Jump to content

8x57IRS

Members
 • Content Count

  338
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

68 Excellent

Recent Profile Visitors

1,501 profile views
 1. Det verste steget med kikkermontering etter min mening er når man skal stramme til skruene på ringene. Kikkerten vrir seg ofte da med mindre man ikke tar gjennomtenkte omdreininger på skruene / bruker diagonalen hyppig. Gruer meg alltid til det for man må begynne på nytt om kikkerten har vridd seg etter stramming. Dette med å vatre opp børse og kikkert er peanøtter i forhold uavhengig om man bruker innebygd vater, tekniske duppeditter eller andre geniale metoder Kan jeg bruke skinnemontasje går jeg forøvrig alltid for det. En bekymring mindre.
 2. 8x57IRS

  Hvilken jaktbil?

  Ultimate må vel være en Land Cruiser om man ikke ønsker en pick up. Går for en selv snart før de rasjonelle og kunnskapsrike politikerne her til lands fjerner muligheten for ervervelse.
 3. 8x57IRS

  223 eller 17HMR?

  223 er nok det fornuftig valget om man ikke lader selv og ikke går for rimfire, men noen som vet hvor følsom for vind 17 hornet er i forhold til 17 hmr?
 4. Jeg roterer kun håndleddet. Tommelen forlater aldri hullet for å si det slik. Er faktisk hurtigere for meg å ta ladegrep med oppfølgingsskudd på Successen enn det er på Classic Sporter. Aner ikke om andre har samme erfaring.
 5. Først vil jeg si at du burde putte rifla/stokken til skuldra når du kjøper såpass dyr børse. R8 er vel såpass utbredt at det sikkert er mulighet mange steder. Litt som når man (jeg i hvert fall) kjøper bil - man må finne god følelsen. Jeg ville sett på en R8 Pro Success i standard 17mm konfigurasjon i det kjedelige kaliberet 308w som du kan bruke på alt. Ville også alltid valgt skinnemontert kikkert om mulig. Blaser sitt montasje system er genialt. De nye ultimate stokkene har jeg ikke testa, men den originale (riktig nok med ettermontert kinn justering fra Holmbro siden siktelinja for V8 siktene til Zeiss kom litt høyt) passer perfekt for meg. Man får jo disse i ymse materialer - tom flott treverk. Jeg valgte basis versjonen slik at man ikke er redd for å gi den litt juling. Edit: Litt av noen priser for tiden. Gav vel rundt 30K for min R8 i Pro Success i 2014. Den koster nå nærmer 45K!
 6. Angående våpengarderobe tror jeg ikke min yngre garderobe ville sett så mye forskjellig ut fra i dag. Trenger ikke alle kalibrene så ville sikkert kutta ned litt her. Ville nok bytta 1 under "Annet" til ei O/U jakthagle av kjent fabrikat. Mulig jeg slipper dette da det kanskje skjer endringer slik at vi kan supplere med 2 til. Forhåpentligvis vil krona ha styrka seg til da.....ting er blitt sinnsykt dyrt. Systemrifler 2 stk R8 og 1 K95. 7 forskjellige kalibre/piper fordelt mellom disse. Inkl 22LR kit til R8 for trening (utrolig bra de kom med dette). Er meget fornøyd med disse. Veldig. Annet: 223/steyr og 17 hornet/anschutz. 1/2 auto Benelli
 7. Gratulerer! Kjøpte et slikt i fjor med digital lås. Døra kan tas av så avhengig av om du skal opp/ned trapper så kan det være håndterbart alene. Jeg dro mitt over laminat og parkett ved hjelp av et par ullpledd. Gled veldig lett. Dørstokkene lirka jeg det bare forsiktig over.
 8. @40årskrisa Fornøyd med den digitale kodelåsen. Batteri er enkelt å bytte (uten at jeg har hatt behov for det enda). Mekanisk kodelås vurderte jeg og den er som du sier antagelig mer robust uten at jeg tror den digitale vil falle fra hverandre med det første 🙂 Den digitale åpner man også på 2-3 sekunder noe som er kjekt om man bruker safen den til mye annet stasj i tillegg. Er der flere ganger i uka.
 9. Kjøpte ett ekstra våpenskap her i fjor. Franz Jäger våpenskap 8/16 Exl m/digital kodelås. Står i glaningen dette i motsetningen til det forrige og det er en pen møbel må man kunne si. Meget fornøyd.
 10. @magnum_mauser Kan bestilles direkte fra https://store.blaser.de/ også. Har selv kjøpt stash derfra som var vanskelig å finne her til lands.
 11. Har en 1771 med Anshutz stokk i .17 Hornet. Denne med picatinny skinna som avbildet: https://jga.anschuetz-sport.com/index.php5?produktID=1473&menu=624&sprache=1&produktShow=detail Mekanismen og presisjonen er det vel ikke noe å si på, men jeg ville aldri ha valgt en GRS stokk (da den ergonomisk ikke passer meg). Jeg betalte rundt 21K for min ny for ett år siden (kunne velge mellom 4 stokker og er meget fornøyd med treverket og hele prosessen rundt handelen). Synes kanskje denne er priset i overkant (men jeg er som sagt negativ til grs stokken), men krona er vel rekord lav mot €. Landro derimot har jeg kun positive erfaringer med. De har en meget bra kundeservice og det betaler jeg glatt ekstra for.
 12. Man kan sikkert si at R93 er klumpete i forhold til min K95. Det betyr ikke at rifla er klumpete av den grunn. Alt er relativt men når enkelte kommer med uttrykk som at R8 er som å skyte med "bit 2*8 planke..." så føler jeg en korrigering er på sin plass Og for å være helt ærlig er det ikke så ekstreme forskjeller som folk gir inntrykk av mellom R93 og R8 heller. Mye av dette kommer fra folk som ikke eier riflene er min konklusjon.
 13. Enig i at den var stygg. Den vil vel koste rundt 20 her på berget og det er mye bra å velge i når man er i det sjiktet.
 14. Har 2 stk R8. En pro success med match/22mm tilpasning og match pipe i 6.5x66SE. En Classic "jaktbørse" i standard/17mm med 308W og 9,3x62 pipe. Har og ett 22LR kit som jeg bruker på begge. Classic'en er meget slank og over hode ikke klumpete som noen her påstår Det er forøvrig ei heller successen selv om det er mere stokk på den. Selv var jeg ikke 100% fornøyd med R8x/standard synt stokken riktignok. Mulig det var av den grunn alene at jeg prøvde success stokken i samme runden (som har meget god ergonomi). Prøvde også GRS stokk til R8'en og den passa ikke meg overhode (grepet). Råder deg til å sette rifla til skulderen før du evt bestemmer deg. R8 er en meget populær jaktrifle og ett meget trygt kjøp. Om man verdsetter systemrifle egenskapene er det vel ingen som er bedre mht kaliber utvalg heller. Er vel tilgjengelig 45 forskjellige kalibre nå!?
 15. Jeg har Blasers egen stokkolje liggende. Fant ut den umulig kunne være feil men har ikke noe godt sammenligningsgrunnlag vs andre stokk oljer på markedet.
×
×
 • Create New...