Jump to content

Torf

Members
 • Content Count

  3,242
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  14

Torf last won the day on August 6 2019

Torf had the most liked content!

Community Reputation

627 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. På Alnabru hadde de både rifle og ammo for noen få uker siden.
 2. Torf

  Avslag på 9mm grovfelt

  Jeg fikk akkurat, januar, 9mm godkjent til grovfelt i Oslo. Skrev at jeg skulle kjøpe Pardini eller tilsvarende matchpistol i søknaden. Jeg har 45 til milfelt.
 3. Det er noen fordeler med 300wby. Den første er at det ligger noen brukte rundt omkring til vanvittig lave priser i forhold til kvalitet. Det lå ute til og med en ny i rustfritt med kriegerpipe, sort teflon finish og laminatskjefte til 5k. Mk5 mekanismen har skikkelig rekylklakk og fin sikring. Noen brukte jeg har sett i det siste har utrolig fint treverk. Med drensrørkikkertene, som er på mote om dagen, er 54grader boltløft genialt. 300wby ladet ned til 300winmag-nivå med enkeltbase krutt i VV N16X -serien har ganske mye lengre levetid på løp enn 300winmag hvis det er 300winmag man egentlig ser etter (puh..) 300wby har ingen problemer med å få tunge homogene kuler til å ekspandere på alle relevante jakthold. 300wby er helt grei å skyte med med lyddemper.
 4. 25+ år gammel ladning: 110gr Hornady HP, 62gr Norma MRP, 3300fps i 60cm Shilen løp.
 5. Torf

  30.06 to 300H&H

  C96, du må snu den framre basen til kikkerten på løpet. Den står bak/frem og er retningsavhengig. Tror du har spenn i kikkerten slik den er montert nå.
 6. Det hjelper lite på masselås. JP har jo ikke godkjent sin rifle for NATO spec/+P ammo. Hvis noen skulle surre 9mm major/+P+ inn i ei JP-rifle kan det bli problematisk i følge dem selv.
 7. Kikket på JP sine sider igår. Med gammeldags masselås og 9mm para burde det vel egentlig vært minimumsvekt på sluttstykket for å unngå ulykker.
 8. Ja, lang finsk M31. Det var utrolig mye rart i HV, stay behind og andre ekornlagere på den tiden. Jeg hadde akkurat startet å skyte som tidlig tenåring midt på 70-tallet og fikk være med gamlegutta, som hadde meget vidt erfaringsgrunnlag, på disse "konkurransene". Bla, Lingeklubben hadde fast treningsdag en dag i uka på Løvenskiold og det gikk friskt for seg på Bjerkland skytebane i Enebakk. Hvis man vil redusere rekyl maksimalt er det en fordel med våpen med kort piperekyl eller simulering av dette. Hvis man ser på pistol er en av hovedårsakene til at 1911 er så "bløt" å skyte med kort piperekyl. Første rekylimpuls blir tatt opp av at pipe/sleide beveger seg bakover og fordeler impulsen over tid. I den nye 1911 Korth'en med rullelås vil rekylimpilsen føles "rappere" fordi energioverføringen skjer over et kortere tidsrom. I konstruksjonen av MG'er er dette en kjent problemstilling. BREN gun/ZB26/ZB30 simulerer kort piperekyl. Upperen på disse beveger seg litt tilbake og fram under avfyring for hvert skudd for å gjøre våpenet mer kontrollerbart i full auto. Denne bevegelsen i upperen har ingenting med drift av våpenet å gjøre teknisk. MG34/42 og de fleste andre gamle tyske har kort piperekyl og effekten der er det samme. "Moderne" MG'er løser rekylhåndteringsproblemet med økt vekt og lavere skuddtakt. Hadde noen laget en AR i 223 med kort piperekyl, med feks låsesystem ala MG34, med rekylbrems festet til kjølekappa tror jeg mange hadde blitt overrasket.
 9. Da burde vel en MP7 i halvauto karabinutgave i 9mm være et bra utgangspunkt. Skulle jeg valgt magasin fra skratsj i nybygg hadde det blitt magasinet fra svensk K. Det hadde også vært gøy med HK94/MP5 med fast skjefte og langt nok løp OG forskjefte for "pensjonister" som meg. Det hadde vært en smal sak for HK å lage disse da de har satt igang produksjonen av MP5K i halvautoutgaver for sivile:
 10. De jeg kjente som hadde brukt Suomi på toveis skytebane nevnte aldri noe om vekt.
 11. Min erfaring med å skyte fort med 22lr vs 9mm er Amercan 180 mot Suomi side ved side OPK og OSS hadde "klubbmatcher" med MP på 60 og 70-tallet. Suomi var MP-matchens SIG P210 på den tiden. Det hang noen bilder fra disse matchene inne på OSS' klubbhus inntil ganske nylig. Vinnerne her vant også NATO-mesterskapet i MP-skyting i Belgia mange år på rad.
 12. Litt synsing inn fra sidelinja: Er det egentlig noe forskjell på 22lr og 9mm i en karabin? Er ikke 9mm bare dyrere? Jeg har bare MP5 og AG3 med 22-sett som erfaringsgrunnlag i denne sammenheng og bortsett fra ekstra vekt på AG'en synes jeg det var ganske likt. Balistikken på 9mm og 22lr er jo så godt som lik bortsett fra at 9mm har bittelitt mer rekyl. Teknisk sett er det vel ingen grunn til å skille 22lr fra 9mm i konkurranse med halvauto karabiner? Når det er sagt er det kult med hyggespredere i 9mm
 13. Torf

  30.06 to 300H&H

  Hvis man absolutt skal ha rand er det bare å lage 30-06R ved å presse om 7x65r. I tillegg må man selvfølgelig åpne plass til randen bak på pipa. Da kan man også skyte vanlig 30-06. Igjen, en glimrende løsning på et ikkeeksisterende problem.. Når man anskaffer et nytt skytejern er første bud teste det slik det er. Skyter det som en laser er det dumt å endre på det..
 14. Torf

  30.06 to 300H&H

  Hvis du tror på mirakler kan du prøve å få tak i et Canjar avtrekk som ble laget til disse i sin tid. Behold rifla i 30-06.
×
×
 • Create New...