Jump to content

8x57IRS

Members
 • Content Count

  343
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

68 Excellent

Recent Profile Visitors

1,596 profile views
 1. Noen som skjønner hva som ligger i teksten regjeringen la ut? Skjønner de det selv mon tro? Jeg tolker det slik at om man har rent rulleblad og hugger litt kvist i skogen så kan man fortsette som før, men hvordan i all verden skal dette fungere i praksis?
 2. Jeg har fått pengene tilbake ved konkurs tidligere når jeg har handlet med VISA/kredittkort. Man må ha ett krav i boet (dokumentasjon) og jeg bare videresendte dette til banken. De dekker tapet (finansavtaleloven). Papirene/kravet fikk jeg tilsendt fra bobestyrer uten faktisk å selv ha bedt om det. Nå er det riktignok ikke sikkert at alle konkurser er like ryddige.
 3. 8x57IRS

  Ny kniv

  Vet ikke hva han har sagt men det er bare å google i vei det. Som et forholdsvis rustfritt stål har disse laminerte CoS knivene til Fallkniven fått nokså bra tilbakemeldinger der ute. En forbedring fra VG10 i hvert fall (jeg har en F1 og S1 av de). Man bør kanskje gå for et annet stål enn "rustfritt" om man skal bruke den som brekk/huggjern men man får jo ikke både i pose og sekk her. A1 Pro er riktignok 7mm tykk så den knekker nå i hvert fall ikke med det første.
 4. 8x57IRS

  Ny kniv

  @Skrueråmuttere @Fysikeren Har dere personlige erfaringer med Fällknivens CoS stål? Jeg har en A1 Pro som jeg har brukt en del. Ikke noe hardere bruk enn klyving av ved og nedhugging av trær. Vinterkniv. Faktisk meget imponert over egenskapene, men det er ikke en jaktkniv. Har ikke merket noe til at stålet er sprøtt selv om prisen er nokså sprø.
 5. Litt gammel tråd men en oppdatering. Kjøpte en kniv fra Lamnia igjen (Spyderco Smock) og bare for å teste endringene i gebyrene som kom med mva fra kr.0,- nå i våres valgte jeg Posten Norge som speditør. De klasket naturligvis på maks gebyret sitt som nå er redusert til kr 299,- Jeg klaget og det ble en del korrespondanse frem og tilbake før jeg faktisk fikk tilbakebetalt kroner 150,- til slutt (jeg tror det å linke til import kalkulatoren fra toll.no gjorde utslaget). Endte dermed opp å "kun" betalte for forenklet fortolling til kr 149,- men de kunne ikke garantere at neste pakke ikke må
 6. Det verste steget med kikkermontering etter min mening er når man skal stramme til skruene på ringene. Kikkerten vrir seg ofte da med mindre man ikke tar gjennomtenkte omdreininger på skruene / bruker diagonalen hyppig. Gruer meg alltid til det for man må begynne på nytt om kikkerten har vridd seg etter stramming. Dette med å vatre opp børse og kikkert er peanøtter i forhold uavhengig om man bruker innebygd vater, tekniske duppeditter eller andre geniale metoder Kan jeg bruke skinnemontasje går jeg forøvrig alltid for det. En bekymring mindre.
 7. Ultimate må vel være en Land Cruiser om man ikke ønsker en pick up. Går for en selv snart før de rasjonelle og kunnskapsrike politikerne her til lands fjerner muligheten for ervervelse.
 8. 223 er nok det fornuftig valget om man ikke lader selv og ikke går for rimfire, men noen som vet hvor følsom for vind 17 hornet er i forhold til 17 hmr?
 9. Jeg roterer kun håndleddet. Tommelen forlater aldri hullet for å si det slik. Er faktisk hurtigere for meg å ta ladegrep med oppfølgingsskudd på Successen enn det er på Classic Sporter. Aner ikke om andre har samme erfaring.
 10. Først vil jeg si at du burde putte rifla/stokken til skuldra når du kjøper såpass dyr børse. R8 er vel såpass utbredt at det sikkert er mulighet mange steder. Litt som når man (jeg i hvert fall) kjøper bil - man må finne god følelsen. Jeg ville sett på en R8 Pro Success i standard 17mm konfigurasjon i det kjedelige kaliberet 308w som du kan bruke på alt. Ville også alltid valgt skinnemontert kikkert om mulig. Blaser sitt montasje system er genialt. De nye ultimate stokkene har jeg ikke testa, men den originale (riktig nok med ettermontert kinn justering fra Holmbro siden siktelin
 11. Angående våpengarderobe tror jeg ikke min yngre garderobe ville sett så mye forskjellig ut fra i dag. Trenger ikke alle kalibrene så ville sikkert kutta ned litt her. Ville nok bytta 1 under "Annet" til ei O/U jakthagle av kjent fabrikat. Mulig jeg slipper dette da det kanskje skjer endringer slik at vi kan supplere med 2 til. Forhåpentligvis vil krona ha styrka seg til da.....ting er blitt sinnsykt dyrt. Systemrifler 2 stk R8 og 1 K95. 7 forskjellige kalibre/piper fordelt mellom disse. Inkl 22LR kit til R8 for trening (utrolig bra de kom med dette). Er meget fornøyd med diss
 12. Gratulerer! Kjøpte et slikt i fjor med digital lås. Døra kan tas av så avhengig av om du skal opp/ned trapper så kan det være håndterbart alene. Jeg dro mitt over laminat og parkett ved hjelp av et par ullpledd. Gled veldig lett. Dørstokkene lirka jeg det bare forsiktig over.
 13. @40årskrisa Fornøyd med den digitale kodelåsen. Batteri er enkelt å bytte (uten at jeg har hatt behov for det enda). Mekanisk kodelås vurderte jeg og den er som du sier antagelig mer robust uten at jeg tror den digitale vil falle fra hverandre med det første 🙂 Den digitale åpner man også på 2-3 sekunder noe som er kjekt om man bruker safen den til mye annet stasj i tillegg. Er der flere ganger i uka.
 14. Kjøpte ett ekstra våpenskap her i fjor. Franz Jäger våpenskap 8/16 Exl m/digital kodelås. Står i glaningen dette i motsetningen til det forrige og det er en pen møbel må man kunne si. Meget fornøyd.
 15. @magnum_mauser Kan bestilles direkte fra https://store.blaser.de/ også. Har selv kjøpt stash derfra som var vanskelig å finne her til lands.
×
×
 • Create New...