jeg kjøpte ekstra pipe i 9mm til pistolen min uten noen kommentarer fra Politiet. Kun nytt våpenkort i posten.
 11. Nå har jeg hatt lite kontakt med engelske skyttere siste to år pga covid men de som jaktet mye(cull) skrøt veldig av Sako 270win fabrikkammo med 110gr TTSX med vo=1000ms på hjort. Jeg tror vi vil få mye rart med 120gr blyfritt i 6,5x55 i skamklipte løp pga for lav hastighet. Generelt tror jeg vi er for opphengt i "gamle sannheter" når det gjelder kulevekter og hastigheter. Med homogene blyfrie kuler mener jeg lettere kuler og høyere hastigheter pr kaliber er veien å gå. I feks 308win burde Barnes 130gr TTSX være den ideelle kula i 900ms+ hvis man skulle være så heldig i å få tak i den. Jeg konverterte til 185gr TTSX i 338winmag i 920ms i fjor. Dessverre fikk jeg ikke testet den på elg.. Om ikke annet kan vi snart få kontrollert om rifle/patronkombinasjon holder anslagskravet på skyteprøven med nye Megalink-skiver som måler hastighet på 100m.
 12. Men igjen, hvis man har en Sauer 202(registrert låskasse) med 2stk registrerte 6,5x55 løp med hvert sitt våpenkort, kan man da endre det ene til 30-06? Så kan man vel "kjøpe tilbake" sitt eget løp av børsemakeren fordi man har et registrert løp i 6,5x55? Da sitter man igjen med 2stk 6,5x55 løp og et 30-06 løp..
 13. Her er min Zeiss 3-9x42 1" på Sako Safari. Røret er hele 16,5cm. Jeg skal sette på lavere ringer. Optilock ringmontasjer, uten løse baser, passer også hadde det ikke vært for safariskinna..
 14. Det stemmer, ca 15cm. Ellers ser denne Swaroen fin ut, 2,5-10x42. Jeg mener den har langt rør: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=221099222
 15. Leupold VX3 kikkerter med 1" rør er vanskelig å komme utenom til slike rifler. De tåler som regel mer skyting enn de fleste andre kikkerter også. Jeg bruker en 3,5-10x40 på en Sako AIV Safari i 338wm.
×
×
 • Create New...