Jump to content

gordon setter

Members
 • Posts

  1,314
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

Everything posted by gordon setter

 1. Ja da var en ny Blaser K95 bestilt. Den nye med rett stokk. Foreløpig 2 kaliber. 222 rem og 6,5x55. Depositum betalt og 6-7 mnd vente tid. Men underveis skal kikkertsikte ordnes også. Digge Blaser sin konfigurator. Da blir det akkurat som man vil. nesten så men fikk lyst å skredder sy en Blaser F16 også🙄 https://www.blaser.de/en/produkte/konfigurator/
 2. Har ikke Lapua ladebok, men den skal vist ha ladedata på 100 gr kule i 6,5x57R.
 3. Sliter med å finne ladedata i dette kaliberet i 100 gr Lapua fmj og 120 gr Norma fmj. Noen som har i andre ladebøker enn jeg har?
 4. Når man ser de skyter gås på heftige avstander med BB og nr 2 og 3 i stål i USA. Ender jakter de å med stål, nok med andre hagle størrelser. Så må no nr 5 i stål være fin til rypejakt. Skulle helst hatt 32g da.
 5. Forklar litt nærmere hvordan dere klipper opp. Ny i dette med haglelading så prøver suge til meg det jeg kan av kunnskap.
 6. https://www.benelli.it/en/arma/lista Er fortsatt forskjell på hva vi får i Europe mot USA. Men forstår det slik at Benelli USA kjører et eget løp. Den i kaliber 20 fås kun i sort her foreløpig i hvert fall.
 7. Ny Benelli Black Eagle. Kommer i både 12 og 20.
 8. Hvilke data lader du Vectan med i A0 og A1?
 9. Ja leste den. Leser alt her nå😂 Må lære. Men finner ikke de wads’ene dere oppgir i Norge. Bestiller dere fra utlandet? Krutt av div merke finner jeg men ikke vectan A0 krutt. Finner A1 da.
 10. Hvor får du kjøpt B&P wads? Helt ny på dette med haglelading men lyst å prøve ut å lade stål til rypejakten og ikke bare bly. Hogdgon Longshot, IMR x-800.. hvilke andre krutt anbefales å lade stål med. Som man får tak i her i Norge? Har du andre ladedata på stål 32 g lading med forskjellig type krutt? Er dette en greit wad? https://hjemmelading.no/produkt/bpi-wad-12ga-csd-1-1-1-8-oz-283-318-gram-unslit-steel/
 11. Leser litt under haglelading at kulde kan være et problem. Indre Troms kan fort by på både 2 -20 og -30 om vinteren. Vv krutt 320-340 hvordan fungerer det i kulda? Hvilket krutt anbefaler dere. Ser amerikanerne er glade i Hodgdon HS-6. Tenker lading til rypejakt vinterstid. Egentlig en grei rypepatron for hele året- men må fungere i kulde også. Og hvor kjøper dere hagl? Finner kun hjemmelading.no Men lite utvalg. Andre som selger?
 12. Har ikke fått testa. Men sako kulene har jeg ladet med 13,5 gr 110 vihtavuori krutt så er litt spent der. Ble lite krutt i hylsa, men artig å teste.
 13. Ladet opp en stige til min x-bolt med forskjellige kuler fra 69g scenar helt ned til Sako 50 gr. Artig å lese at du har gode erfaringer med 69/77 gr scenar til rype. Er noen som sier den ikke fungere på rype og andre har gode erfaringer. Så her må man bare prøve seg fram selv.
 14. Har 22 lr, 22 wmr, 17 hmr, 22 hornet og 223. Smeller med demper litt mer i 22 hornet og i 223 enda litt mer enn i 22 wmr. 17 hmr med 17 demper høres lavere ut enn 22 wmr i mine ører. Men like godt 22 wmr. Veldig presis i min Sako Quad. Kjøp det du har lyst på. Men tror du får bedre presisjon i 22 wmr i Quad en i CZ 455, virke som mange sliter litt der om du leser tråder her på forumet om CZ 455 og 22 wmr.
 15. He he sendte en forespørsel til Norma Norge om å rette en forespørsel til Norma om å lage en tyngre fmj kule i 69 gr eller rundt der, men de avviste. Sendte så til Lapua. De takket for melding, og skulle se på saken og syns det va interessant. Om det hjelper vet jeg ikke. Sendte på messenger til Lapua. Men ja ja koste ikke noe å prøve 🤷‍♂️😋
 16. Ja får teste litt forskjellig. Skulle vel ønske at Norma eller Lapua snart kom ut med en FMJ kule i 69gr eller noe rundt 70gr. Er jo mange toppjegere i Sverige og Finland, og i Norge både rype og toppjakt- så merkelig at det ikke har kommet nå når nesten alt av rifler i 223 kommer i 1:8. Skulle vært lagt litt press på de, slik at dette kom.
 17. Den har 1:8 stigning- så joda skal teste litt forskjellig fremover.
 18. Ser det er litt forskjellig erfaring med denne kula- så har lyst å teste - kan jo ofre noen kråker først da
 19. Hvis jeg blir fornøyd med 69g så blir jeg nok å ende opp med den. Mest opptatt av å teste - litt for at det er artig å ha noe å plundre med 😅
 20. Klarer ikke se de bildene du la ut. De er så utydelige. Kan du legge de ut på nytt?😋
 21. Må nesten spørre- interpolere? trenger en forklaring på hva du mener? He he ble veldig teknisk - er ikke på dette nivået på ladingen ennå.
 22. Nei er bare ute etter hastighetene, på ladedata innenfor de intervallene. De på 69g er innenfor tabellen. Ønsker lavere hastigheter på 55g kula for å se om jeg får presisjon med den, rett og slett for å jakte ryper med begge kulene. Ønsker å og fjerne litt av den "snerten" kula gir med lyddemper når hastighetene ligger +/- 900 m/s.
 23. Har løpslengde 42 cm. Blir nok å bruke patronlengdene de oppgir i den linken. 57 mm på 55g Lapua og 57.4 mm på 69g Lapua. Ja er liksom hastighetene jeg ønsker vite- har ikke kronograf...ennå.
×
×
 • Create New...